IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
    Интересна новина. Приветствам проявата на здрав разум.

https://www.segabg.com/hot/category-...na-posolstvoto
    ехеее
    днес паметника, утре посолството да изнасят
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Интересна новина. Приветствам проявата на здрав разум.

https://www.segabg.com/hot/category-...na-posolstvoto

Коментар

• Драстичното нарастване и непрекъснатите искания за увеличаване на заплатите в БГ, може да се стопира с едно решение...
        Таблица на заплатите финансирани от държавния бюджет !
        Започва се от президент, председател на НС, конституционен съд на първо ниво - 6 средни заплати !!!
        И всички други хрантутници са надолу !

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
          Шок и ужаст - НЕЕЕЕ. Нищо неочаквано. Държавата плаща частниците ИЗМАМНИЦИ КРАДАТ

.................................................. ........................
          Освен това проверяващите от МОН са били изгонени от сградата на университета, което допълнително поражда съмнения за прикриване на незаконни дейности.
          Като са изгонили проверяващите, да влезнат прокуратурата, следствието и полицията и организаторите на схемата в пандиза...

пп Като си спомня какво стана в съда на ректор и декан на МУ и МФ на СУ в София, се съмнявам за осъдително решение на съда.
          Свински черва, Сър.....

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Я земи кредит в лева за апартамент? 90% са в евро, ако не и повече. Не зависи от хората, а от БАМКИТЕ.
            Единствения проблем е че европа и еврото УМИРАТ. А да се вържеш за мъртвец !?!?!? Единственото място където може да те закара е в ГРОБА
            Ми всички дето познавам имат кредити в лева, включително и аз имам в лева.

Както пише колегата по-долу преди може и да са те питали, ама то е било отдавна. Последните години са в лева, естествено с малки букви е написано, че са смятат така при фиксирания курс и промяна на курса лев/евро ще се променят и условията на кредита.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

По принцип тука се получава сериозен проблем "говориш едно, а правиш друго". А хората гледат какво правиш, а не какво говориш или какви са ти намеренията.

Държането на депозити в Евро или вземането на кредити в Евро вместо в Лева показва че въпросните хора нямат доверие в Лева, нямат доверие в БНБ, нямат доверие в политиците и политическата система, че ще устискат борда и пр.

Т.е. от една страна с действията си показваш че нямаш доверие в Лева, от друга страна протестираш против замяната му с Евро.

Демек шизофренията и раздвоението е пълно.
              Я земи кредит в лева за апартамент? 90% са в евро, ако не и повече. Не зависи от хората, а от БАМКИТЕ.
              Единствения проблем е че европа и еврото УМИРАТ. А да се вържеш за мъртвец !?!?!? Единственото място където може да те закара е в ГРОБА

Коментар

• Шок и ужаст - НЕЕЕЕ. Нищо неочаквано. Държавата плаща частниците ИЗМАМНИЦИ КРАДАТ

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев разкри, че „Европейският политехнически университет“ (известен като Пернишкия университет) не е провеждал реален учебен процес и е бил използван като канал за нелегална миграция. Фиктивно висше образование и нелегални мигранти

Според Вълчев, университетът няма студенти, преподаватели или административен персонал. Проверките на Министерството на образованието и науката (МОН) показват, че всички записани студенти са от Нигерия, като само 10% от тях реално се намират в България.

Министърът даде шокиращи примери за липсата на дейност в учебното заведение:
                • Минимални разходи за ток и вода50 лв. месечно през лятото и 100 лв. през зимата, което е еквивалент на работа на няколко климатика.
                • Разходи за вода – само 3 кубика на месец, което е като за едно домакинство.
                Освен това проверяващите от МОН са били изгонени от сградата на университета, което допълнително поражда съмнения за прикриване на незаконни дейности.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

По принцип тука се получава сериозен проблем "говориш едно, а правиш друго". А хората гледат какво правиш, а не какво говориш или какви са ти намеренията.

Държането на депозити в Евро или вземането на кредити в Евро вместо в Лева показва че въпросните хора нямат доверие в Лева, нямат доверие в БНБ, нямат доверие в политиците и политическата система, че ще устискат борда и пр.

Т.е. от една страна с действията си показваш че нямаш доверие в Лева, от друга страна протестираш против замяната му с Евро.

