IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
    Да ти припомня ли какви катаклизми прогнозирашше да се случат с България, ако влезе в Шенген. Ето влязохме и нито една твоя черна прогноза не се сбъдна. Та сега така и с еврото - упражняваш се с измислици, нито една от които няма да се сбъдне.

ПП: Прочети приказката за лъжливото овчарче.
    Матэйкин, що не покажете на хората какво се случва тея дни в фалиралата ви евро-зона ?

Защо криете, че евро-зоната ви е бъйлясала тотално, А ?!

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Да ти припомня ли какви катаклизми прогнозирашше да се случат с България, ако влезе в Шенген. Ето влязохме и нито една твоя черна прогноза не се сбъдна. Та сега така и с еврото - упражняваш се с измислици, нито една от които няма да се сбъдне.

Пропускаш обаче момента за контрола: ЧИЙ е контролът над паричната политика В МОМЕНТА У НАС И В ЕВРОЗОНАТА. Дори и регламентиран със законно обвързване на обменните курсове, когато ти гинопевделя БНБ е всно а, когато ЕЦБ - доста различно. Оттам, също зависи колко е конкурентна продукцията ти при равни други показатели като качество, надеждност и т.н.

Коментар

Дали България ще е с лев или с евро, и в двата случая тя не е отговорна за дълговете на другите държави. Политиката на дълговете всяка страна си я води самичка, извън контекста на това каква е нейната официална валута.
        Ха-ха-ха-ХА....

Матэйкин, не знам защо, но от твоите смешки винаги огладнявам...

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
          За 20 години, докато ония от евро-зоната си харчеха нашироко пари от заеми,
          никой от Европа не допусна българите да хапнат малко общата трапеза, щото нали имало голяма корупция в България, и мафията била превзела всички институции в бг, и показателите не отговаряли...
          нали такива им бяха оправданията на европейските чиновници...

Сега когато келнерът дойде със сметкатата и в цяла Западна Европа настана момента дълговете от разгулния живот да се плащат,
          тея същите евро-чиновници изведнъж се сетиха за българите, и спешно решиха да ги вкарват насила в еврозоната без да гледат ни корупция, ни мафия, ни показатели...

Ората си търсят още балъци които да им платят огромните сметки и дългове...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Абе ти нали преди сменяше курса лев € , какво стана с тази ти теория

Коментар

Или казано с други думи, след влизане в евро-зоната(в зоната на свръх-задлъжнялите)
              България ще трябва да затяга колана и да вдига яко данъци,
              за да финансира огромните дългове на останалите закъсали членове на евро-зоната.
              Това е поредната измислица или по-скоро поредната умишлена дърта лъжа. Дали България ще е с лев или с евро, и в двата случая тя не е отговорна за дълговете на другите държави. Политиката на дълговете всяка страна си я води самичка, извън контекста на това каква е нейната официална валута.

Коментар

Или казано с други думи, след влизане в евро-зоната(в зоната на свръх-задлъжнялите)
                за да финансира огромните дългове на останалите закъсали членове на евро-зоната.
                Абе ти нали преди сменяше курса лев € , какво стана с тази ти теория

Коментар

• Или казано с други думи, след влизане в евро-зоната(в зоната на свръх-задлъжнялите)

Коментар

• За 20 години, докато ония от евро-зоната си харчеха нашироко пари от заеми,
                    никой от Европа не допусна българите да хапнат малко общата трапеза, щото нали имало голяма корупция в България, и мафията била превзела всички институции в бг, и показателите не отговаряли...
                    нали такива им бяха оправданията на европейските чиновници...

Сега когато келнерът дойде със сметкатата и в цяла Западна Европа настана момента дълговете от разгулния живот да се плащат,
                    тея същите евро-чиновници изведнъж се сетиха за българите, и спешно решиха да ги вкарват насила в еврозоната без да гледат ни корупция, ни мафия, ни показатели...

Ората си търсят още балъци които да им платят огромните сметки и дългове...

Last edited by Frosty; 03.06.2025, 13:39.

Коментар

Правилно Бонйо, точно тъй е както казваш.
                      В Швейцария също са комунисти, щом не щат умрялото ви евро.
                      И в Англия са само комунисти, защото избягаха от умрялото ви евро.
                      В Щатите също са само комунисти защото не щат умрялото ви евро
                      И в ОАЕ петролните шейхове и те са комунисти защото не щат умрялото ви евро...

В цял свят са комунисти, само ти си правоверен евро-талибан.
                      Нито Англия, нито Швейцария, нито Щатите, нито шейховете са с безполезна валута като Лев. Левът няма никаква стойност, ЕДИНСТВЕНОТО което го крепи е връзката му към еврото. Ако тази нощ отменят борда, още утре преди обед всички протестиращи ще напълнят чейндж бюрата и доброволно ще въведат еврото .
                      Last edited by BONI; 03.06.2025, 09:59.

Коментар

• РЕВЕТЕ, ВЕЗИКУЛИ

Евроатлантическата общност в България единодушно обяви всички, които искат пряко допитване до народа - така наречения референдум, за това дали да се въвежда еврото, за прости, необразовани, бедни, неуки и изобщо - калта на тая държава. Дори слушам един човечец, рекламирал детска книжка за еднополови мравки, заработващ и като адвокат, да обяснява, че баба Пена не трябвало да се пита за еврото, защото тя не разбирала. Тоест - трябва да се питат само тия от грантовете, които са на издръжка на Сорос и американското посолство. Другите да не се признават за народ и първа категория граждани. Най-много за трета, защото сме прости.

