IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бойко Борисов - национален предател №1

Борисов доброволно заложи схема, по която Газпром да придобие цялата ни газопреносна система

https://fakti.bg/mnenia/545465-boiko...ofWXiMC7O6sG24

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Ми, в рамките на диспута - мисля, че се опитваш да МЕ манипулираш! Ще ти докажа, че съм прав...

При началните условия - без възможност за груби грешки - инсталацията (тръбата със спирателна и друга арматура) - отдавна е изплатена (на база подавани количества газ, а и доставчикът редовно си плаща транзитните такси...

Друго начално условие (на опонентите на тезата с тръбата за подаване на газ) - инсталациите за втечнен природен газ - ВЕРОЯТНО също са се изплатили .. това, разбира се е по-малко вероятно от изплащането на разходите за тръбопровода.

Защо мислиш така? - (контрираш ме ти)...

Норвегия - ползва най-голямата инсталация за втечнен газ в Европа. От ДВЕ години тая инсталация беше в ремонт (или "ремонт" - допускам, че е била ПОНЕ поизоставена, защото едни тръби се поддържат много по-лесно..., а и веднъж монтирани - колко щатни специалисти да изискват, сравнено с поддръжката на съоръженията за втечнен газ?) - риторично....

... .....

До тук може би нямаме разногласия...

1. Все пак - заводът, който втечнява газ - изисква повече средства за поддържане, работни заплати... За началната инвестиция не говорим...

2. Газовозите за транспорт на втечнен газ - какво пък за тях? Без пари ли са те? Опааа. Как се строи кораб от такива мащаби? Заплати на конструктори, строители, специалисти и работници..., Поддържане на специални спускови устройства и прилежащи спецове .., а кой Регистър не би следил периодично състоянието на този кораб? А, заплатите на персонала на команден и изпълнителен състав? Периодични ремонти, а вероятно тези кораби НЕ използват никакво гориво???

3. Терминалите за съхранение на газа до приемната страна - също е безплатен. Персоналът там е "вдъхновен" от идеята ние (в България) да получаваме евтин газ.

Да спра до тук, без да включвам компанията-доставчик (Кирчово протеже) и другите (вътрешни) служители... Защото и газовата компания в страната сигурно ще намали заплатите си?

Извод: газът по тръбата е по-скъп!
      Извинявай но това горното, май се оптиваш да го кажеш на някой друг. Джей Голд например
      Иначе аз те подкрепям в разсъжденията ти. Относно танкерите гъзовози даже посках едно филмче как и къде се правят. В Южна Корея се правят 70% от всички танкери. В момента има към 500 плаващи. Като се сметне тонажа им и се умножи по 600 се получава колко милиярда кубически метра газ може да се вози с тях. Ами не е толкоз много колкото е нужно зада не се ползва руски газ. Да не говирм че руснаците са четвърти по големина експортьор на ЛПГ, и ако един танкер ти го натоварт в Ямалския Завод за ЛПГ, кога и как после ще докажеш че е руски?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение
        Ами затънал е в блатото на безпросветната русофобия. То и американофобията може да породи подобни резултати. въобще човек следва да се пази от фобиите, а това се постига най-добре като се придържа към фактите и ги интерпретира въз основа на определни принципи.
        Ето например ако сега някой ми изложи фактология показваща, че Танкера гъзовоз вече е подминал Сицилия и наближава Пелопонес, ще повярвам, че американския газ идва за 08.06.22. Даже може да повярвам, че е и по-ефтин от всеки друг газ в Европа, в това число и от руския.

Ми, в рамките на диспута - мисля, че се опитваш да МЕ манипулираш! Ще ти докажа, че съм прав...

При началните условия - без възможност за груби грешки - инсталацията (тръбата със спирателна и друга арматура) - отдавна е изплатена (на база подавани количества газ, а и доставчикът редовно си плаща транзитните такси...

Друго начално условие (на опонентите на тезата с тръбата за подаване на газ) - инсталациите за втечнен природен газ - ВЕРОЯТНО също са се изплатили .. това, разбира се е по-малко вероятно от изплащането на разходите за тръбопровода.

Защо мислиш така? - (контрираш ме ти)...

