Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Официално не покриваме критерия.Всичко останало са политически виждания на българските и европейските политици.
В статията не знам защо взимат инфлацията на Ирландия, а не на Финландия, която е по-ниска.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеЕдна добра новина - официално покриваме критериите за еврото, остава само политиците да не прецакат нещата
https://www.google.com/amp/s/www.fla...43717-amp.html
Официално сме в ситуация на (анти) конституционен заговор и на пълзящ преврат срещу демокрацията, т.к.ВСИЧКИ УСЛОВИЯ за референдум относно лева, СА изпълнени но, парлаламентата го погази. Тъй че, никакви условия НЕ покриваме.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеЕдна добра новина - официално покриваме критериите за еврото, остава само политиците да не прецакат нещата
https://www.google.com/amp/s/www.fla...43717-amp.htmlВсичко останало са политически виждания на българските и европейските политици.
В статията не знам защо взимат инфлацията на Ирландия, а не на Финландия, която е по-ниска.
- 1 like
Коментар
-
Една добра новина - официално покриваме критериите за еврото, остава само политиците да не прецакат нещата
https://www.google.com/amp/s/www.fla...43717-amp.html
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеКаквото и да се дърлим ще е по-добре да влезем в Еврозоната.
Преди пак имаше подобни спорове дали да влизаме в НАТО и ЕС и като влязохме икономиката дръпна сериозно. Преди 2005 си беше сериозно тегаво, особено 90-те си беше сериозна мизерия.
разправяха че ако влезем в шенген ще ни залеят "пълчища бежанци". И какво стана след Шенген с бежанците?- нищо по- различно от преди това. Изчисляват че близо 2 милиарда годишно ще е положителният ефект от влизането ни в Шенген за БГ икономиката. От влизането в еврозоната ефектът ще е по- голям и много посочен, като освен финансов ще се откъснем още повече от руската сфера на влияние, което е един от основните проблеми в развитието на БГ
Last edited by mitko2848; 23.02.2025, 23:40.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Кое му е най-малкото зло на управление, прочуто с корупцията си?Говорил съм с бизнесмени в лични разговори и те такива неща са ми разправяли за корупцията не само на ГЕРБ, но и по-лошото на Пеевски, който уж не участваше в управлението, че чак не ми се вярваше, докато не чух Илчовски да ги говори същите неща.Схемата е отработена.И всеки крупен бизнес,който зависи от държавата за нещо е в играта.И ти много добре знаеш всички схеми, щото веднъж написа как депутатите могат да помагат на бизнеса. Откъде ще ги знаеш тия неща?Нито в Интернет ги пише,нито ИИ ги знае.
Верно вземаш другите за балъци.
Колкото до другиге теми-аз представям доказателства. Не съм виновен ако някой няма достатъчно интелект и здрав разум да ги разбере.Който не е с нас, не е на себе си.
Затова, малко повече скромност и самокритичност, няма изобщо да ти навредят.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Те и без това цените в България са надути.Накъде повече. Щото ако много ги вдигнат ще спаднат продажбите.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Ами аз откакто се помня, за да са ми удобни личните разплащания, имам не 4, а 6 сметки:
1. Депозитна в BGN
2. Депозитна в EUR
3. Разплащателна в BGN
4. Разплащателна в EUR
5. Кредитна карта в BGN
6. Кредитна карта в EUR
Заради диверсификацията след фалитите на банките поддържам още един комплект от още 6 такива лични сметки във втора банка. По фирмите е нещо подобно - сметки, сметки, сметки. при това не в 2 банки, а в 3-4 банки.
Освен тези 6 в комплекта много хора поддържат и кредитни сметки за теглените кредити, при това някои имат по 2-3 кредитни сметки.
Според мене в България по всички банки има не 4, а 10 милиона най-различни сметки на Български граждани и фирми. Половината от тях ще отпаднат, ако преминем към EUR.
При това има и още нещо - изглежда банките вече са се подготвили за приемането на EUR, защото в извлеченията на левовите сметки от една година има удвоен брой колонки - един комплект колонки в BGN и един комплект в EUR.
За броя на сметките, даже са повече от твоето предположение. Но не знам кой е определил, че 4 млн. сметки ще са излишни.
Банките се подготвят за приемане на еврото, защото ще имат задължения по закон, за които трябва предварителна подготовка (като двойното обозначаване в случая). И понеже политиците им казват, че ще приемаме еврото на 01.01.2024, после на 01.01.2025, после на 01.07.2025 и последно на 01.01.2026 г., те просто са готови преди да дойде еврото.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Ами аз откакто се помня, за да са ми удобни личните разплащания, имам не 4, а 6 сметки:
1. Депозитна в BGN
2. Депозитна в EUR
3. Разплащателна в BGN
4. Разплащателна в EUR
5. Кредитна карта в BGN
6. Кредитна карта в EUR
Заради диверсификацията след фалитите на банките поддържам още един комплект от още 6 такива лични сметки във втора банка. По фирмите е нещо подобно - сметки, сметки, сметки. при това не в 2 банки, а в 3-4 банки.
Освен тези 6 в комплекта много хора поддържат и кредитни сметки за теглените кредити, при това някои имат по 2-3 кредитни сметки.
Според мене в България по всички банки има не 4, а 10 милиона най-различни сметки на Български граждани и фирми. Половината от тях ще отпаднат, ако преминем към EUR.
При това има и още нещо - изглежда банките вече са се подготвили за приемането на EUR, защото в извлеченията на левовите сметки от една година има удвоен брой колонки - един комплект колонки в BGN и един комплект в EUR.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнениеhttps://www.facebook.com/reel/112263...1?locale=bg_BG
На протеста в "подкрепа" на лева основно са хора без два лева.
- 1 like
Коментар
-
Напълно логично е по-бедните да имат най-големи притеснения, защото те изостават най-много по отношение на доходите спрямо държавите от еврозоната.
Коментар
-
Ти ли реши, че има 4 млн. излишни сметки?Или някъде си го прочел? Каквото и да означава "излишна сметка".
1. Депозитна в BGN
2. Депозитна в EUR
3. Разплащателна в BGN
4. Разплащателна в EUR
5. Кредитна карта в BGN
6. Кредитна карта в EUR
При това има и още нещо - изглежда банките вече са се подготвили за приемането на EUR, защото в извлеченията на левовите сметки от една година има удвоен брой колонки - един комплект колонки в BGN и един комплект в EUR.Last edited by Mateev; 23.02.2025, 17:37.
Коментар
Коментар