IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
    Ама ти сериозно ли вярваш на кюлчетата злато и пачки по 500 EUR?

Падна ми в очите. Значи вярваш и в терминатори, амазонки, супермен, спайдърмен, извънземни, междузвездни войни, хобити, и прочее съвременно кино, в което не един, а хиляди кадри са рисувани.

Сериозно ли вярваш, че има корумпиран главен прокурор, който да е в състояние да прикрива такива сериозни престъпления? И после като дойде друг прокурор, няма да окошари първия и всички престъпници, които той е прикривал? Та то за престъпленията няма давност - като не е един прокурор или съдия, има други прокурори и други съдии. Има и Кювеши, Европол, Интерпол и т.н. Има и ЕНП, която под лупа ги гледа ГЕРБ и Бойко Борисов. Ти ебаси каква световна конспирация измисли, с корумпирани прокурори в целия свят, само и само да прикрият златото на ББ и къщата му в Барцелона. ЦРУ ряпа да яде.

Много филми гледаш мой човек и се самонавиваш да вярваш в разни врели-некипели. Имах много по-високо мнение за тебе.

ПП: Прати ми твоя снимка и за няма минута ще ти върна друга такава, в която спиш на леглото, около тебе камари от жълтици и пачки с Евро, а по стените и тавана ще накача всякакви земни и извънземни смъртоносни оръжия. За да е по-ефектно, ще ти сложа и рога на дявол, а от устата ти ще излизат пламъци. Та въпросът ми е тази фотореалистична снимка, изгенерирана от ИИ, прави ли те престъпник и ще дадеш ли обяснение как прокурорите в целия свят са корумпирани, и затова все още не си в затвора.

Аааа - ето и още нещо:
    Космическа флотилия на извънземни лети към Земята

https://blitz.bg/lyubopitno/ufolozi-...ews690754.html

Корабите са заснети от Слънчева и хелиосферна обсерваторията (SOHO) на НАСА, но не се знае защо инопланетяните идват при нас. Тука в България обаче знаем - Бойко Борисов има пръст в това ... Купил си е адронен колайдер на планетата Барцолоца и сега извънземните идват да си получат парите, но ги искат в банкноти по 500 EUR. Искат и няколко кюлчета злато, за да си плати транспортните разходи и горивото на звездолетите. Мишо Бирата е посредник на сделката.
    20 години съм се занимавал с разследване, та съм малко по-компетентен от теб в тая област.
    Първо за никакъв монтаж не става въпрос, защото освен снимките имаше и видеозапис, който показа същите неща.Освен това от Дойче банк потвърдиха,че съществува банкнота от 500 евро,чийто сериен номер се вижда на снимките. А пък Илчовски каза,че на една сбирка на ББ са му подарили кюлчета злато като тези в спалнята му.
    Веднъж е сниман, докато спи,след това в негово отсъствие са снимани кюлчетата и парите и е направен видеозапис. На видеозаписа в огледалото се вижда фигура на жена,така че ясно е,че снимките и видеозаписа са правени от жена и то негова любовница, щом го е снимала как спи гол на леглото. Освен тия снимки и видеозапис излязоха едновременно и аудиозаписи,в един от които той нарича шефката на парламента ПКП.На някои тия аудио записи се чува шум от движение на автомобил,та предполагам са правени в автомобил,докато той говори по телефона. Не че телефона му е подслушван,а някоя го е записвала докато говори по телефона.Значи любовницата му е много близка,щом има достъп до резиденцията в негово отсъствие и е с него в автомобила, докато говори тия неща. Още повече ако тя му е носила парите на снимките. Божков каза на коя е давал парите, а и на видеозаписа се вижда слаба жена с голяма гривна на ръката, а има такава близка до него,която носеше големи гривни.Та е ясно коя ги е правила. Естествено не тя ги е разпространила,а най-вероятно са й хакнали телефона или компютъра.
    И общо взето тия неща много лесно се доказват в едно качествено разследване-като се направят експертизи на снимките и видеозаписа може да се установи кога са правени, проверява се в книгата на НСО за посетители в резиденцията и веднага ще се разбере коя е влизала,когато са правени записите.
    Пък ти си публикувай измислици за извънземни.На всеки стана ясно защо толкова яростно защитаваш ГЕРБ и ББ.
    И не е работа на ЕНП,ФБР или който и да е друг да разследва подобни случаи, а си има компетентни органи в България.
    Вие хептен за канарчета ни вземате,все пак нивото на форума е доста високо.
    Last edited by Vergil1975; 05.11.2024, 09:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
      И докато за Пеевски има само съмнения,то Мишо Бирата,къщата в Барселона и кюлчетата злато и пачки по 500 евро са явно доказателство за корупция.
      Ама ти сериозно ли вярваш на кюлчетата злато и пачки по 500 EUR?

