Първоначално изпратено от Zalmoxis
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Моята прогноза е че всички ще получават ББД - примерно 2000 дигитална валута (€) само дето цените ще са по 5 някъде 2050г. Пенсионните системи на целия запад са изгърмели и дори вдигането на възрастта до 75 години няма да помогне. Затова ще минат на ББД
*иначе ако така върви нагоре с по 7-8% средно, към 2040г. средния осиг доход би бил 4200-5000 лева.
Коментар
-
Bota не е дъртак и много на "ти" с математиката. Не се карайте за глупости, ами кажете колко ще е средния осигурителен доход след 20 или 25 години да сме живи и здрави до тогава. ;-)Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Bota не е дъртак и много на "ти" с математиката. Не се карайте за глупости, ами кажете колко ще е средния осигурителен доход след 20 или 25 години да сме живи и здрави до тогава. ;-)
Вие като направите моя стаж със сигурност прогнозната ви пенсия ще е доста по-висока от моята сега.Last edited by X_Y; 26.01.2023, 19:33.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975
Ами ето втори човек потвърждава моите думи.
Направих си труда да изчисля колко е максималното което може да покаже калкулатора на НОИ - 1009,80 стинки.Last edited by bota156; 26.01.2023, 19:02.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
НЕ стига че НАЙ-НАГЛО ЛЪЖЕШ. НЯМАШ НИКАКВА ПРЕДСТАВА КАК СТОЯТ НЕЩАТА.
ДАВАМ ТИ ДОКАЗАТЕЛСТВА НА ТВОЕТО НИВО, щото грам не знаеш например как се определя пенсията.
ТИ ГО ПОТВЪРЖДАВАШ като ти е под 1000лв прогнозната пенсия и пак РУЧАШ.Last edited by X_Y; 26.01.2023, 19:36.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Я кажи колко години стаж имаш и от колко години проверяваш как по 20 лефа ти се вдигала месечно?
20г стаж *12 месеца по 20лв = 4800. А на бас че не ти е и 1000лв прогнозната пенсия.
И фактът, че сега нараства с по 20 лв пенсията месечно,не означава че 22 години е нараствала с по толкова. Явно е с доста по-малко, щом са ми определили пенсия 1000 лв.Проверявам от 4 месеца и от 920 лв нарастна на 1000 лв.Какво толкова невероятно има?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Те приватизираха златото- според един професор за около 10 години са ни излъгали с между 45-60 милиарда- цанов напред и нагоре, банките- мисля че само от такси за бг печелят около 300 милиона годишно- това преди 2 години- преди пандемията, водата- говори се че до 10 години ще бъде дадена на концесия, енергото- вече е направено
За българите какво остана- може би да си изкопаят трапчето и да гушнат босилека
А иначе и тея ни щават, спор нЕма, но е едно стъпало нагоре към по-доброто. А руснака щави до смърт...няма живот в руский мир...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Ами 24 години,откакто е почнал работа го осигуряват на максимален осигурителен доход.Все пак работи за много сериозна автомобилна компания на ръководен пост.А може и да им правят и допълнително пенсионно осигуряване от фирмата.
Иначе може да си провериш в сайта на НОИ пенсия в какъв размер би получил ако можеш да се пенсионираш сега и с колко нараства всеки месец. Моята нараства с по 20 лв на месец.
20г стаж *12 месеца по 20лв = 4800. А на бас че не ти е и 1000лв прогнозната пенсия.
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Обещаването не е като даванетоПак ще има таван, бъди убеден в това - няма как да се допуснат толкова много "богаташи" - у Бг си обичаме разкулачването, щото сите са комунистите, както вече ти казах
Така че напълно реално е да се получат такива пенсии след 20 години.
Сега само 900 човека ги дискриминира тавана на пенсиите.А 3400 лв максимална пенсия за момента хич не е малко.Last edited by Vergil1975; 26.01.2023, 17:11.
Коментар
-
Аз като ти разправям ,че е добре да те осигуряват на по-висока сума, ти не вярваше.Сега тавана на пенсиите е 3400 лв,ама всяка година се увеличава и живот и здраве като се пенсионираш ще си получаваш пенсия в пълен размер над 6000 лв.Пак ще има таван, бъди убеден в това - няма как да се допуснат толкова много "богаташи" - у Бг си обичаме разкулачването, щото сите са комунистите, както вече ти казах
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
При 20 лева отгоре на месец, ако ти е вярно изчислението, при мен имам поне още 250 месеца като минимум, то следва да отлетя на 6000+ лева. Специално си поиграх да видя в ноЙ на колко ме смятат със егашните данни - 690 кинта, ако не си прехвърля УПФ към тях и 874, ако го прехвърля. Което ми се струва невъзможно с моите 17 години трудов стаж към момента, ама нейсеLast edited by Vergil1975; 26.01.2023, 16:53.
Коментар
-
Трябва да си вземеш първо от НОИ индивидуален номер, нарича се ПИК.След това влизаш в Интернет страницата на НОИ и там има данни за пенсионното ти осигуряване до момента. Вижда се колко години осигурителен стаж имаш и каква пенсия би взел в момента ако можеше да се пенсионираш. А ако искаш да знаеш приблизително колко пенсия ще вземеш като се пенсионираш може да провериш на едно и също число два поредни месеца и да видиш с колко е нараснала евентуалната пенсия ако можеше сега да се пенсионираш. При мен разликата е 20 лв месечно.Сметни колко месеца ти остават до пенсия ,умножи ги по 20 и ги събери със сумата, която би получил ако можеше сега да се пенсионираш. Има и изчисления колко ще ти е пенсията ако прехвърлиш вноските от частният фонд в НОИ.
Иначе тоя,който псува явно се е осигурявал на МРЗ.Или може да е регистриран като земеделец-те се осигуряват на 1/4 от МРЗ.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
ПИК не беше ли годината на раждане- спомням си че имам такова нещо само че в бг , и никъде не видях на сайта къде да го впиша този пик. Стигнах до тук- https://nssi.bg/administrativno-obsl.../po-egn-i-pik/ и запецнахNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар