IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Импотеп, прочете ли статията, това за което настояваш толкова много доколкото съм разбрал не е възможно..Борисов няма да може да работи с тези хора. Сега какво е и що е, но като ти сложат етикета върви че се оправяй. И без това в лютата криза Германия си осигури ваксините за себе си егоистично преди всички, това стана видно и публично. Като писах, че ГЕРБ ги удариха от ЕС, това поведение на ЕС в кризата просто им смъкна рейтинга. В интерес на истината те се държаха много по неадекватно от българите и правителството на Борисов, и още са така.
    Супершит, нищо не ти се разбира.

    Last edited by RUBLA; 11.09.2021, 20:30. Причина: Спазвайте добрия тон!
    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Импотеп, прочете ли статията, това за което настояваш толкова много доколкото съм разбрал не е възможно..Борисов няма да може да работи с тези хора. Сега какво е и що е, но като ти сложат етикета върви че се оправяй. И без това в лютата криза Германия си осигури ваксините за себе си егоистично преди всички, това стана видно и публично. Като писах, че ГЕРБ ги удариха от ЕС, това поведение на ЕС в кризата просто им смъкна рейтинга. В интерес на истината те се държаха много по неадекватно от българите и правителството на Борисов, и още са така.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Абе доносник, откога Стефан Янев е корумпиран?
        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар



















        • Предизборните сблъсъци в Германия стигнаха и до корумпирания премиер на България







          Last edited by RUBLA; 11.09.2021, 19:58. Причина: Линк към конкурентна медия.

          Коментар


          • Президентът беше принуден да насрочи изборите за НС на първия тур на президентските избори. Просто БСП върна мандата много бързо след като всички партии (без ИБНИ) отказаха всякакви консултации с тях, дори проформа. Президентът нямаше как сам да протака още 10 дни разпускането.

            Тази едновременна дата за първи тур на президентски избори и за Народно събрание гарантира доста по-висока активност на избирателите, както и това че Румен Радев ще се класира за балотажа.
            От друга страна ми се струва, че следващото Народно събрание пак ще е шарено, дори по-разслоено от сега. Може да влязат националистите на ВМРО както и националистите на Коцето. И може да отпадне Мая Манолова. И в следващия парламент пак да няма ясно изразен фаворит. Мъка. Напролет нови парламентарни избори.
            И тогава Дългият ще се ухапе по гъза.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар



            • SEGABG.COM
              ГЕРБ напусна гласуването на здравния бюджет в комисия
              Днес в Народното събрание започва пореден напрегнат ден с обсъждането на бюдже

              Коментар


              • СЛЕДВА 3

                ВЪРХА НА АГЕНТУРАТА

                .

                Истинският организатор на преврата е парадоксален - военният министър Иван Маринов.

                Той не само се среща с официалните превратаджии, както ги сочи историята. Нещо повече - предлага на царските регенти да съставят правителство на Отечествения фронт, изпращайки на 6 септември при тях в Панчарево Кирил Станчев.

                Регентите отхвърлят тази възможност, подновявайки предложението си за включване на 3 министри от Отечествения фронт в кабинета на Муравиев. Маринов телефонира на регентите и ги кани при него в Министерството на войната, където ултимативно иска смяната на правителството, но отново получава отказ.

                Той е онзи, който иска и е постигнал отсрочка за обявяването на война на Германия, което пък създава възможността СССР да обяви война на България. И за това решение е подкрепен от регентите.

                Хм, а кои в действителност те!? Или поне двама от тримата, които му съдействат за отлагането?

                .

                Маринов е засъден и осъден от Народния съд.

                И изненада – за високи заслуги участва като ръководител в състава на българската делегация за Парада на победата на Червения площад на 24 юни 1945 г. При комунизма е посланик, заема редица важни постове, част е от най-висшата държавна номенклатура, въпреки че съпругата му емигрира на Запад (тя пък е племенница на видния комунистически водач и трибун Георги Кирков, най-близък съратник на Димитър Благоев).

                Ген. Маринов е награждаван с най-високите родни комунистически отличия. Награден е и с най-високо военно отличие на СССР - орден "Суворов", който по статус се е давал единствено на най-висшия ръководен състав на Съветската армия и съветските секретние служби.

                .

                Министърът на вътрешните работи в същото това свалено на Девети септември правителство Вергил Димов е осъден с доживотна присъда от Народния съд заради разстрела на протестните антифашистки демонстрации в София в самия край на август-началото на септември 1944 г.

