IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Хахаха, гледам и слушам днес за ротацията- ама как само му го навървиха на боката. Всъщност някой беше писал за такова нещо между 2 партии някъде по широкия свят и там била същата работа. като дошло време за смяна- възгеч и нови избори

    Коментар


    • Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

      Коментар


      • Посолството и реденето на български правителства – по документи

        https://www.youtube.com/watch?v=X9Oc2fIFJkU

        Коментар


        • BIird: Офшорка на Асен Василев е взела от Бретшнайдер 1,5 млн. долара заем и не го е върнала

          Автор: BIRD.bg
          Фирмата от Британските вирджински острови CTW Consulting Ltd. е взела 1,5 млн. долара заем от американския гражданин Себастиан Бретшнайдер (Sebastian Bretschneider). Договорът е подписан от Асен Василев. Исканията за плащане до Бретшнайдер са подписани от Асен Василев. Парите са получени по сметка на фирмата в българска банка.


          Бретшнайдер предоставя общо 1 477 000 долара, като първоначалният договор за револвиращ кредит със CTW Consulting Ltd. е за 1 млн. долара и е сключен на 25 февруари 2019 г.

          Искане за плащане на транш от 200 000 долара подписано от Асен Василев

          Първото плащане по договора е осъществено още същия ден – 25 февруари 2019 г. Бретшнайдер превежда цялата сума с още няколко транша: 29.02.2019г. – 500 000 долара, 10.09.2019г. – 120 000 долара и на 26.11.2019г. – 180 000 долара. След първоначалния договор е сключен анекс за удължаване на кредитната линия с още 477 000 долара. Анексът е сключен на 27 ноември 2020 г. Последният транш е преведен по сметката на фирмата през март 2021 г.
          Два месеца по-късно Асен Василев става министър на финансите в служебното правителство на Румен Радев. Той твърди, че е напуснал всички фирми, български и чуждестранни, в които е имал собственост и е бил директор, но не е показал документ за това и в декларацията му за 2021 г. няма декларирано прехвърляне на дялове.

          Гарантите по кредита отпуснат от Себастиан Бретшнайдер, са двама. Първият гарант е физическо лице, български гражданин, чието име не е известно към момента. Вторият гарант е българската фирма “СТВ Консълтинг” ЕООД, която към момента на сключване на договора е собственост на Асен Василев. Тя гарантира със своя имот на ул. Чаталджа 3, който както знаем е придобит с кредит от 2,8 млн. лв., а пред банката солидарни длъжници са фирмата и Асен Василев в лично качество.

          Може да се направи обосновано предположение, че физическото лице, гарантирало кредита на Бретшнайдер е или Асен Василев /собственик на фирмата и съдлъжник по банковия кредит/, или Даниел Лорер, с когото “СТВ Консълтинг” е сключила предварителен договор за продажба на третия етаж от къщата на Чаталджа, като това се е случило преди ноември 2020 г.

          В анекса на договора изрично пише, че “СТВ Консълтинг” ЕООД няма право да продава имота и трябва да го ипотекира в полза на Бретшнайдер. Така той е разчитал, че ако не му върнат парите, поне ще се удовлетвори от продажбата на този недвижим имот.

          Какво реално се случва. Преди Асен Василев да излезе от фирмата, кредитът е рефинансиран от друга банка, но в новия ипотечен кредит Василев вече не е солидарен длъжник. На Чаталджа 3 се нанася централата на партия “Продължаваме Промяната”. Себастиан Бретшнайдер не получава обратно нито лев, а през лятото на 2023 г. сградата е продадена от “СТВ Консълтинг” ЕООД и Даниел Лорер на лице, чийто бизнес зависи от държавата.

          Себастиан Бретшнайдер разполага с всички доказателства, че парите са преведени и усвоени от CTW Consulting в нейната българска сметка. Къде са отишли след това милион и половина долара не е известно, но може да бъде установено ако се проведе официално разследване с вдигане на банковата тайна.

          Но за да има такова разследване, американският гражданин трябва да се обърне към прокуратурата с жалба за измама, за което има всички основания. Нещо повече, има основателни съмнения, че Бретшнайдер е измамен от организирана престъпна група в състав Асен Василев – два пъти министър на финансите, Марио Сотиров /новият собственик на фирмата/ и Даниел Лорер – бивш министър на иновациите и настоящ депутат.

          Документите в подкрепа на твърденията в статията могат да бъдат изтеглени тук: bret-ctw-contracts-payments

          До голяма степен те отговарят положително на въпросите, които ГД БОЕЦ зададоха на Асен Василев и на които той и до момента не е дал отговор.

          Коментар


          • И Тошко Африкански ще е по-добре от графът

            Коментар


            • ИДЕЯТА ЗА УЛИЦА "НАВАЛНИ" И ГЕНЕТИЧНО НАСЛЕДЕНОТО БЛЮДОЛИЗНЕЧЕНЕ...

              Относно идеята софийската улица “Граф Игнатиев” да се преименува на “Алексей Навални”, ви предлагам една моя трактовка на смешна история от миналото.

              В 1945 г. Сталин казал на Тито - “Ние ви освободихме от немците, а вие някак не ни тачите. Я вижте вашите съседи българите - най-големите им булеварди все на наши хора са кръстили!” Тито отговорил - “За булевардите, които преди година се казваха Адолф Хитлер и Бенито Мусолини ли говорите, Йосиф Висарионович?”

