IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
    Точно поради всички доводи който изтъкват колегите пък и други мои наблюдения и неофициална информация считам, че ще се прави всичко възможно да се държи инфлацията високо, респективно отлагане на влизането в Еврозоната ;-)
    Що, кой я държи? Влизането в еврозоната става само и единствено по желание на съответната страна и никой не може да я задължи с краен срок? Ерго как хем искаме, хем не искаме? А инфлацията се държи високо по една единствена причина - една Кокорка реши да се прави на комунист от висша степен и едни умнокрасивив му се вързаха на идиотията, която може да доведе само до фалит и нищо повече. Защото вдигането (особено ударно и особено заложено в закон) на пенсии и заплати (особено на минималните) води само и единствено до допълнителна инфлация. И не, ако се спази критерият за инфлация, няма да влезем в еврозоната нито през 2024, нито през 2025, нито през 2026.

    П.С. Така и никой не обърна внимание защо банките у нас предпочитат да кредитат панеляци на 2,5%, а не държавата на 4%. Предполагам, защото банкстърите са кухи лейки и не си знаят интереса
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

    Коментар


    • https://www.youtube.com/watch?v=hiS2BQxZnVA Доц.Гр.Сарийски: Сценарият за Европа е рецесия! България е с най-дълбок срив в индустр. производство

      Коментар


      • Радев сезира Конституционния съд срещу избора на нови съдии и призова да не се пристъпва към клетва преди произнасянето му

        А сега да- доколкото си спомням новите съдии трябва да се закълнат пред президента, а ако той откаже какво се прави процедурата какво се прави

        Коментар


        • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

          Виж сега, ако искаш да водим някаква дискусия....махни обидите и квалификациите. Иначе приличаш на обикновен ограничен трол. А безмислени разговори, вече казах, не ми се водят.

          П.П. И не ми обяснявай моята теза, кажи твоята...
          Моята теза е, че не си обективен, защото си русофоб и това изцяло изкривява твърденията ти. Последното не е обида,а факт. Също ме изненадва защо искаш руснаците да са ти вечно благодарни за писмеността, обаче те да не очакват някаква нормална признателност за това, че в резултат на техни действия малко или много користни, се възстановява българската държава? А да си видял някоя друга нация дето пише на кирилица да си блъска главата в земята от признателност? Ако не беше така, осветли ни благодарение на кое безкористно действие на коя велика сила се освобождаваме от турско робство? Също ми кажи ако твърдиш, че си обективен, защо ни веднъж обективно не съм чел да громиш Англия, Франция, Австоро-Унгария, Гермяаия или САЩ? Надявам се няма да ми излезеш с тезата, че сме щели сами да се освободим, щото видяхме какво стана при Илинденско-преображенското въстание 30 години след освобождението.

          Коментар


          • А сега де...................... нови избори или директно нов кмет


            Реалният резултат на изборите за кмет на София се различава от обявения. Потвърждават се съмненията ни, че кметът на София не е избран, а е назначен. Няма да позволим победата ни да бъде открадната чрез машинации! Това заяви общинският съветник от БСП Иван Таков по време на пресконференция.

            По думите на ръководството на БСП в София в над 90 % от протоколите има разминавания в подадените и отчетените данни – с резултат, различен от отчетените от избирателните комисии. “Имаме съдебна експертиза. Анализирани са 1/6 от секциите с машинно гласуване. Съдът разшири обхватът на проверката и разпореди да бъдат анализирани и останалите секции, където е имало машинен вот“, обясни Иван Таков.

            Според Милка Христова е притеснително, че в протокола на ОИК в частта жалби и сигнали има „една голяма, тлъста нула“.

            „Протоколът е качен в сайта на ЦИК. Но това не е вярно! Има съставени над 400 протоколи от СИК -овете във връзка с машинното гласуване. Изискани са и са представени по делото, анализирани са. Потвърждава се това, което посочихме в жалбата си: сериозна част от избирателите не са могли да упражнят правото си на вот заради грешки и нарушения при машинния вот“, каза Христова.

