IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Лесно е да изберете най-после подходящите хора



    или

    Коментар


    • "И отново България е на последно място в ЕС по потребителска способност! С цели 36% процента под средната такава в съюза!

      Това го дължим на организирана мафия герб-дпс и официалните путиноиди. Т.е. дължим го на мутри -обединени, които отново взривиха държавата! Те не искат власт за добруването на страната, те искат власт за себе си. Те не искат реформи, защото те биха ги вкарали в затвора, не искат независимо правосъдие! Те искат да владеят държавата като престъпен картел и при всеки опит държавата да поеме нов, цивилизован курс, те я взривяват. Дестабилизацията помага на произвола и корупцията!

      И пак да попитам как е възможно партия, която е държала страната повече от десетилетие на дъното на ЕС -- пак да бъде обявена за перманентно печелеща изборите! Така печелят само в държави, където властта се е превърнала в ХУНТА! А за мария габриел се надявам перманентно да остане като поредното смърдящо петно на стената на срама в българската политика!"

      Mihail Chompalov
      Няма как да е другояче, след като в изборния ден Ганя ходи за гъби. В резултат - пряко сили 35-40% избирателна активност. Като се насложат фактори като опраскания машинен вот, корпоративния и купен такъв, както и феодалния башибозук по малки населени места и резултатите са налице

      Не е само това проблемът. Проблемът е фалшифицирането на изборите и купуването на гласове и пълната безнаказаност за това. Констатацията, че гласуването нищо не променя, кара много хора да не гласуват.

      Така е при превзетите държави. Управлява хунта.
      Last edited by barbaron; 27.03.2024, 15:45.

      Коментар


      • Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

        Коментар


        • Чудех се дали е за политика или за бисери и вицове

          Със звук се гледа

          https://www.facebook.com/reel/1878151789290174

          Коментар


          • „Призоваваме българските власти да не изказват съболезнования на Путин и официалните руски власти заради терористичния акт в Москва.“ Така започва декларацията на Атлантическия съвет на България по повод кървавия атентата край руската столица, при който загинаха, по последни данни, над 130 души, а ранените също са стотици. Много от тях в момента се борят за живота си. Това е декларация на неправителствена организация, претендираща, че изповядва „демократични“ ценности, но която от всичко е готова да прави политика не на базата на принципи, а водена от ненавист и крайна русофобия.

            Да не изброяваме правителствата и държавните ръководители, изказали съболезнования на руските власти по повод трагедията. Впечатляващото в случая е съвсем друго. Че нашите атлантици действат първосигнално. Те са като кучето на Павлов. Чуят ли думи като "Москва", "Русия", "Кремъл", лампичката на омразата автоматично им светва и започва реч на омразата, която, според собствените им евроатлантически ценности, би трябвало да попадне под ударите на закона. За родните атлантици няма радост, тъга или мъка, няма общочовешки ценности. Най-голямата ценност за тях е приемането ни в НАТО. На 29 март ще се навършат точно 20 години от този акт. Интересно как още не са предложили датата за национален празник.



            Една от причините за бедите, които често сполетяват нацията ни, дори и днес, е, че българинът има къса памет. Вече малцина си спомнят, повечето удобно забравят, че България поиска да стане член на пакта по време на служебното правителство на Стефан Софиянски, назначено от тогавашния син президент Петър Стоянов. В отсъствието на парламент и без референдум, без допитване до народа. Сега това минава за демокрация, а Петър Стоянов с умиление си спомня как търсили специална пишеща машина, за да напишат молбата, а тогавашният американски президент Бил Клинтън даже се учудил, че България иска да влиза в Алианса. Мили спомени, как да не се просълзи човек! Дори бившият ни президент, незабравил старото си амплоа на бракоразводен адвокат, въведе термина за „цивилизационния избор“, който направила България, каквото и да означава това.

            Две организации днес - „Атлантически съвет на България“ и Съюз на офицерите от резерва (СОР) „Атлантик“ се карат кой повече обича НАТО и кой е по-верен на атлантическите идеи. Спорят кой е автентичният изразител на „правата вяра“ и чии заслуги са по-големи, за да „огрява“ атлантическото слънце родната земя. И на тази основа, типично по нашенски, не могат да се разберат.