Падна ми в очите. Значи вярваш и в терминатори, амазонки, супермен, спайдърмен, извънземни, междузвездни войни, хобити, и прочее съвременно кино, в което не един, а хиляди кадри са рисувани.

Сериозно ли вярваш, че има корумпиран главен прокурор, който да е в състояние да прикрива такива сериозни престъпления? И после като дойде друг прокурор, няма да окошари първия и всички престъпници, които той е прикривал? Та то за престъпленията няма давност - като не е един прокурор или съдия, има други прокурори и други съдии. Има и Кювеши, Европол, Интерпол и т.н. Има и ЕНП, която под лупа ги гледа ГЕРБ и Бойко Борисов. Ти ебаси каква световна конспирация измисли, с корумпирани прокурори в целия свят, само и само да прикрият златото на ББ и къщата му в Барцелона. ЦРУ ряпа да яде.

Много филми гледаш мой човек и се самонавиваш да вярваш в разни врели-некипели. Имах много по-високо мнение за тебе.

ПП: Прати ми твоя снимка и за няма минута ще ти върна друга такава, в която спиш на леглото, около тебе камари от жълтици и пачки с Евро, а по стените и тавана ще накача всякакви земни и извънземни смъртоносни оръжия. За да е по-ефектно, ще ти сложа и рога на дявол, а от устата ти ще излизат пламъци. Та въпросът ми е тази фотореалистична снимка, изгенерирана от ИИ, прави ли те престъпник и ще дадеш ли обяснение как прокурорите в целия свят са корумпирани, и затова все още не си в затвора.

Аааа - ето и още нещо:
      Космическа флотилия на извънземни лети към Земята

https://blitz.bg/lyubopitno/ufolozi-...ews690754.html

Корабите са заснети от Слънчева и хелиосферна обсерваторията (SOHO) на НАСА, но не се знае защо инопланетяните идват при нас. Тука в България обаче знаем - Бойко Борисов има пръст в това ... Купил си е адронен колайдер на планетата Барцолоца и сега извънземните идват да си получат парите, но ги искат в банкноти по 500 EUR. Искат и няколко кюлчета злато, за да си плати транспортните разходи и горивото на звездолетите. Мишо Бирата е посредник на сделката.
      Last edited by Mateev; 05.11.2024, 06:44.

Коментар

Ето определението за корупция:

Важните думички са НЕПРАВОМЕРНО и НЕЗАКОННО.

НЕПРАВОМЕРНО - значи е надвишил пълномощията си, и в зависимост от конкретното решение/действие подлежи или на административно наказание, или на съдебно преследване.

НЕЗАКОННО - нарушил е някой член от Наказателния кодекс. Докато това не се докаже, няма престъпление, няма незаконност, защото в България действа Презумпцията за невинност.

