IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Горката България, още 50 години ще е там, където е, щом и тоя ... има избиратели
    То преместване не се и планира. ТИ къде си ръгнал?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Имам си избиратели. Колкото - толкова. И да: Оказва се, хората ме обичат.
      Горката България, още 50 години ще е там, където е, щом и тоя ... има избиратели

      Коментар


      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

        А какво пречи русия на франсетата- те не искат газ, не искат петрол, не искат оръжие- какво пречат руснаците на франсетата
        Как какво Русия им спретна революции (пролетарски) из всичките френски колонии, чак до островче в тихия океан стихна след като овърша континенталните
        От къде ще КРАДЕ френското петле да пълни гушата?
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

        Коментар


        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
          Снощи във Франция беше вторият тур на дебатите на основните 8 кандидати за европарламента. Имаме основание да сме много доволни.
          А какво пречи русия на франсетата- те не искат газ, не искат петрол, не искат оръжие- какво пречат руснаците на франсетата

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            Янка Табакова

            Със "здрав разум" ИТН разби 3 парламента.

            Слави мисли, че е авторитет и ще събира гласове, но накрая се отказва, защото не иска да го гледат като инвалид в НС. Дано избирателите са разбрали, че с/у себе си имат изпечен лъжец и професионален саботьор. Абсолютно безмислено е присъствието в НС и в тв студията на кухи "политици" от копейките и славчовците. Освен саботажи, упреци, обиди и хули към всички и всичко, друго от тях няма как да чуем.

            Някой има ли спомен тези хора да са предлагали закони, теми, идеи и политики за обсъждане, а иначе копейките се борят за първо място на избори и за управление на държавата, а Тошко Африкански се има за баш авторитет? Някой представя ли си ги като управляващи? Тези 2 партии са в парламента като търтеи, на които плащаме огромни заплати и е ясно, че от тях може да се очаква само едно голямо НИЩО.

            Да се замислят избирателите им ЗАЩО ги избират и с какво са полезни за обществото? Видяхме грандиозният провал на Слави, политиката НЕ е шоу, а жалките му клоуните в парламента точно това правят - грозно и цинично шоу.

            ИТН е патерица на дпс, трябват им за плаващи мнозинства или направо да управляват с тях. Затова итн, без купените им гласове от дпс, никога няма да минат бариерата за НС. Но тези мутри трябват да статуквото. Ако българите гласуваха масово, щяха да ги попилеят, но мутрите правят всичко възможно хората да не гласуват, за да напазаруват нужния вот , както обикновено.
            Балба, имаш харесване. Благодаря за подкрепата!

            Коментар



            • Имам си избиратели. Колкото - толкова. И да: Оказва се, хората ме обичат.
              Last edited by X_Y; 30.05.2024, 19:50.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                Виждаш ли, Вергилчо, да се влиза в конфликти предварително, не е точно мъдра позиция. Тебе, и тук те правя смешен но, ако стане така, да мога да вкарвам предложения в парламента, всекинизгубен глас, на база лична обида, би бил удар по хората, които представлявам. С копейки не се занимавам, не съм гледал доходите на този, онзи и трети също. (Дребните умове обсъждат хора, посредствените - събития, а големите - идеи. Аз лично, под чаршафи не надничам.) Допускам, може да има нередности и покрили ги дори от специалните органи и, стигне ли се до там, да мога да въздействам, сам ще се убедиш, ще го сторя. Споделих за себе си, точка. Какво си мислят мишоците, трябва ли да ми пука?
                Кои хора представляваш?
                Last edited by X_Y; 30.05.2024, 19:50. Причина: Заяждане.

                Коментар




                • Голяма част от реалната власт не се избира пряко от хората, което дава възможност за големи изкривявания на процесите в страната. Извън демократичната ос на парламента и правителството има три основни властови стълба, които взимат превес в обществения живот, докато в парламента няма 121 гласа мнозинство за промяна върху тях.

                  Тази паралелна власт, за която гражданите не гласуват пряко, се крие в: службите за сигурност, които до голяма степен са нереформирани в последните 30 години; регулаторите, които определят много, без това да е видимо от гражданите - от цената на тока до свободата на медиите, до нивата на бързи кредити в държава; и съдебната система, която има огромно влияние върху политическите събития в страната.

                  Проекти като “Турски поток”, забавянето на проекти като гръцката газова връзка, неплащането на данъци от “Лукойл” за десетилетие, зависимостта от руското гориво в АЕЦ “Козлодуй” са все резултати от взаимодействието на координаторите на паралелната власт (първоначално от хора на бившето ДС) и руски служби за сигурност, които имаха 70 агенти на ГРУ само в официалното им представителство в България, преди да бъдат изгонени от моето правителство.

                  В момента изпълнителният директор на тази перманентна власт е Делян Пеевски, а мениджърът по комуникации и маркетинг е Бойко Борисов.

                  Разбира се, те имат и много формални и неформални помагачи, чийто единствен интерес е собственото им облагодетелстване от публичния ресурс. Тези хора заедно и добре координирано управляват паралелните властови структури и ще направят всичко да няма промяна и тази силна власт да остане в ръцете им.

                  Какво са си обещали Борисов и Пеевски?

                  За да има реална промяна при тези структури, демократичната ос трябва да има над 120 гласа в Народното събрание за реформа в службите и регулаторите и 160 гласа - за съдебната власт. Реалната сделка между Борисов и Пеевски в този момент опира точно до това: Пеевски гарантира, че докато Борисов го пази електорално, той и неговите депутати и кметове няма да бъдат застрашени от тези инструменти на перманентната власт.
                  Така единият гарантира инфраструктурата на перманентната власт, другият гарантира мнозинство в парламента, за да бъде запазена. Двете страни гарантират запазване на съществуващото управление, независимо от политическите процеси.

                  Защо ни трябват работещи институции?

                  Справедливост, равен старт и правила, които да важат за всички, са част от реалните аргументи, но може би най-директният аргумент е, че няма как да сме богати, няма как да имаме нормално здравеопазване, нормално образование и да си оправим демографията без тези институции.

                  Ето няколко икономически аргумента:
                  Всеки българин плаща данък “корупция”.
                  Зависимостта между това колко е висока средната заплата в дадена страна в Европа и индексът на корупция е 75%. За всяка точка подобряване на индекса на корупция средната работна заплата в дадената страна се увеличава със 70-80 лв. на месец. Например средната заплата в България днес е 2300 лв., а в Словакия е малко над 3000 лв. на месец. Словакия е с 9 точки по-добре в индекса на корупция и със 700 лв. на месец по-висока средна заплата. Реално данъкът корупция се плаща от всеки българин, всеки месец, с по-ниските си доходи, които получава, точно заради високите нива на корупция.

                  Колкото е по-корумпирана една система, толкова повече бюрократични спънки тя създава. Принципът е прост - за да има за какво да се плаща подкуп, трябва да има повече на брой “тесни места” в обществените услуги.

                  Инвестициите в една държава зависят от нивото на административната ефективност и липсата на корупция. В световен мащаб статистически е доказано, че за всяко стандартно отклонение в индекса за институционална ефективност инвестициите варират с близо 5% от БВП на страната. Това показва каква огромна спирачка за инвестиции в една държава са неработещите институции и корупцията в тях.

                  Честните конкурси и липсата на корупция при тях трябва да определят кои да са директорите на болниците, директорите на училищата, кои да са ректорите в университетите и реално изцяло да определят качеството на образованието и здравеопазването.

                  Така че, когато говорим за нормално работещи институции, ние реално говорим каква ще е средната работна заплата за хората, колко ще са образовани децата им, колко ще са здрави техните родители и колко бързо ще се развива икономиката на държавата.

                  Следващи стъпки

                  Една голяма надежда за бъдещето е, че има ярко мнозинство в българския народ, което не е доволно от правосъдието в България, от здравеопазването, от образованието, от инфраструктурата, от чувството за справедливост. Близо 80%, независимо от партиите, са съгласни, че въпреки всичко не трябва стабилност, а трябва промяна за по-добро. Въпросът е как това мнозинство около българската маса да стане мнозинство в парламента. Как след 30 години разочарования българите да разберат, че без тяхната активна политическа позиция с гласуване паралелната държава ще продължава да определя обществения живот в страната.

                  Опасността ГЕРБ-ДПС да работят като единна структура, която с помощни партии да пенсионира Борисов в ролята на президент, а Пеевски да владее еднолично абсолютно всичките лостове на властта, не е никак малка.

                  Има огромна опасност България да заприлича на Беларус, където Пеевски е премиер, Борисов е президент и да няма нито една независима институция или медия.

                  Може да изглежда налудничаво за вас, но за тях е мечта. Единственото нещо, което в момента може да ги спре, е избирателната активност на независимите български граждани. Нищо друго.

                  Затова ние казваме на нашите симпатизанти, че няма да влезем в съвместно управление с Пеевски и Борисов. Не защото има нещо лично, а защото вече имаме много ясна представа за лимита на техните действия. Реално ние го достигнахме в последните 10 месеца чрез реформата на хартия и всяко следващо действие би означавало загуба на реална власт от Пеевски и застрашаване на личната сигурност от работещо правосъдие за Борисов.
                  Двамата стават пречката България да има институционален напредък, който е задължителен, ако искаме да имаме просперитета на една нормална европейска държава.

                  И тук идва реалният ангажимент към нашите поддръжници: ако сме първа политическа сила на тези или следващи избори, ние ще намерим начин да формираме правителство, достойно за една нормална европейска България. Ако хората дадат мандата на ГЕРБ-ДПС, и както днес ГЕРБ заявяват, че техният кандидат за премиер ще е Борисов, отсега можем да заявим ясно, че ние ще сме опозиция на подобно управление.

                  https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/17988365 Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната"




                  Коментар


                  • Янка Табакова

                    Със "здрав разум" ИТН разби 3 парламента.

                    Слави мисли, че е авторитет и ще събира гласове, но накрая се отказва, защото не иска да го гледат като инвалид в НС. Дано избирателите са разбрали, че с/у себе си имат изпечен лъжец и професионален саботьор. Абсолютно безмислено е присъствието в НС и в тв студията на кухи "политици" от копейките и славчовците. Освен саботажи, упреци, обиди и хули към всички и всичко, друго от тях няма как да чуем.

                    Някой има ли спомен тези хора да са предлагали закони, теми, идеи и политики за обсъждане, а иначе копейките се борят за първо място на избори и за управление на държавата, а Тошко Африкански се има за баш авторитет? Някой представя ли си ги като управляващи? Тези 2 партии са в парламента като търтеи, на които плащаме огромни заплати и е ясно, че от тях може да се очаква само едно голямо НИЩО.

                    Да се замислят избирателите им ЗАЩО ги избират и с какво са полезни за обществото? Видяхме грандиозният провал на Слави, политиката НЕ е шоу, а жалките му клоуните в парламента точно това правят - грозно и цинично шоу.

                    ИТН е патерица на дпс, трябват им за плаващи мнозинства или направо да управляват с тях. Затова итн, без купените им гласове от дпс, никога няма да минат бариерата за НС. Но тези мутри трябват да статуквото. Ако българите гласуваха масово, щяха да ги попилеят, но мутрите правят всичко възможно хората да не гласуват, за да напазаруват нужния вот , както обикновено.
                    Last edited by barbaron; 30.05.2024, 16:44.

                    Коментар




                    • Един слуга на българската мафия, който измами хиляди хора, които му повярваха, че е нещо по-различно от мафията, иска „да върне здравия разум!“
                      • Интересно какво е „здравият разум“, според човека от дивана, който не е стъпвал в парламента и няма намерение да го прави, но въпреки всичко иска да се гласува за него?!
                      • Къде е „здравият разум“ в човека, който пропиля протестната енергия с/у режима на борисов/пеевски, не състави правителство, само и само, страната да остане в перманентен хаос!?
                      • Къде е „здравият разум“ на човека предложил подставени лица да управляват България – като един продавач на шнорхели без диплома, посетил „кастинга“ му за бездарници?
                      • Къде е „здравият разум“ на българския избирател, който гласува за него, въпреки предупрежденията на хора като мен, че трифонов е едно огромно менте, обслужващо своите сенчести господари – които го финансират, които му дават неограничено телевизионно време за тъпото му шоу и тъпите му брътвежи, започнали с тъпия му лъжлив референдум?!
                      • Как никой от гласуващите за мумията от дивана, която седи на дивана и нищо друго не прави, освен да ръси глупости от там като си говори сам и никога не разрешава други медии да припарят до него за интервю, не си зададе въпроса – „А защо никой от статуквото на мутрите, с/у които уж трифонов се бори, не го е плюл, гонил или преследвал за каквото и да е?!
                      • Как никой не изкара един компромат с/у него?! Как така той стана някакъв „носител“ на промяна за много българи, бидейки галеник на мутрите?! И този зависим и употребен наглец, прокарващ грозни кремълски опорки цял живот и особено сега, има наглостта да говори за „здрав разум?“
                      Та той е учебник за елементарно зарибяване на безкритичния избирател, който гласува първосигнално!
                      Здравият разум е да не се гласува за доказани мутри, шарлатани и негодници!

                      P.S, A снимката на плаката направо кърти! Като на сърдит пандизчия, който гледа лошо и то настрани --
                      т.е. КАТО МУТРА! Пълна кретения!

                      Коментар


                      • Снощи във Франция беше вторият тур на дебатите на основните 8 кандидати за европарламента. Имаме основание да сме много доволни.

