Еврокомисирка , сър...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Официално е - Мара Дигиталната иновация е кандидата за премиер на ГЕРБ.
Тиквоча играе поредна мръсна игра, отново предлагайки неизбираем льольо (в случая - льоля) без един ден в реалния свят и икономика за най-ключови пост в държавата.
Добре, че Козяк бяха уредили на100% правителството на ГЕРБ с ДБ-ПП, че иначе не знам...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Задкулисието е било до време.Откакто Сталин взема властта никакво задкулисие не му е влияело. Той по същество си е бил руски цар, но под друго име.
Пристига влак от Краков. От него слиза един човек, който гледа много лошо.
Това е "гърка" Ставрос Пападопулос, но това не е гърка Ставрос Пападопулос, а поданика на Руската империя с фалшив паспорт - Йосиф Джугашвили. Пристига от Краков където се е състоял пленум на болшевиките и Ленин му е заръчал да отиде във Виена и да напише статията „Марксизма и националния въпрос”. Много странна заръка при положение, че Сталин е бил леко скаран с руската граматика, и е бил слаб публицист, но точно на него Ленин възлага тази задача. Със сигурност има нещо друго, което ние не знаем. Защо трябва да ходи чак до Виена? Не е ли могъл да напише тая пуста статия в Краков или Варшава?
Бъдещия Сталин отива в квартирата на своя сънародник Трояновский. Появява се и Николай Бухарин.
Там е Лейба Бронщайн, познат като Лев Троцки. В зимната си резиденция е престарелия австро-унгарски император Франц Йозеф 2-ри. В двореца Белведере, не много далеч е престолонаследника Франц Фердинанд. В градината на двореца Шьонбрун често може да се види един беден младеж, името му е Адолф. В същата градина се е разхождал и другаря Сталин с малката дъщеричка на Трояновский. Малката Галина знае немски и му е била нужна като преводач. Недалеч от Виена, което вероятно сега е сегашно предградие на Виена, се намира Фердинанд Порше, който работи за „Даймлер-Бенц”. Той строи своите автомобили, а механик и тест-пилот е един млад хърватин, който света ще го знае под името Тито.
Във Виена е и психопата психиатър Зигмунд Фройд.
Любимото кафене на Троцки е кафе „Централ“. Там са се събирали и други хора. Не се знае точно кой е бил там и какво са си говорили.
И се получава една чудна компания. Невидимия режисьор е събрал всички артисти във Виена през 1913г. и на някои е определил роли във войната, която ще започне след една година, а по-младите ще чакат своя ред и ще се включат в пиесата при Втората световна война.
Last edited by Kris_; 10.05.2023, 07:41.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Според теб какви войски изпраща англия в индия и в последствие в китай- нека ти помогна - окупационни- просто така са се наричали корпусите. И да, нормално е това да са окупационни войски. Никой няма да изпрати на война балетисти- изпращат се окупатори. какви са за индианците бледоликите и чернилките- ами окупатори, какви да са. Дали краварите си признават, не знам, но това е истината- коренното население в лагери и окупация на територията. Е в последствие това става колонизация, но винаги окупацията предхожда колонизацията
Има и друг момент- но, първо да попитам как щеше да се казваш ако не бяха руснаците. Ако сега се казваш али реза- проблем няма и по време на турското робство- познато още като окупация на бг държавата пак си щял да се казваш реза али. Само че аз се казвам валентин, има георги, иван, ивайло, борис и все възможни бг имена които за твоя изненада ги няма в турския език. И съм благодарен че са дошли руснаците и са пролели кръвта дори на един руски войник за да е възможна третата българска държава
отделен е въпроса че мой прадядо по майчина линия се е бил на шипка срещу новите ни рязани братя.
Относно въпроса как се казваш - в този форум съм го задавал на много хора, отговориха импотента и някаква жена от швейцария че имената им нямало да се променят , което навежда на определени мисли. Ииииииииииииии, ще се промени ли твоето име ако беше турска империя все още тук??относно златото- мааалко послъгваш, според професора са платени около +1 тон злато, мисля че говореше за около 1200-1300 кила. Но не се притеснявай относно лъжата- това си ви е в породата- гьотверени се нарича вашата порода нали
Точно поради такива мнения темата политика е най-безсмислената и енергоемка, защото не се осланя на случилите се събития, а на тяхното тълкуване, а масите винаги остават измамени, и винаги ще има вятърни мелници или някой ентусиазиран идиот, който ще се обади с някакъв страничен коментар, пристрастна хипотеза, риторичен въпрос и т.н.