Та това е - всеки един властимащ може спокойно да взема решения и дори да се облагодетелства от тях, стига да не си надвиши пълномощията и да не се прецака с някой член от Наказателния кодекс. Бъди сигурен, че умните властимащи много добре са изучили Наказателния кодекс и често си правят справки с него, ако предстоящето решение е важно или скъпо. Дори си имат юристи или дори цели юридически отдели, за да съгласуват с тях законноста на решенията си. Длъжни са да го правят това, защото там по висините е много проветриво и една камара недоброжелатели те дебнат под лупа дали няма да се издъниш.
        Хахаха-хайде по-сериозно, на мен ще ми обясняваш какво е престъпление и
        Наказателен кодекс. ЕДИНСТВЕНАТА причина поради която тия мафиоти не са осъдени е ,че имаме корумпирани прокуратура и съд(нямам предвид всички, а тия ,които се занимават с корупцията по високите етажи на властта).Вие хептен за балъци ни взехте-Пеевски и Боко били много умни.И няма никакво значение колко юристи ги съветват при положение, че са извършили престъпления.И докато за Пеевски има само съмнения,то Мишо Бирата,къщата в Барселона и кюлчетата злато и пачки по 500 евро са явно доказателство за корупция.Стига да има кой сериозно да разследва оня дебелак отдавна да е осъден. Ама няма кой.
        И никога не бих имал нещо против човек, който е забогатял като спазва законите,ама като е престъпник справедливостта изисква да бъде осъден. Но тук е така.
        Last edited by Vergil1975; 05.11.2024, 01:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
          Разбира се че могат да,ти кажат от къде и от кого да купуваш суровини за производство на, завишени цени от определени фирми.

Има и други модели за пълнене на черните каси . Както и множество схеми за натиск върху бизнеса.

Така че стига рязтега локуму колко си независим в бизнес решенията си.
          Не съм казал, че съм независим. Освен пълномощията си имам и ограничения, с които трябва да се съобразявам, И ако не ги нарушавам тези ограничения, съдружниците се интересуват само и единствено от финансовия резултат. Има ли печалба и колко дивидент ще си раздадем. И понеже няма конфликт на интереси (както аз, така и те искаме голяма печалба и голям дивидент), няма смисъл да ме контролират на по-ниско ниво.

То навсякъде е така, дори и при акционерните дружества, дори и при тези, листвани по световните борси. Един акционер или един собственик с някакъв дял има много ограничени права:
          1. Да участва в общите събрания и да гласува с 1 глас
          2. Да получава тримесечни отчети
          3. Да получава дивидент пропорционален на неговия дял
          4. Да гласува при избора на Изпълнителен директор

Няма обаче правото да се меси в оперативното управление и в решенията на Изпълнителния директор. Ако някой си мисли нещо друго, значи демонстрира невежество. Това пък с черните каси е крещящо доказателство, че си имаме работа не само с невежа, но и с личност, която живее в някакъв паралелен свят и взема сънищата си за чиста монета. Това е присъщо на провалилите се в живота хора. Те са склонни да си измислят всякакви простотии и да вярват в тях, защото иначе трябва да си признаят пред себе си, че са се провалили в живота поради некадърност, мързел, липсата на образование, интелект и т.н. И сега избиват комплекси по форумите, опитвайки се да се представят за такива, каквито всъщност не са.
          Last edited by Mateev; 05.11.2024, 00:59.

Коментар

Мдаммммм, явно си нямаш никаква представа как може да се осребри притежаването на власт дори и да си последния депутат от последната дребна партия, неучастваща в управлението. Ами участието в комисии например? Нали знаеш че комисиите разследват и понякога дори контролират. Ами задаването на въпроси от депутати към министри например? Кой ги светва какъв въпрос да зададат? Ами назначаването на приятели и рода на апетитни ръководни държавни длъжности? Ами срещи с избиратели? Ами лобиране, което не е забранено със закон? Ами гласуванията, когато други копеги от парламента искат да ти купят гласа? Ами правото на законодателна инициатива при която се защитават едни или други интереси? Ами създаването на контакти с дълъг списък от влиятелни личности, с които си правите взаимни услуги? Ами уреждането на приятелски фирми с една или друга благинка или с изпреварваща информация? Ами измислянето на закони, в които умишлено се оставя една или друга отворена вратичка? Или пък умишлено се бавят, ако е в нечий интерес? Доган например е бавил закона за жълтите фланелки, докато успее да ги внесе и зареди магазините. Мога още да пиша 3 дена и 3 нощи ......,

Всеки депутат има дълъг списък от права и/или пълномощия, и упражняването им не се счита за нарушаване на който и било закон. Назначаване, уволняване, подписване, вземане на решения, гласуване и т.н. - щом ти е в пълномощията, можеш да ги прлагаш тези пълномощия и никой копче не може да ти каже защо си взел това или онова решение.