            Но има нещо в миналото им славно, което ги обединява. Всички са съветски възпитаници, учили и завършили в СССР. Всички са бивши комунисти, някои от тях и партийни секретари.



            Преди 10 ноември седяха от едната страна на софрата, където имаше социалистическо изобилие. След 10 ноември ловко се прехвърлиха от другата страна на масата, отрупана с демократични благини. Голяма работа е школата на БКП, ей! Не си мислете, че тази трансформация е станала бавно и мъчително. Чрез преосмисляне на обществените ценности, чрез душевен катарзис. Не, при някои стана буквално за една нощ. Просто си легнаха като комунисти и се събудиха демократи.

            И така, кои са тези „знакови“ личности?

            Да започнем с най-старшия атлантик - министъра на отбраната Тодор Тагарев, съосновател на СОР „Атлантик“. Човекът, който няма покой и сърцето му постоянно бие с пулса на НАТО и особено на Украйна. Е, ако му остане време, мисли и за Българската армия.

            Тагарев е бивш член на БКП. Преди 10 ноември защитава дисертация във Военно-въздушната инженерна академия „Н.Е. Жуковски“ в Москва.

            Генерал-майор Съби Събев - член на управителния съвет на СОР „Атлантик“, членувал е и в Атлантическия съвет. Първият национален военен представител на България в главната квартира на НАТО в Брюксел. Бивш комунист. Учил е във Военна академия „Юрий Гагарин“ в Монино, СССР. (Бел. на "Гласове" - този текст е публикуван преди новината за кончината на ген. Събев).

            Капитан I ранг о.р. Васил Данов от Атлантическия съвет. Най-яростният и най-пламенният борец и като същински Матросов на атлантическата амбразура неуморно клейми Путин. Завършил е Лвовското висше военно-политическо училище(ЛВВПУ ) в СССР, специалност военна журналистика. Още тук като курсант, по негово желание, в далечна Украйна, която тогава е била съветска социалистическа република (УССР), го приемат в редовете на БКП.

            В списъка на членовете на съвета съвсем скромно е отбелязано, че Данов е „военен публицист, медиен експерт“. Тъй като дипломата му от военно-политическото училище е с пълен отличен, завършва със златен медал, името му е гравирано на мраморната стена с първенците от всеки випуск на училището. Негови колеги твърдят, че тогава четял много класиците и знаел цели страници наизуст от трудовете на Маркс, Енгелс и Ленин. Като офицер служи във флота. Бил е групов партиен отговорник на Щаба на ВМС,както и комсомолски секретар на дивизион „тралчици“. По-късно като морски офицер става главен редактор на комунистическия печатен орган на военния ни флот в. „Димитровска вахта“. Служи и във Военно издателство. Говори се, че там е бил и партиен секретар, дори и малко след промените на 10 ноември. Някои твърдят, че са го виждали как в униформа разлепва предизборни плакати на Стефан Продев в издателството за първите избори на БКП след промените, когато партията още не се бе преименувала на БСП.

            Като цивилен вече, но пенсионер, е бил и шеф в Държавна агенция за бежанците. Назначен от тогавашното правителство на Пламен Орешарски. Когато започват протестите срещу кабинета „Орешарски“, Васил Данов активно се включва в тях. Репортер от национална телевизия го пита късно вечерта защо е на площада, а той, загърнат с националното знаме, отговаря: „Дошъл съм тук, за да свалим това правителство, незаконно узурпирало властта.“, въпреки, че в този момент Данов работи именно за "това правителство."

            Полковник от резерва Иван Сотиров - съосновател на Атлантическия клуб, който и до днес е от най-доверените хора на Соломон Паси. Сотиров той е завършил ЛВВПУ в СССР, специалност военна журналистика, с пълен отличен. Златен медалист от първия випуск българи на военно-политическото училище. И неговото име краси стената „наша гордост“ в училището. Като млад офицер служи във в.“Народна армия“. Негови колеги говорят, че на бюрото си сложил списък с генерали, които имат щерки за женене. И постигнал целта си. Запознава се с дъщерята на най-младия партизанин от бригада „Чавдар“, и създават семейство. А тогава Чавдарци управляваха държавата. После служи в Главното политическо управление на армията, там е бил и партиен секретар.

