Първоначално изпратено от Selena2024
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от barbaronУмно хортуваш, но с една фраза ме шокира:
"имаш материален интерес от управлението на ГЕРБ, в което няма лошо"
Недоумявам как е възможно да се счита нормално в България
"да имаш материален интерес от управлението на" която и да е партия !
Политическите партии играят решаваща роля за функционирането на демокрацията, като структурират политическия живот, представят различни мнения и се стремят да ги превърнат в конкретни действия, след като са на власт.
Аз пък се учудвам, че не знаеш тези елементарни неща. В крайна сметка има поговорка: "интересът клати феса".
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Да си ме видял ежедневно да хваля ГЕРБ, както онзи изперкалия хвали ПП-ДБ?
Пука ми на патката за ГЕРБ или за ПП-ДБ или за която и да било друга партия. Нямаше да оплювам дори и ПП-ДБ, ако не беше оня дъртак, който ги хвали ежедневнно.
Иначе да - гласувам за ГЕРБ просто защото все за някого трябва да гласувам, но те са най-малкото зло от всички останали партии и освен всичко друго са единствените, които членуват в ЕНП (Европейска Народна Партия). А ЕНП управлява Европа откакто се помним и доколкото знам сме доволни от това, което е Европа сега.
Ако дъртака спре с ежедневните си словесни диарии в защита на ПП-ДБ, и аз ще спра да ги оплювам. В момента го правя само за да се възстанови справедливостта и за да опровергая неговите ежедневни лъжи.
По въпроса с корупцията - моето мнение е, че най-вероятно всички във властта са корумпиране, от първия да последния, така че точно тази думичка не е основание за избор на една или друа партия и един или друг корумпиран. Ако някой изперкал започне да ти твърди, че ПП-ДБ или някоя ддруга партия не са корумпирани, значи освен всичко друго е и дърт лъжец.
За корупцията вероятно е така, то това си е национален спорт, който се докопа да заивис нещо от него в държавните институции, веднага почва да изнудва.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Винаги ми е било много забавно, когато ИМИГРАНТИ обсъждат БЪЛГАРСКАТА политика - който не плаща ДОД и социални осигуровки у нас, няма моралното право да се обажда! А още повече да ми четат нравоучително беседиNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaronНе знам, може би е опасно в Испания българ.ка(.ин) да си каже мнението.
Наистина ли мислиш, че България завинаги трябва да остане
в лапите на уродливите БСП (БКП), ГЕРБ, ДПС, ИЗРАЖДАНЕ, ИТН и т.п.,
завинаги с "братска" русия ?!?
Дължи се на това, че си навън от много време и явно нямаш възможност да следиш нещата от няколко ъгъла.
Сега, приятелю мой, НЯМА в бг политическа партия, чиито членове да не са деца и внуци на бивши пребоядисани комунисти. НЯМА.
Те държат всичко. Децата им, внуците им и правнуците им. Отдавна всичко е разпределено. Те затова и бай Тошо го разкараха, за да лапат повече и необезпокоявани. Няколко групи в момента се конкурират по между си. Едните избраха нови господари, а другите са лоялни на старите господари. Толкоз.
Няма синя боичка в пейзажа. Синята боичка бе изпратена да я ядат прасетата по лагерите в Белене и Скравена веднага след 1944 г. Геополитика резултат от разпределението ни на една салфетка в Ялта.
Между различните червени производни просто се избира партията, която максимално да ни отдалечава от бившите господари и, както казваше Ляпчев: “со кротце, со Благо и со малко кютек”, максимално да ни проближава към западния свят.
Цялата романтика на синята боичка я забрави. Нещата ще си дойдат на мястото, когато внуците захапят истински капитализъм, което вече се случва.
Тогава котката ще лови ефективно мишки. Толкоз.Last edited by Selena2024; 22.01.2025, 18:29.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение[IMG]https://i.[SIZE=14px][B]Няколко думи за впечатленията ми от вчерашния ден във Вашингтон, където бях поканен от мои добри приятели от Републиканската партия да бъда част от церемонията по встъпване в длъжност на новия президент на Америка.