Ами малко не е точно така, макар че може и така да се тълкува. Преди амнайсе години теглих кредит за апартамент и тогава ме натискаха от банката да избера евро или швейцарски франк. по него време бях моряк и заплатата ми беше в долари. Ако бях избрал еврото щеше да ми излезе по евтино/ може би околло 20%/, ако бях избрал швейцарския франк по добре би било да се самоубия, колега избра франка и в последствие му взеха апартамента защото франка се вдигна и той не можеше да плаща. Аз избрах лева заради превалутирането. Не съм фен нито на еврото нито на франковете, нито на виетнамските донги- не опира въпроса до вяра, а до сметки. Тогава бяха че в лев е по добре- при тегленето- след това се промениха %- тите и се оказа по изгодно в евро, но това беше в последствие

Сега заплатата ми е в евро и ако имам кредит в бг бих избрал връщането да е в евро, но това не означава че нямам доверие на лева- както писах- сметки

Коментар

• Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение

Голям си абдал барби, ако аз имам кредит във френски франкове, това прави ли ме франкофил

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Хърватите покриваха критериите за ценова стабилност и дефицит 4-5 години преди оценката, а дългът им намаляваше устойчиво. Затова им направиха компромис. Ние не покриваме инфлационния критерий през нито един месец в последните 4-5 години, включително към януари. А ще е интересно и какъв дефицит за 2024 г. ще им покажем, защото там не се гледат 3-те процента на касова основа.

Ние тея критерии ги покриваме поне от 2000, а от 2007 от как влязохме в ЕС можеше сега да сме приели Еврото 10 пъти и да сме забравили. Проблемът е, че все се чудехме искаме ли или не искаме Еврото.

Първо Симеон Дянков беше фин. мин. и като почна гръцката криза каза "Не искаме в Еврото, щото не искаме да плащаме дълга на Гърция"

После Баце го смени с Горанов и аха да подадем документи, новоизбрания Радев се изрепчи нещо за референдум и други глупости. ДБ тогава и другите претендиращи за ЕвроАтлантици пасуваха. И Баце даде назаден - "До де няма консенсус няма да подаваме документи за влизане в чакалнята".

После дойде Ковида и почне да се говори за пари от плана за възстановяване и правителството тихомълком подаде документи за чакалнята, докато медиите брояха заразени и починалите от Ковида.

И после почнаха всенародните въстания и нямаше парламенти да приемат 2-3 закона дето бяха необходими, после висока инфлация, сега се чудим дали ще се вместим в 3% дефицит, при положение, че 20 години се вместваме.

Както виждаш от 2007 до 2020 можехме 10 пъти да го приемем това Евро, ама нямаше политическа воля както се казва.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                        BIRD.BG
                        • Кредит в евро, но против еврото и ЕК!
                        • Депутатът от #декларация. Линкове към декларациите в коментари.
                        ако аз имам кредит във френски франкове, това прави ли ме франкофил
                        Last edited by Andi11; 27.02.2025, 10:02.

Коментар

• Гледайте какво става в Румъния и мислете какво ще ни се случи и на нас ако не слушкаме.

Арестуваха Джорджеско да същия дето спечели изборите за президент и ги касираха.
                          И го арестуваха когато подава документи за новите президентски избори. Това ако не е ФАШИЗЪМ здраве да е.

@elonmusk
                          "Как един съдия може да отмени избори и да не се счита за диктатор?"

@JDvance
                          "Нямате общи ценности, ако касирате избори, защото не ви харесва резултатът"

Ама НИКОЙ не го интересира - важното е да има же су евро .....
                          Last edited by bota156; 26.02.2025, 22:47.

Коментар

• ПП-ДБ вече са на 4-то място в класацията

Коментар

• BIRD.BG

Пеевска "калинка" е предложена за зам.-шеф на Сметната палата. Родена в с. Абланица, но послъгваща в официалното си CV, че е родом от Гоце Делчев и, че е магистър, Силвия #Къдрева има всичко на всичко полувисше образование като библиотекар. Учила е от 1994 до 1997 или общо три години. Изискването за такъв пост е лицето да има диплома еквивалентна на Магистър. В документите, внесени в Парламента, няма диплома за магистър /линк https://www.parliament.bg/.../20250221102627_%D0%A1%D0.../.
                              Къдрева е протеже на #Доган, но след разрива с Пеевски минава в лагера на#Момчето.Работила е на висша позиция в #КПКОНПИ и там лично е попълвала декларациите на #Пеевски.

Коментар

• BIRD.BG

• Кредит в евро, но против еврото и ЕК!
                                • Депутатът от #Възраждане Ивайло Чорбов, за когото партията на #КостадинКостадинов, наричан още #Копейкин, вече призна, че е участвал в погрома срещу сградата на ЕК в София, не е декларирал кредит в евро! Несъответствието в декларация В2363/17.11.2022 е установено от #КПКОНПИ и депутатът е подал коригираща #декларация. Линкове към декларациите в коментари.
                                Last edited by barbaron; 26.02.2025, 14:28.

Коментар

Working...
                                X