            Иван Сотиров често идвал да изпитва бившите си колеги от вестника дали са научили указанията на партията за реформи в армията. След 10 ноември се уволнява и отдава сили и енергия на атлантизма у нас. Усилено помага на Соломон Паси в организаторската му дейност около създаването на Атлантическия клуб. После, когато Паси става външен министър, го прави началник на политическия си кабинет, а впоследствие, преди да напусне поста, го урежда за консул в Чикаго. И една любопитна, но показателна подробност. У нас се провежда младежка конференция на НАТО. Синът на Иван Сотиров, още юноша, е включен също. Момчето се изказва и предлага на Партийния дом вместо петолъчката на БКП, тогава още не беше свалена, да грее звездата на НАТО. Това е положението.

            Подполковник от резерва Максим Минчев (вече покойник ), бивш шеф на БТА. И той е възпитаник на Лвовското висше военно-политическо училище в СССР, специалност военна журналистика. Разбира се и бивш член на БКП. След 1989 г. работи в българската редакция на радио "Свободна Европа". Той е класически пример за превербовка от комунистическите служби към западните и за начина, по който се извърши преходът в България. Заради заслугите му към създаването на Атлантическия клуб, когато НДСВ взима властта, благодарение на Паси оглавява Българската телеграфна агенция до смъртта си, превръщайки стогодишната институция в нещо като частен сайт с държавно финансиране за милиони.

            Подполковник о.р. Любомир Денов - бивш журналист от „24 часа“. И той е възпитаник на ЛВВПУ в СССР, специалност военна журналистика. Служи в тогавашния в. „Народна армия“. Там дълго време е шеф на отдел „Партийно-политическа работа“ във вестника. Разправят, че на планьорките обичал често да казва: „Позвъни ми полковник Страхил Свиленски (бащата на сегашния депутат от БСП Георги Свиленски - б.а.) от Главното политическо управление на армията и иска да направим това и това…“ Малко след 10 ноември дори предлагал съвместни публикации на „Народна армия“ и в. „Демокрация“. Бил е партиен секретар на комунистическия армейски официоз. Стари комунисти твърдят, че веднъж на годишно отчетно- изборно събрание на първичната партийна организация на редакцията не го преизбрали за партиен секретар и след събранието той се разстроил доста и отчаяно казал на колеги: „Как ще се прибера сега вкъщи и как ще кажа на майка и татко, че вече не съм партиен секретар.“ След като се уволнява, работи като журналист в „24 часа“, Сега е в „Българска армия“ като цивилен журналист и редовно прави интервюта със Соломон Паси.

            Мнозина от тези хора се срамуват да кажат какво точно са учили и какво са завършили. Срамуват се от конюнктурни съображения и лъжат. Пишат в биографиите си, че са завършили Лвовски културен институт, а такъв просто няма. Но тайно никой от тях не се отрече и не хвърли съветската си диплома. Ето това е положението с българските атлантици. Такива типажи сякаш се вместват идеално в печалното изречение на американския президент Рузвелт, произнесено през 1939 г. по повод никарагуанския диктатор Сомоса: "Той може да е кучи син, но е наш кучи син."




            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              [*]Според Евростат през споменатия период годишно заради корупция в България са изчезвали между 12-13 милиарда евро. Тази сума би повишила сериозно пенсии и заплати, от които българинът е перманентно недоволен.[*]Българите са най-бедни в ЕС, защото са с най-ниски доходи.

              Тоя парадокс продължава да се върти и ще има хора да му вярват и на него нищо че имат по няколко вишу и се броят за умни и красиви. Както и че Царя бил вербуван от КГБ, па той ни вкара в НАТО и ЕС.

              Става вече 3 години ГЕРБ не са у властта и тея прословути пари не се намериха. Пенсиите и заплатите па са ниски, но поне се индексираха според инфлацията. Друг е въпроса че инфлацията удари най-много храна и енергия и населението технически обедня още щото си дава по-висок процент точно за тези две пера. Пак продължаваме да сме на последно място по доходи, здравеопазване и др. там глупости дето чиновниците ги мерят.

              Обаче преди поне имаше пари за инфраструктура. Едно 8 милиарда се отделяха и "усвояваха" - колко са се крали от тях няма да спекулираме. Но сега успяват да похарчат 1 милиарда годишно. Имайки предвид, че с тоя 1 милиард може да постигнеш два пъти по-малко резултати/километри построени/ремонтирани отколкото преди инфлацията.