                        Геополитическата тема е категорично доминираща, при всички, което се случва много рядко във Франция. А, ако кандидатите я поставят на централно место, очевидно, имат информации от сондажите, че това интересува французите.

                        Отново всичките 8 посочиха Русия, като основна заплаха за сигурноста на Европа, Отново всички подкрепиха воената помощ за Украйна. Това са много добри знаци, за настроенията във френското общество.

                        Най-последователен и най-силен поддръжник на Украйна е кандидатът на социалистите, Рафаел Глуксман. Най-силно чувстващ опасноста от Русия е пак той. И сондажите ги изкачиха много бързо в опсана близост до кандидата на Макрон, което също е много показателно.

                        Можете да видите, колко червената сган на Нинова е социалистическа и колко маскирана комунистическа. А и да не забравя има и представител на френските комунисти, който е на последно место с някакви си 2,5 процента, но и той е на същата вълна като другите за Русия и Украйна.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          Ilian Vassilev ·

                          "Държавата на Мафията изтласка демокрацията в България до ръба" - статия в Политико - линк в коментар. Изпреварващ предупредителен удар към Борисов и Пеевски от авторитетна западна медия, която четат в Белия Дом и Държавния департамент.
                          Ето съкратена версия на анализ, пълният вариант в Дневния Брийф.

                          Няколко неща ме притесняват и ще продължавам да пиша, каквото и да ми струва. Вече мога да си позволя лукса да критикувам когото сметна за добре. Разбира се, като си плащам цената.

                          Първо, колко време Кирил и Асен им трябваше за да узреят за базисния факт, че не може да отделиш "добрия" Борисов, от лошия "Пеевски"?
                          Второ, имаме доста наивна представа за това каква част от работата по демократизацията и европеизацията на България трябва сами да свършим, и на какво можем да разчитаме от съюзниците си. Много български демократи си мислят, че като се изохкат в някое посолство и с това са снели "товара" от гърба си. Помнете Левски - той не е светец от иконите, а Учител не само с морала си, но и с ума си, със системността в мислене и действия. Изборите не са само пари и технология, а системно мислене и организация.

                          Трето, още когато Западът прие версията на Луканов за декоративна, набързо нарисувана фасада на българската демокрация в началото на 90-те години, вградихме гнила основа в родната демокрация.

                          Четвърто, западните страни искат да видят България променена, но не отчитат обстоятелството, че след 30 години пленяване на държавата и изграждането на мощна паразитна дълбока паралелна държава, демокрацията не може да се пречисти и оздрави само с вътрешни сили. Никакви избори не могат да ти свалят, защото дълбоката държавата е като терминален рак с метастази, които неутрализират оздравителните механизми и капацитет на представителната демокрация. Борисов и Пеевски тръбят, че те ще печелят и ще управляват след 9 юни, след 30 години преход, без никаква идея за отстъпване, дори на йота, от властта им, Западът е длъжен да поеме своята отговорност и да говорим със Запада както Зеленски го прави - право куме в очи.
                          Отзад напред, да не пропусна нещо:
                          1.Зеленски е кукла на конци и, докато "го слуша", реално, Западът си почива. Не го отразява особено и, ако и да му отпуска някакви пари, то е по собствена воля. Щото още наивно вярва в своята победа, донесена му от милион украински жертви. Зеля, ста е лимпрекаленонтоксичен, ще бъде отсвирен и нищо чудно, да осмърди някоя канавка.
                          2.Западните държави, България хинустройва, каквато е: Корумпирана и тежко непохватна но, послушна. Другото са твои си вярвания, (+/-) и на останалите наивници.
                          3. Лукановата версия, все още, номерът неле не Западът, ами нашите сладури да я приемат. Приеха я. След тях, дойде и Потопът.
                          4.Съгласен съм с твоята точка 2.
                          5.Николко време не им е трябвало на Кирчо и Кокорчо да "узряват" за неразделността на Боко и Шиши. Те са наясно от самото начало. Друг въпрос че, лъгаха наивните си избиратели, а ония, им повярваха.

                          Нещо от вида.

                          Коментар


                          • Бат Кирчо парапета

                            Коментар


                            • Ilian Vassilev ·

                              "Държавата на Мафията изтласка демокрацията в България до ръба" - статия в Политико - линк в коментар. Изпреварващ предупредителен удар към Борисов и Пеевски от авторитетна западна медия, която четат в Белия Дом и Държавния департамент.
                              Ето съкратена версия на анализ, пълният вариант в Дневния Брийф.

                              Няколко неща ме притесняват и ще продължавам да пиша, каквото и да ми струва. Вече мога да си позволя лукса да критикувам когото сметна за добре. Разбира се, като си плащам цената.