Норвегия - ползва най-голямата инсталация за втечнен газ в Европа. От ДВЕ години тая инсталация беше в ремонт (или "ремонт" - допускам, че е била ПОНЕ поизоставена, защото едни тръби се поддържат много по-лесно..., а и веднъж монтирани - колко щатни специалисти да изискват, сравнено с поддръжката на съоръженията за втечнен газ?) - риторично....

... .....

До тук може би нямаме разногласия...

1. Все пак - заводът, който втечнява газ - изисква повече средства за поддържане, работни заплати... За началната инвестиция не говорим...

2. Газовозите за транспорт на втечнен газ - какво пък за тях? Без пари ли са те? Опааа. Как се строи кораб от такива мащаби? Заплати на конструктори, строители, специалисти и работници..., Поддържане на специални спускови устройства и прилежащи спецове .., а кой Регистър не би следил периодично състоянието на този кораб? А, заплатите на персонала на команден и изпълнителен състав? Периодични ремонти, а вероятно тези кораби НЕ използват никакво гориво???

3. Терминалите за съхранение на газа до приемната страна - също е безплатен. Персоналът там е "вдъхновен" от идеята ние (в България) да получаваме евтин газ.

Да спра до тук, без да включвам компанията-доставчик (Кирчово протеже) и другите (вътрешни) служители... Защото и газовата компания в страната сигурно ще намали заплатите си?

Извод: газът по тръбата е по-скъп!
        Last edited by mikomikov; 03.06.2022, 10:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Тъжно ми е, до каква степен си отегчен в тази ситуация, та да вадиш такива коментари. Като друг човек съм те познавал досега, Джейка, какво се обърка?
          Ами затънал е в блатото на безпросветната русофобия. То и американофобията може да породи подобни резултати. въобще човек следва да се пази от фобиите, а това се постига най-добре като се придържа към фактите и ги интерпретира въз основа на определни принципи.
          Ето например ако сега някой ми изложи фактология показваща, че Танкера гъзовоз вече е подминал Сицилия и наближава Пелопонес, ще повярвам, че американския газ идва за 08.06.22. Даже може да повярвам, че е и по-ефтин от всеки друг газ в Европа, в това число и от руския.

Коментар

• Невероятно, но факт, само във БГ.
            Туптенето на стъпките от туловището на Банкянското стържещо дъното човече,
            връщащо се на бял кон за втори път изглеждаше безоблачно някъде към окт-ное 22,
            не без подкрепата на ДПС, когато глада и инфлацията наистина ще изнасилват народа от сутрин до вечер,
            леко се помрачава от възхода на Възраждане като евентуална втора полит сила, влизайки като клин зад Герб.
            ДПС е трета, ПП и ИТН са четвърти/пети, евентуално напомням.
            Е, как тогава Винету да сформира правителство, няма да му стигнат коалиционните депутати, даже и тия на БСП.
            Време е Каракачанов и Валерката да родят нов проект да спасят Бащицата.
            Майтапа настрана, по-добре едно куцо правителство със ПростоКирчов, отколкото едно разтурено такова впредвид приближаващата зима.

Коментар

• Това щяло да бъде направено чрез програми на съюзници и като част от депутинизацията в държавата.

topnovini.bg
              Коалицията реши да се проверят всички служби за лоялнос

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Що ли РУСИЯ прави ЮЖЕН поток (станал ТУРСКИ) щот сме много умни .....
                Що ли Русия направи Северен поток 2?
                А това са МИЛИАРДИ - даже ДЕСЕТКИ милиарди. Сигурно за да НЕ продава Русия Г@З на еуропа !?!?!?

Не знам защо точно Русия направи тези газопроводи, особено Северен поток. Естествено, че за да извлече полза, ама грешна сметка. Мисля че "Северен поток" е голяма грешка, предвид взаимоотношенията на Русия със Запада в последните 8 години. Напразно изхарчени пари. С тези пари можеха да направят още стотина ракети "Сармат" ведно с ядрените бойни глави.
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                  ПРОФ. АТАНАС СЕМОВ: В IV КЛАС ЛЕВСКИ ГО ИЗУЧАВАТ КАТО ОБИКНОВЕН ПРЕСТЪПНИК

ВТОРИ ФРОНТ

„Ние единствени в тези 30 години не мръднахме напред, но не ми се иска да отварям тази тема. Румънците са много сериозен народ и ни изпревариха“, констатира проф. Атанас Семов по БТВ.