Съдите хората по външността им. По дрехите. Пресметливо изчислявате колко струват чантите и обувките им. И всъщност грешите. Защото например в работни дни мога да съм в марков костюм, а на протест да съм с маратонки и облекло за село. Не защото съм проста, а защото така ми е кеф.

Да видим колко сме прости. Вероятно колегата, плюещ народа си, е забравил израза: "Vox populi, vox Dei" - Глас народен, глас Божий. Гласът на народа. И понеже явно е забравил какво пише в Конституцията, ще му припомня, че в чл.1 се посочва, че всяка една власт произтича от народа. От ЦЕЛИЯ народ, а не само от красивоумните на жълтите павета. И баба Пена е част от този народ, който е суверен на тази държава. Баба Пена е гласоподавател, данъкоплатец и със сигурност е допринесла много повече за българската държава от захлебващият жълтопаветник, който я обижда.
                        Всеки човек, още повече юрист, трябва да знае, че хората имат равни права. Защо, ве, като гласуваме, не викате: ама гласа на баба Пена да не се зачита, защото е проста? Някъде да пише в Конституцията, че умните и красивите са по-важни от баба Пена?
                        Както и "Cogito, ergo sum". Мисля, следователно съществувам. Та, ние - простите и неуките, като си мислим, виждаме едни големи пропасти в това да приемем еврото и задаваме смислени и разумни въпроси, на които никой не отговаря, и след които се изнервяте и ни обявявате за прости. Това е разликата - ние мислим. И не искаме да влизаме в еврозоната. Точно защото мислим, за разлика от сляпо подкрепящите еврото.

Подобни важни решения като въвеждането на еврото трябва да се приемат Consensu omnium - със съгласието на всички. А в случая го нямате. Баба ви Пена може да е неграмотна и проста, но и с невъоръжено око вижда колко сте продажни, глупави и подли.

Всяко едно толкова важно решение, трябва да е grata, rata et accepta /угодно, законно и приемливо/. Ама нито е угодно на народа, нито е приемливо. Значи, не е за приемане!

Ibi potest valere populus , ubi leges valent . Народът е силен там, където се спазват законите. Ако спазвахте Конституцията, щяхте да питате българският народ, включително баба Пена, защото тя е българска гражданка. Впрочем баба ви Пена пише по-грамотно от много от вас. Виждала съм ви писанията в парламента и не съм впечатлена от грамотността ви.

Подигравате се, че хората били бедни. Ами вие ги направихте такива. Това са хора, работили цял живот за България, родили деца, изградили дом. А вие? Какво ще оставите след себе си, освен ПОЗОРА?

Интересно, когато призовавате за гласуване, ходите да се прегръщате с баба Пена. Защо тогава не кажете на хората, че са прости, необразовани и не ви трябват гласовете им? Защо?

Всъщност простите сте вие. В никакъв случай не сте чак толкова сложни като едноклетъчните. Затова за мен сте везикули. Нали сте умни, преведете си го.

Коментар

Фрости, да сравняваш България с Швейцария, САЩ или ОАЕ е все едно ти да се сравняваш с човек, който изкарва пари- еми няма база за сравнение

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Жан Виденов и Орешарски бяха премиери на комунистически правителства, които искаха да отдалечат България от Европа и да оберат банките. Същото искат сега Копейкин и Резидента.
                            Какво имаш против Орешарски? Той още тогава забеляза какви качества притежава г-н Пеевски и искаше да му даде ръководен пост. Сега вече г-н Пеевски е доказан лидер и безкомпромисно ви води към сближаване с Европата.

Коментар

Открих къде е грешката. Всъщност грешка няма и ИИ не е сбъркал. Виновен съм аз, че грешно съм задал въпроса. Ето го моя въпрос:

Коя банкнота от българските е най-масово използвана (напечатани най-много бройки)

Ето отговора на ИИ:

Много хубав въпрос – не просто „кой номинал съществува“, а кой е най-масово отпечатван.
                              ..............

Това първото изречение от отговора съм го пропуснал, а точно от него се вижда, че ИИ неправилно е разбрал въпроса ми, и е преброил не наличните в момента петолевки, а всички петолевки, печатани някога от БНБ. Да, ама тъй като тези дребните банкноти се използват за ресто и най-често се въртят между хората, то те се замърсяват най-бързо и БНБ най-често печата нови партиди и изземва стари. Затова и победители са 5, 10 и 20 лв. и наистина това са най-често и най-много отпечатвани купюри. Портфейла ми го потвърждава това - нови стотачки, почти нови педесетачки, посредствени двайсетачки и омъргулевени и намачкани и замърсени петолевки и десетачки.

Тоест и двата ИИ са използвали отчетите на БНБ, но на Барби ИИ е взел последния отчет, а моя ИИ е взел всички отчети през годините и е сумирал цифрите от тях.
                              Толкова ли е трудно да напишеш "Извинявайте, пичове, сгреших", а трябва още да потъваш? Не са 5-левовите банкноти най-често отпечатвани.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Жан Виденов и Орешарски бяха премиери на комунистически правителства, които искаха да отдалечат България от Европа и да оберат банките. Същото искат сега Копейкин и Резидента.

Коментар

Working...
                                X