IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение

Не е вярно, че курсът ще бъде променен! Уговорки, приказки, този бил казал, другият бил чул и т.н...... /кое вярно, кое не и т.н./
    Курсът ще е 1,95583 лв. за 1 евро и е записано и в два закона - Този от влизането в процедурата на ЕRM II и Законът за приемане на еврото от август 2024 г. /мисля в чл. 4 или чл. 5 от закона/!!!
    Че аз къде съм написал, че ще бъде променен? Написал съм, че ще занижат конвергенционните критерии за България, за да може да им излязат сметките. Иначе трябва да си много наивен или тъп да си мислиш, че по реална оценка на икономиката България има как да влезе с настоящия курс.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Какви манипулации бе г-н аргумент?
      Кое от това, което съм написал не е вярно?
      След като е имало уговорки за този курс и са се разбрали да бъдат занижени критериите трябва да си много прост да пишеш подобни провокации като нямаш нищо друго адекватно в коментара си. Няма как да знам кой ще е следващия Киро, който ще се договаря.
      Отивай в Полимаркет и си прави заглога там!
      Не е вярно, че курсът ще бъде променен! Уговорки, приказки, този бил казал, другият бил чул и т.н...... /кое вярно, кое не и т.н./
      Курсът ще е 1,95583 лв. за 1 евро и е записано и в два закона - Този от влизането в процедурата на ЕRM II и Законът за приемане на еврото от август 2024 г. /мисля в чл. 4 или чл. 5 от закона/!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Искам да видя с какво ще гарантиращ че, след евентуално приемане на еврото, нашите политиквеници, ще спрат само да завмат или поне, ще намалят темпа на задлъжняване.
        С абсолютно нищо!
        За справка всичките корупционни скандали на най-високо ниво в ЕК и ЕП.
        Last edited by Kris_; 30.04.2025, 13:57.

Коментар

• Изискването за инфлацията няма да се покрива след май затова бързат да гледат сегашната база или по-точно миналогодишната.
          Предполагам че ще закръглят еврото на 2 лв. иначе номиналът на акциите ще стане 0.5112918 € което е глупост някаква.

Коментар

Големи манипулации, голямо нещо!
            Какво би заложил /за предпочитане нещо по-голямо - апартамент/ зад манипулацията си, че при приемането ни в еврозоната от 01.01.2026 г. курсът ще бъде различен от 1.95583 лв. за 1 евро???!
            Какви манипулации бе г-н аргумент?
            Кое от това, което съм написал не е вярно?
            След като е имало уговорки за този курс и са се разбрали да бъдат занижени критериите трябва да си много прост да пишеш подобни провокации като нямаш нищо друго адекватно в коментара си. Няма как да знам кой ще е следващия Киро, който ще се договаря.
            Отивай в Полимаркет и си прави заглога там!

Коментар

+ ПАДАНЕ НА ВАЛУТНИЯ РИСК - т.е. няма да има префиксиране на курса лев-евро или ПРЕМАХВАНЕ на борда, което да доведе до поредното ограбване на населението /по подобие на - 1996-97 г./!!!

ПП: Само не излизайте с опорките, че борда щом толкова години го има, означава че е "железен" - НЕ Е особено след последните дефицити и ударно теглене на дългове!!!
              Искам да видя с какво ще гарантиращ че, след евентуално приемане на еврото, нашите политиквеници, ще спрат само да заемат или поне, ще намалят темпа на задлъжняване.
              Last edited by Pyramid; 30.04.2025, 13:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение

Ще е положителен щото "те" така искат, а не защото е реален. Глупостта с еврозоната е много заразителна. Дразни не с това, дали е по-хубаво или не, а с това, че крадливите и продажни политици заявяват на целия СУВЕРЕН: ВИЕ сте прости и затова няма да решавате нищо!!! Аз мисля, че затова и вече не се правят избори щото сме прости.
                +10

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Искаш ли да заложим по 10 000 евро с теб или фрости при нотариус( ако искате двамата можете да заложите по 5000) и ако е положителен доклада и влезем в еврозоната 2026 аз ги взимам, ако е отрицателен и не ни приемат или пък стане глупостта за курс 1 към 10 вие ги вземате?
                  Ще е положителен щото "те" така искат, а не защото е реален. Глупостта с еврозоната е много заразителна. Дразни не с това, дали е по-хубаво или не, а с това, че крадливите и продажни политици заявяват на целия СУВЕРЕН: ВИЕ сте прости и затова няма да решавате нищо!!! Аз мисля, че затова и вече не се правят избори щото сме прости.

Коментар

Не че не ги изброявахме ама айде пак накратко- повече сигурност за инвеститорите, улеснение за европейските туристи идващи на почивка тук, улеснение за нашите туристи ходещи на почивка в Европа, улеснение за бизнеса търгуващ с Европа( над60% от БГ износа) Контрол от ЕЦБ вместо БНБ, кредитни линии от ЕЦБ, пестене на пари от превалутиране.....и да - намалено влияние на Русия( колкото си по- обвързан със запада толкова е по- малък шанса да се отклониш от правия път )
                    В Турция има по 60 милиона туристи на година. Как не им пречи,че ползват лирата. А и лева е много лесен за изчисляване-1 евро на 2 лв постоянно, докато лирата постоянно мени курса си.Същото се отнася и до българските туристи в чужбина.
                    Как инвеститорите инвестират в Чехия, Полша и Унгария, които не са в Еврозоната?И кой ти каза,че ЕЦБ ще упражнява по-добър контрол от БНБ?
                    Това за Русия е опорка,която е несериозна при условие, че най-русофобската държава в света Полша не е в еврозоната.
                    Last edited by mirodes; 30.04.2025, 13:05.

Коментар

Не че не ги изброявахме ама айде пак накратко- повече сигурност за инвеститорите, улеснение за европейските туристи идващи на почивка тук, улеснение за нашите туристи ходещи на почивка в Европа, улеснение за бизнеса търгуващ с Европа( над60% от БГ износа) Контрол от ЕЦБ вместо БНБ, кредитни линии от ЕЦБ, пестене на пари от превалутиране.....и да - намалено влияние на Русия( колкото си по- обвързан със запада толкова е по- малък шанса да се отклониш от правия път )
                      + ПАДАНЕ НА ВАЛУТНИЯ РИСК - т.е. няма да има префиксиране на курса лев-евро или ПРЕМАХВАНЕ на борда, което да доведе до поредното ограбване на населението /по подобие на - 1996-97 г./!!!

ПП: Само не излизайте с опорките, че борда щом толкова години го има, означава че е "железен" - НЕ Е особено след последните дефицити и ударно теглене на дългове!!!
                      Last edited by GG-BG; 30.04.2025, 12:35.

Коментар

ЛЕЛЕЕЕЕ ГОУЕЕМИ ПОУЗИ! Улеснение за туристите, че няма да сменят евро! Което даже става магически, когато плащаш с карта. ЛЕЛЕЛЕЛЕ пестене на пари от превалутиране, тцтц то такива ползи, че ще взема да пиша на Полша

ПП твоите изброени "ползи" са от типа, когато те изпитат и нямаш никаква идея какво да кажеш, и се напъваш да изцедиш някакви смехотворни неща пред дъската, та дано поне се смили учителката за тройка

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Изброй ползите на България от влизане в еврозоната. Ама истински ползи,а не опорки от рода на,че това щяло да намали влиянието на Русия в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Ако не сега, другия път

Все някога ще отговорим на условията
                            Изброй ползите на България от влизане в еврозоната. Ама истински ползи,а не опорки от рода на,че това щяло да намали влиянието на Русия в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Предусещам, че на 4-ти юни ще има голям майтап с евро-талибани и гербопитеци като получите червен картон и шут в задника за евро-зоната...

Ако не сега, другия път

Все някога ще отговорим на условията

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                                Курса по-който ще се приема Еврото се .....
                                ..........БНБ скръцнали със зъби и каза "Ние такива експерименти няма да си правим" и разговора приключил.

Така че курса е договорен. Формално остава да се потвърди само. Но от досегашната практика при другите държави с борд или без борд винаги е потвърждаван.

Така че си влизаме на текущия курс, останалото са празни приказки.

Предусещам, че на 4-ти юни ще има голям майтап с евро-талибани и гербопитеци като получите червен картон и шут в задника за евро-зоната...
                                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Working...
                                X