Само за пример:
            Аз като собственик или Изпълнителен директор мога да назначавам, уволнявам, да определям размера на заплатата, да харча някакви пари, да купувам, да продавам, да давам назаем, да вземам заеми, да ходя на преговори с клиенти или доставчици, да подписвам договори и всякакви други документи, да вземам всякакви други решения в обхвата на пълномощията ми и никой не може да ми каже копче или да ми подири сметка защо си взел това или онова решение. Докато я имам тази длъжност, имам и правата и пълномощията да вземам тези решения, които са в обхвата на пълномощията. А дали при тези решения са се намесили приятелски чувства, емоции или просто съм се събудил накриво - ами никой няма право да ми дири сметка защо ...

Сега осъзнаваш ли, че парите са власт, а власта е пари, и че има 1000 законни начина да преливаш от едното към другото. И това може да го прави всеки един депутат и всеки един властимащ от висшия ешелон, а ти Герб та Герб, само за да демонстрираш ограничено мислене

Не разбираш ли - докато има държава, ще има и държавни длъжности, на които трябва да се сложат някакви хора, които да упражняват някаква власт съгласно длъжностните си характеристики? И откъде ще ги намериш тези няколко стотин хиляди държавни служители, щото всичките да са безкрайно честни и безкрайно глупави, щото да не се възползват когато открият законен начин да упражняват власта си? И този проблем не е само в България. Този проблем е в целия свят, а именно всеки един държавен служител се опитва да осребри властта си, колкото и тя да е малка или голяма.
            Разбира се че могат да,ти кажат от къде и от кого да купуваш суровини за производство на, завишени цени от определени фирми.

Има и други модели за пълнене на черните каси . Както и множество схеми за натиск върху бизнеса.

Така че стига рязтега локуму колко си независим в бизнес решенията си.
            Last edited by Майстора233; 05.11.2024, 00:33.

Коментар

• Ето определението за корупция:

Корупция (от латински: corrumpo – покварявам, развращавам, развалям) в най-общ смисъл е злоупотребата с обществена служба за лично облагодетелстване или, по-конкретно – поведение на длъжностни лица, чрез което те или техни близки се облагодетелстват неправомерно и незаконно, като злоупотребяват с поверената им власт.
              Важните думички са НЕПРАВОМЕРНО и НЕЗАКОННО.

НЕПРАВОМЕРНО - значи е надвишил пълномощията си, и в зависимост от конкретното решение/действие подлежи или на административно наказание, или на съдебно преследване.

НЕЗАКОННО - нарушил е някой член от Наказателния кодекс. Докато това не се докаже, няма престъпление, няма незаконност, защото в България действа Презумпцията за невинност.

Та това е - всеки един властимащ може спокойно да взема решения и дори да се облагодетелства от тях, стига да не си надвиши пълномощията и да не се прецака с някой член от Наказателния кодекс. Бъди сигурен, че умните властимащи много добре са изучили Наказателния кодекс и често си правят справки с него, ако предстоящето решение е важно или скъпо. Дори си имат юристи или дори цели юридически отдели, за да съгласуват с тях законноста на решенията си. Длъжни са да го правят това, защото там по висините е много проветриво и една камара недоброжелатели те дебнат под лупа дали няма да се издъниш.
              Last edited by Mateev; 05.11.2024, 00:31.

Коментар

Мдаммммм, явно си нямаш никаква представа как може да се осребри притежаването на власт дори и да си последния депутат от последната дребна партия, неучастваща в управлението. Ами участието в комисии например? Нали знаеш че комисиите разследват и понякога дори контролират. Ами задаването на въпроси от депутати към министри например? Кой ги светва какъв въпрос да зададат? Ами назначаването на приятели и рода на апетитни ръководни държавни длъжности? Ами срещи с избиратели? Ами лобиране, което не е забранено със закон? Ами гласуванията, когато други копеги от парламента искат да ти купят гласа? Ами правото на законодателна инициатива при която се защитават едни или други интереси? Ами създаването на контакти с дълъг списък от влиятелни личности, с които си правите взаимни услуги? Ами уреждането на приятелски фирми с една или друга благинка или с изпреварваща информация? Ами измислянето на закони, в които умишлено се оставя една или друга отворена вратичка? Или пък умишлено се бавят, ако е в нечий интерес? Доган например е бавил закона за жълтите фланелки, докато успее да ги внесе и зареди магазините. Мога още да пиша 3 дена и 3 нощи ......,

