IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Бреййййй. Не съм знаЯл, че Германия, Австро-Унгария, България и Турция са победители в Първата световна война???? Бах мааму! Ти си открил НОВА световна история бе!

А пък друг един виден герберастки "историк" е открил, че в същата война при битката на Завоя на Черна, България е била руските войки. Да, има участие на един руски полк, ама много повече са френските, английските и най-много сръбските войски. Впрочем, в тази битка България дава огромно количество жертви. Не може да се говори за никаква победа.

Къде ви намират такива гениЯлни историци бе?
    Не съм виновен за твоето историческо незнание и колкото и да ми брейкаш няма да промениш фактите:
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91...B2%D0%BE%D1%80
    Last edited by Kris_; 10.05.2023, 01:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Жената гледа бтв, и аз покрай нея това гледам- но да новината е същата- направи ми впечатление че е еврокомисар от 2009г, спомням си че имаше някакви скандали, май апаратамент беше лапнала или нещо такова
      Не знам дали е "лапнала" апартамент, ама това е дреболия. Тя "лапна" някакво франсе, дето баща му беше някакъв голям началник из Европата. И така се издигна. С оная си работа.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

На 3-ти март 1978г. по нов стил войските на руския генерал Ромейко-Гурко влизат в София, да ни окупират - ние празнуваме.
        9-и септември е същата история. На 9.9.1944г. съветските войски окупират София и ние се радваме, защото сме роби.

Но има един друг 3-ти март, който е не по-малко важен, но пък е напълно незаслужено забравен.
        На 3-ти март 1918г. в Брест-Литовск е подписан мирен договор. От една страна са победителите Германия, Австро-Унгария, Османската империя и България, а от друга е победената болшевишка Русия. Това е светъл празник за нашата история, армия и дипломация, но чудно защо никой не го празнува. Ние сме една от тези страни, които побеждава великата Руска империя. Трябва да се гордеем с това, но как да се гордеем като тук всеки втори е русофил.
        Бреййййй. Не съм знаЯл, че Германия, Австро-Унгария, България и Турция са победители в Първата световна война???? Бах мааму! Ти си открил НОВА световна история бе!

А пък друг един виден герберастки "историк" е открил, че в същата война при битката на Завоя на Черна, България е била руските войки. Да, има участие на един руски полк, ама много повече са френските, английските и най-много сръбските войски. Впрочем, в тази битка България дава огромно количество жертви. Не може да се говори за никаква победа.

Къде ви намират такива гениЯлни историци бе?
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Пародоксално е само, ако се допусне, че са имали различни господари и интереси, но ако се приеме, че е бил различен режим, т.е. различна форма на социален и икономически експеримент, но задкулисието е било същото, тогава всичко излгежда в реда на нещата.
          Задкулисието е било до време.Откакто Сталин взема властта никакво задкулисие не му е влияело. Той по същество си е бил руски цар, но под друго име.

Коментар

. Там се отменят всички решения на Санстефанският мирен договр.
            Ние си мислим, че на гости са ни дошли освободители, а те се оказали окупатори. Така го пише в чл. 22-ри на Берлинският договор и руската делегация е подписала този член. Тя няма нищо напротив Русия да бъде наричана „окупационна страна”, а нейната армия „окупационна армия”.
            И ние е трябвало да плащаме всички издръжки на тия гащници до 50 хил. маймуни, и това удоволствие ни струва 32 тона злато.
            Според теб какви войски изпраща англия в индия и в последствие в китай- нека ти помогна - окупационни- просто така са се наричали корпусите. И да, нормално е това да са окупационни войски. Никой няма да изпрати на война балетисти- изпращат се окупатори. какви са за индианците бледоликите и чернилките- ами окупатори, какви да са. Дали краварите си признават, не знам, но това е истината- коренното население в лагери и окупация на територията. Е в последствие това става колонизация, но винаги окупацията предхожда колонизацията

Има и друг момент- но, първо да попитам как щеше да се казваш ако не бяха руснаците. Ако сега се казваш али реза- проблем няма и по време на турското робство- познато още като окупация на бг държавата пак си щял да се казваш реза али. Само че аз се казвам валентин, има георги, иван, ивайло, борис и все възможни бг имена които за твоя изненада ги няма в турския език. И съм благодарен че са дошли руснаците и са пролели кръвта дори на един руски войник за да е възможна третата българска държава

отделен е въпроса че мой прадядо по майчина линия се е бил на шипка срещу новите ни рязани братя.

Относно въпроса как се казваш - в този форум съм го задавал на много хора, отговориха импотента и някаква жена от швейцария че имената им нямало да се променят , което навежда на определени мисли. Ииииииииииииии, ще се промени ли твоето име ако беше турска империя все още тук??относно златото- мааалко послъгваш, според професора са платени около +1 тон злато, мисля че говореше за около 1200-1300 кила. Но не се притеснявай относно лъжата- това си ви е в породата- гьотверени се нарича вашата порода нали

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Имам сериозно съмнение, че Мария Габриел въобще съществува. От поне 5 години съм на мнение, че това е биоробот, който повтаря термините "дигитализация", "перспективи" и "иновации" през 10 думи, като другите думи са пускат на случаен принцип от четец, вграден в нея.