              Така че резултат минимален като няма нищо оставено след правителствата освен празни приказки и обещания. Май и сериозни дългове ще оставят.

              Така че в случая ние като практични хора предпочитаме там резултатите, асфалта и др. такива глупости дето могат да се пипнат, видят, а не някакви абстрактни обещания.

              Коментар


              • КАкво става- има ли правителство или избори, тези преминаха всички линии които си чертаха

                След 3 ракии габриелката сигурно ще ми стане симпатична, но ще я обичам най много кога съм минал 5 мастики
                Last edited by v_tin; 23.03.2024, 15:06.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнение
                  Тоя ли шопар ти е водещ, тлъст и в мозъка?
                  Ясно ни е ти какво ... си



                  Тази книга е опит да се проследи историята на българската мафия. Тя разкрива шокиращи факти за криминалния свят, разказва за живота на престъпните босове, както и за едни от най-влиятелните личности на бизнеса и политическия елит в страната ни.
                  Last edited by barbaron; 22.03.2024, 16:14.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

                    Огнян Стефанов
                    Тоя ли шопар ти е водещ, тлъст и в мозъка?

                    Боже, боже...

                    Коментар



                    • На живо: Брифинг на журналисти за разкритията около "Турски поток"

                      Коментар


                      • Драги дами Габриел, Назарян, Сачева и Петкова, да поговорим откровено за мафията, а?
                        .
                        Словосъчетанието „лице на мафията“ обиди тежко кандидат-премиерът Мария Габриел. Обиди много лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Силно се засегнаха и останалите от преговарящия за ротацията с ПП-ДБ екип Рая Назарян, Деница Сачева и Теменужка Петкова. Ама как може такива приказки да излязат от устата на Асен Василев?! Какъв е тоя! Повече с него на една маса – никога!
                        И още, и още, и още – изпепеляващо!

                        Хайде сега, драги дами, да си размърдаме мозъците за това „Що е мафия“ и има ли тя почва у нас?
                        Мафия това е форма на организирана престъпност, способна да влияе силно негативно (чрез корупция, рекет, шантаж, изнудване, насилие и други незаконни начини на оказване на влияние и облагодетелстване) в развитието и нормалното функциониране на държавата и в лични живот и бизнес на гражданите.

                        В чист вид мафия имаме тогава, когато организираната престъпност е обвързана по различни начини с властта.
                        Коя дума от дефиницията отсъстваше по време на близо 12-годишното управление на Бойко Борисов и ГЕРБ?
                        Ще ви помогна, ако паметта ви дава заето за момент.
                        През всичките тези години България е определяна като страната с най-голяма корупция в ЕС.
                        Фолклора роди изр.азът: В Други държави има мафия, а в България мафията си има държава.