Всеки депутат има дълъг списък от права и/или пълномощия, и упражняването им не се счита за нарушаване на който и било закон. Назначаване, уволняване, подписване, вземане на решения, гласуване и т.н. - щом ти е в пълномощията, можеш да ги прлагаш тези пълномощия и никой копче не може да ти каже защо си взел това или онова решение.

Само за пример:
                Аз като собственик или Изпълнителен директор мога да назначавам, уволнявам, да определям размера на заплатата, да харча някакви пари, да купувам, да продавам, да давам назаем, да вземам заеми, да ходя на преговори с клиенти или доставчици, да подписвам договори и всякакви други документи, да вземам всякакви други решения в обхвата на пълномощията ми и никой не може да ми каже копче или да ми подири сметка защо си взел това или онова решение. Докато я имам тази длъжност, имам и правата и пълномощията да вземам тези решения, които са в обхвата на пълномощията. А дали при тези решения са се намесили приятелски чувства, емоции или просто съм се събудил накриво - ами никой няма право да ми дири сметка защо ...

Сега осъзнаваш ли, че парите са власт, а власта е пари, и че има 1000 законни начина да преливаш от едното към другото. И това може да го прави всеки един депутат и всеки един властимащ от висшия ешелон, а ти Герб та Герб, само за да демонстрираш ограничено мислене
                Явно си доста запознат с нещата, за разлика от мен.Аз не защитавам никоя партия,нито политик. Имам си естествено предпочитания, но ако се докаже, че някой политик от тая партия е корумпиран по никакъв начин няма да го защитавам.Който и да е.

Коментар

Ами,щото от тия, които са на власт зависи дали дадена фирма ще получи разрешение за определена дейност, държавна поръчка и така нататък. Ако някоя партия не е на власт единствено може да прокара лобистки закон и дотам. Корупцията се извършва от хора с власт. Ако нямат власт как ще се корумпират?

Всеки депутат има дълъг списък от права и/или пълномощия, и упражняването им не се счита за нарушаване на който и било закон. Назначаване, уволняване, подписване, вземане на решения, гласуване и т.н. - щом ти е в пълномощията, можеш да ги прилагаш тези пълномощия и никой копче не може да ти каже защо си взел това или онова решение.

Само за пример:

Не разбираш ли - докато има държава, ще има и държавни длъжности, на които трябва да се сложат някакви хора, които да упражняват някаква власт съгласно длъжностните си характеристики? И откъде ще ги намериш тези няколко стотин хиляди държавни служители, щото всичките да са безкрайно честни и безкрайно глупави, щото да не се възползват когато открият законен начин да упражняват власта си? И този проблем не е само в България. Този проблем е в целия свят, а именно всеки един държавен служител се опитва да осребри властта си, колкото и тя да е малка или голяма.
                  Last edited by Mateev; 05.11.2024, 00:38.

Коментар

А защо реши, че само които са на власт, само те са корумпирани? А другите си остават бедни като църковна мишка и трябва да икономисват от закуски и от евтините кюфтета в парламента ...

ПП: Забравих да те питам за кого гласува, за да го обявя за корумпиран и да те питам тогава как ще ми опонираш, че не е? Дето се казва с твоите камъни по твоята глава.
                    Ами,щото от тия, които са на власт зависи дали дадена фирма ще получи разрешение за определена дейност, държавна поръчка и така нататък. Ако някоя партия не е на власт единствено може да прокара лобистки закон и дотам. Корупцията се извършва от хора с власт. Ако нямат власт как ще се корумпират?
                    Last edited by Vergil1975; 04.11.2024, 23:36.

