IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • .... тебе ще те обръсна за норматив ..... и без пари ...за 7 секунди ... и вечно ще си пас ....

    А идеята ми с долните постове е че пращат в България , не бербери от пазарите , а воини от Сирия и Афганистан . 200 човека от който ще се справят с агитките на Левски и Цска барабар с жандармерията в София ............
    И ги пращат със самолети - като мигранти ...
    На летището кацнаха вече 3 от самолетите ....
    Армията ни е около 25 000 души ...... Точно толкова ще бъдат и пратените от запад ''мигранти '' , като условие по ''въздушния Шенген '' на Денков ....
    За което трябва да сме му благодарни ................

    И когато се обяви мобилизация за война с Русия .... и тръгнат да ловят такива като долния тъпанар .... защото той ще пищи и ше се дърпа ....ще влязат в употреба тези , пристигащите , въоражени с оръжие от US базите в България ................
    А вие си копайте пред клавиатурите ....................
    Last edited by mibova; 13.02.2024, 19:36.

    Коментар


    • Ми хайде де или бръсни или се крий в бункера при твоят човек

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
        Утре започва от днес.

        Вратите на държавата се отвориха широко и за мигранти. За мен - напълно очаквано. Реакция нямаше!!! Всеки се е забил в своето и копае към дъното. Полетите с мигранти ще продължат денонощно през следващите месеци. И рано или късно проблема ще почука и на вашата врата. Не се съмнявайте! А там някъде ще бъдете сами с вашия проблем, който се роди днес. От безумие!

        Бъдете живи и здрави.


        https://www.facebook.com/10001090930...47184827037094


        Ето и коментари по повод това '' събитие''

        Хорааа, това не са емигранти, това са войници, ГЛАВОРЕЗИ мародери , те нямат семейства, жени , деца !!!! ТЕ СА И със съмнителни документи за самоличност ......ХОРАААА...... това са атомни биологични бомби, добре обучени и нямащи НИКАКВИ, ПОВТАРЯМ НИКАКВИ скруполи спрямо нас!!!! Точно както тия дет колят животните в кланниците...... .!!!!! Които от своя страна ще вършат мръсната работа в случай на война...!!!!! А ТЯ СЕ ЗАДАВА....!!! . Ще ни трепят като мухи, понеже ще им се осигури от US базите....... и достатъчно оръжие, а и тия дет организират тази мръсна работа, не желаят директно да си цапат ръцете с кръв, при възможност...!!! Така че, гответе се ..... няма да е лесно....!!!

        Коментар


        • Утре започва от днес.

          Вратите на държавата се отвориха широко и за мигранти. За мен - напълно очаквано. Реакция нямаше!!! Всеки се е забил в своето и копае към дъното. Полетите с мигранти ще продължат денонощно през следващите месеци. И рано или късно проблема ще почука и на вашата врата. Не се съмнявайте! А там някъде ще бъдете сами с вашия проблем, който се роди днес. От безумие!

          Бъдете живи и здрави.


          https://www.facebook.com/10001090930...47184827037094






          Коментар


          • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
            Чартърът от Виена (на снимката) кацна с час закъснение, след като беше изтрит от информационната система на аеропорта.
            След кацане забраниха на наземните оператори да го обслужат. Допуснаха само Гранична полиция. Бежанците бяха скрити зад параван. Интересно от в
            Както писах в другата тема проекта Бг е към края си