                Обаче малко след това тихомълком е пуснат от затвора - "под домашен арест" е обяснението, когато се поразчува. "Домашният арест" бързо се превръща в кариера, която го изкарва на върха - номенклатура на Политбюро като член на Постоянното присъствие, най-висшият орган на БЗНС - сателита на БКП. Е, не ми стана известно дали той за разлика от Маринов не е награден със съветски орден.

                И т.н., и т.н.

                Фактите са безспорни – Девети септември е чиста проба военен преврат, организиран от небългарски разузнавателни служби и тяхна агентура, към който дори ръководството на тогавашната нелегална БКП няма много допирателни.

                .

                *****ПАРТИЯТА ТОГАВА И ПРОИЗВОДНИТЕ Й СЕГА *********

                .

                БКП/БСП и производните й образувания не са съществен фактор преди 9 септември.

                Апогея на членската си маса достигат през 1923 с 38 000 члена. Естествено, че след Деветоюнския преврат и Септемврийското въстание (1923) част от членовете са репресирани, а другите овреме са се разбягали от партията.

                През 1931 г. на относително най-почтените избори в царство България за Работническата партия (легалното прикритие на БКП) гласуват 170 000 души и тя печели 31 мандата в парламента.

                9 септември я заварва с 14 000 членска маса по някои данни (числото включва убитите й членове и емигрантите)

                __________________________________

                До 1948 г. БКП стремително набъбва и V й конгрес (1948 г.) отчита 496 000 члена. Т.е. куцо и сакато се е втурнало към нея.

                На 10 ноември 1989 членската маса на БКП е 983 000 души и над 460 000 кандидат-членове – общо 1.5 милиона души!!! Членската маса на сателитното й БЗНС е почти 100 000 души.

                ___________________________________

                .

                Когато БСП отстъпва от властта, членската маса започва бързо да се топи за разлика от тази на влизащото във властта СДС.

                Сега, в днешните дни в страната има около 300 000 партийци на различни партии - производни от БКП/БСП.

                **** ГЕРБ - 86 000

                **** БСП - 105 xиляди (но по обновените електронни карти за членство са 50 000)

                **** ДПС - 66 000

                **** АБВ - 14 000

                **** СДС, отцепили се от него и разни негови подпроизводни - 40 000 (бел.: през 1992 г. са 1 млн.)

                **** Разни патриоти - около 20 000

                .

                Двете воюващи на живот и смърт армии - Вермахта и Червената армия у нас са посрещани радушно у нас в рамките на три години – респективно когато навлизат на 1 март 1941 г. и на 8 септември 1944 г. И в София е така: по един и същи начин - вкл. с приветствена арка на Орлов мост и с агитка на стъпалата на Софийския университет с разпънат лозунг „Да живее славният Вермахт!”/„Да живее славната Червена армия!”

                Погребението на цар Борис, а няколко години по-късно и на вожда Георги Димитров - върли политически противници, се оказва всенародна драма. То е организирано по един и същ начин, вкл. с влак с тленните останки, който обикаля из страната преди самото погребение. На гарите населението се стича и неудържимо плаче: „Царю/Вожде, на кого ни оставяш...”

                И всичко това отново в рамките на няколко години!

                .

                Ще напомня, че след падането на Тодор Живков първият свободен митинг беше организиран от БКП, а вторият свободен пак от БКП чрез така нар. опозиция. Този митинг пред "Александър Невски" одобри с овации и така да се каже, гласува (буквално – множеството вдигна ръка) предложеното доверие на държавното и партийно ръководство от комунисти. (Петър Младенов, Андрей Луканов, Александър Лилов).

                .

                Желязната стена по света беше паднала, но тук, по тези географски ширини и дължини винаги са уважавали, почитали и са се присламчвали към властта.

                Партийците като брой растат, когато партиите им са във властта и рязко намаляват, когато са извън нея.

                Нагаждачеството, примиренчеството, дребния битовизъм - да си кютам, а други да оправят страната, е в кръвта ни, в гените ни, в манталитета ни, в начина, по който възпитаме децата си, внуците ни.

                Затова да не се чудим и вайкаме, че и преходът ни е такъв, че и и управниците ни са такива и че заплахата от изчезването ни като нация расте, че винаги ни освобождават (поробват) отвън.

                ***** Карикатурата с каруцата е от убития от комунистическата власт Райко Алексиев и е актуална и сега за България, стига да сменим имената-названия на осите.

                Коментар


                • Датата 9-ти септември завинаги ще бъде свързана с най-тъжната част от съвременната българска история.

