IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Каква стана тя, нито сме демокрация, нито сме конституционна република

    Коментар


    • Първоначално изпратено от AF Debugger Разгледай мнение
      Кирчовците трябва да бъдат прокудени през девет земи в десета, заради сглобките с бацетата и с дпс. И заради посолството. За бацетата да не коментираме, там са ясни, вечна дружба с дпс
      Няма начин да бъдат прокудени средносрочно. Живо дете да изядат на жълтите павета, от посолството пак няма да позволят промяна на курса. Снишаване, пълен бойкот и паралелни структури му е майката.

      Коментар


      • Кирчовците трябва да бъдат прокудени през девет земи в десета, заради сглобките с бацетата и с дпс. И заради посолството. За бацетата да не коментираме, там са ясни, вечна дружба с дпс

        Коментар


        • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

          Никой не ги е избирал. Българският народ е изключително мъдър и отдавна е вдигнал ръце и не участва. Нали затова тръгнаха с задължителното гласуване, а сега с машините. Но дори и тези, останали да гласуват са напълно наясно. Затова и малко народ взима на сериозно "Възраждане". Вътрешно всеки е наясно, че това е нашенската Мелони - поредно мюре на Посолството. Същата работа и с президента, дето сега реши да се прави на опозиция.
          Трябваше им около седмица.

          „Възраждане” изключи трима депутати от групата си. Причината е вчерашния скандал в Столичния общински съвет. При избора на временен председател на СОС четирима съветници от "Възраждане" - Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов, Севделина Петрова, гласуваха за предложения от ПП Цветомир Петров. Четиримата бяха изключени от групата на „Възраждане” в СОС.

          Изгонените от парламентарната група на „Възраждане” са са Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, който бе и заместник-председател на партията. Те са номинирали съветниците.

          “Трябва да си подадат оставките, но не са го направили и затова са изключени. Взето е решение да се поиска политическа отговорност от тези представители. Te отказаха да направят това, което иска софийската организация от тях“, каза лидерът на партията Костадин Костадинов.

          Още 4 човека избраха финансовите стимули. Това рефлектира и върху организацията ни, защото получихме изключително много съобщения от наши симпатизанти, които искат обяснения, мотивира още решението лидерът на партията Костадин Костадинов днес.
          Българската Мелони. Само пълен дебил може доброволно и без лична облага да участва в разни избори мизбори.

          Колкото и да не ви се вярва, единствено на загуба в световната война можем да се надяваме.

          Коментар


          • Коментар


            • Българите НЯМАТ ПРАВО НА РЕФЕРЕНДУМ - ние сме БЕЗПРАВНИ РОБИ в собствената си държава .....
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