            Коментар


            • Чартърът от Виена (на снимката) кацна с час закъснение, след като беше изтрит от информационната система на аеропорта.
              След кацане забраниха на наземните оператори да го обслужат. Допуснаха само Гранична полиция. Бежанците бяха скрити зад параван. Интересно от кого?!
              От пистата ги натовариха директно в бусове на "Миграция" и ги разтовариха в центъра за депортация на "Военна рампа".
              В 13 часа се очаква нов чартър Брюксел - Загреб - София с друга партида. Този чартър също е изтрит от информационната система на летището.
              Страшна тайна, страшно чудо.
              Истината е, че от днес се почна! Ислямската вълна ни залива.
              В близките дни тихомълком ще кацат по два-три полета, без изобщо да се усетим. Докато докарат заветната цифра 9000, договорена тихомълком по въздушно-капковия Шенген.
              Къде ще живеят, кой ще ги издържа, какво точно се случва...вятър и мъгла.
              Благодаря на колегите Николай Марков, Страхил Ангелов, Симеон Миланов, Петър Недевски, Симеон Славчев, Войн Божинов, Николай Бареков от новосформирания кръг "Първо България", които бяха на терен и с които вдигнахме шум и поставихме правителството до стената. Принудихме го да отговаря и да се чуди как да замазва лъжите.
              Продължаваме битката." - Недялко Недялков
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение


                По принцип във въпросните, та и в България ако имаш пари здравеопазването ще ти е по-добро. Ако разчиташ на здравна каса си е мъка навсякъде.

                Даже дори и по здравна каса в БГ здравеопазването е по-добро от доста места в Западна Европа.

                Проблемът е, сериозните дисбаланси. В София и още 2-3 големи града имаш добри доктори, добри клиники и пр. Даже и частни с добри цени. Съответно в малките градчета си е мега зле.

                Лятото ми се заби един кърлеж и го видях в 23.00 часа вечерта и къде да отида в една голяма частна болница, която има денонощен платен спешен кабинет. Без чакане в 23.30 ми го извадиха за има няма 5 минути и ми дадоха указания какво да правя по нататък и всичко това за 30 лв. Щото съм в голям град или близо до такъв. Ако си някъде по-далеч просто забрави нали да намериш спешна медицинска помощ.

                Кажи ми на колко места в чужбина посред нощ ще ти обърнат внимание и колко ще ти струва и колко ще се поеме от здравната ти застраховка и колко ще платиш ти.

                Престъпността е изключително ниска, но в някои села има много сериозна битова престъпност, на други места където не останаха хора - изобщо няма престъпност. В градовете сами момичета се разхождат посред нощ или има деца през лятото до полунощ играят или карат колелета. Или сами ходят на училище и се връщат. И там по-вероятно е да ги блъсне кола като си зяпат в телефоните, отколкото някой да го набие и да му вземе телефона, което се случва доста по-често в градовете в Западна Европа.


                Образованието пак зависи. Сега модерните науки и технологии ги има на малко места в топ университети. За тях няма две мнения. Струва си там да се учи. Ама ако се забиеш в някой среден ВУЗ на Запад, то по-добре тука в СУ-то или ТУ-то.


                Иначе тука мен ме дразни занемарената инфраструктура, мръсотията почти навсякъде се търкалят разни пластмасови бутилки, кенчета и опаковки от кроасани - алуминиеви или найлонови, мръсния въздух в градовете особено зимата.

                И пак стигаме до дисбалансите - центровете на големите градове са ОК, обаче повечето квартали (не само крайните) са си зле наистина.

                Казах, че не искам да влизам в конкретни дискусии за България. Първо , че е трудно да се сравняват субективни оценки, второ, че много лесно спора се превръща в "а Вие що биете еди кой си". Ранта ми беше насочен към ПП-тата , който се появиха в политиката с големи претенции за почтенност и изкореняване на корупцията а се оказаха лайнари опитващи се да гепят колкото могат повече за малкото време , което знаят , че ще са на сцената. Имам чувството обаче , че някой Ви мъти главите с "евтиното здравеопазване и зъболекари" и прочие и това Ви кара да игнорирате всички тия лайна на политиците. Здравеопазването е подобно навсякъде. Даже в САЩ , който е в устата на всички като пример за недостъпно здравеопазване, кърлежа за който говориш ще ти струва около $100. Толкова горе долу струва посещение в emergency и като се вземе предвид с разликата в стандарта е по-евтино от България. А това защо Ви промиват мозъците , че страни с в пъти по-висок стандарт, които са десетки години напред в развитието си , нямат достъп примерно до здравеопазване е въпрос , който сами ше трябва да си отговорите. Комунягите едно време разправяха , че в гнилия запад хората просели по улиците, ма тогава имаха контрол върху информацията. Сега има интернет но въпреки всичко вървят същите мантри ...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

                  Още по-малко са в Турция, СА и Русия, но се съмнявам , че ще твърдиш , че там се живее по-добре.