                  Какво празнуват наследниците на превратаджиите, в лицето на днешните уж "социалисти" от БСП?
                  • Края на българската европейска държавност и началото на една престъпна диктатура? Убийствата, терора и преследванията над стотици хиляди българи, превръщането на държавните граници на Отечеството в граници на концентрационен лагер, с мрежи, ток, войска и кучета, но не за да бъдат защитавани от преминаване отвън навътре, а обратно за да пазят никой българин да не излезе от комунистическия концлагер в който превърнаха България.
                  • Празнуват икономическата катастрофа и трите фалита на страната, празнуват предателството спрямо Македония, празнуват предаването на независимостта на България на Кремъл, подаряването на златния ни резерв на Москва, ограбването на пенсионния фонд, обезличаването на българското село и отнемането на собствеността на българите, промиването на мозъците на няколко поколения българи с лъжи и манипулации, държавно организиран трафик на оръжия, забранени вещества и артефакти, срамното участие на България в потушаването на демократичните движения в Източна Европа, задушаването на свободния дух със създаването на мрежа от над един милион агенти на ДС и много, много други престъпления срещу човешките права!
                  • Лъжите на комунистическите наследници продължават! Нямаше ефективна декомунизация, а тя задължително трябва да бъде извършена. Манталитетът от времето на комунизма, сега облечен в пари и власт, продължава да господства в част от нашето общество.
                  Тъжно олицетворение на този манталитет е кандидатът за втори мандат Радев, който никога не надскочи своята същност на последовател на наследството на комунизма. Като държавен глава, вместо да направи опит за помирение, той още повече разединява. Никога не почете жертвите на режима, а точно обратното, почита 9-ти септември и носителите на диктатурата, като продължава нежеланието за основано на фактите образование на младите български поколения. Наследниците на режима продължават да разчитат на безпросветните поддръжници и на носталгиците по "хубавото време", когато са били млади "другари и другарки".

                  Те все още полагат усилия, за да продължи това целенасочено историческо затъмнение и манипулация в учебниците на няколко поколения.
                  Историческата истина не може да бъде интерпретирана, нито в България, нито в Македония. Свидетелствата за ужасите на комунистическите престъпления от хората изживели лагерите, затворите и изселванията не могат да бъдат подменени или оправдани. За последиците от събитията около тази мрачна дата никога не бе поискана прошка!

                  Поклон пред жертвите на комунизма!

                  Коментар


                  • СЛЕДВА..

                    -------------ПРЕВРАТ ЛИ Е ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ -------------


                    .

                    Безспорното е, че Девети септември 1944 г. е изцяло преврат на военните, поръчан на политическия кръг "Звено”.

                    .

                    Военен преврат е не само заради незаконния му характер и заради участието на военни части в превземането на набелязаните обекти - преминало без никаква съпротива и нито един изстрел.

                    (прожекторната група на кап. Димитър Попов, учебната рота при Военното училище на кап. Веселин Вълков, дружината на подп. Дамян Бейнов от първи софийски пехотен полк, пионерната дружина на кап. Борис Матеев, пионерно-щурмовата дружина при главното командване на майор Александър Димов, возимата батарея на подпоручик Любен Ванков, танкова рота от бронираната бригада с офицерите Виниций Петров, Цено Ценов, Александър Димов, Райчо Славков и Цоно Ганев (ротата e от 14 танка).

                    ---------------------------

                    Някои от тези хора впоследствие са наградени с най-високи съветски отличия, които по статус се дават само на команден състав от армията и разузнаването. Например кап. Веселин Вълков е носител на орден „Александър Невски”.

                    --------------------------

                    Този преврат е преминал и без присъствието на нито един партизанин или член на бойна група.

                    Изключвам базираната в градинката пред военното министерство група от тридесетина партизани от Шопския отряд - оцелял от І и ІІ партизански бригади в рейда от свободните територии в Югославия до Софийското поле. Той е създаден с помощта на Великобритания на югославска територия, добре въоръжен с английско автоматично оръжие, с голям боен опит, но въобще не се е наложило да се намеси.

                    Никакъв Тодор Живков и бригада "Чавдар" ги няма в тези дни в истинската история за разлика от дописаната и редактираната. Всъщност Тодор Живков е отбелязал присъствие в първия ден, на Девети септември в ранния следобяд - в палежа и изгарянето на архивите на полицията.

                    .

                    ========ЗАД КУЛИСИТЕ===========

                    .

                    Навремето, когато работех в БНТ направих редица интервюта с участници в тези събития (вкл. и за палежа на полицейските архиви от група начело с Тодор Живков) – от ръководители на БКП до сина например на осъдения от Народния съд тогавашен министър на вътрешните работи Вергил Димов. (бащата вече беше починал). Естествено, нищо от това не беше излъчено.

                    .