              Коментар


              • Типичен пример за ПОДМЯНА на съдържание, ЕЗИК, ака менте

                - Я ми кажи на български как се вика „партньор“? – Райна се ококори.
                – Партньор?! Ами партньорът си е партньор… ох, не мога сега да се сетя… Мъжът ми е мой партньор! – викна тържествуващо. – Ти и баба Рада сте партньори!
                – Не ти казвам да ми го обясняваш, а да ми кажеш думата на български, можеш ли? – не я изпускаше Вангел.
                – Чакай, ще се сетя… Спътник… Сродна душа… либе… – нещо ѝ трепна извътре.
                – Боднаха ли те думите? Хубави са си нашите, нали?
                – Хубави са! Питай ме пак!
                – Талант как е?
                – Дарба!
                – Хубаво. А какво е концентриран?
                – Концентриран – внимателен не е ли?
                – Не е!
                – Такъв, който… е събран в едно нещо.
                – Съсредоточен му се вика на това. Чуваш ли каква умна дума е? Съ-средо-точен.
                – Не бях се замисляла, питай още.
                – Имам няколко любими. Креативен какво е?
                – Ами такъв, който измисля, умен…
                – Творец, Райно! Който твори. А информация на български как ще рече?
                – Е, тук ме разби, информацията си е информация… чакай… знание! – обяви тържествуващо.
                – Нищо подобно! Телевизията и компютърът те информират, така ли е? Там знание няма. Те само те уведомяват за нещо. Дават ти сведения къде какво се случва и това е! Ако искаш да придобиеш знание, учиш, ходиш на училище, четеш… не се просто уведомяваш. За жалост, на света вече му стига да е уведомен, не – да знае.
                – Харесва ми това с думите, искам още!
                – Комуникация какво е?
                – Да си говорят хората…
                – Така, де, баба и внуче, като си говорят, какво правят?
                – Общуват… нали?
                – Ето я друга мъдра дума. Общение има, приобщаване, общност, нещо общо и заедно се случва, затова е общуване. А хармония как е?
                – Баланс!
                – На български питам как е!
                – Равновесие…
                – Можело значи. А характер как е?
                – Характер ли? Че това не е ли българска дума?
                – Не.
                – Не знам… Нали все казваме – добър характер, лош характер, този е с тежък характер, според характера на човека…
                – Ето ти добър пример как една чужда дума е толкова як плевел в нашия език, че вече няма изкореняване. А нашата си дума е далеч по-кратка, удобна и звучна.
                – И как е характер на български?
                – Нрав.
                – Всъщност я знам тази дума. Хубава е…
                – Повечето хора я знаят. Те и баба знаят, че са имали, ама не я помнят. Традиция как е?
                – Традицията си е традиция! Пълно е с книги за български фолклорни традиции.
                – От това най ме боли, Райно! Такива книги трябва да са хранилища, убежища да са на народната памет. А в такова заглавие само думата „български“ е наша. Традиция значи „предание“, нещо предавано от уста на уста, прескочило векове. А фолклорът какво е?
                – Не знам вече… Криво ми е да те слушам…
                – Ще слушаш! Дано разбереш докъде я докарахме, фолклорът е на-родната памет, може да се рече и „народност“. Това са ни народните песни, народните приказки, народните хора, народните обичаи… И баш на тая памет българите изгубиха българското име и му туриха ново – фолклор… Още да питам ли?
                – Питай.
                – Енергия как е?
                – Сила! – усмихна се Райна.
                – Браво, Райно, има хляб в тебе! Има надежда!
                – Е, да, ама не звучи същото, не е съвсем като енергия.
                – Нима?! Чакай да те питам още нещо. Напоследък много говорят за „негативни енергии“, много е модерно. На български как е?
                – Шегуваш се!
                – Никак! Питам те, как е? Какво правят някои кукери, като обикалят и дрънчат с хлопки и чанове?
                – Гонят злите сили… – тихичко рече Райна.
                – И къде са тези зли сили?
                – Навсякъде. По къщите, по хората, в мислите им.. .в думите им…
                – Та как, викаш, било „негативни енергии“ на български?
                – Зли сили… не е възможно…
                – Такааа. Това е стар народ, Райно. И езикът му е стар. И няма как в един стар език да няма думи с насъщно и изначално значение. Важни са тези думи – те седят в основата на една памет. Там е изворът, от където идат приказките, преданията и обичаите на един народ. От където иде истината за неговата история. Стари думи – от старо злато, с голяма сила в тях. Да ти кажа и за хората, дето твърдят, че не било на български същото. Та те дори не си познават езика! Питай ги такива хора, както аз те питах сега тебе, кое как е на български. Няма да ти рекат, ще ти се ядосат. Но не от друго, а от безсилие, защото не знаят.
                Я се опитай да си представиш езика като една песен. Звуците в нея играят по техен си начин и създават тяхна си музика. Знаеш, че не може една песен да бъде преведена дословно на чужд език. Думите могат да имат съвсем еднакъв смисъл, но играта на звуците ще се препъне. Ще се препъне равновесието. Новите думи ще тежат по друг начин, друго ще им е хорото на тях. И ще вземат да я килнат песента. Просто думите на всеки език звучат различно. Защо ли? Защото всеки народ си има негова памет и нрав и различно се е движил напред. Ама да се върнем сега на нашата песен. Опитай се да заместиш в „Хубава си, моя горо!“ десет думи с английски със същото значение. Или поне пет. Или дори само една. Веднага ще прозвучи фалшиво, нали? Нещо ще се изкриви. Ще приспи ли някой детето си с такава песен? Магда ти е рекла, че човекът има корен – онова нещо, което е памет на род и народ. И че в него е силата ни, волята ни за живот. Родният език, на който като деца проговаряме, е неразделна част от този корен. Той е жив! Какво му се случва, ако го мърсим постоянно? Или ако просто го пренебрегваме… Обичта и омразата са две страни на отношението, така ли е? Знаеш как работи тази сила, нали? Ако обичаш един човек, той си е добре около тебе, има си нужда от тебе, търси те. Ако го мразиш – той боледува и гледа да се махне от тебе, далече да е, да не го заразиш с лошотия. Но ако спреш да го забелязваш или го забравиш, може да умре! Защото забравата е липса на всякакво отношение. Тогава човекът остава непотребен. И залинява… Така е и с езика. Има хора, които го обичат, ползват го и се грижат за него. Има други, които не го долюбват, смятат го за беден и грозен. Но има трети, за които е непотребен и стар. И не си служат с него, не го и познават. Те са най-страшните и най-опасните! Защото не го правят от омраза, а от незнание. Който не знае, няма отношение. Когато не познаваш някой достатъчно, как да го обичаш и да се грижиш за него? Той ти е непотребен, нямаш нужда от него в твоя свят… И точно така умира един език…
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение
                  https://youtu.be/hL6oCYvQVXY?t=317