Коментар

Ами,щото са ми го казали хора, на които имам доверие и нямат причина да ме лъжат.Това стана преди няколко години. Възможно е и лидерите на другите партии като са имали власт да са били корумпирани. Но аз такава информация нямам.Моята е от времето, когато ГЕРБ бяха на власт. Заедно с Пеевски.
                      А защо реши, че само които са на власт, само те са корумпирани? А другите си остават бедни като църковна мишка и трябва да икономисват от закуски и от евтините кюфтета в парламента ...

ПП: Забравих да те питам за кого гласува, за да го обявя за корумпиран и да те питам тогава как ще ми опонираш, че не е? Дето се казва с твоите камъни по твоята глава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бъpзоходко Разгледай мнение

Днес като гледам и слушам телевизора, май последните избори няма да ги признят понеже небили честни. Ами мотат ни. Няма да ги признаят понеже на всички основни фактори им хареса да си работят със служебни правителства.
                        Служебните правителства са по същество коалициони. Правят ги основните политически партии плюс президента. това ги устройва идеално, понеже никой не им държи сметка че са се коалирали зад кулисите. По ТВ студията се води люта битка а далверата на Дондуков едно и две си върви. Сладка работа отвсякъде.
                        Както е в нардната мъдрост и вълка сит и агнето цяло ама овчарина изяден. Та в ролята на овчарина ми се привижда целокупния електорален корпус, който се оставя да го баламосват с разни мъгляви нравствени императиви и да го лашкат от кампания в кампания.
                        Хахахаха, на политиците никой не им държи сметка за нищо- колективна отговорност, но доколкото не може да вкараш в затвора 240 човека за това че са приели закон -всеки да бъде онождан на рожденния си ден, колективна безотговорност- а.к.а. демокрация

Не ми се търси, но си мисля че имаше някакъв закон който сваля всякаква отговорност от политиците които говорят глупости- справка байхуй- за първото си управление обещал 128 неща да направи, изпълнил 43. Но никой нищо не му казва
                        Last edited by v_tin; 04.11.2024, 23:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Не, бе. Пък и колко са 600000 евро в някаква си торба? Матейко каза че, ако не са вкарани в франголника, значи са честни и това е. Да, Матейко НЕ Е съд, ама айде сега, подробносто
                          Какви 600000, по спомен ги докараха до 10 милиона- на нея, баща и и мъжа и

Коментар

А защо ти не я вземеш тази власт и честно и почтено да оправиш България?
                            Аааааа - защото не можеш да я вземеш. Нещо ти липсва .....
                            А дори да я вземеш, откъде си сигурен, че хиляди некадърни отрепки няма веднага да те обявят за корумпиран измамник, лъжец и крадец? Как ще докажеш, че си честен и почтен?
                            Не ми е целта да влизам в политиката. Каква полза би ми донесло подобно нещо?А и да бих искал да вляза ако не си лансиран от медиите вероятността да влезеш в парламента е минимална.Общо взето вота е разпределен и ниша за нови участници няма.

Коментар

Защо реши че ГЕРБ са бандитите, а не всички останали партии?
                              Ами ако имахме свестен главен прокурор, откъде си сигурен, че нямаше да набута в затвора лидерите на другите партии?

Пак се пениш на базата на някакви измислици и емоции от типа "една жена каза".
                              Ами,щото са ми го казали хора, на които имам доверие и нямат причина да ме лъжат.Това стана преди няколко години. Възможно е и лидерите на другите партии като са имали власт да са били корумпирани. Но аз такава информация нямам.Моята е от времето, когато ГЕРБ бяха на власт. Заедно с Пеевски.

Коментар

Прав си забравих и ДПС. Останалите нямат тая власт,та да има корпоративен вот за тях.То и ДПС не би трябвало да имат,ама Пеевски има огромна неформална власт.
                                А защо ти не я вземеш тази власт и честно и почтено да оправиш България?
                                Аааааа - защото не можеш да я вземеш. Нещо ти липсва .....
                                А дори да я вземеш, откъде си сигурен, че хиляди некадърни отрепки няма веднага да те обявят за корумпиран измамник, лъжец и крадец? Как ще докажеш, че си честен и почтен?

Коментар

Working...
                                X