Не мога да смогвам да отговарям на всяко отклоняване от тема или намесване на друга, и то напълно безсмислено, и не по същество.
И какви са тия идиотски сравнения с армията на Англия в Индия? Да не би Англия да е била в Индия да освобождава индийците или пък в Китай китайците са чакали Англия да ги освободи? Малко като на краварите освобожденията са ти сравненията.
Ако са ни освободили няма да има не просто думичката "окупационна" в договорът, а изобщо няма да има руска окупационна войска на наша територия, която ние сме длъжни да изхранваме.
Защо след като са уж освободители не ни дават свободата веднъж като са освободили и после не се пръждосат и ни оставят да си оправяме държавата?
Толкова е лесно. Вместо това Руската империя не само има апетит за територията ни и ни оставят да ни превземат сърбите (но нещо им се объркват сметките), ами и се меси във вътрешните ни работи постоянно пряко, и чрез поставените лица във всичките правителства.
Относно имената, твърде много неизвестни има, че да бъде отговорено еднозначено, абсолютно категорично, и със сигурност, защото нямаме машина на времето, в която да се разхождаме в миналото или да виждаме прогресия на възможен сценарий в бъдещето ретроградно, но ако трябва да предположа, а не уверено да твърдя както теб, то най-вероятно имената са щяли да бъдат същите, с разликата, че е щяло да има много повече турски, но шанса да се казвам както се казвам е висок, а е имало варианти на "освободителите" имената ни да са сръбски, гръцки, румънски или руски, или кой знае какво друго биха скалъпили господарите на света. Те винаги имат няколко резервни варианта за нещо, което са си наумили. В случая е било да раздробят Балканите.
При положение, че няколко века сме си използвали имената и османлиите са ни оставили религията и езика, не виждам защо да променят имперската политика и да си създават подобен проблем, който ще се изрази в недоволстващо население въз основа на народна принадлежност. Не е добре за устоите на властта.
Ако не е бил Берлинският конгрес като нищо е щяло да сме поробени от Русия. Едвам сме ги изгонили тия гадове, но си плащаме за освобождението 32 тона злато.
Моля ви, не стреляйте, не хвърляйте ръчни гранати, и нека всички путинофили да проверят този факт преди да кълнат. Руската окупация струва на българският народ 32 тона злато и не е донесла нищо добро.
Между другото, дяда Иван никога не е споменавал за българския народ.
Той винаги говори за „братя славяни" и „братя източноправославни”. Зе него българи няма. Много е лошо да има българи, затова славяни и православни.
Бил ни освободил. - Никого не е освобождавал досега. Той дори самия е бил поробен от цяря батушка и неговите помешчици.
Как може един роб да освободи един народ, който е живеел много добре в късната Османска империя при султана?
Да, българския народ е живял много добре при султана и не е имало никакво робство, и който твърди че сме живели под робство, нека да бъде така любезен да го докаже.
"Освобождението" на дядото Иван не се различава от това на германците или това на чичо Сам, защото той самият е поробен също от специалистите по демокрация, които и те освобождават по целия свят къде що има нефт или наркотици(в зависимост кое лоби надделее - военните или ЦРУ).Last edited by Kris_; 10.05.2023, 17:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Знаеш ли? Твоите напъни да докажеш, че България е победила Русия, ми напмнят на оня виц, дето комарът чукал слона и когато един кокосов орех паднал на главата на слона и оня казал "ох", комарът рекъл: Ох ли, ще те спукам!
Айде, остани със здраве!
Никъде не твърдя, че България е победила сама Русия, а че в Брест-Литовският договр подписан на 3 март 1918г. България е сред победителите и ние трябва да се гордеем с този договор,
защото няма значение кой е победения, важното е, че ние сме победителите.
Освен това, това е и последният път когато сме победители.
Относно поражението на Руската империя, криво-ляво някак примирието е подписано и вече официално се говори за мирен договор. В редиците на болшевики настъпва разкол.