              Припомням, че булевард "Витоша" в София се казваше "Йосиф Сталин” от 1945 до 1961 г. Днешният булевард "Евлоги и Христо Георгиеви“ от 1940 до 1944 год. е носил името „Адолф Хитлер“ – от сегашния бул. „Янко Сакъзов“ до ул. "Гурко", а след "Гурко" – „Бенито Мусолини".

              Та, бас хващам, че сегашните наши български кандидат кръстници на улици и булеварди са внуци или правнуци на онези от преди 80 години. Има хора, които са помияри и блюдолизци от поколения, генът им е такъв. Цялото им битие е поредица от слагачества, подмазване и лицемерие.

              За съжаление, особено у нас, такива винаги са част от управлението и затова в последните стотина години толкова често сме се "подлагали", навеждали и подмазвали на някоя велика сила. И в 1940 и в 1945 и в наши дни все този "сорт" плужеци са били във властта.
              В този дух същите, които днес искат да преименуват "Граф Игнатиев" след някоя година може да поискат същата улица да се прекръсти я на “Суровикин”, я на “Си Дзинпин”.
              Само се моля да не се наложи да е на “Сюлейман паша” или на "Ахмед Давутоглу"! Блюдолизците и в двата случая пак ще са добре, тъй като са свикнали да ближат подметки и да целуват когото трябва и на “още по-друго място”...но за останалите българи пак остава да страдат и да берат срам.........



              Коментар


              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                Делото "КТБ": За шест години са разпитани седем свидетели

                Делото КТБ е направено така, че да не приключи. А ако изобщо се стигне до окончателна присъда, най-вероятно всички ще са забравили за какво точно ставаше дума по този процес.
                ПосолствоТО управлява правораздаването в България чрез мафията и пета колона ДПС.

                Коментар


                • Делото "КТБ": За шест години са разпитани седем свидетели

                  Делото КТБ е направено така, че да не приключи. А ако изобщо се стигне до окончателна присъда, най-вероятно всички ще са забравили за какво точно ставаше дума по този процес.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    Da питам нещо- на тази мис силикон установи ли се дали е фалшив или е истински стикера на парламента- последно четох че е фалшив, но имаше и писания че мърсувала с някакъв депутат и от там е стикера
                    Ми те, дупетатите, стикери не раздават, раздават ги администрацията, "службите".

                    Коментар


                    • Da питам нещо- на тази мис силикон установи ли се дали е фалшив или е истински стикера на парламента- последно четох че е фалшив, но имаше и писания че мърсувала с някакъв депутат и от там е стикера

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
                        Ръст, възход и растеж...
                        Именно по този начин може да бъде описано положението с доходите у нас. Работните заплати продължават да се увеличават във всички сектори (с изключително добър темп).
                        Границата от 5000 лева за IT сектора вече е премината.

                        Как започнахме 2023 година и как я завършваме:

                        Година/месец: СРЗ (България)1: СРЗ (София град)1:
                        2023.01 1863 лв. 2569 лв.
                        2023.12 2173 лв. (+310 лв.) 2999 лв. (+430 лв.)

                        Година/месец: СРЗ2 (IT сектор):
                        2023.01 4432
                        2023.12 5043 (+611 лв.)

                        1. НСИ
                        2. НСИ

                        Понеже българските работодатели имат сериозна конкуренция на световния трудов пазар, най-новите данни от НСИ и от руската държавна статистическа агенция Росстат показват, че Русия е привлекателна само за мигранти от Третия Свят като например Киргизстан или Бангладеш. Тоест вероятността български гражданин да желае да се живее и работи в Русия е нула.

                        През ноември 2023г. средната брутна заплата на месец в България е 2,099 лв.

                        За сравнение в Русия средната брутна заплата на месец през ноември 2023г. беше 73,383 рубли или 1,493 лв. когато се изчисли според най-изгодния курс на Централната Банка на Русия през ноември 2023г. или именно 96.1475 рубли за 1 евро.


                        https://www.cbr.ru/eng/currency_base/dynamics/
                        https://nsi.bg/bg/content/3920/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%80%D 0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D 0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D 0%B0-%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D 0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4

                        https://rosstat.gov.ru/labor_market_employment_salaries

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                          По някаква странна логика, измествате 19.02 на друга дата. Всичко ли смятате да омаскарите?
                          За протокола:

                          https://bnr.bg/varna/post/101424473

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                            По някаква странна логика, измествате 19.02 на друга дата. Всичко ли смятате да омаскарите?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение

                              Днес отбелязваме деня от обесването на Левски! Та заради тези мисли на егоистите и предателите на делото е имало толкова неуспешни опити за освобождение.
                              какво би казал Левски на някой егоист който се изправи и му каже това нещо! Мижава душица ще кажа аз!
                              По някаква странна логика, измествате 19.02 на друга дата. Всичко ли смятате да омаскарите?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Днес отбелязваме деня от обесването на Левски! Та заради тези мисли на егоистите и предателите на делото е имало толкова неуспешни опити за освобождение.
                                какво би казал Левски на някой егоист който се изправи и му каже това нещо! Мижава душица ще кажа аз!

                                Коментар

                                Working...
                                X