            От брифинга стана ясно, че от проверяваните до момента 313 секции само в 13 няма разминавания в резултатите, вписани в протоколите. „Липсват 16 флашки, те изобщо не са могли да бъдат проверени. 13 от тях са от район „Слатина“! Не е ясно как е гласувано в най-големите училища в района. Ако след цялостната проверка на целия обем секции се окаже, че повече от 100 флашки липсват, това може да промени целия вот“, обясни Милка Христова.

            По думите й, когато няма сертифициран електронен подпис, има предпоставка за манипулации на файловете. „Това е заключението на вещите лица. Бившият зам.- министър на електронното управление Благовест Кирилов ни показа на практика как е възможно да бъде променено съдържанието на запаметените резултати чрез софтуер. Манипулирани ли са резултатите от изборите в София?!“, попита още Христова.

            Коментар


            • Съдът отне 66 имота от Симеон Сакскобургготски

              Следвайте "Гласове" в Телеграм

              Софийският окръжен съд призна българската държава за собственик на 66 недвижими имоти, върнати преди повече от 20 години на Симеон Саксгобургготски, който тогава беше премиер. Това съобщиха от Министерството на земеделието и храните.



              Това става след повече от десетгодишна съдебна битка, която държавата води, за да си вземе обратно дворци, гори и земи. Според нейните юристи те са били собственост на короната, а не лично на монархическото семейство.

              Имотите, за които сега държавата е спечелила дело, представляват гори и земи от горския фонд в Рила планина с обща площ от около 16 хил. дка. Те са по последното висящо дело относно казуса с т.нар. „царска” реституция.

              Производството по делото е образувано по искове на държавата чрез министъра на земеделието и храните срещу наследниците на бившите царе Фердинанд I и Борис III.



              През 2019 г. бе сключена съдебна спогодба с част от ответниците - представители на фамилията, и делото спрямо тях е прекратено.

              С постановеното решение съдът признава, че държавата е собственик на процесните имоти ex lege, по силата на действалите Закони за горите, както и че не е имало основание за реституция на процесните горските имоти.

              Решението на Софийския окръжен съд не е окончателно, но ако така постановеното решение на съда остане в сила, Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза ще трябва да възстановят на държавата присъденото им обезщетение от Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) за имуществени вреди в размер на 1 635 875 евро, вследствие наложения мораториум от НС през 2009 година.

              Източник: "24 часа"

              Коментар


              • Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

                Твоите опорки са ясни, освободили сме се в резултат на война започната от една велика сила, ама тя е лоша, лоша, лоша и от сто кладееца вода ще донесеш, ако може само за това ще приказваш, щото имала свои интереси. Ама нещо каза ли, че таз лошата не само, че с действията си довела до освобождаване, но и изградила институции в страната - армия,на която даже оставя оръжие, ама видиш ли искала да ни превзема, БНБ, администрация и т.н. Но в същото време ни дума не продумваш за другите велики сили дет пръста си не са си мръднали в нещо позитивно за нас, че и в колко войни все срещу нас са били. Това ти е обективността, водена единствено и само от русофобия. То затова дискусии с теб са безсмислени, но има моменти дето прекаляваш с пропагандата и поради това ти показах колко си едностранчив и с предразсъдъци, въпреки че е пробваш да се правиш на експерт. Даже сам си противоречш с твърдения, че искала Русия да се доближи до проливите като ни завладее, ама била за това да ни разцепи територията и да останем по-далеч от проливите. Последно кое е искала?
                Та според теб много гадна и користна била тази велика сила дето направила нещо в свой интерес, в резултат на което се възстановила българската държава, ама много по-готини били онез дето винаги са били срещу нас и по-добре да попренапишем историята. Страхотна логика, същата като на онова нещо наречено мин. на отбраната.
                Виж сега, ако искаш да водим някаква дискусия....махни обидите и квалификациите. Иначе приличаш на обикновен ограничен трол. А безмислени разговори, вече казах, не ми се водят.