                  По принцип във въпросните, та и в България ако имаш пари здравеопазването ще ти е по-добро. Ако разчиташ на здравна каса си е мъка навсякъде.

                  Даже дори и по здравна каса в БГ здравеопазването е по-добро от доста места в Западна Европа.

                  Проблемът е, сериозните дисбаланси. В София и още 2-3 големи града имаш добри доктори, добри клиники и пр. Даже и частни с добри цени. Съответно в малките градчета си е мега зле.

                  Лятото ми се заби един кърлеж и го видях в 23.00 часа вечерта и къде да отида в една голяма частна болница, която има денонощен платен спешен кабинет. Без чакане в 23.30 ми го извадиха за има няма 5 минути и ми дадоха указания какво да правя по нататък и всичко това за 30 лв. Щото съм в голям град или близо до такъв. Ако си някъде по-далеч просто забрави нали да намериш спешна медицинска помощ.

                  Кажи ми на колко места в чужбина посред нощ ще ти обърнат внимание и колко ще ти струва и колко ще се поеме от здравната ти застраховка и колко ще платиш ти.

                  Престъпността е изключително ниска, но в някои села има много сериозна битова престъпност, на други места където не останаха хора - изобщо няма престъпност. В градовете сами момичета се разхождат посред нощ или има деца през лятото до полунощ играят или карат колелета. Или сами ходят на училище и се връщат. И там по-вероятно е да ги блъсне кола като си зяпат в телефоните, отколкото някой да го набие и да му вземе телефона, което се случва доста по-често в градовете в Западна Европа.


                  Образованието пак зависи. Сега модерните науки и технологии ги има на малко места в топ университети. За тях няма две мнения. Струва си там да се учи. Ама ако се забиеш в някой среден ВУЗ на Запад, то по-добре тука в СУ-то или ТУ-то.


                  Иначе тука мен ме дразни занемарената инфраструктура, мръсотията почти навсякъде се търкалят разни пластмасови бутилки, кенчета и опаковки от кроасани - алуминиеви или найлонови, мръсния въздух в градовете особено зимата.

                  И пак стигаме до дисбалансите - центровете на големите градове са ОК, обаче повечето квартали (не само крайните) са си зле наистина.


                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

                    Най-малко уокизъм, клаймътченч и подобни дивотии. Най-малко прииждащи диви, необразовани, безкултурни хора. Най-малко проповядване на извратенящини в училищата и университетите. Сигурно ще се променят тези неща, но затова писах "в момента".
                    Още по-малко са в Турция, СА и Русия, но се съмнявам , че ще твърдиш , че там се живее по-добре.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

                      Мразя да влизам в такива дискусии защото излиза , че плюя срещу страната си , но не знам как да реагирам на простотии като "Тук в момента е най-доброто място за живот в Европа." Това ще да е съвремения аналог на "от Искъро по-дълбоко и от Витоша по-високо нема".

                      Кои фактори правят България най-доброто място за живот ? Доброто здравеопазване? Доброто образование ? Високия стандарт на живот ? Ниската престъпност ? Евтините храни ? Евтините заведения ? Високите пенсии ? Уредените градчета и селца ? Чистия въздух ? Нещо друго за което не се сещам ? Ако почнем пък с основни теми като бизнес климат, инфлация, корупция ... В ЕС живеят 450 млн души, в България 6.5 млн. В Магнитски има 10 човека от ЕС, 8 са от България ... 1.5% от населението държи 80% от "номинираните" . Преди 3 месеца ни вкараха в сивия лист за пране на пари ... нещата се подобряват все повече и повече.
                      Най-малко уокизъм, клаймътченч и подобни дивотии. Най-малко прииждащи диви, необразовани, безкултурни хора. Най-малко проповядване на извратенящини в училищата и университетите. Сигурно ще се променят тези неща, но затова писах "в момента".

