IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

туй ще стане конституционен съдия - хващам се на бас. няма как да се върне таз да преподава. Ще я сцепят от бъзик студентите и с право. Сама си плю и сра в устата
    То, затова в парламента е за хора куражлии, не за мишки. Па, били те и "червени".

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
      Дано да се касае за изпълняване на чуждо нареждане, а не за некадърност в професионалната си област. Първото е по-малкото зло. А ако е второто... не искам да си представям нивото на бъдещите кадри, които подготвя...
      туй ще стане конституционен съдия - хващам се на бас. няма как да се върне таз да преподава. Ще я сцепят от бъзик студентите и с право. Сама си плю.... в устата
      Last edited by RUBLA; 14.05.2025, 21:51. Причина: Спазвайте добрия тон!
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Дано да се касае за изпълняване на чуждо нареждане, а не за некадърност в професионалната си област. Първото е по-малкото зло. А ако е второто... не искам да си представям нивото на бъдещите кадри, които подготвя...

Коментар

• ЧЕТИРИТЕ ГРЯХА НА КОНСТИТУЦИОНАЛИСТА КИСЕЛОВА. И ВСИЧКО ТОВА В ПЪРВИТЕ Й 100 ДНИ! КАКВО ЛИ НИ ЧАКА, АКО ИЗКАРА ПЪЛЕН МАНДАТ ОТ 4 ГОДИНИ?
          Шефът на парламента, който по ирония на съдбата е конституционалист, е юридически рецидивист.
          Първо, в нарушение на правилника на Народното събрание разтури парламентарна група на "МЕЧ". След седмица я възстанови, но не се изчерви от срам.
          Заобикаляйки императивна норма в парламентарния правилник, гордо позира на стадион с тениска на хазартна фирма. Дори не се извини за тежкия гаф.
          Третото й прегрешение тече и в момента - не позволява депутатите да изслушат пловдивските полицаи, които арестуваха контрабандисти на цигари, въпреки заповедта от началството да не ги закача. Защо ли?
          Но четвъртият й грях е брутален - отказа да внесе за обсъждане и гласуване в НС предложението на президента за референдум за Еврото и го върна на Румен Радев.
          Проблемът е, че в Конституцията няма такава процедура - "връщане".
          Но за да угоди на боса на ГЕРБ, Киселова съзнателно консумира деянията "погазване на Конституцията" и "злоупотреба с власт"...
          Какво ли още трябва да погази един парламентарен бос, за да бъде отстранен от поста си?
          И може ли рецидивист в правото да е конституционалист?
          Впрочем конституционалист ли е Наталия Киселова?
          И всичко това в първите й 100 дни!
          А ако изкара пълен мандат?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бъpзоходко Разгледай мнение

Зада попълня празнините в историческите си познания и да не се червя от срам, попитах чат гпт по темата и той взе че изтърси щото китайците през девети и десети век са ползвали предимно медни и бронзови монети. Та как източно римляните са го джиткали тоя арбитраж е малко неясно. Иначе и без чат гпт е известно че Карл Велики си е сечсл монети и едва ли иизточните ромейци са воювали с него по този въпрос. И други на запад са си секли монети. Та както и да е май няма да мога да разчитам на теб за повишаване нивото на ис ти прическите си знания. Прочее като демонстрираш самочувствие на експерт спомняй си за тази шейтан машина чатгпт!
            прочее, да се доверяваш на чат гпт, е като да се доверяваш на уикипедия - безсмислена дейност. Златни монети, бързоходко, златни, за тях ти говоря, защото с тях се прави арбитражът, а не за сребърни - обясних ти защо. Другия път питай пак мен, експерта, а не шитнята чат гпт - точно такива шитни като чат гпт водят до много сериозно затъпяване, защото се ровят в нета, а там е пълно с всякакви теории - например, че земята е плоска
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Очеизвадно тема история не е сред силните страни ни на умнокраставите, ни на копейките Нито България, нито която и да е християнска държава през периода има собствена "валута", т.е. сече собствени монети - що, ми щото "византия". т.е. Източната римска империя държи монопола в тази посока и прави война с всеки, който се осмели да се пробва да сече свои монети. причината е елементарна - в Китай съотношението сребро:злато е 6:1, а в Европа е 12:1, т.е. ИРИ прави прекрасен арбитраж като изнася сребърни монети и внася златни по Пътя на коприната, немалка част от който е в под неин контрол.