                        Фактите:
                        • Според Евростат през споменатия период годишно заради корупция в България са изчезвали между 12-13 милиарда евро. Тази сума би повишила сериозно пенсии и заплати, от които българинът е перманентно недоволен.
                        • Българите са най-бедни в ЕС, защото са с най-ниски доходи.
                        • Българското здравеопазване е в най-лошо здравеопазване в Европа. В същото време България е на първо място по брой болници и брой болнични легла на глава от населението. Около 400 са вече болниците у нас, за около 6 млн население, а 120 са болниците в Нидерландия при близо 11 млн души. Нидерландия е в Топ 5 на страните с най-добро здравеопазване.
                        • Българите доплащат най-много в ЕС за медицински грижи.
                        • До края на 2023 г. България продължава да е с най-висок коефициент на обща смъртност сред страните от Европейския съюз.
                        • Скандали като „Еврото“, „Нотариуса“, „Осемте джуджета“, „Трактора“ и пр. за какви практики в съдебната система говорят?
                        • Снимките от спалнята на Борисов с кюлчета злато, пачки евро и пистолет до главата за какво говорят?
                        • Вярва ли някой, че по скандала „Барселонагейт“ няма данни за корупция?
                        • Скандалът „Ало, Ваньо“ с „Хайде, прибирай ги оттам. С Първанов съм се договорил…“. За какво е пример това?
                        • Градският прокурор Кокинов към Борисов за главния прокурор Цацаров: „Не ми се подсмихвай, ти си го избра“. Той си го избрал? Това в коя графа се вписва?
                        • Част от запис от разговор на Борисов: „Иначе раздуйте това, че вкарах КФН по „Еврохолд”. На тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене, това е много важно!"
                        • Преди година хазартният бизнесмен Васил Божков разказа как години наред е бил изнудван и е платил 67 млн.лв. рекет на Бойко Борисов, на финансовия му министър Владислав Горанов и на шефа на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, за да направят така, че лотарийният му бизнес да плаща по-ниски такси. Прокуратурата отхвърли твърдението на Божков, но дали някой се съмнява, че парите са дадени?
                        • Борисов и Теменужка Петкова наляха около 3 милиарда пари на българите за Руски/Турски поток, наречен от Борисов Балкански, който заобиколи Украйна и даде аргументи на Путин да започне кървава война срещу украинския народ.
                        • 2021 г.: Бизнесменът Светослав Илчовски - един от едрите земевладелци у нас пред парламентарна комисия заявява, че през 2019 г. е бил изнудван от собственика на фирма "Градус", който говорил от името на премиера Борисов. Бил е принуден да продава зърно на дружествата на "Градус" под пазарната цена. Освен това човекът бил лично поканен на срещи с министър-председателя в бившата резиденция на Тодор Живков във "Витошко-Студена". По време на срещите им премиерът му показвал клип "какво се случва с бизнесмени, които не са им подчинени." Прокуратурата и досега не е направило нищо, за да стане ясно истина ли е това? Някой съмнява ли се?
                        • 2017 г. Депутат от ГЕРБ искал тонове суджук за Бойко Борисов и заплашвал търговец с неблагоприятни последици, ако не ги даде. Това е показала справка на ДАНС и проверка на прокуратурата, заради които на добричкия избраник Живко Мартинов бе поискан имунитета.
                        • Основни критики към властите в България от докладите на Държавния департамент на САЩ от 2009 г. до 2021 г.:
                          • а/ Жестоко или унизително отношение от страна на властите, включително към задържани лица, мигранти и разселени и настанени в институции деца;
                          • б/ Произволни арести; сериозни проблеми с независимостта на съдебната система;
                          • в/ Сериозна корупция в държавната администрация.
                        • Това какво ви говори?
                        • Бившият главен прокурор Иван Гешев наричаше премиера Борисов "ШЕФЕ". Шефе? Сериозно?
                        • България от години е в „сивия“ списък за пране на пари на глобалния надзорен орган Financial Action Task Force (FATF) и ще подлежи на засилено наблюдение. Причината е стратегически недостатъци в режима за борба с прането на пари, финансирането на тероризма и разпространението на оръжия. Слаб контрол от страна на институциите.
                        Списъкът е дълъг.

                        Въпросът е: Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Сачева не са ли знаели за тези неща досега?
                        Всички те споменаха думата "морал" десетки пъти през последните дни. Наистина ли знаят нейното значение?

                        Чували ли са деликатните дами изразът на Борисов по адрес на Цвета Караянчева: „Проста кърджалийска пу..а“? А обяснението му колко бил прост и му е лесно, защото не знаел английски език, затова не е разбрал какво му говорят негови колеги - лидери на други европейски държави, ама "ги е*ал" и "им влязло отзад и им се върти". Как им звучи тази изискана словесност? Борисов извини ли се поне на Караянчева? Те защитиха ли я?
                        Ще бъде съвсем откровен. Убеден съм, че Рая Назарян знае много, много неща от кухнята на Комисията по хазарта. И не само. Теменужка Петкова къта опасни тайни за енергетиката: кой, колко, кога и как, например. Деница Сачева и достатъчно интелигентна, за да е наясно как точно се е случвало управлението на Борисов и какво представлява самият бос на партията. И Мария Габриел е виждала от Брюксел причините България да е закотвена на дъното и кой е причина за това. Чувала е и коментарите на свои колеги за смразяващата корупция по нашите земи. Не са били "спящите красавици", които "принцът от Банкя" е събудил с целувка неотдавна. Няма кой да се върже на това.