                  В това интервю Лена казва, че Денков е "всепризнат от всички световни лидери и напълно изпълва обувките на външен министър"
                  Интересни са използуваните думички- изпълва обувките на външен министър- а гащите дали изпълва, въобще това словосъчетание да влезеш в обувките на............ е много много безмислено от бг гледна точка

                  Коментар


                  • https://youtu.be/hL6oCYvQVXY?t=317

                    В това интервю Лена казва, че Денков е "всепризнат от всички световни лидери и напълно изпълва обувките на външен министър"

                    Вие споделяте ли това мнение?

                    Коментар


                    • Коментар


                      • Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнение
                        Обърнете внимание, как всички турчоля-резаняци в ДПС нарочно през три думи вкарват "ъ-ъ-ъ", щом говорят на български. Демек им е трудно...
                        Това е, за да не дразнят наистина неграмотния си и неговорещ български език електорат, електората с потури и забрадки с майчин език "камъните падат"; иначе политюгите от ДПС могат да говорят държавния ни език без никакви препънки.

                        За сметка на това шопарчето-гьотференче на ДПС – Шиши, успешно грухти на български и ГЕРБ-ПП-Дай ни, България! му стоят мирно и козируват
                        Възможно. Представи си обаче какъв трябва тогава да е електоратът на Кирчо, дето над две срички дума не може да каже.

                        Коментар


                        • Сглобката виси на косъм, некоалиционните партньори не могат да се разберат кой да оглави Външно министерство след ротацията, научи Епицентър. Бг.

                          Нямаме никакво разбирателство. Никакво!”, заяви с притеснение наш източник от правителството е подчерта, че всичко постигнато от мнозинството в парламента може да се развали, заради едно външно министерство.



                          Премиерът Николай Денков искал след ротацията на всяка цена освен вицепремиер да стане и първи дипломат, защото бил привлечен от екзотиката на пътуванията в чужбина и това взривява мнозинството.



                          Мария Габриел заявила категорично, че ако не е премиер и външен министър, тя ще се откаже и ще напусне българската политика. Нейният мотив да се противопостави на щенията на Денков е, че той не е подготвен външно-политически и няма никакви контакти в чужбина. Освен това Габриел вече е разработила по нов начин Външно министрество, готви външно-политическа доктрина, която ще представи на обществено обсъждане, има влияние във всички евроатлантически кръгове в САЩ и Европа и е уважаван дипломат в международните среди. Ако дойде Денков на нейния пост, всичко постигнато от Габриел, няма да бъде продължено, защото той има друго отношение към външната политика.



                          В такава абсурдна ситуация България изведнъж ще се окаже с три външни политики - на премиера Габриел, на външния министър Денков и на президента Радев.



                          Към всичко това трябва да се изведе пред скоби Управленската програма на некоалицията за периода юни 2923-декември 2024, постигната в съгласие между ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС, където ясно е записано, че “През вторите девет месеца отговорността за правителството ще поеме г-жа Мария Габриел - номинация на ГЕРБ-СДС. След размяната Николай Денков ще бъде заместник-министър председател и министър на образованието”.