                    Притежавам и уникален запис от онези септемврийски дни на 1944 г. с нещо като интервюта, взети от всички главни политически фигури в събитията – от премиери и министри на различните правителства до 9 септември 1944 и от дейците на различни партии и БКП, както и НОВА (НОВА – Народна освободителна въстаническа армия)

                    Правен е от специална група на „Смерш” (сега Главно разузнавателно управление на Русия) и само за съветски нужди.

                    С риск за живота си обслужващ това „филмопроизводство" български кинооператор (по редица причини няма да спомена името му) тайно прави копие. Близо 20 години по-късно военното контраразузнаване научава за него и го прибира някъде си, забира и копието.

                    За факта научих от Тодор Милдов, тогава директор на една от кинопродукциите, по които работех (вече е починал и затова споменавам името му).

                    Маса време ми отне да издиря къде е копието след 35 години време, да маскирам целта на това мое дирене, да намеря хранилището, в което се пази. Беше на „мобилизационен резерв” в един запуснат манастир в Североизточна България, край Белоградчик.

                    Стоварих се там. Като видях състоянието на архива (много и много хиляди кутии с филмови ленти по стелажи и купища на подовете – без какъвто и да опис), първо се отчаях, после запретнах ръкави. Дадох пари на помощник-режисьора да купи от близкия областен град едно походно легло, термос, буркан „нес кафе”, електрически котлон, някаква сухоежбина, за да има какво да ям. И като ги донесе, го изпратих по живо-здраво със заръката да се върне след 3 денонощия.

                    За тези три денонощия и нещо време, практически без сън, през ръцете ми преминаха хиляди кутии: отваряш, вадиш лентата, почваш да я развиваш и поглеждаш кадри от нея на светлината на електрическата крушка, навиваш я и я пъхаш пак в кутията.

                    Намерих онова, което търсех. В София, в телевизията изгоних всички от монтажната, седнах на мувиолата и часове наред преглеждах всичко.

                    Извиках шефа ми – Младен Младенов (много талантлив и почтен човек, мой учител в журналистиката, роден в затвора, понеже майка му е излежавала присъда за комунистическа дейност. Както и аз, Младен нямаше никакви илюзии за системата и се опасяваше, че тя ще деградира до онова в Северна Корея. Бог да го прости – почина и затова мога да спомена името му в тази история)

                    - Григоре, ако за това се разбере, дори в Белене няма да ни пратят. Ще ни разпитват и изтезават откъде си научил за тези ленти и веднага след това ще ни убият. Прибери ги някъде и да ги забравим, докато дойдат по-добрите времена.

                    Втори голям зор беше да спася лентите от разпадане (бяха старите нитроцелулозни) Двама специалисти (техните имена също няма да спомена – още са живи) свършиха работата в най-дълбока тайна.

                    На лентите са интервюта. Всъщност не са интервюта, а монолози от разпити на родните големци от всички партии, вкл. и комунистическата и всички последни правителства, както и на висши военни и шефове на тогавашни родни спецслужби.

                    Гола бяла стена, пред нея маса, зад масата - стол, съответният човек е седнал на него и говори, говори, говори... Истината!

                    Разказваното от изреждащите се хора в онази стая с онази маса - напълно безчувствено, с равен монотонен тон, сякаш са роботи, за съжаление е горчивата и страшна истина. Тя няма абсолютно нищо общо с онова, с което ни лъжат десетилетия и десетилетия поред - и комунистически, и демократически. Тези хора изглеждаха напълно смазани психически (допускам и физически преди това) и не пестяха дори грам от отвратителната история на българската държавност тогава и българският комунизъм.

                    Вероятно някога ще публикувам (или ще направя необходимото да излязат след смъртта ми) тези филмови записи. Не го правя сега, защото се нуждаят от безпристрастен и интелигентен прочит, за които нашето общество засега не е узряло.

                    .

                    ************************************************** ******

                    Ето ви няколко непопулярни факти около преврата!

                    Комунистът Петър Вранчев е сред ръководителите на преврата. На 4 септември вечерта, непосредствено преди СССР да обяви война България, при него в софийския му дом се събират представители на БКП, военния политически кръг „Звено”, леви земеделци, социалдемократи. Не са от най-ръководните им фигури, а от по-второстепенни звена. Според моята фактология част от тях са агенти на съветските специални служби.

                    Добри Терпешев (член на Политбюро на нелегалната БКП, един от преговарялите за участие на ОФ (Отечествен фронт – коалиция на разни антифашистки партии) във властта с правителството на Багрянов и наследилото го правителство на Муравиев) заявява:

                    "Съветите са решени да минат Дунава и ако не заварят в България симпатизиращо им правителство, то ще имаме съдбата на Прибалтийските републики, където разтребваха наред. Кой ще ти гледа кой е наш и кой не е."