Даже е възможно да е прототип на чатджипити.
              хахахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Парадоксалното е,че като болшевиките вземат властта в Русия те разобличават всички престъпления на руският царизъм.Даже агентът на Коминтерна Васил Коларов написва книгата "Престъпленията на руският царизъм в България ".А само като се укрепват във властта вършат не по-малки престъпления срещу България. Например атентата в църквата "Света Неделя".Т.е продължават руската имперска политика под ново знаме. Тоя руски империализъм продължава и до днес и в крайна сметка ще доведе до краха на Русия. Така и не можаха да разберат,че нямат нито демографски потенциал, нито финансов,нито военен,за да са империя.
                Пародоксално е само, ако се допусне, че са имали различни господари и интереси, но ако се приеме, че е бил различен режим, т.е. различна форма на социален и икономически експеримент, но задкулисието е било същото, тогава всичко излгежда в реда на нещата.

Коментар

Предполагам тази новина визираш:

https://nova.bg/news/view/2023/05/09...8%D0%B5%D1%80/
                  Жената гледа бтв, и аз покрай нея това гледам- но да новината е същата- направи ми впечатление че е еврокомисар от 2009г, спомням си че имаше някакви скандали, май апаратамент беше лапнала или нещо такова

Коментар

• Само не знам какво точно в коментара ми те кара да си мислиш, че не са ми известни тези факти и съм наистина любопитен да разбера.
                    Освен всичките дойчовци управляващи Руската империя, има една камара немци с каски в руските правителства, че дори и германските агенти, или по-скоро агентите на господарите на света - Ленин и Троцки, които взимат властта в Русия, и ѝ разказват играта.
                    Лъжите на дядото Иван датират още преди Санстефанският мирен договор и започват на 8 юли 1876г. в австро-унгарския град Райхщадт(това е Бохемия, днешна Чехия) и там се събират на сладка приказка императорите на Австро-Унгария - Франц Йозеф, и на Русия - Александър 2-ри.
                    На тази среща не се водят никакви протоколи. Царя батушка-матушка шепти на ухото на Франц Йозеф и му казва, че скоро ще нападне Османската империя, но иска от него, неговия братовчед Франц Йозеф, да не се намесва. И брат'чеда му казва йа, йа, аз няма намесва се, а ти няма да създаваш големи дръжави на Блакански полуостров, панимайш? Паниямаю. - рекъл царя, но аз искам да загрбя Бесарабия и Кавказ.
                    Граби! - отвърнал му другия, ама той пък искал да заграби Босна. А царя му казал - Босна може, но без Санджака и Нови пазар. И така след като се разбрали за грабежа, изяли по една виенска кифла и кой откъде е.
                    На тази среща дядо Иван в лицето на руския император наистина се погрижва за българския народ, погрижва се да не създаде голяма държава, а това, което създаде да бъде под пълния негов контрол. Следващата измама на дядката Иван е на Цариградската конференция от 23 декeмври 1876г. до 20 януари 1877г.
                    В Цариград на турско кафе и баклава се събират великите сили да бистрят източния въпрос. Там се говори и за България, която ще бъде разделена на две части. Едната ще е османски санджак/вилает. Другата ще бъде нещо като полу-автономно, ама не много независимо, но по-скоро зависимо княжество. И царят батушка, чрез своите представители граф Игнатиев, нямат нищо против да разделят българското население, за което така добре се грижат.
                    България е разпокъсана не на Берлинският конгрес, а на Цариградската конференция!
                    И подписа на граф Игнатиев се мъдри върху документа, който е даден на великият везир Мидхат паша, но султана отхвърля тази декларация и май ще има война. 5 дни преди края на конференцията на 15 януари в Будапеща се събират отново императорите на Австро-Унгария и Русия.
                    Отново ядат виенски кифли, взаимно се заклеват, че ще се обичат и ще изпълняват това, за което са се разбрали в Райхщадт - едните ще заграбват едни неща, а другите ще заграбват други неща, а на Балканите не трябва да има големи „славянски” държави.
                    Обаче нищо в Европа не се случва без знанието и разрешението на Великобритания, и затова на 21 март 1877г. в Лондон се събират представители на Русия и Великобритания, и се разбират следното: Англия ще остане неутрална при една бъдеще война между Руската империя и Османската империя, но Русия обещава да не се създават държави марионетки на Балканския полуостров. Англичаните са нясно със състоянието на руските финанси и войска. Нека Русия да воюва с Османската империя, която в този момент е много по-добре подготвена за една евентуална война, а Англия какво? Англия ще гепи Кипър. Както и се получава. И руския император е получил разрешение от кралица Виктория да започне една малка победоносна война. На 24 април същата година той тържествено обявява войната. И ура! Ура, обаче нещата не се получават.
                    От тази война Русия отново излиза разорена. На 19-и февруари по стар стил или 3-ти март по нов стил 1878г. в градчето Сан Стефано се подписва предварителен мирен договор между Османската империя и Руската империя. Тези, които го подписват много добре осъзнават, че този договор няма никаква стойност и никой няма да го признае, но ние вече 140г. въздишаме и плачем по Санстефанска България. Ах, колко сме били големи и как са ни ограбили ония гадове на запад. Главен инициатор на този маскарад наречен Санстефански мирен договор е граф Игнатиев. Невероятна гадина, но ние в негова чест сме кръстили един от централните булеварди в София. Този натегач много иска да е външен министър на Русия, и за да се натегне на царя решава договора да бъде подписан на всяка цена на 19-и февруари / 3-ти март, защото на тази дата през 1861г. същия цар батушка подписва указа, който слага край на крепостното право в Русия, официално, а неофициално то си продължава.
                    Понеже на т.нар. велики сили им писва от Русия и те я викат в Берлин да си изяснят отношенията. Ще прави ли това, което е обещала или ще има нова война. И там има конгрес от 13-и юни до 13-и юли 1978г. Присъстват делегации на Румъния, Сърбия, Гърция, Черна гора, има дори албанска делегация, но няма българска делегация. Нас никой не ни брои за живи, защото ние най-вече не се броим за живи и нямаме никакво себеуважение и достойнство. Берлинският конгрес ще мине и без българите. Там се отменят всички решения на Санстефанският мирен договр.
                    Ние си мислим, че на гости са ни дошли освободители, а те се оказали окупатори. Така го пише в чл. 22-ри на Берлинският договор и руската делегация е подписала този член. Тя няма нищо напротив Русия да бъде наричана „окупационна страна”, а нейната армия „окупационна армия”.
                    И ние е трябвало да плащаме всички издръжки на тия гащници до 50 хил. маймуни, и това удоволствие ни струва 32 тона злато.
                    Last edited by Kris_; 10.05.2023, 02:20.