                          Като европейски политик Габриел категорично дължала да се спазват договореностите, заради които тя се е съгласила да се върне в България. В противен случай си тръгва. И това е заявила пред всички партийни лидери.



                          От ПП-ДБ обаче искали на всяка цена да получат контрола върху Външно министрество, за да “имат излаз към света”, както обяснявали на непартньорите си от ГЕРБ.

                          Петков, Денков и Василев заявили на Борисов и Пеевски, че за тях Външно министерство е “червена линия”. Настимир Ананиев публично обговори през уикенда настроенията в ПП-ДБ: “Буквалното приемане за ротация е Габриел - премиер, акад. Денков - вицепремиер с портфейла ѝ. Редно е той да стане външен министър. Идеята е МС да запази максимално своя състав”. Преди месеци самият Денков твърдеше точно обратното - че след ротацията ще се върне в образователното министерство, защото там се чувствал най-подготвен. Концепцията му се променила след като отиде на няколко срещи на върха в Брюксел и се видя сред политическия елит на Европа. Това погалило самочувствието му, че може да бъде и ВИП-дипломат, разказват негови колеги.



                          Това брутално извиване на ръце от страна на Денков и ПП-ДБ поставя на изпитание некоалицията, която може да се разпадне във всеки един момент.



                          На спешно свикана среща през уикенда лидерите й не са постигнали никакво съгласие. Заредени с драматизъм, недоверие и абсолютна неадекватност на страна ПП разговорите ще продължат в този дух буквално до 5 март.



                          Проблемът е толкова сериозен, че се разработва вариант, ако Мария Габриел си тръгне и Денов продължи мандата като премиер. Тогава ГЕРБ щели да поискат министерствата на отбраната, на енергетиката, на спорта, към които имат сериозни забележки.

                          Борисов ясно показа недоволството си от Тагарав, от спортния министър Димитър Илиев и от земеделския министър. “Запалиха Европа земеделците, ние тук нищо не обсъждаме. Не съм видял план и мерки”, беше упрекът на лидера на ГЕРБ. Напрежение между министър Кирил Вътев и ГЕРБ има още покрай ветото за внос на зърно от Украйна, в чието отстояване той първоначално не бе много категоричен. И министър Йоловски е с единия крак е вън от кабинета след скандалите около него. Критиките към енергийния министър Румен Радев не стихват заради закриването на “Мариците” и фотоволтаиците.



                          На всичкото отгоре от ПП-ДБ продължават да твърдят, че не било договорено кабинетът “Габриел” да е с мандата на ГЕРБ. Това пък е червена линия за Борисов и хората му , които са непреклонни, че това е единственият вариант ротацията да се случи, другото е унижение за тях, което няма да допуснат.



                          В края на миналата седмица неслучайно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ротацията не е на всяка цена - казаното бе именно по повод договорената с ПП-ДБ смяна на премиера с външния министър през март. “Има подписано споразумение и ще се придържаме към него”, е катеоричната позиция на Борисов .

                          И за Денков ротацията не е на всяка цена. Позициите им обаче по тази тема са коренно различни. Кой ще надделее, предстои да видим.

                          Но, както се предполагаше, ротацията е първото и много сериозно изпитание пред некоалицията.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            Абсурд. Това са сумарно за ПП-ДБ - 20%, а за ДПС - 8.00%. Ако е представен резултата за първите делено на две, за ДПС да не е по области?
                            ​​​​​​

                            Коментар


                            • https://kritichno.bg/politika/tayno-...-pp-chak-peti/

                              Коментар


                              • Обърнете внимание, как всички турчоля-резаняци в ДПС нарочно през три думи вкарват "ъ-ъ-ъ", щом говорят на български. Демек им е трудно...
                                Това е, за да не дразнят наистина неграмотния си и неговорещ български език електорат, електората с потури и забрадки с майчин език "камъните падат"; иначе политюгите от ДПС могат да говорят държавния ни език без никакви препънки.

                                За сметка на това шопарчето-гьотференче на ДПС – Шиши, успешно грухти на български и ГЕРБ-ПП-Дай ни, България! му стоят мирно и козируват

                                Коментар

                                Working...
                                X