                    Тази вечерна завера е посетена от представители на полицията, които канят представители на заговорниците на среща в Дирекцията на полицията.

                    .

                    Срещата е на 6 септември със заговорниците Петър Вранчев (БКП/БРП) и Петър Илиев (Звено). Любопитното е, че от другата страна сред присъствалите на нея е митичния башполицай Никола Гешев, шеф на „Обществена безопасност” в полицията – структура, която се бори с БКП.

                    ЕДНО ОТКЛОНЕНИЕ: навремето, когато работех в „Медия холдинг”, публикувах снимката, на която Гешев носи ковчега на Димитър Благоев на неговото погребение, както и факта на участието му като делегат на конгрес на младежкия Коминтерн в Москва. Димитър Благоев е предтеча на болшевизма в Русия, основател на БРСДП у нас, човекът, организирал конгреса на Бузлуджа, от който тръгва българската комунистическа история, съосновател на Третия – болшевисткия Интернационал.

                    .

                    Според моите данни Гешев е бил агент на руското НКВД (предшественика на КГБ) и не е изчезнал или убит след Девети септември 1944 г., а руснаците са си го взели при тях си. Просто е изчакал Червената армия да влезе в София. (край на отклонението от разказа)

                    На онази среща на 6 септември в Дирекцията й полицията обещава да прибере в съответната вечер на преврата въоръжените, а и невъоръжените свои патрули от улиците.

                    В заверата е и Стефан Недев – доскорошен началник на военното разузнаване на царска България и близък роднина на регента ген. Никола Михов. И той е агент на НКВД (КГБ), разкрит от немците, обаче царският регент го спасява.

                    Я виж ти!

                    Недев е осъден на смърт от Народния съд, (вероятно за своеобразно алиби) обаче спасен и прибран от съветския СМЕРШ (сегашното ГРУ- Главно разузнавателно управление).

                    В заверата е и наследилия го на поста му полк. Христо Тумбин
                    Last edited by Kiro; 09.09.2021, 23:15.

                    Коментар


                    • ГРИГОР ЛИЛОВ Девети септември: актуално на фона на събитията от тези дни:
                      "РЕВОЛЮЦИОННИ СТАТИСТИКИ" И "ГЕРОИЧНА ДАТА"
                      *** Сензационни факти около комунистическия преврат тогава: кой всъщност и как го е направил. И истината за разни митове.
                      .
                      Ще се наложи за пореден път тази година да повторя фактите от мой брадясал вече на години анализ по повод Девети септември,
                      - А какво ще каже историята?
                      - Историята, както винаги, ще излъже!
                      (диалог из пиесата "Ученик на дявола" на големия английски драматург Бърнърд Шоу)
                      .
                      Но колкото и да лъже историята, има безспорни факти.
                      Например за антифашизма...
                      **** Безспорното е, че е имало антифашистка съпротива, но не в тези мащаби, в които я представяше историята.
                      **** Безспорното е, че сме единствената страна в нацисткия лагер с такава съпротива.
                      **** Безспорното е, че е имало репресии срещу евреите, но сме ги спасили - единствени в Европа заедно с Дания (но са пожертвани евреите в Беломорска Тракия и Македония)
                      Има и безспорни за пронацизма...
                      **** България е била съюзник на Хитлер;
                      **** Имала е антисемитско законодателство;
                      **** Обявила е война на САЩ и Великобритания, спомогнала е за окупацията от нацистите на Гърция и Югославия, въвела е и поддържала (с кръв) окупационен режим в Македония и Беломорска Тракия
                      **** В България е действал драконовски и жестоко репресивен Закон за защита на държавата (бел.: с особено кървави поправки в него, приети след смъртта на цар Борис и изцяло антисемитски)
                      **** Съществувал е произвол в дейността на жандармерията и полицията, вкл. до гаври с трупове, убийства без съд и присъда, вкл. и на малолетни и т.н.
                      .
                      На този фон давам и една малка справка за героичната и "масова" антифашистка борба: героична е, но не и масова.
                      Девети септември заварва малко над 10 000 партизани, ятаци, нелегални, полит. емигранти в Русия. Партизаните от тях са под 4 000 (до юни 1944 са били малко над 1 000)
                      .
                      Изследване на ЦК на БКП (направено от Института по история на БКП и Музея на революционното движение в България - сб. "Победа", С., 1969 г.) е установило от 1923 г. до 9 септември 1944 общо 5 639 убити или починали вследствие на инквизиции борци за народна свобода. (не слагам борците иронично в кавички, защото мнозинството тогава са били наивни идеалисти)
                      И една съпоставка - на 10 ноември 1989 у нас имаше регистрирани над 105 000 активни борци против фашизма и капитализма в различните категории.
                      Така че вицът се оказа истина: "Кои са най-високите планини в света? - Не са Хималаите, а българските! 45 години от тях слизат партизани и все още не са слезли всички."
                      .
                      И ОБРАТНАТА СТРАНА
                      Отново малко данни...
                      • В първите дни – непосредствено след Девети септември без съд и присъда са избити над 10 000 души;
                      • Народният съд осъжда над 11 000 души на смърт и различни присъди;
                      • По различни оценки репресираните по времето на социалистическото управление са стотици хиляди, като се споменава и цифрата от 400 000 души.
                      В секретен доклад за репресивната комунистическа машина, направен след смяната на 10 ноември 1989 г. само в 3 екземпляра – до Петър Младенов, Андрей Луканов и Алекснадър Лилов е посочено числото „около 180 хиляди” – убити, инквизирани, осъдени, интернирани, с най-различни забрани и ограничения за тях и семействата им." (в това число не влизат данните за онези, на които отказваха излизане на Запад). Този доклад започнах да публикувам на части - като поредица през лятото на 1990 г. във в. „Диалог” и още след втората публикация изданието моментално беше спряно от властите.
                      .
                      .