Твай, а не простотиЙ за еврозони и т.н. - аз също съм противник на влизането ни в ЕЗ, докато съм 101% поддръжник на ЕС, НАТО и Шенген. причината също е проста - влезем ли в ЕЗ, съвсем ще се разпищолим да теглим кредити, т.е. фалитът ни до 10, макс 15 години е повече от сигурен. И понеже не сме маляките, ще ни бият шута за назидание. Ако не влезем в ЕЗ, има някакъв, макар и минимален шанс да си подредим кочинката - да се спре безумното качване на пенсии (особено минималната) и заплати на бюджетници и всякаква подобна измет

И понеже се зачекан темата за борда - тогава хората го приемаха като "да отнемем нещо от крадливите ръце на родните политици", докато сега се възприема точно обратното: "да дадем още пари за кражба на нашите крадливи политици". Ма пиша едно жусуи и вива ла крокодил-комунист-припок-рекламно лице на хазарта Киселова и твай

П.С. Отново да поздравя кметчето от ДС за неучебния ден на учениците в София, съобщен ни снощи в 18 часа - до девето коляно са ми поздравите!
              Зада попълня празнините в историческите си познания и да не се червя от срам, попитах чат гпт по темата и той взе че изтърси щото китайците през девети и десети век са ползвали предимно медни и бронзови монети. Та как източно римляните са го джиткали тоя арбитраж е малко неясно. Иначе и без чат гпт е известно че Карл Велики си е сечсл монети и едва ли иизточните ромейци са воювали с него по този въпрос. И други на запад са си секли монети. Та както и да е май няма да мога да разчитам на теб за повишаване нивото на ис ти прическите си знания. Прочее като демонстрираш самочувствие на експерт спомняй си за тази шейтан машина чатгпт!

Коментар

По времето когато е създаден за пръв път книжовния български език, държавата ни не е имала собствена валута. Да нито княз Борис покръстител, нито Симеон Велики са секли свои монети. Ползвали са византийските. Биле сме в нещо като валутен съюз с Византия. Е и какво попречило ли е това на величието на Първата Българска Империя? Попречило ли е това на златния век на българската книжнина?
                няма как да ползваш нещо дето не е съществувало - имам предвид ВИЗАНТИЯ. това е ИЗМИСЛИЦА от 16 век. Борис и Симеон са 9-10век. Никога не е имало византийски монети - имало е монети на Източната римска империя

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

ако ни удари някоя криза

Тая глупост с дигиталното Евро не знам кой я измисли...
                  Ти я измисли, кой друг?
                  ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Може и да не поскъпна, ако ни удари някоя криза

Тая глупост с дигиталното Евро не знам кой я измисли, ама то ще се ползва за разплащане сред обикновените хора точно толкова колкото Дож Коина или някой друг шит коин - демек почти нула. Иначе между банките и ЕЦБ може да се ползва, но стига да стане. Щото до момента никой не знам какво е то и как ще работи. А Октомври е след няколко месеца.

За т.3 не знам.
                    Жабата се сварява бавно,а не изведнъж,та да не изскочи от водата. Първо ще го въведат дигиталното евро,после ще стане задължително и ще изчезне кеша и накрая ще почнат да слагат ограничения как да си харчиш парите или да ти ги налагат при определено поведение. В Китай има точкова система, въведоха дигиталния юан и буквално за секунди могат да превърнат всеки човек в просяк.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Изброявам ти веднага три негативни ефекта от приемането на еврото.
                      1.Цените на стоки и услуги ще скочат.И няма никакво значение как е било в други държави, в България ще скочат.
                      2.От октомври се въвежда дигиталното евро с потенциал да стане задължително и да изчезнат парите в брой.Което те прави изцяло зависим от управляващите.И то не ме е страх толкова от нашите, а от ония в Брюксел, които са способни на всякакви гадости.
                      3.Има Европейски механизъм за стабилност в Еврозоната като се подпомагат финансово закъсали държави. България не е такава, но ще трябва да внесе 833 милиона евро задължително, а ако се налага подпомагане (а рано или късно PIGS ще ги спасяват),то тая сума ще набъбне до 7.3 милиарда евро.
                      Може и да не поскъпна, ако ни удари някоя криза

Тая глупост с дигиталното Евро не знам кой я измисли, ама то ще се ползва за разплащане сред обикновените хора точно толкова колкото Дож Коина или някой друг шит коин - демек почти нула. Иначе между банките и ЕЦБ може да се ползва, но стига да стане. Щото до момента никой не знам какво е то и как ще работи. А Октомври е след няколко месеца.