„Неизбежната констатация е, че ние унищожихме националната си памет там, където тя трябва да е най-съхранена – в училище. Защото днешният ден е ден, какъвто ден за национална памет няма нито един народ на планетата, специален ден в годината със специална церемония и падане на колене пред националните герои. Но никой друг не си унищожава така националната памет, както правим ние.

Мнозина ще се замислят, но там където трябва да се възпитава чувство за дълг и преданост, това да го няма. Саможертвата на Ботев и героизмът на останалите герои, са имали смисъл тогава, за да направят Освобождението неотложно. Но те опазват паметта на нацията, за да я има самата нация. Нация без памет е рая. Националната ни памет е в посегателство. Цялата представа за смисъла на паметта я няма в българското училище, не се наемам да кажа защо, но по-смущаващото е, че това е процес, пронизал училището от 1 до 12 клас.

Учебниците са пълни с несъществена информация. Най-големият враг на българската национална памет да беше писал тези програми, не можеше така да ги очисти от всичко българско. И професор може да се обърка в тях“ – допълни ученият.

Учители ми се обаждат да ми кажат, че на семинари са инструктирани да не говорят за турското робство, за кланетата. Не само няма право, не бива да го прави – за да не се насаждала омраза, заяви проф. Атанас Семов пред bTV.

На изричен въпрос откога става това, той призна, че говорим за много дълго време назад.
                  В IV клас Левски го учат като обикновен престъпник, настоя професорът.

„Проблемът не е само в учебниците“, продължи проф. Семов. Той даде пример с учебни програми – по „Родинознание“, детето трябвало да се научи към кого да се обръща при опасност. Това е много хубаво, но къде е смисълът на думите „отечество“ и „родина“, попита експертът, цитиран от actualno.com.

Крайният резултат е като да е минал през нашите учебници башибозук, настоя проф. Семов. И заяви, че дори най-свирепият враг на България да беше писал учебниците, нямало така да очисти „от всичко българско“.

„Учебниците са интелигентно написани – драмата е в това, което го няма“, каза проф. Семов. Така отглеждаме гастарбайтери, добави той.

Припомняме, че настоящият образователен министър акад. Николай Денков вече обяви готвени промени в учебното съдържание.

Източник: onovini.eu
                  3 март е ЕДИН ОБИКНОВЕН ДЕН, пъстър и не знам къф си.
                  Това "учат" децата - БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА.

Не знам от какъв се оплакват нашите ЛЪЖЕ историчари от македонските ЛЪЖЕ историчари?
                  Last edited by RUBLA; 02.06.2022, 23:15. Причина: Спазвайте добрия тон!
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Поредната лъжа на соросоидните джендъри!

Тогава Русия спря газа за УКРАЙНА, която не искаше да си го плаща. Но Русия продължи да подава газ по газопровода през Украйна за останалите потребители, включително и България. И тогава ПОДЛИТЕ УКРАИНЦИ отклониха количества от този газ за собствени нужди и известно време беше намалено подаването към нас.
                    Това е истината.
                    Да ти повторя ли? Руснаците спряха газа за Украйна, заради неплащане, а Украйна ОТКРАДНА НАШИЯ газ. Обаче американските соросоидни боклуци твърдят, че Русия е спряла газа за нас.
                    Соросоидната пасмина трябва да бъде унищожена дори с цената на ядрена война. В противен случай джендърската пасмина ще унищожи целия свят.
                    Що ли РУСИЯ прави ЮЖЕН поток (станал ТУРСКИ) щот сме много умни .....
                    Що ли Русия направи Северен поток 2?
                    А това са МИЛИАРДИ - даже ДЕСЕТКИ милиарди. Сигурно за да НЕ продава Русия Г@З на еуропа !?!?!?
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                      Не мога да разбера, оправдава се, разказва, накъде се е запътил, или ...
                      ИЛИ, КАКВО?!?
                      Иднината е во воздухот Може да се почувствува насекаде Дува со ветрот на промените

Коментар

• И да поясня за по-простите, които не знаят ЗАЩО Русия сега спря газа за някои страни, включително и България.