                      СЛЕДВА..

                      Коментар


                      • Най-лошото е, че БСП и комунистите не разбират защо да празнуваш 9 септември е престъпление в европейска България..
                        Не е само защото е насилствена смяна на власт, тоест преврат.

                        Вапцаров и партизани - това са били хора, които с насилие и въоръжена борба са искали да свалят законно избрано правителство. Все едно днес Симов да излезе в планината и да започне да убива и краде хора. Държавата има не само правото, но и задължението да пази от такива "гангстери". При това забележете, комунистите и промосковските агенти са имали всички възможности да участват в политическия живот, дори са подкрепяли влизането на България в Тристранния пакт.

                        Не е като горяните, които не са имали никаква възможност, освен да загинат, защото незаконна власт /няма как да е законна с избори под дулото на автомати/ им е взела имоти, добитък, поминък.

                        Такива преврати е имало в българската история, но нито един от тях, не е довел до промяна на система, на ценностите,, суспендиране на конституция и най-вече до толкова масови жертви и геноцид на елита. Без аналог в Европа.

                        Тук обикновено слушаме думите фашизъм и т.н. Дори да приемем абсурдната теза /издава повърхностни знания, достойни само за партийните школи/ за някакви български фашисти /между другото класическо оправдание за всички "съветски" хора и до този момент - нарекат те фашист и сами вече си дават моралното право да те разстрелят като революционно оправдано дело/, и извършеното от българските "фашисти" е било престъпление, то за това има съдебна система. Няма как да претендираме че у нас е имало справедливо правосъдие, с прокурор Вишински като надзор. Това си е била чиста саморазправа, след като със съд, а още повече без съд, убитите са повече, особено като процент от населението, от хитлериска Германия, която разпали войната. Нашествието на Червената Армия е брутално насилие, неоправдано нито от военна, нито от политическа гледна точка, след като България не е воювала със Съветския съюз.

                        И да се върнем в наши дни - различията по тълкуване на тази дата - фактически е знак за отсъствието на сравними, поне в базата на човешката същност, ценности и разбирания за устройството на съвременния демократичен ред, за справедливост, морал и развитие на нацията. Ако тези "юнаци" не само оправдават, но се и гордеят със стореното на, и след 9 септември, то това значи, че те и утре могат да си намерят подобно оправдание и да повторят този опит - с Народния и без народния съд, по целесъобразност и революционни съображения да разстрелват.

                        Слушах това недоразумение Александър Симов - той не е никакъв социалист, дори не е класически политик, които разбира от политически процес в демократична държава. Той е по-скоро класически агитпроп, сталинист, болшевик. Не е наследник нито на Благоев, нито на Кирков, а производен хибрид на Коларов и Димитров. Тези хора нямат нищо общо с европейската социалдемокрация, защото тя не би допуснала такава вакханалия и разгул на революционна "справедливост" да покоси нацията и да доведе до разкол и битки между българите - десни и леви.