Оформят се две мнения, да се подпише мирния договор с Германия, за да си отдъхнат и съберат сили или никакъв договор с германците, защото всеки момент ще избухне световната революция.
Ленин е принуден да заплашва, че ще си подаде оставката и ще ходи на село да гони пеперуди, ако не се подпише договор с неговите господари германците.
Преговорите се водят от тогавашния външен министър или нарком - Троцки, друг агент на световните господари. Той няма никакво намерение да подписва каквото и да е, не носи никакви документи със себе си, не е подготвен за нищо. Подготвен е само за речи и пропаганда. Германците са учени да бъдат търпеливи и търпеливо слушат монолозите на Троцки, но накрая им писва. И им казват вие ще подписвате ли или няма да подписвате?
И тогава Троцки казва нито мир, нито война. Ще демобилизираме армията, ще спрем войната, но няма да подпишем мирния договор. А, сега де, какво да се прави?
Капката, която прелива чашата в случая е една радиограма, излъчена от болшевиките до всички полеви германски радиостанции, и в нея се призовава да се избиват германските офицери и генерали.
И самия кайзер Вили когато му докладват за радиограмата, той скача и побеснява, и заповядва да се възобнови настъплението, и 47 пехотни и 5 кавалерийски девизии тръгват напред.
Няма кой да ги спре. Вече армия няма, тя е разложена. Червена армия все още няма, никой не иска да воюва, всички само пиянстват.
Болшевишките главатари са в паника. Много от тях пълнят джобовете си с диаманти и фашливи паспорти, и мислят къде да забегнат. Например, Бухарин е искал да ходи чак в Аржентина.
Ленин хвърля единственото, което има - пияните матроси на дебила Дибенко. И така се стига до 23 февруари, който днес се чества в Русия като празник на армията. Какво се чества на тая дата?
Чества се едно поражение и бягството на матроската банда на Дибенко, която бяга чак на Волга, град Самара. Не е имало никакви героични боеве, никакви отбрани, а просто са бягали тия тъпаци и днес ги честват като герои.
Германската армия настъпва към Петроград, но спира пред него. Няма никакво желание да влиза в него и да гони болшевиките. Било е много лесно - та те са техни клиенти, техни създания.
За какво да си имат после работа с някакви националисти, с някакви монархисти. Германското върховно командване отправя ултиматум към болшевишкото правителство до една седмица да се върне в Брест-Литовск и да подпише мирния договор.
И болшевиките отиват в Брест-Литовск и го подписват. Какво печели и какво губи Германия, и какво печели и какво губи болшевишка Русия, кратката версия:
Германците веднага започват да снабдяват своето изгладняло население с манджа и да грабят каквото могат. В Русия е пълно с военнопленнически лагери, в които се разлагат германски и австро-унгарски войници. Те не стават за западния фронт. Отидат ли там веднага ще разложат и онези, затова има прехвърляне на войски само от запад на изток, защото тази огромна територия, която е придобита толкова лесно трябва да се овладее и зароби. Германците стигат дори до Баку и взимат 1/3 от нефта там.
Германското върховно командване заповядва на всички германски и австро-унгарски пленници в Русия да останат там където са и да станат интернационалисти - да помагат при грабежа и да пазят болшевиките някой да не вземе да ги бутне от власт.
Има едно ново споразумение към Брест-Литовският договор, което се подписва през август същата година заради един инцидент с левите есери.
Тази победа ни излиза през носа след година и нещо и ни нашляпват заедно с дойчовците, но който се е хванал с тъпите дойчовци е завършвал зле! Който е тръгвал с англичаните винаги е побеждавал!Last edited by Kris_; 10.05.2023, 17:18.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Значи, тезата ти е, че като е отменен след половин година все едно го няма. Не е бил валиден.
Искаш да кажеш, че ако Крим утре стане украински, това че еди-колко си години е бил руски все едно не се е случвало.
Разбирам елементарното ти мислене и незачитането на международната дипломация, но пак не променя фактите, и вече се повтарям, ама нямам нищо против с какъв привкус и какви препочитания ще си ги интерпретираш стига да ги признаваш, че са се случили.