                        Та, драги дами с деликатен слух, кой всъщност трябва да се извини? На българските граждани например, за стореното през годините на управление на Борисов и ГЕРБ? Вие също бяхте част от него. Има те ли представа какво сте причинили на всички българи? От какво ги лишихте?
                        Хайде стига лицемерие.

                        Огнян Стефанов
                        Last edited by barbaron; 22.03.2024, 13:41.

                        Коментар




                        • Атаката срещу Асен Василев има много просто обяснение.

                          Той каза и показа с действия, че царят борисов е гол. 12 години постна пица - нито се вдигаха пенсии, нито се правеха кой знае какви инвестиции, парите за общините минаваха през договорки и тн.

                          В края на годината изчезваха едни милиарди през решение на министерски съвет, абе, консервативна фискална политика по Бойковски. Цяла година се стискаш, за да ги разпределиш на твои хора и фирми накрая.

                          Последните 2-3 години не е така. Стана ясно, че България може да провежда социална политика в подкрепа на хората през Бюджета, докато поддържа добри макроикономически показатели.

                          Това нещо ГЕРБ никога няма да го простят.
                          Асен просто е антипод на всичко, което ГЕРБ представляват в държавата,
                          публичните финанси и политиката изобщо.

                          Коментар


                          • Никога не казвайтe на една жена,
                            че е красиво лице, макар и на мафията,
                            пред други три, които имат същите претенции!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Zlatka Koleva ·

                              Преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ за това как да продължи управлението са били прекъснати едностранно часове преди Мария Габриел да връчи на президента папката с изпълнен първи мандат.

                              Това каза пред bTV Лена Бориславова, която е член на изпълнителния съвет на ПП.
                              .
                              Парпетката не трябва ли да си бъде по майчинство

                              Коментар


                              • Zlatka Koleva ·

                                Преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ за това как да продължи управлението са били прекъснати едностранно часове преди Мария Габриел да връчи на президента папката с изпълнен първи мандат.

                                Това каза пред bTV Лена Бориславова, която е член на изпълнителния съвет на ПП.
                                “В 12,30 ч на 19 март в преговорната стая влиза пиар Никола (Никола Николов, национален координатор и пиар на ГЕРБ) и казва: "Време е!"
                                И четирите дами от преговорния екип на ГЕРБ стават и като по команда напускат преговорите", разкри Бориславова и уточни, че това се случило без да бъдат съгласувани нито споразумението между формациите, нито съставът на Министерския съвет след ротацията.
                                Мария Габриел, Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова си тръгват от преговорите, без да дадат никакво обяснение, а няколко часа по късно от ПП-ДБ научават от медиите, че Габриел ще се яви в президентството.
                                На телефонни обаждания не отговаря и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

                                Самата Бориславова разбира, че Габриел предлага състав на кабинет по радиото в колата си.
                                "Аз се учудих, защото не бяхме изчистили текста на споразумението и изведнъж се казва, че има споразумение и състав на кабинет," разказва тя.
                                Според Лена Бориславова Мария Габриел е била накарана да подмени текста на споразумението, а списък с имената на министрите е "изтекъл" целенасочено в медиите.

                                "Кой я накара да внесе тази папка по този начин?" попита Бориславова и призова мандатоносителят да влезе в ролята си и да направи опит за възстановяване на счупеното доверие.

                                На въпрос може ли номинацията на Мария Габриел да е пречка, ако преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ бъдат възстановени, Бориславова отговори, че не е сигурна в това.

                                "Как ще погледне тези 11 министри в лицето? Не може да ходиш в президентството и да лъжеш, че има мандат и споразумение, каквито няма", каза тя.
                                По другия сериозен спор между партиите - дали Асен Василев да остане финансов министър, Бориславова обясни, че той има безспорни качества за поста, който и в момента заема в кабинета "Денков", който вече е в оставка.

                                Василев обаче "няма как да се извинява за това действие", каза тя по повод изказването му по адрес на Габриел, че с действията си се е проявила като "красивото лице на мафията в България".

                                Финансовият министър преди ден каза, че е извинява на жената Габриел, "ако се е почувствала засегната" от думите му, но не и на кандидат-премиера Габриел - заради постъпката ѝ с представяне на състав на правителство пред президента Румен Радев без министрите в него от ПП-ДБ да са дали съгласие за това - заради липса на подписано споразумение с ГЕРБ.

                                Коментар

                                Working...
                                X