                        Въпросът дори не е само до покаянието, защото Симов няма какво да се кае за стореното преди 80 години от други хора, а за текущите си простъпки, за разлома в ценности - защото този млад Еж като нищо утре може да се самоекзалтира и в отсъствието на перспектива неговата партия някога да дойде на власт, както БКП в България преди 9 септември 1944, да посегне към "винтовката" за да раздаде "правда". И понеже пак са обречени на провал, да се надяват новата червена армия пак да намери повод да ни "освободи" от демокрацията.

                        Мислите, че не е възможно, че такива работи не стават у нас. Прочетете историята. Престъпленията срещу човечеството са вършени от хора, за които се е смятало че не са способни на насилие и убийства. Революционната страст и самомнението преодоляват градени с години морални задръжки, особено когато властта е на хоризонта.

                        В това отношение и ГЕРБ е някакъв неудал се лаботорен опит за ашладисване на живковски примитивизъм с пропутински европеизъм, което ги прави генетично близки с БСП на Нинова и Симов. Това са "съветски" хора, които имат вътрешна непоносимост към християнските идеали, бих казал несъвместимост с устройството на Европейския съюз.

                        Родителите ни били празнували, как не. И мен, както и всички ни караха да манифестираме, без никой да ни пита. Под чернобилския дъжд. Ако с тези хора не можем да споделим човешките стойности - за важността на реда и правила, на безценността на човешкия живот, на базовите човешки права и свободи, върху които стъпват християнска Европа, то каква е разликата между муджахедините и комунистите? Както за едните, така и за другите трябва да има стена - за да се изолираме, като реакция на самосъхранение.

                        Коментар


                        • Из мемоарите на маршал Жуков :

                          ... "В связи с тем, что профашистское правительство Болгарии, несмотря на неоднократные предупреждения советского правительства, продолжало нарушать обязательства нейтралитета и активно помогало гитлеровской Германии, советское правительство 5 сентября объявило Болгарии войну, 6 сентября Ставка ВГК дала приказ командованию 3-го Украинского фронта начать военные действия против Болгарии. Утром 8 сентября все было готово, чтобы открыть огонь, но мы со своих наблюдательных пунктов не видели целей, по которым надо было вести этот огонь. В стереотрубы, бинокли и невооруженным глазом мы наблюдали на болгарской территории обычную мирную жизнь: в населенных пунктах из труб вился дымок, а люди занимались житейскими делами. Присутствия воинских частей обнаружено не было .."

                          Не понимая, как действовать в сложившейся ситуации, Жуков, по его же словам, позвонил
                          Сталину. Тот сказал: «Все оружие болгарских войск оставьте при них, пусть они занимаются своими обычными делами и ждут приказа своего правительства»

                          «Этим простым актом со стороны ВГК было выражено полное доверие болгарскому народу и болгарской армии, которые по-братски встретили Красную армию, видя в ней свою освободительницу от немецких оккупантов и царского профашистского режима»,