                П.П. И не ми обяснявай моята теза, кажи твоята...
                Last edited by mibova; 20.01.2024, 10:52.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                  Измама е в дъното на иска от 5 млн. лв. срещу бившата фирма на Асен Василев

                  "СТВ Консълтинг" е гарант по договор за заем между Себастиян Бретшнайдер и трето лице, но е разпродала обезпеченият

                  Имотният скандал около финансовия министър Асен Василев и Даниел Лорер продължава да се оплита. От ново определение на Софийския градски съд, вписано по делото на бившата фирма на Василев “СТВ Консълтинг”, става ясно защо е претенцията от 5 млн. лв. срещу нея - американският гражданин Себастиян Бретшнайдер твърди, че е бил измамен от партньорите си.

                  В подадена от адвоката на Бретшнайдер молба до съда по започналото срещу фирма “СТВ Консълтинг” производство по несъстоятелност пише, че между Бретшнайдер и трето лице, което не се споменава поименно, е имало договор за предоставяне на заем в значителни размери. “СТВ Консълтинг” се е задължила да отговаря безусловно за всички суми, дадени по договора за заем, включително като учреди ипотека върху имоти за вземания на кредитора. Договорено е на кредитора да се изплатят и всички суми при евентуална продажба на актива, които са останали налични след погасяване на задължения на “СТВ Консълтинг”, произтичащи от банкови сделки.

                  Това обаче не се е случило. Бретшнайдер твърди, че предвидените обезпечения не са ипотекирани в негова полза, а са продадени. Остатъкът не му е изплатен и длъжникът няма намерение да се издължава. Междувременно “СТВ Консълтинг” подава молба за откриване на производство по несъстоятелност, а Себастиян Бретшнайдер е подал на свой ред сходна молба за съвместно разглеждане от съда.

                  Бретшнайдер изтъква, че няма спор за наличието на дълг от страна на длъжника и че самият той е кредиторът с най-голямо вземане. В молбата се изтъква още, че Бретшнайдер е единственият необезпечен кредитор, който не е български гражданин и който е останал с убеждението, че вземането му е надлежно обезпечено. Затова той настоява съдът да назначи временен синдик като обезпечителна мярка.

                  В определението си съдът изтъква, че предварителните обезпечителни мерки по Търговския закон се налагат по изключение при наличие на убедителни писмени доказателства, от които може да се съди за вероятната основателност на молбата и наличието на интерес от обезпечението. Интерес е налице, когато длъжникът разпилява, унищожава и или укрива имуществото си. Съдът е преценил, че такъв интерес е налице и поведението на длъжника може да доведе до застрашаване на интересите на неговите кредитори с оглед на извършеното разпореждане с активи. За да запази баланса между интересите на длъжник и кредитор, съдът е постановил и Бретшнайдер да внесе гаранция от 35 000 лв., както и да поеме месечните разходи за заплащане на работата на синдика. За синдик е определена Ралица Топчиева, като съдът не се е съобразил с предложеното от Бретшнайдер име.
                  Дотук описваш граждански и търговски взаимоотношения. “Измама” е нещо друго и е по НК.

                  Дип че сте бая неграмотни в оная квадратна черна сграда

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

                    От цялата ти тирада....пак от същото, Сорос, опорки и квалификации. Познато. Уж призив за обективност, а все руските интереси са ви единствено на сърце. Не ми се водят безсмислени дискусии...
                    Твоите опорки са ясни, освободили сме се в резултат на война започната от една велика сила, ама тя е лоша, лоша, лоша и от сто кладееца вода ще донесеш, ако може само за това ще приказваш, щото имала свои интереси. Ама нещо каза ли, че таз лошата не само, че с действията си довела до освобождаване, но и изградила институции в страната - армия,на която даже оставя оръжие, ама видиш ли искала да ни превзема, БНБ, администрация и т.н. Но в същото време ни дума не продумваш за другите велики сили дет пръста си не са си мръднали в нещо позитивно за нас, че и в колко войни все срещу нас са били. Това ти е обективността, водена единствено и само от русофобия. То затова дискусии с теб са безсмислени, но има моменти дето прекаляваш с пропагандата и поради това ти показах колко си едностранчив и с предразсъдъци, въпреки че е пробваш да се правиш на експерт. Даже сам си противоречш с твърдения, че искала Русия да се доближи до проливите като ни завладее, ама била за това да ни разцепи територията и да останем по-далеч от проливите. Последно кое е искала?
                    Та според теб много гадна и користна била тази велика сила дето направила нещо в свой интерес, в резултат на което се възстановила българската държава, ама много по-готини били онез дето винаги са били срещу нас и по-добре да попренапишем историята. Страхотна логика, същата като на онова нещо наречено мин. на отбраната.
                    Last edited by mibova; 20.01.2024, 10:52. Причина: обиди