Коментар
-
Няколко думи за впечатленията ми от вчерашния ден във Вашингтон, където бях поканен от мои добри приятели от Републиканската партия да бъда част от церемонията по встъпване в длъжност на новия президент на Америка.
Приех поканата, за да мога да получа информация от първа ръка накъде се движи най-голямата икономика в света. Участвах в три събития:
На официална среща на републикански губернатори, конгресмени и сенатори (в затворен кръг) имах възможността да обсъдя с присъстващите приоритетите на следващата администрация, включително идеята на президента Тръмп "Drill, baby drill" и по-твърдото прилагане на закона "Магнитски". За тези разговори вече писах.
После всички гости имаха и покана за Capital One, където бяха над 12 000 обикновени поддръжници на Тръмп. Усещаше се как всички разбират, че силата на новата администрация се крепи точно на този силен ентусиазъм на обикновените хора от средните щати.
Гвоздеят на вечерта беше Балът на свободата, на който присъстваха много от официалните гости, и с това приключи денят.
Днес продължавам с индивидуални срещи с републиканци, хора, които ще бъдат част от следващата администрация, както и с някои от моите приятели от Демократическата партия.
След утрешните срещи се връщам в България, убеден, че има неща от взаимен интерес, които трябва да придвижим, както и че диалогът с новата администрация трябва да продължи - не на база идеология, а на база реални практични политики, от които България може да спечели.
Тръмп дойде, "Магнитски" остава!
Поздрави от Вашингтон.
А какво пишат пигмеите от ГЕРБ:
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеНе е монтаж, а стоп-кадър от клип, в който по някаква случайност камерата гледа към този участък в публиката, където е попаднал и Просто Киро. Социалните медии са залети от този клип, при това си личи, че всяка една от тях е отрязала различни участъци от оригинала, излъчен от американската телевизия.
Просто Киро просто е имал малшанс .....
- 1 like
Коментар
-
Кабинет за чудо и приказ!
Но къде е Делян Пеевски в новия кабинет?
Делян Пеевски има специфичен почерк - обича неговите хора да имат малки тайни,
особено такива които ги свързват със съдебната система.
И както знаем, някоя папка винаги може да излезе в подходящ момент,
ако някой не слуша.
Бърза проверка на новите министри в кабинета Желязков показа,
че има голям шанс Пеевски да държи доста от тях с "дела на трупчета":- Министър председател: Росен Желязков - обвинение по аферата Костинброд - оправдан. Колко интересно е, че прокурорът който го разследва по това обвинение е точно Ваня Стефанова, която миналия месец беше повишена за зам-главен прокурор. Дали нейното издигане и издигането на нейния обвиняем за новия министър председател, не е точно типа намигане на Пеевски?
- МВР Министър: Даниел Митов - 2017 спец прокуратурата обвинява Митов за престъпление по служба - оправдан. Дани Митов е споделял как и да иска вече не може да се откаже от политиката. Дали това не е идеалният нов министър на МВР, без един ден опит в това министерство, но с потенциална малка тайна?
- Министър на транспорта: Гроздан Караджов - обвиняем през 2017 за източване на 50 млн от Глобул - оправдан. В кабинета Петков, Гроздан беше реалната причина да падне този кабинет, защото Караджов беше поискал непрозрачна процедура за над един милиард поправки на пътищата проведена по начин който позволява нагласяването на тези търгове.
- Министър на Околната Среда и Водите: Манол Генов - повдигнато обвинение за купуване на гласове - оправдан. Тук въпросът е дали не е останала някоя папка в прокуратурата?
- Министър на Социалното министерство Борислав Гуцанов - обвинение злоупотреба със служебно положение общински съвет Варна - оправдан. Той си спомня не една или две вечери в ареста, както се говори че близостта му с Дънката, мафиота от Варна, е била с бизнес отношения.
- Министър на Туризма: Мирослав Боршош - обвинение за безстопанственост на НДК - оправдан. А има ли нещо друго да крие?
- Министър на финансите: Теменужка Петкова - прокуратурата разследва строителни нарушения на Балкански поток когато Теменужка Петкова е министър на Енергетиката - няма повдигнато обвинение, но със сигурност папки има в прокуратурата и ДАНС.
- Министър на науката и образованието: Красимир Вълчев - разследван от КПКОНПИ за това че МОН е спонсорирала фондация близка до жена му и във връзка с печатане на учебници.