Коментар

Гледах сега новините- от 2009 тази габриел работи като еврокомисар, тя нещо друго може ли да работи или е абонирана за това работно място
                      Имам сериозно съмнение, че Мария Габриел въобще съществува. От поне 5 години съм на мнение, че това е биоробот, който повтаря термините "дигитализация", "перспективи" и "иновации" през 10 думи, като другите думи са пускат на случаен принцип от четец, вграден в нея.

Даже е възможно да е прототип на чатджипити.

Коментар

• М.Габриел е еврокомисирка в групата на ЕНП с първия мандат на ББ - 2009.
                        Дали сега не трябва да връща жеста?

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
                          Болшинството овчарите са били и могат да могат добри войни.
                          От всички еврогейски меки китки, чеп за зеле не става.
                          Искаш да хвърляме пари за увитото в целофан говно Пейтриът?
                          Сериозно???????????????????????
                          Сериозно съм притеснен, че изсякоха горите, трудно е да се намери материал за геги! Овчари и овце също са кът, също като редниците!

Коментар

На 3-ти март 1978г. по нов стил войските на руския генерал Ромейко-Гурко влизат в София, да ни окупират - ние празнуваме.
                            9-и септември е същата история. На 9.9.1944г. съветските войски окупират София и ние се радваме, защото сме роби.

Но има един друг 3-ти март, който е не по-малко важен, но пък е напълно незаслужено забравен.
                            На 3-ти март 1918г. в Брест-Литовск е подписан мирен договор. От една страна са победителите Германия, Австро-Унгария, Османската империя и България, а от друга е победената болшевишка Русия. Това е светъл празник за нашата история, армия и дипломация, но чудно защо никой не го празнува. Ние сме една от тези страни, които побеждава великата Руска империя. Трябва да се гордеем с това, но как да се гордеем като тук всеки втори е русофил.
                            Парадоксалното е,че като болшевиките вземат властта в Русия те разобличават всички престъпления на руският царизъм.Даже агентът на Коминтерна Васил Коларов написва книгата "Престъпленията на руският царизъм в България ".А само като се укрепват във властта вършат не по-малки престъпления срещу България. Например атентата в църквата "Света Неделя".Т.е продължават руската имперска политика под ново знаме. Тоя руски империализъм продължава и до днес и в крайна сметка ще доведе до краха на Русия. Така и не можаха да разберат,че нямат нито демографски потенциал, нито финансов,нито военен,за да са империя.

Коментар

Гледах сега новините- от 2009 тази габриел работи като еврокомисар, тя нещо друго може ли да работи или е абонирана за това работно място
                              Предполагам тази новина визираш:

https://nova.bg/news/view/2023/05/09...8%D0%B5%D1%80/

Коментар

• Гледах сега новините- от 2009 тази габриел работи като еврокомисар, тя нещо друго може ли да работи или е абонирана за това работно място

Коментар

Working...
                                X