                    Коментар


                    • Гледам днес скандала със запорираните сметки на фирмата на нашия финансов министър се разраства. Ама се чудя как още не им светна лампичката на хората като предложи Спецов за шеф на НАП.

                      И това става в България, страна членка на ЕС, ако беше някой неполиткоректна партия на власт щеше да има вой до небесата.

                      Коментар


                      • Цветанов взел да завижда на Лорер за имотната сделка

                        Коментар


                        • Измама е в дъното на иска от 5 млн. лв. срещу бившата фирма на Асен Василев

                          "СТВ Консълтинг" е гарант по договор за заем между Себастиян Бретшнайдер и трето лице, но е разпродала обезпеченият

                          Имотният скандал около финансовия министър Асен Василев и Даниел Лорер продължава да се оплита. От ново определение на Софийския градски съд, вписано по делото на бившата фирма на Василев “СТВ Консълтинг”, става ясно защо е претенцията от 5 млн. лв. срещу нея - американският гражданин Себастиян Бретшнайдер твърди, че е бил измамен от партньорите си.

                          В подадена от адвоката на Бретшнайдер молба до съда по започналото срещу фирма “СТВ Консълтинг” производство по несъстоятелност пише, че между Бретшнайдер и трето лице, което не се споменава поименно, е имало договор за предоставяне на заем в значителни размери. “СТВ Консълтинг” се е задължила да отговаря безусловно за всички суми, дадени по договора за заем, включително като учреди ипотека върху имоти за вземания на кредитора. Договорено е на кредитора да се изплатят и всички суми при евентуална продажба на актива, които са останали налични след погасяване на задължения на “СТВ Консълтинг”, произтичащи от банкови сделки.

                          Това обаче не се е случило. Бретшнайдер твърди, че предвидените обезпечения не са ипотекирани в негова полза, а са продадени. Остатъкът не му е изплатен и длъжникът няма намерение да се издължава. Междувременно “СТВ Консълтинг” подава молба за откриване на производство по несъстоятелност, а Себастиян Бретшнайдер е подал на свой ред сходна молба за съвместно разглеждане от съда.

                          Бретшнайдер изтъква, че няма спор за наличието на дълг от страна на длъжника и че самият той е кредиторът с най-голямо вземане. В молбата се изтъква още, че Бретшнайдер е единственият необезпечен кредитор, който не е български гражданин и който е останал с убеждението, че вземането му е надлежно обезпечено. Затова той настоява съдът да назначи временен синдик като обезпечителна мярка.

                          В определението си съдът изтъква, че предварителните обезпечителни мерки по Търговския закон се налагат по изключение при наличие на убедителни писмени доказателства, от които може да се съди за вероятната основателност на молбата и наличието на интерес от обезпечението. Интерес е налице, когато длъжникът разпилява, унищожава и или укрива имуществото си. Съдът е преценил, че такъв интерес е налице и поведението на длъжника може да доведе до застрашаване на интересите на неговите кредитори с оглед на извършеното разпореждане с активи. За да запази баланса между интересите на длъжник и кредитор, съдът е постановил и Бретшнайдер да внесе гаранция от 35 000 лв., както и да поеме месечните разходи за заплащане на работата на синдика. За синдик е определена Ралица Топчиева, като съдът не се е съобразил с предложеното от Бретшнайдер име.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

