IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като чета апокалиптичните писания на някои от участниците във форума се замислих какъв ли щеше да ми бъде живота ако съм на тяхно място и постоянно си мисля, че някой иска да ме прати на война, да ми конфискува парите, да ме контролира, следи, облъчва с 5 г, да ми идват тълпи бежанци след шенген, да ме прецака с въвеждането на еврото и т.н. С 2 думи- не им е лесно

Коментар

• Ситуацията също така наподобява на в края на 80-те и началото 90, когато . населението разполагаше с големи парични наличности. И тогава тази парична маса оказваше сериозен натиск върху инфлацията. Сега няма е по различно.
      Дори и някои събитията почити същите за по - дъртите от мен трябва,даси спомнят стачката на шофьорите за по високи заплати в градските транспорт в София през 92 година по време на правителството на Филип Димитров.

До колкото проверих депозити са близко до 150 милиарда, ако бъркам някой да ме поправи.
      Last edited by Майстора233; Вчера, 12:58.

Коментар

• Забравих да добавя че при такава ситуация дори преди това международни спекуланти ще надушат кръв и ще почнат да залагат срещу борда в България и неговото падане.
        И едиственията институция която при така развилата се се ситуация може да стабилизира ситуацията ще е ЕЦБ

И тогава що ручахме Жабета.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

И как ще стане тая работа?Съотношението депозити кредити е най-високо в България от целият ЕС. Като заради демографския срив все повече ще намаляват хората във възрастта 25-40 години, които най-много теглят ипотечни кредити. Банките са пълни с пари от депозити, ако увеличат лихвите по кредитите ще трябва да вдигнат лихвите по депозитите.И защо са им още депозити като имат предостатъчно,напротив може да свалят лихвите по кредитите.
          Това че има значително количество депозити е нож с две остриета .
          Валутния борт гарантира стабилността на лева. Но това което покрива всъщност е напачатените кюпюри. Депозитите значително надхвърлят резерва на БНБ който крепи борда.
          Ако настане паника и всички се юрнат да сменят лева за евро или други твърди валути . И понеже ще е паника никой нема да депозира и настанат масови тегления.
          Но както казах . БНБ покрива само кеша , не може да покрие всички депозити .
          Разбира се в първоначалните етапи на кризата БНБ ще се справи поради огромният резерв и все още горе долу стабилната икономика.
          Но как ще се справи .
          Вероятно ще наложи капиталов контрол на целият пазар или на само на някой банки ако кризата е по ограничена.
          Всичките тези събития както на вътрешният пазар така и на външният облигационе ще има голямо недоверие
          И за да,се стабилизира ситуацията .
          Както банките и БНБ рязко ще вдигнат лихвите по депозитите ако искат да не изгърми борда и да върнат парите в банките. Не че в миналото не сме имали двуцифрени трицифрени лихви.
          И тук вече ще се завърта колелото по високите лихви по ипотечните кредити и не само по тях.
          Което пък ще създаде огромно напрежение отново в система поради това че рязко ще нараснат необслужваните кредити.
          Като разбира се всичко това ще се случи по време на, рецесия което ще е двоен удар защото много хора ще са загубили работата си или или поне ще има значително намалени приходи.

Вероятно тава ще се случва не на куп а на етапи през следващите години и също в зависимост от външните шокове .

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Имам опасения че баш истерията още не е почнала и ще се развихри на есен.
            Подобно на антиваксерската Ковид истерия.
            Което ще отложи отново приемането на еврото и ще прецедент страна получила положителен доклад и дата за въвеждане на еврото да бъде отложена датата поради масови безредици.
            Разбира се това ще бъде мощно подпомогнато от хибридни атаки от вън .
            Пример за положителен доклад е Латвия от 2006г., но не приела еврота като валута, заради отказ понататък.

Коментар

• България по план трябваше да приеме Еврото още през 2014г. Това беше планирано в ЕЦБ, не от нашите тиквеници. Имаше шанс още тогава да получим зелена светлина, само нашите трябваше да направят няколко стъпки и влизахме в Еврозоната. Беше решено и почти одобрено. По този повод ЕЦБ тогава пусна и новaта серия Евро банкноти на които има надписи на кирилица. Ясен сигнал към нашите политици че в ЕЦБ са готови и всичко зависи от България. https://www.euractiv.com/section/pol...on-euro-notes/

Хората обаче вече са забравили защо тогава не влязохме в Еврозоната като преди това ни блокираха и за Шенген. И ето сега сме напът да повторим историята по абсолютно същата схема. Тези дето искат да ни вкарат в Еврозоната сами си правят така че да не влезем. Играта която играят е елементарна но народеца хептен е изпростял и не може да загрее какво се случва. Кaзвам ви го директно! България отново я гласят за руски сателит. Това е цялата работа.

Путин ясно е заявил какви са целите на Русия! Никакъв мир няма да има в Украйна. Ще продължат военната си "операция" на югозапад докато НАТО не се върне в границите от 1997г. Това значи че ние и Румъния сме основната мишена. Молдова ще я прегазят и идват при нас.
              Last edited by lost in fx; Вчера, 10:55.

Коментар

Според мен най - забавната част ще настъпи , когато , тези които протестират , осъмнат с двойни лихви по ипотеки от 6-8 процента .
                След като страната не бъде приета в еврозоната

Ако некой не верва да сравни нивата на лихвите по ипотеките в Румъния , Полша или така любимата Унгария на Орбан.
                И как ще стане тая работа?Съотношението депозити кредити е най-високо в България от целият ЕС. Като заради демографския срив все повече ще намаляват хората във възрастта 25-40 години, които най-много теглят ипотечни кредити. Банките са пълни с пари от депозити, ако увеличат лихвите по кредитите ще трябва да вдигнат лихвите по депозитите.И защо са им още депозити като имат предостатъчно,напротив може да свалят лихвите по кредитите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Най-забавната част с гейрото ще настъпи,
                  когато една сутрин работници и пенсионери в българия осъмнат с наполовина стопени заплатки и пенсии,
                  и когато установят, че цени на тока, цени на бензина и дизела, данъците, осигуровките, акцизите, банковите такси и цените на храните изобщо не са стопени на половина, а са си останали същите както преди, само че в евро.

Затова пенсионерите отсега да се запасяват с сопи и с туби бензин.

Да вземат пример от гръцките си колеги.

Гърците след еврото:

Според мен най - забавната част ще настъпи , когато , тези които протестират , осъмнат с двойни лихви по ипотеки от 6-8 процента .
                  След като страната не бъде приета в еврозоната

Ако некой не верва да сравни нивата на лихвите по ипотеките в Румъния , Полша или така любимата Унгария на Орбан.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev

Матэйкин, за пропаганда на еврото може да използваш стари пропагандни постери от времето на комунизма.
                    Като гледам - то няма разлика от преди и сега.

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Държавата трябва да започне да дава отпор на тази анти-евро пропаганда. Най-силният ход на държавата е да обясни на народа, че най-много реват всички корумпета, всички престъпници, всички бандити и целия криминален контингент, сдобил се с кеш по нечестен начин. Еврото ще изсветли доходите на хората, а това е необходимо условие за бъдещо бурно развитие на икономиката.

Срам и позор бандити да дават дневния ред на държавата. Трябва незабавно да започне финансово разследване на всеки, който продължава да реве.
                      Най-забавната част с гейрото ще настъпи,
                      когато една сутрин работници и пенсионери в българия осъмнат с наполовина стопени заплатки и пенсии,
                      и когато установят, че цени на тока, цени на бензина и дизела, данъците, осигуровките, акцизите, банковите такси и цените на храните изобщо не са стопени на половина, а са си останали същите както преди, само че в евро.

Затова пенсионерите отсега да се запасяват с сопи и с туби бензин.

Да вземат пример от гръцките си колеги.

Гърците след еврото:

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
                        Възможно е и да се сетят да почерпят малко чужд опит и да направят една данъчна амнистия. Ще се влеят пари в икономиката. Другаде вече е правено.
                        Има и по-елегантно разрешение. До 100 000 лв. да се обменят без да се задават въпроси, а над 100 000 лв. също, но по курс с 15% по-нисък. Това е 10% данък печалба и 5% данък дивидент, което е достатъчно за държавата като получена сума за изсветляване на скрити доходи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Обиждаш ме.
                          Ти пръв почна.

Коментар

Имам опасения че баш истерията още не е почнала и ще се развихри на есен.
                            Подобно на антиваксерската Ковид истерия.
                            Което ще отложи отново приемането на еврото и ще прецедент страна получила положителен доклад и дата за въвеждане на еврото да бъде отложена датата поради масови безредици.
                            Разбира се това ще бъде мощно подпомогнато от хибридни атаки от вън .
                            Държавата трябва да започне да дава отпор на тази анти-евро пропаганда. Най-силният ход на държавата е да обясни на народа, че най-много реват всички корумпета, всички престъпници, всички бандити и целия криминален контингент, сдобил се с кеш по нечестен начин. Еврото ще изсветли доходите на хората, а това е необходимо условие за бъдещо бурно развитие на икономиката.

Срам и позор бандити да дават дневния ред на държавата. Трябва незабавно да започне финансово разследване на всеки, който продължава да реве.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                              ------------------
                              "Османската империя е цивилизационният избор, който сме направили преди пет века, а едни четници искат да ни отклонят от него."
                              "Руските агресори нахлуват в османската империя и застрашават териториалната й цялост."
                              "Ние сме поели ангажименти, като сме станали част от османската империя, и трябва да ги изпълняваме. Затова не слушайте онези, които искат да ни отклонят от нашия цивилизационен избор."
                              "Българският народ не е достатъчно умен, за да има собствена държава, затова трябва да си останем част от османската империя"
                              "Българите никога не са живели по-добре, отколкото в днешни дни под крилото на султана."
                              --------------------
                              Може това, което прочетохте да Ви звучи пресилено, но е в пълно съзвучие с пропагандните послания, които в наши дни ежедневно се леят от телевизията и определени субекти, за голямо съжаление.
                              Още глупости. Нерде Ямбол нерде Стамбул.

Коментар

Много съм си спокоен щот съм наясно горе долу кво предстой .
                                Конспиративните теории са форма на масов страх , замаскиран и обяснен начин на спасение .

Като намираш обяснения и начини да контролираш избягваш неща по принцип върху които може да влияеш. По този начин успяваш да балансираш страхът.

А обикновено истинският проблем е съвсем другаде където не можеш контролираш и влияеш на събитията.
                                Малко объркано.
                                Пич, оправи първо българския правопис и после се притеснявай за по-сериозните работи. Сори ама ми минаваш в игнора. Не ми се четат глупости.

Това диалектно “й” ти убива цялата конструкция. Пише се “предстоИ”.

Всеки неграмотно написан пост ти сваля “ейтинга”, защото четящите вече те поставят някъде.
                                Last edited by Selena2024; Вчера, 10:48.

Коментар

Working...
                                X