Айде, остани със здраве!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
А бе смешко! Ето ти цитат от страницата на Уикипедия, която си дал ТИ:
Та този договор, момче, просъществува шест месеца и не е никаква победа за България. Той е , съгласен съм, знак за поражение на Руската империя, предизвикан от предателството на болшевиките. Не е тайна, че болшевиките, по-късно преименувани на "комунисти" са предатели на Рускатааа империя, които са взели властта благодарение И на Брест-Литовския мирен договор. Когато се укрепват на власт, болшевиките слагат край на този договор, но Русия никога не се нареждат сред победителите от войната.
Както и да е. Тезата ти, че Брест-Литовският мирен договор прави България победител над Русия е само мокър сън. Русия сама се лишава от ролята си на победител в тази война чрез предателството на болшевиките.
Искаш да кажеш, че ако Крим утре стане украински, това че еди-колко си години е бил руски все едно не се е случвало.
Разбирам елементарното ти мислене и незачитането на международната дипломация, но пак не променя фактите, и вече се повтарям, ама нямам нищо против с какъв привкус и какви препочитания ще си ги интерпретираш стига да ги признаваш, че са се случили.
Коментар
-
Май не си ми чел коментарите в другата тема....
Ама вземете се съберете в една тема и се разберете последно какъв съм и що съм. Нещо, което е нерелавантно и нямащо отношение мен или историческите събития, а имащо отношение само към тълкуването им според вашите възприятия и вкус.
Не съм ти запомнил коментариите.
Аз вече рядко влизам в този сайт. Откак си смених лаптопа, сайтът не ме пуска да вляза, та пиша от стария комп на жена ми. А съм потребител от 2009та година. Както и да е.
Не съм съгласен с тезата ти, че 3ти март е някаква светла дата за България защото България ...бля-бля.... Брест-Литовсия мирен договор.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Не знам дали е "лапнала" апартамент, ама това е дреболия. Тя "лапна" някакво франсе, дето баща му беше някакъв голям началник из Европата. И така се издигна. С оная си работа.
Коментар
-
Не съм виновен за твоето историческо незнание и колкото и да ми брейкаш няма да промениш фактите:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91...B2%D0%BE%D1%80
Брест-Литовският мирен договор от 3 март 1918 г. между Четворния съюз (Германия, Австро-Унгария, България и Османската империя) от една страна, и Русия, от друга страна, слага край....... през ноември същата година, след което Брест-Литовският договор е анулиран.
Та този договор, момче, просъществува шест месеца и не е никаква победа за България. Той е , съгласен съм, знак за поражение на Руската империя, предизвикан от предателството на болшевиките. Не е тайна, че болшевиките, по-късно преименувани на "комунисти" са предатели на Рускатааа империя, които са взели властта благодарение И на Брест-Литовския мирен договор. Когато се укрепват на власт, болшевиките слагат край на този договор, но Русия никога не се нареждат сред победителите от войната.
Както и да е. Тезата ти, че Брест-Литовският мирен договор прави България победител над Русия е само мокър сън. Русия сама се лишава от ролята си на победител в тази война чрез предателството на болшевиките.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 77
Радвам се, че основните факти в европейската политика са ти ясни
Ама:
Граф Игнатиев .... бла, бла, бла...
Ми той си е бил важен послушко изпълняващ поръчки.
Каквото му кажат шефчетата, немските императорчета - изпълнява.
По аналогия с наше време, наш мутробойко как слушаше тантето Меркел
На Берлинския конгрес и румънците не са поканени!
Що тъй?
Нали се биха и те за нашето освобождение и собствената си независимост.
Великите НЕМСКИ сили са си делкали европата както им е кеф и основно на стария принцип "разделяй и владей".
Чудя се и се ядосвам на масовия днешен жълтопаветен краварски слугинаж, как все руснаците са му виновни.
Окупатори били и в този смисъл все БЛА, БЛА, БЛА, пък реално от тях, руснаците тогава нищо не е зависело.
Това продължава чааак до времената на късния Сталин, който в ранните си години е бил върховна мутра рекетирала Родшилд, а по късно е принуден да стане немски агент.
В много късни времена къса с немците.
Такова жълтопаветно мислене по отношение на "лошите" руснаци и розовите западняци (немци) кардинално разделя народа ни.
Кой е виновен за това?
Чие мислене и позиция е виновно за разкола в обществото ни?
Кой печели от това?
КОЙ???????????????????