Ами защото НЕ ИСКАМЕ ДА ПЛАТИМ. По-точно ние настояваме да платим по стария начин, чрез банка, на която сметките са запорирани от САЩ и ЕС, заради санкции. Тоест НИЕ налагаме санкции, парите, около 300 милиарда долара, не могат да постъпят в Русия, а ние настояваме Русия да ни предоставя газ и петрол без да и платим.
                        Затова Русия измисли схема да заобиколи санкциите и да си получи парите за газа. И е напълно права да ни спре газа щом не плащаме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                          Въпроса е, че на Газпром не може да се разчита за нищо! В 2009 г. въпреки, че България тогава им плащаше най-скъпия газ (защото никой не обича помиярите, дори руснаците, те пък най-малко) в Европа, ни го спряха и бяхме без газ. Компенсации, нямаше! Сега въпреки, че бяхме единствената страна, която не прати оръжие на Украйна, пак ни го спряха. От години трябваше трасетата с Гърция, Турция, Сърбия и Румъния да са готови. Особено с Турция и Гърция. Ако Украйна спечели, а има шанс да спечели война, има огромни находища на шистов газ точно в териториите за които Путин ламти, както и вероятно има количества в морето между Одеса и Крим. Тази война е за газ, а имаме ли сметка досегашния монопол да я спечели? Не!

Разбира се, че руснаците ни "спряха газа". Така трябва да бъде, защото се оказа, че Путин НЕ е балък.

Причината за спирането на газа?

Ние НЕ пожелахме да плащаме газа,

Т.е. - въпросът ТИ е следния: "Защо руснаците спряха газа, за който ние не искаме да си плащаме коректно?"

...........

Какво правиш в тоя форум, ако не виждаш разнобой с пазарната икономика, разнобой, отразен в последната пълна формулировка на казуса, при ВСЯКА пазарна ситуация ?

Коментар

Въпроса е, че на Газпром не може да се разчита за нищо! В 2009 г. въпреки, че България тогава им плащаше най-скъпия газ (защото никой не обича помиярите, дори руснаците, те пък най-малко) в Европа, ни го спряха и бяхме без газ. Компенсации, нямаше! Сега въпреки, че бяхме единствената страна, която не прати оръжие на Украйна, пак ни го спряха. От години трябваше трасетата с Гърция, Турция, Сърбия и Румъния да са готови. Особено с Турция и Гърция. Ако Украйна спечели, а има шанс да спечели война, има огромни находища на шистов газ точно в териториите за които Путин ламти, както и вероятно има количества в морето между Одеса и Крим. Тази война е за газ, а имаме ли сметка досегашния монопол да я спечели? Не!

Поредната лъжа на соросоидните джендъри!

Тогава Русия спря газа за УКРАЙНА, която не искаше да си го плаща. Но Русия продължи да подава газ по газопровода през Украйна за останалите потребители, включително и България. И тогава ПОДЛИТЕ УКРАИНЦИ отклониха количества от този газ за собствени нужди и известно време беше намалено подаването към нас.
                            Това е истината.
                            Да ти повторя ли? Руснаците спряха газа за Украйна, заради неплащане, а Украйна ОТКРАДНА НАШИЯ газ. Обаче американските соросоидни боклуци твърдят, че Русия е спряла газа за нас.
                            Соросоидната пасмина трябва да бъде унищожена дори с цената на ядрена война. В противен случай джендърската пасмина ще унищожи целия свят.

Коментар

Браво! Значи нигерийците и алжирците купуват газ от Газпром и го продават на Турция! Аферим за броя ти мозъчни гънки изгладени с руска ютия
                              Тъжно ми е, до каква степен си отегчен в тази ситуация, та да вадиш такива коментари. Като друг човек съм те познавал досега, Джейка, какво се обърка?

Коментар

• Не мога да разбера, оправдава се, разказва, накъде се е запътил, или ...
                                ИЛИ, КАКВО?!?
                                В човешката история има много държавници, управници. Някои от тях са предавали родината, някои от тях са се нагаждали към силните на деня. Малцина са...

Коментар

Working...
                                X