                              Първо, колко време Кирил и Асен им трябваше за да узреят за базисния факт, че не може да отделиш "добрия" Борисов, от лошия "Пеевски"?
                              Второ, имаме доста наивна представа за това каква част от работата по демократизацията и европеизацията на България трябва сами да свършим, и на какво можем да разчитаме от съюзниците си. Много български демократи си мислят, че като се изохкат в някое посолство и с това са снели "товара" от гърба си. Помнете Левски - той не е светец от иконите, а Учител не само с морала си, но и с ума си, със системността в мислене и действия. Изборите не са само пари и технология, а системно мислене и организация.

                              Трето, още когато Западът прие версията на Луканов за декоративна, набързо нарисувана фасада на българската демокрация в началото на 90-те години, вградихме гнила основа в родната демокрация.

                              Четвърто, западните страни искат да видят България променена, но не отчитат обстоятелството, че след 30 години пленяване на държавата и изграждането на мощна паразитна дълбока паралелна държава, демокрацията не може да се пречисти и оздрави само с вътрешни сили. Никакви избори не могат да ти свалят, защото дълбоката държавата е като терминален рак с метастази, които неутрализират оздравителните механизми и капацитет на представителната демокрация. Борисов и Пеевски тръбят, че те ще печелят и ще управляват след 9 юни, след 30 години преход, без никаква идея за отстъпване, дори на йота, от властта им, Западът е длъжен да поеме своята отговорност и да говорим със Запада както Зеленски го прави - право куме в очи.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                                Виждаш ли, Вергилчо, да се влиза в конфликти предварително, не е точно мъдра позиция. Тебе, и тук те правя смешен но, ако стане така, да мога да вкарвам предложения в парламента, всекинизгубен глас, на база лична обида, би бил удар по хората, които представлявам. С копейки не се занимавам, не съм гледал доходите на този, онзи и трети също. (Дребните умове обсъждат хора, посредствените - събития, а големите - идеи. Аз лично, под чаршафи не надничам.) Допускам, може да има нередности и покрили ги дори от специалните органи и, стигне ли се до там, да мога да въздействам, сам ще се убедиш, ще го сторя. Споделих за себе си, точка. Какво си мислят мишоците, трябва ли да ми пука?
                                Какъв страстен и пламенен отговор! Ясно е, че сте дълбоко разстроени от ситуацията и чувствате силно ролята си в нея. Като треньор по взаимоотношения бих искал да ви помогна да се ориентирате в този конфликт и да намерите начин да продължите напред.

                                Ето няколко предложения, които могат да ви помогнат:

                                1. **Поемете дълбоко въздух и се успокойте**: Преди да реагирате на ситуацията, отделете известно време, за да съберете мислите и емоциите си. Това ще ви помогне да подходите към разговора с по-ясна глава и по-конструктивен тон.
                                2. **Съсредоточете се върху проблема, а не върху човека**: Вместо да нападате характера или репутацията на другото лице, опитайте се да се съсредоточите върху конкретния проблем. Какви са фактите? Какви са опасенията? Как можете да работите заедно, за да намерите решение?
                                3. **Използвайте изреченията "аз "**: Когато изразявате притесненията или чувствата си, използвайте изреченията "аз", а не "ти". Това помага да се избегнат обвиненията и защитните изрази и може да създаде по-конструктивен диалог.
                                4. **Искайте обща основа**: Потърсете области, в които вие и другият човек можете да намерите общ език. Какви са общите ви цели или ценности? Как можете да работите заедно, за да постигнете тези цели?
                                5. **Практикувайте активно слушане**: Уверете се, че слушате внимателно гледната точка на другия човек и отговаряте обмислено. Това може да помогне за предотвратяване на недоразумения и за изграждане на доверие.

                                Що се отнася до коментара ви за "мишоците" (дребнавите хора), които не разбират вашата позиция, бих казал, че е важно да помним, че всеки има своя собствена гледна точка и опит. Макар че вие може да се чувствате силно убедени във възгледите си, възможно е другите да не ги разбират или да не са съгласни с тях. Вместо да отхвърляте мненията им като "малоумни", опитайте се да се ангажирате с тях по един уважителен и непредубеден начин.

                                Не забравяйте, че конфликтът е възможност за израстване и учене. Подхождайки към него със съпричастност, разбиране и готовност за изслушване, може да успеете да намерите решение, което да е от полза за всички участници.

                                Какво мислите вие? Има ли нещо конкретно, което бихте искали да обсъдите или да отработите във връзка с този конфликт?

                                Коментар

                                Working...
                                X