                          — резюмировал Жуков.
                          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            Хронология
                            • 5 септември 1944 СССР обявява война на България без причина.
                            • 8 септември 1944 Съветските войски нахлуват в България.
                            • 9 септември 1944 В условията на започнала съветска окупация Отечественият фронт, състоящ се от комунисти, леви земеделци, част от социалдемократите и професионалните превратаджии от Звено, извършва държавен преврат срещу правителството на Константин Муравиев, което е обявило война на Германия. МВР се взима от комунистите.
                            • 10 септември 1944 Сформирана е Народна милиция от партизани и комунисти, започват масови арести и убийства. За няколко седмици без съд и присъда са избити 30 000 българи от интелектуалния, икономическия и политическия елит на България.
                            • 14 септември 1944 В София влизат първите съветски части.
                            • 16 септември 1944 По искане на маршал Толбухин българската войска е подчинена на съветското командване и е изпратена на фронта. България, която до този момент е избегнала участие във войната, сега ще загуби 30 000 убити и ранени.
                            • 24 септември 1944 Съветската 37-а армия се разполага на гарнизон в страната като окупационна армия. На 31 октомври ген. Бирюзов е назначен за командващ армията и като фактически ръководител на Съюзната контролна комисия става де факто началник на окупационната власт.
                            • 10 октомври 1944 Ген. Бирюзов нарежда българската войска да бъде незабавно изведена от Беломорието. Българското население е изоставено на произвола и насилията на комунистическите партизани от ЕЛАС и гръцките националистически андарти и към България потича бежански поток.
                            • 4 декември 1944 С обвинения в “Работническо дело” срещу лидера на БЗНС д-р Г. М. Димитров започва кампания за разцепване на участващите в ОФ Земеделски съюз и Социалдемократическа партия, подменяне на ръководството им и овладяване на властта изцяло от просъветските комунисти.
                            • 20 декември 1944 Започва работа “Народният съд”, който вече по съдебен ред ще избие или изпрати в затвора държавния елит на България. Приети са наредбите-закони, с които се създават концлагери от съветски тип.
                            • 1944 - 2021 - Диктатура на червената сган
                            Хапчетата. Хапчетата!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Хронология
                              • 5 септември 1944 СССР обявява война на България без причина.
                              • 8 септември 1944 Съветските войски нахлуват в България.
                              • 9 септември 1944 В условията на започнала съветска окупация Отечественият фронт, състоящ се от комунисти, леви земеделци, част от социалдемократите и професионалните превратаджии от Звено, извършва държавен преврат срещу правителството на Константин Муравиев, което е обявило война на Германия. МВР се взима от комунистите.
                              • 10 септември 1944 Сформирана е Народна милиция от партизани и комунисти, започват масови арести и убийства. За няколко седмици без съд и присъда са избити 30 000 българи от интелектуалния, икономическия и политическия елит на България.
                              • 14 септември 1944 В София влизат първите съветски части.
                              • 16 септември 1944 По искане на маршал Толбухин българската войска е подчинена на съветското командване и е изпратена на фронта. България, която до този момент е избегнала участие във войната, сега ще загуби 30 000 убити и ранени.
                              • 24 септември 1944 Съветската 37-а армия се разполага на гарнизон в страната като окупационна армия. На 31 октомври ген. Бирюзов е назначен за командващ армията и като фактически ръководител на Съюзната контролна комисия става де факто началник на окупационната власт.
                              • 10 октомври 1944 Ген. Бирюзов нарежда българската войска да бъде незабавно изведена от Беломорието. Българското население е изоставено на произвола и насилията на комунистическите партизани от ЕЛАС и гръцките националистически андарти и към България потича бежански поток.
                              • 4 декември 1944 С обвинения в “Работническо дело” срещу лидера на БЗНС д-р Г. М. Димитров започва кампания за разцепване на участващите в ОФ Земеделски съюз и Социалдемократическа партия, подменяне на ръководството им и овладяване на властта изцяло от просъветските комунисти.
                              • 20 декември 1944 Започва работа “Народният съд”, който вече по съдебен ред ще избие или изпрати в затвора държавния елит на България. Приети са наредбите-закони, с които се създават концлагери от съветски тип.
                              • 1944 - 2021 - Диктатура на червената сган
                              Ха ха ха СССР обявил война без причина ма верно ли?

                              Коментар


                              • Хронология
                                • 5 септември 1944 СССР обявява война на България без причина.
                                • 8 септември 1944 Съветските войски нахлуват в България.
                                • 9 септември 1944 В условията на започнала съветска окупация Отечественият фронт, състоящ се от комунисти, леви земеделци, част от социалдемократите и професионалните превратаджии от Звено, извършва държавен преврат срещу правителството на Константин Муравиев, което е обявило война на Германия. МВР се взима от комунистите.
                                • 10 септември 1944 Сформирана е Народна милиция от партизани и комунисти, започват масови арести и убийства. За няколко седмици без съд и присъда са избити 30 000 българи от интелектуалния, икономическия и политическия елит на България.
                                • 14 септември 1944 В София влизат първите съветски части.
                                • 16 септември 1944 По искане на маршал Толбухин българската войска е подчинена на съветското командване и е изпратена на фронта. България, която до този момент е избегнала участие във войната, сега ще загуби 30 000 убити и ранени.
                                • 24 септември 1944 Съветската 37-а армия се разполага на гарнизон в страната като окупационна армия. На 31 октомври ген. Бирюзов е назначен за командващ армията и като фактически ръководител на Съюзната контролна комисия става де факто началник на окупационната власт.
                                • 10 октомври 1944 Ген. Бирюзов нарежда българската войска да бъде незабавно изведена от Беломорието. Българското население е изоставено на произвола и насилията на комунистическите партизани от ЕЛАС и гръцките националистически андарти и към България потича бежански поток.
                                • 4 декември 1944 С обвинения в “Работническо дело” срещу лидера на БЗНС д-р Г. М. Димитров започва кампания за разцепване на участващите в ОФ Земеделски съюз и Социалдемократическа партия, подменяне на ръководството им и овладяване на властта изцяло от просъветските комунисти.
                                • 20 декември 1944 Започва работа “Народният съд”, който вече по съдебен ред ще избие или изпрати в затвора държавния елит на България. Приети са наредбите-закони, с които се създават концлагери от съветски тип.
                                • 1944 - 2021 - Диктатура на червената сган

                                Коментар

                                Working...
                                X