                            Не те знам казвал ли си, не си ли казава за Сорос, ама се държиш точно като възпитаниците му дето искат да променят историята, че много им пречи.
                            Доста войни е водила Русия с Османската империя 7-8 ли са, забравил съм. Я ми кажи, като се натиска Русия към проливите, що се съгласява да има Източна Румелия, тя по-близо или по-далеч е от проливите от княжество България? Нещо тезичката ти, че Русия искала да се раздели българската държава влиза в противоречие с тезичката за достъпа до проливите. Ами Русия като се обявава против Съединението, любимата дъвка на разни сороспийки, драпащи да омажат истини с полуистини, ако искаш за твое благозвучие да ги наречем любители историчари. Що така тая Русия слага прът на Съединението дето ще я доближи до проливите? Все ми е тая дали лаеш срещу Русия или не, дразни ме, че се декларираш като историк, ама громиш само един враг на България, за другите неблагосклонни велики сили нищо не обелваш, че да не ти секне премийката от някое посолство. Това последното в отговор на второто ти изречение в цитата по-горе. Хайде после провери в тая тема аз колко пъти съм писал с призив да се гледат обективните обстоятелства и после си виж твоите антируски лаеници и тогава ми говори за заплащане срещу писане тук.
                            От цялата ти тирада....пак от същото, Сорос, опорки и квалификации. Познато. Уж призив за обективност, а все руските интереси са ви единствено на сърце. Не ми се водят безсмислени дискусии...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

                              Първо....никъде в никой мой пост не съм писал една дума за Сорос. Не знам, само за споменаването му ли ви плащат просто се чудя. Каквото и да се напише....насреща Сорос. Мнението ми за него и организацията му е повече от не добро. Но това е друг разговор...кои са идеолозите на болшевизма, кой е Маркс, кой е Маркузе и какво се случва в днешният свят. За последен път го споменавам и отговарям на подобни опорки и провокации.
                              Да се върнем на историята: Като си учил история....я напиши колко войни води Русия с Османската империя, докъде стигат териториално и какви са резултатите за българското население, особено в направление проливите.
                              След това ако дискусията е без обиди и неверни инсинуации, можем да продължим и нататък.
                              Една подсказка: Райхщадското споразумение не е насочено само против бъдеща България, а и срещу Сърбия....да не се създава голяма православна държава на Балканите(ако не ме лъже паметта, не ми се проверява точният текст). Същевременно показва много точно намеренията на Русия и Австро-Унгария. А именно поделянето на тези територии между тях...

                              П.П. Онзи ден гледах един професор по ТВ, направил статистика на паметниците в България. Над 70% са посветени на социализма и СССР. Войнишките паметници бяха под 3%.
                              Не те знам казвал ли си, не си ли казава за Сорос, ама се държиш точно като възпитаниците му дето искат да променят историята, че много им пречи.
                              Доста войни е водила Русия с Османската империя 7-8 ли са, забравил съм. Я ми кажи, като се натиска Русия към проливите, що се съгласява да има Източна Румелия, тя по-близо или по-далеч е от проливите от княжество България? Нещо тезичката ти, че Русия искала да се раздели българската държава влиза в противоречие с тезичката за достъпа до проливите. Ами Русия като се обявава против Съединението, любимата дъвка на разни сороспийки, драпащи да омажат истини с полуистини, ако искаш за твое благозвучие да ги наречем любители историчари. Що така тая Русия слага прът на Съединението дето ще я доближи до проливите? Все ми е тая дали лаеш срещу Русия или не, дразни ме, че се декларираш като историк, ама громиш само един враг на България, за другите неблагосклонни велики сили нищо не обелваш, че да не ти секне премийката от някое посолство. Това последното в отговор на второто ти изречение в цитата по-горе. Хайде после провери в тая тема аз колко пъти съм писал с призив да се гледат обективните обстоятелства и после си виж твоите антируски лаеници и тогава ми говори за заплащане срещу писане тук.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

                                Сороспии, соросоиди, посолства, комунистически роднини, кравари.......каша ти е в главата
                                Kaшата е в товята глава. Русия била много гадна, другите велики сили са още по-зле настроени исторически погледнато, обаче на него само Русия му била виновна. Ми държиш се точно като соросоидна черна латерна. Едно си баба знае, едно си баба бае. Язък ти за историческото образование, онективност нула.

                                Коментар

                                Working...
                                X