За т.3 не знам.

Коментар

По времето когато е създаден за пръв път книжовния български език, държавата ни не е имала собствена валута. Да нито княз Борис покръстител, нито Симеон Велики са секли свои монети. Ползвали са византийските. Биле сме в нещо като валутен съюз с Византия. Е и какво попречило ли е това на величието на Първата Българска Империя? Попречило ли е това на златния век на българската книжнина?
                        Очеизвадно тема история не е сред силните страни ни на умнокраставите, ни на копейките Нито България, нито която и да е християнска държава през периода има собствена "валута", т.е. сече собствени монети - що, ми щото "византия". т.е. Източната римска империя държи монопола в тази посока и прави война с всеки, който се осмели да се пробва да сече свои монети. причината е елементарна - в Китай съотношението сребро:злато е 6:1, а в Европа е 12:1, т.е. ИРИ прави прекрасен арбитраж като изнася сребърни монети и внася златни по Пътя на коприната, немалка част от който е в под неин контрол.

Твай, а не простотиЙ за еврозони и т.н. - аз също съм противник на влизането ни в ЕЗ, докато съм 101% поддръжник на ЕС, НАТО и Шенген. причината също е проста - влезем ли в ЕЗ, съвсем ще се разпищолим да теглим кредити, т.е. фалитът ни до 10, макс 15 години е повече от сигурен. И понеже не сме маляките, ще ни бият шута за назидание. Ако не влезем в ЕЗ, има някакъв, макар и минимален шанс да си подредим кочинката - да се спре безумното качване на пенсии (особено минималната) и заплати на бюджетници и всякаква подобна измет

И понеже се зачекан темата за борда - тогава хората го приемаха като "да отнемем нещо от крадливите ръце на родните политици", докато сега се възприема точно обратното: "да дадем още пари за кражба на нашите крадливи политици". Ма пиша едно жусуи и вива ла крокодил-комунист-припок-рекламно лице на хазарта Киселова и твай

П.С. Отново да поздравя кметчето от ДС за неучебния ден на учениците в София, съобщен ни снощи в 18 часа - до девето коляно са ми поздравите!
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Изброявам ти веднага три негативни ефекта от приемането на еврото.
                          1.Цените на стоки и услуги ще скочат.И няма никакво значение как е било в други държави, в България ще скочат.
                          2.От октомври се въвежда дигиталното евро с потенциал да стане задължително и да изчезнат парите в брой.Което те прави изцяло зависим от управляващите.И то не ме е страх толкова от нашите, а от ония в Брюксел, които са способни на всякакви гадости.
                          3.Има Европейски механизъм за стабилност в Еврозоната като се подпомагат финансово закъсали държави. България не е такава, но ще трябва да внесе 833 милиона евро задължително, а ако се налага подпомагане (а рано или късно PIGS ще ги спасяват),то тая сума ще набъбне до 7.3 милиарда евро.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Откъде накъде ти (бизнесменчето) ще забраняваш БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ.
                            След време ще искате и ЕЗИКА да забраните

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Пореден не особено адекватен пример. Този с 5 лева в джоба също ползва пари.
                              абе кой ви забранява да си ползвате еврото? Откъде накъде ти (бизнесменчето) ще забраняваш БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ.
                              След време ще искате и ЕЗИКА да забраните, вий при бизнес сделките с чужденците не го ползвате а ползвате английски. Що да се мъчат децата да учат български кат няма да им трябва за бизнес а само да се псуват

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Не си го разопаковал?
                                Ти ме гръмна. Когато аз получа нещо, разопаковам го веднага, сглобявам го в следващите 10 минути и след това го ползвам.
                                Нарочно не го разопаковах,щото имах предчувствие, че ще се държиш така. Затова прати ми на лични съобщения адрес ,на който да ти го изпратя. На Месинджър не,щото си купих нов телефон и имам проблем с влизането в Месинджър.
                                Хем ми пращаш пари да купя телескоп уж от добра воля,хем после ме наричаш лузър с празни джобове.Аз да не съм някакъв цървул да прося милостиня.Дай адрес и имена и още днес ти го пращам.
                                Last edited by mirodes; 14.05.2025, 09:41.

Коментар

Working...
                                X