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение

                        Съгласен, но само ако добавим "за българин" накрая. Едва ли чужденец може да се чувства у дома си тук. Българите не сме толкова гостоприемни и все още не сме свикнали с имигрантите. Няма среда благоприятна за чужденци, освен, ако не живеят в комуни със сънародници.
                        Мразя да влизам в такива дискусии защото излиза , че плюя срещу страната си , но не знам как да реагирам на простотии като "Тук в момента е най-доброто място за живот в Европа." Това ще да е съвремения аналог на "от Искъро по-дълбоко и от Витоша по-високо нема".

                        Кои фактори правят България най-доброто място за живот ? Доброто здравеопазване? Доброто образование ? Високия стандарт на живот ? Ниската престъпност ? Евтините храни ? Евтините заведения ? Високите пенсии ? Уредените градчета и селца ? Чистия въздух ? Нещо друго за което не се сещам ? Ако почнем пък с основни теми като бизнес климат, инфлация, корупция ... В ЕС живеят 450 млн души, в България 6.5 млн. В Магнитски има 10 човека от ЕС, 8 са от България ... 1.5% от населението държи 80% от "номинираните" . Преди 3 месеца ни вкараха в сивия лист за пране на пари ... нещата се подобряват все повече и повече.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

                          Тук в момента е най-доброто място за живот в Европа.
                          Съгласен, но само ако добавим "за българин" накрая. Едва ли чужденец може да се чувства у дома си тук. Българите не сме толкова гостоприемни и все още не сме свикнали с имигрантите. Няма среда благоприятна за чужденци, освен, ако не живеят в комуни със сънародници.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

                            Казваш в БГ си е най- хубаво, всичко е на 6, ама странно защо не прииждат австрийците масово насам да работят, а българите ходят в Австрия. Човека ви обяснява с аргументи, а вие се хващате за някакви дреболии, че и там не е идеално е така, но е в пъти по- чисто, уредено и с възможност за развитие от тук.
                            Тук в момента е най-доброто място за живот в Европа.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

                              Кои са нормални страни, примерно Австрия, където щяха да криминализират отказа от ваксина срещу настинка? Или Англия, където глобяват, ако си излизаш често от квартала с кола? Я се съвземете бре
                              Казваш в БГ си е най- хубаво, всичко е на 6, ама странно защо не прииждат австрийците масово насам да работят, а българите ходят в Австрия. Човека ви обяснява с аргументи, а вие се хващате за някакви дреболии, че и там не е идеално е така, но е в пъти по- чисто, уредено и с възможност за развитие от тук.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

                                Еми как да ти го обясня бе ? Имаше една Коломбел във френското посолство дето беше ритала хора по коридорите и хората помрънкаха малко по вестниците и нищо. После обаче беше навикала некъф дето се оказа не само бг гражданин. Италианец ли беше, не помня, оня написал писмо до депутата си в Италия как така ше му вика, италианското правителство поиска обяснение от френското и Коломбел замина ... Верно , че я преместиха само , но имаше някакв реакция и последствия. И това след като италианското правителство реагира за нещо което се е случило в посолството на Франция в България. Тоя италианец защо е писал о депутата си в Италия за нешо което му се е случило в България ? Нали е бил и БГ гражданин ? В БГ хората нито писаха писма , нищо, вдигна се патардия по вестниците, правителството въобще не реагира ... как така ще третират БГ граждани като овце и няма да има нота или поне да се привика посланика за обяснение ? Хората махат с ръка, налягат си парцалите и не правят нищо , зашото знаят че ше си загубят времето. Как да ти го обясня че в нормалните страни хората имат някакви очаквания и като не се случат има реакция ?
                                Кои са нормални страни, примерно Австрия, където щяха да криминализират отказа от ваксина срещу настинка? Или Англия, където глобяват, ако си излизаш често от квартала с кола? Я се съвземете бре

                                Коментар

                                Working...
                                X