Що не се вижда, че инсталирането на Симеончо КобУготски за МП в наши дни, чрез добре режисирана кампания е същата стара немска прикрита политика да ни управляват задкулисно?
Днес немската Аурубис прави над 6 милиарда оборот от про100 копане на руда!
Некадърни сме да си я копаме сами ли??????????????????????????????????
Търговските им вериги трябва ли да ги коментираме????????????
На това му се вика про100 зле прикрит неоколонилизъм!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ама все, все, все руснаците виновни.
Дойчовците все в розово.
Аман.
Само да ти кажа, че за мен факта, че казваш, че "румънците" са се били за нашата свобода почти го приемам като обида. Това е измислена нация, и най-ироничното е, че в основата на формирането на румънската нация е българин, който помага за създаването ѝ, и който пише националния химн на Румъния. Всички църкви все още са изографисани с текстове на нашата азбуката. Айде обаче това е отделна тема и ще се направя, че не съм го прочел.
Според официалната кремълска пропаганда все някой иска да завладее Русия и да заграби несметните ѝ богатсва, но руския народ смело и самоотвержено се сражава за своята независимост, и запазва независимостта си.
А дали наистина е така? Всичките им царе от измислената династия Романови са чужденци - германци.
Ако се разгледат министър-председателите положението е същото - чужденец до чужденеца.
Русия никога не е била управлявана от руснаци, които защитават руския интерес, и те грабят казвайки "ние ще ви защитим от западните гадове, които искат да ви ограбят", а награбените пари отиват там някъде на запад.
Значи, ако не харесвам нещо, веднага ме изпращате на 180 градуса в противниковия лагер. И обратното.
Не мога просто да кажа нещо основано на исторически факти. Аз задължително трябва да съм пристрастен и трябва да развявам някакво знаме. Обиковено е или руското, или американското, а в някакви случаи се оказва, че може да бъде и германското.
Ама вземете се съберете в една тема и се разберете последно какъв съм и що съм. Нещо, което е нерелавантно и нямащо отношение към мен или историческите събития, а имащо отношение само към тълкуването им според вашите възприятия и вкус.Last edited by Kris_; 10.05.2023, 08:17.
- 1 like
Коментар
-
Ядосах се като видях дивотиите написани за българската история.
А иначе влязох да споделя някои мисли относно проведеният днес "протест" срещу злополуките по пътищата, провокиран очевидно от смъртта на младеж и девойка на столичен булевард, ударени от млад шофьор.
Гледам протестиращите и нищо не проумявам? Срещу какво протестират?
Има един момент при младите шофьори като покарат месец-два и си мислят, че са станали поне професионалисти, ако не и гениални майстори на шофирането. И започват да карат екстремно и направо безразсъдно понякога. Сигурен съм, че точно това се е случило с този младеж с книжка от 2 месеца.
Друг е въпросът с оня убиец, Георги Семерджиев, който кара без книжка, дрогиран. Има съставени петдесетина акта от КАТ, заради което е без книжка. Той си е престъпник.
Ама за това е виновна вече политическата система, която зависи от ПРОТЕСТИРАЩИТЕ.
Уважаеми дами и господа, протестиращи. Вие гласувахте ли за партията на банкянския сикаджия? Глаувахте ли същият субект да стане кмет на София, а след това и премиер? Гласува ли сте, знам. Поне половината от вас, ако не и повече. Тогава срещу кого протестирате?Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Бреййййй. Не съм знаЯл, че Германия, Австро-Унгария, България и Турция са победители в Първата световна война???? Бах мааму! Ти си открил НОВА световна история бе!
А пък друг един виден герберастки "историк" е открил, че в същата война при битката на Завоя на Черна, България е била руските войки. Да, има участие на един руски полк, ама много повече са френските, английските и най-много сръбските войски. Впрочем, в тази битка България дава огромно количество жертви. Не може да се говори за никаква победа.
Къде ви намират такива гениЯлни историци бе?
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91...B2%D0%BE%D1%80Last edited by Kris_; 10.05.2023, 01:10.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Жената гледа бтв, и аз покрай нея това гледам- но да новината е същата- направи ми впечатление че е еврокомисар от 2009г, спомням си че имаше някакви скандали, май апаратамент беше лапнала или нещо такова
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар