Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Обяснявам накратко: Изглежда, българският ти е чужд или осъзнато, ИЗПОЛЗВАНОТО НАКЛОНЕНИЕ Е ПРЕРАЗКАЗНО. Т.е., написал си, де факто, че не си спомняш добре, а някой ти е разказал и ти ПРЕРАЗКАЗВАШ. Ще повторя текста:
Та, на ТОЗИ фон, аз се учудвам на ведрия ти поглед за "не толкова разпространената" корупция. И се питам : Ако е "не толкова разпространена", то...КОЛКО ВСЕ ПАК е разпространена?
И естествено, че има корупция, но не е чак толкова разпространена както се твърди. Просто българите мразят държавните служители и им приписват много негативни неща.
Тук естествено не включвам корупцията сред политиците, която си е разпространена, но обикновените хора рядко се сблъскват с корупция.Last edited by mirodes; 29.03.2025, 20:23.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
В София, а, какви глупости пишеш? Аз съм 22 години в системата. Контрол методист съм. Корупцията сред служителите в Столицата е с нищожен процент! Всички са наясно, че подлежат на жесток мониторинг! Доживях провансалски полицай да обвинява столичните си колеги в корупция! Засрами се!
Само няколко примера ще дам -оня,който уби на кръстовище в София две момичета при катастрофа е бил прикриван за множество нарушения, а една полицайка му беше помогнала да се укрие.Двама катаджии бяха ескортирали пиян шофьор ,който по време на тоя ескорт уби при катастрофа едни французи,софийски полицай беше хванат да превозва нелегални бежанци ,софийска полицайка беше хваната с дрога в колата си.И други случаи има,но не ми се рови да ги търся.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеКазвам, че много хора в България си мислят, че могат да подкупят полицаи и им предлагат подкуп и така извършват престъпление. Така че не съветвам никой да тръгне да предлага подкуп.Предлагането на подкуп също е престъпление, не само вземането.
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеТова са пълни глупости. 20 години съм бил разследващ полицай и не съм взел и една стотинка подкуп, нито пък съм чул някои от колегите ми да го е правил.Не само това,но съм водел поне 20 дела за предлагане на подкуп на полицаи. Общо са стотици.Нито пък като съм ползвал някакви услуги от държавата ми е искан подкуп.Естествено,че има корупция, ама изобщо не е толкова разпространена,колкото се твърди, с изключение на политиците.Last edited by Pyramid; 29.03.2025, 20:11.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Аз такива не съм срещал, но като гледам някои от известните случаи явно в София е разпространено.Щото във всички случаи корумпираните полицаи бяха от София. И ги хващат случайно или след голяма издънка.В тоя град морала е на съвсем друго ниво.
Та ако говориш за София е така,извън София е рядко явление.Отнася се за всички държавни служители-аз за 50 години с корупция не съм се сблъсквал,нито някой от роднините ми.Естествено говоря за обикновените служители, ако става въпрос за държавни поръчки там е друга история, ама аз контакт с такива не съм имал.
Питай Матейко-той е бизнесмен и е запознат.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеТо в този форум само за корупция се говори, та чак започвам да ви завиждам колко лесно я намирате под път и над път. А аз се чудя по дърветата ли расте, по поляните ли да я търся, или отнякъде си я купувате запечатана в буркани. Дайте ми малко и на мене, иначе така и ще си умра без да я видя тази корупция яде ли се, пие ли се, или се лови с въдица в реката.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеПитай Матейко-той е бизнесмен и е запознат.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение
Вергилчо, ти ли си?
Похвално, че не си бил корумпирано ченге, но пък е пълно с такива. В случая даже не става дума само за ченгетата, говоря за целия държавен апарат.
Та ако говориш за София е така,извън София е рядко явление.Отнася се за всички държавни служители-аз за 50 години с корупция не съм се сблъсквал,нито някой от роднините ми.Естествено говоря за обикновените служители, ако става въпрос за държавни поръчки там е друга история, ама аз контакт с такива не съм имал.
Питай Матейко-той е бизнесмен и е запознат.Last edited by mirodes; 29.03.2025, 12:13.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение
Вергилчо, ти ли си?
Похвално, че не си бил корумпирано ченге, но пък е пълно с такива. В случая даже не става дума само за ченгетата, говоря за целия държавен апарат.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Това са пълни глупости. 20 години съм бил разследващ полицай и не съм взел и една стотинка подкуп, нито пък съм чул някои от колегите ми да го е правил.Не само това,но съм водел поне 20 дела за предлагане на подкуп на полицаи.Общо са стотици.Нито пък като съм ползвал някакви услуги от държавата ми е искан подкуп.Естествено,че има корупция, ама изобщо не е толкова разпространена,колкото се твърди, с изключение на политиците.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнениеБългария ще загуби половината от населението си до 2100 г.
Актуално
28.03.2025
Автор:ОбективноПрогнозни данни за населението на Европа до 2100 г. Графика: Visual Capitalist
Последните данни за населението, публикувани от ООН, изчисляват, че Европа е заплашена от голям спад на населението през този века. Пет от осемте европейски държави, които ще загубят половината от населението си до 2100 г., са в Източна Европа. България е деветата европейска държава, чието население също ще намалее почти наполовина с -47%.
Докато населението на почти всяка страна ще намалее до 2100 г., Източна и Южна Европа ще отчетат най-голям спад спрямо сегашното им население.
Това е комбинация от два фактора: спад на раждаемостта и миграция извън региона.
След падането на комунизма източноевропейците напускат бившите страни от съветската епоха и мигрират масово, показват данните на ООН. Липсата на работа и възможности за увеличаване на доходите и богатството прави много от тях икономически мигранти.
Поради намаляващите коефициенти на раждаемост във всяка европейска страна смъртните случаи ще надхвърлят ражданията до 2100 г.
Въпреки това Източна и Южна Европа ще имат най-голям спад спрямо сегашното им население.
Тази група се ръководи от Украйна. ООН прогнозира, че страната ще загуби 61% от населението си през следващите 75 години, следвана от Албания и Литва с – 57%, Босна и Херцеговина – 56% и Северна Македония – 52%. Беларус ще загуби 52% от населението си. След нея се нареждат Латвия и Молдова с -50%, Полша – с -49%, Черна гора – 48% и България – 47%. След нас са Сърбия с -45% и Хърватия и Румъния с – 43%.
Още по темата: Населението на България намалява с един град на година
Те откраднаха от държавата не само пари, но и нейното бъдеще.
Буквално тяхна ще е и вината за затриването на България като държава.
Коментар
� -
България ще загуби половината от населението си до 2100 г.
Актуално
28.03.2025
Автор:ОбективноПрогнозни данни за населението на Европа до 2100 г. Графика: Visual Capitalist
Последните данни за населението, публикувани от ООН, изчисляват, че Европа е заплашена от голям спад на населението през този века. Пет от осемте европейски държави, които ще загубят половината от населението си до 2100 г., са в Източна Европа. България е деветата европейска държава, чието население също ще намалее почти наполовина с -47%.
Докато населението на почти всяка страна ще намалее до 2100 г., Източна и Южна Европа ще отчетат най-голям спад спрямо сегашното им население.
Това е комбинация от два фактора: спад на раждаемостта и миграция извън региона.
След падането на комунизма източноевропейците напускат бившите страни от съветската епоха и мигрират масово, показват данните на ООН. Липсата на работа и възможности за увеличаване на доходите и богатството прави много от тях икономически мигранти.
Поради намаляващите коефициенти на раждаемост във всяка европейска страна смъртните случаи ще надхвърлят ражданията до 2100 г.
Въпреки това Източна и Южна Европа ще имат най-голям спад спрямо сегашното им население.
Тази група се ръководи от Украйна. ООН прогнозира, че страната ще загуби 61% от населението си през следващите 75 години, следвана от Албания и Литва с – 57%, Босна и Херцеговина – 56% и Северна Македония – 52%. Беларус ще загуби 52% от населението си. След нея се нареждат Латвия и Молдова с -50%, Полша – с -49%, Черна гора – 48% и България – 47%. След нас са Сърбия с -45% и Хърватия и Румъния с – 43%.
Още по темата: Населението на България намалява с един град на година
Коментар
� -
Разследващ журналист извади гнусната роля на прокурор Теодора Георгиева при ареста на Бойко Борисов! Мъжът й – назначен от Кирил Петков
Коя е европрокурорката Теодора Георгиева от записа в „Осемте джуджета“?
Георгиева бе една от двете европрокурорки, ангажирани от премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков,в нарушение на закона, да разпитват укриващия се в Дубай тогава Васил Божков и да уреждат кампанията срещу бившия премиер Бойко Борисов при незаконния му арест през март 2022 година.
Като по този начин поддържат лъжата, че европейската прокуратура разследва лидера на ГЕРБ.
Според публикации в различни медии именно Теодора Георгиева е замесила името на своята шефка Лаура Кьовеши в първоначално разпространената от МВР информация за задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.
Кьовеши научава за това, докато пътува за Киев, където имаше среща с украинската главна прокурорка Ирина Венедиктова.
След незабавна реакция от Европейската прокуратура, още докато се претърсваха домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова, МВР бе принудено да изтрие собственото си съобщение, обвързващо ареста на тримата със 120 дела, които европейските делегирани прокурори наблюдават у нас.
Теодора Георгиева придружаваше Лаура Кьовеши при визитата й в София, макар това да не бе публично оповестено от домакините – кабинета на министър-председателя Кирил Петков.
Причината – налице е недопустим конфликт на интереси между българския представител в Европейската прокуратура и член на българското правителство, назначен със заповед на премиера.
Теодора Георгиева е съпруга на бизнесмена Васил Георгиев, назначен с подписа на Кирил Петков за заместник-министър на външните работи.
Сред основните правомощия на европрокурорите е да разследват злоупотреби с европейски средства, извършвани от представители на изпълнителната и други национални власти. С други думи – Теодора Георгиева има достъп до информация за всички разследвания, които институцията на Лаура Кьовеши провежда спрямо представители на българското правителство, част от което бе и нейният съпруг.
Васил Георгиев има минимален опит като български дипломат в съседна Турция.
В миналото е бил митничар, но напуска Агенция „Митници“ след разследване, свързано с внос на злато именно от съседна Турция.
Влиза в политиката преди година, когато е избран два пъти за депутат от „Има такъв народ“.
Допреди това, в продължение на 15 години, е управител на търговски дружества, които са собственост на бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови.
Двамата братя са специални гости на сватбата на Васил и Теодора Георгиеви. Познанството между Бобокови и Георгиеви датира от Русе, градът, в който бизнесмените имат сериозни инвестиции.
През 2021 година Комисията по граждански свободи и вътрешен ред (LIBE) на Европейския парламент повдигна въпроса за начина, по който са излъчени националните представители в Европейската прокуратура на три държави – България, Белгия и Португалия.
Тогава бе избрана и Теодора Георгиева.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Наясно ли си, КАКВО ТОЧНО ни казваш с подчертаното?
...иначе, похвално е, че не си корумпиран. И аз не съм.Last edited by mirodes; 28.03.2025, 17:56.
- 1 like
Коментар
�
Коментар