- Други министри:
- Иван Пешев - брат на Санко Пешев, свързан с управлението на хотелския комплекс "Мираджио Термал Спа Ризорт" на Халкидики, финансиран от ББР и индиректна собственост на Пеевски.
- Жечо Станков - семейният му бизнес са бензиностанции на Лукойл, баща му Дончо Жеков е приятел на Вальо Златев и борец.
- Министър Иван Иванов (БСП) и баща му Валентин Иванов-Голям Шошо са били официални представители на групировката СИК за Шумен през 1995 г., видно от регистъра ДАКСИ. Голям Шошо е бивш служител на Държавна сигурност.
- Георги Георгиев - от кантората на Иван Тодоров и уреждал дела по втория начин, като общински съветник множество въпроси за конфликти на интереси.
- Георг Георгиев - известен като човека който целува ръцете на Борисов - няма по-страстен възлюбен от мъжки пол към Бойко Борисов.
- Ех каква стабилност лъха от този кабинет!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaronКаква заплата? Благодаря за вниманието, не се безпокой за мен
Колко пъти ще трябва да те информирам, че месечни 5000 пенсия за двама, 5000 хонорари, 2000 наеми и разни други са предостатъчни за двама души, така че не им се налага да обслужват като теб разни негодни да управляват негодници
И повече не ми губи времето, запази злобните си подмятания за кръчмата в Етъра
Не ми отговаряй, защото знам, че както всеки друг път пак ще излъжеш ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнениеМатеев, изглеждаш интересен "феномен", хем според теб ПП-ДБ са престъпници, корупционери, измамници и т.н (най-голямата измет едва ли не)., хем в същото време си за ГЕРБ, която доказано има сигурно вече хиляди компромати за това колко са корумпирани и какви измамници са.
Според мен е твърде вероятно да имаш материален интерес от управлението на ГЕРБ, в което няма лошо, но поне го давай като допълнителна информация (disclosure), хората да си правят сами сметката.
Пука ми на патката за ГЕРБ или за ПП-ДБ или за която и да било друга партия. Нямаше да оплювам дори и ПП-ДБ, ако не беше оня дъртак, който ги хвали ежедневнно.
Иначе да - гласувам за ГЕРБ просто защото все за някого трябва да гласувам, но те са най-малкото зло от всички останали партии и освен всичко друго са единствените, които членуват в ЕНП (Европейска Народна Партия). А ЕНП управлява Европа откакто се помним и доколкото знам сме доволни от това, което е Европа сега.
Ако дъртака спре с ежедневните си словесни диарии в защита на ПП-ДБ, и аз ще спра да ги оплювам. В момента го правя само за да се възстанови справедливостта и за да опровергая неговите ежедневни лъжи.
По въпроса с корупцията - моето мнение е, че най-вероятно всички във властта са корумпиране, от първия да последния, така че точно тази думичка не е основание за избор на една или друа партия и един или друг корумпиран. Ако някой изперкал започне да ти твърди, че ПП-ДБ или някоя ддруга партия не са корумпирани, значи освен всичко друго е и дърт лъжец.Last edited by Mateev; 22.01.2025, 13:45.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Матеев, изглеждаш интересен "феномен", хем според теб ПП-ДБ са престъпници, корупционери, измамници и т.н (най-голямата измет едва ли не)., хем в същото време си за ГЕРБ, която доказано има сигурно вече хиляди компромати за това колко са корумпирани и какви измамници са.
Според мен е твърде вероятно да имаш материален интерес от управлението на ГЕРБ, в което няма лошо, но поне го давай като допълнителна информация (disclosure), хората да си правят сами сметката.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
mirodes, Vergil1975Last edited by Selena2024; 22.01.2025, 12:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaronЧудя се защо се въздържаш да си изразиш категорично мнението за 80-годишните похвати на червената сган
Нейното е вътрешно убеждение, което вече е разклатено, а твоето е по задължение, за да не си загубиш заплатата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Наречи го професионална деформация. Кой беше “Вергилчо”, че да се “вживявам”. Друго гледам тука.Last edited by Mateev; 22.01.2025, 10:48.
Коментар
Коментар