IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Нямам спомени тогава като се приемаше борда някой да знаеше какво е това.

То и сега 99% от населението не знае какво е това и как функционира - само са чували.

А на една по-млада мацка дето ръчка разни документи, фактури и прави впечатление че курса на Еврото винаги е еднакъв, па на Долара и др. валути дето пише документи и са и казали да взема там курса от сайта на БНБ забелязала, че мърдат другите курсове. Обаче не знае защо е така.

Иди в някой квартал Младост, Люлин и влез в клон на някой банка дето има доста клиенти (да не и казвам името на една такава). Та днес ми се наложи да влизам в кварталния клон - които е от подобен тип. По принцип гледам да избягвам това преживяване заради многото хора дето чакат там.

Та въпросите:

1. Една женица - абе от Тему поръчвах и тука нещо от картата ми дръпна повече пари. Служителката любезно се рови с женицата в емайла и, в Тему-то и в приложението на банката да и обяснява че май няма грешка. Тука нямаше нищо за банкиране. Но реално не може да говори с Тему-то и отива да си говори с банката дето и дала картата.

2. Един батка - как да си вкарам тука пари в Революта.

3. Абе картата на съседния банкомат 2 пъти я пъхам и нещо не пуска пари - 2 проблема с карти имаше подобни.

4. Имаше доста хора за теглене и внасяне на пари - парите в брой са си номер 1 още

5. Двама за кредити нещо обединяване и пр.

За капак банкова служителка коментираше с една бабка пенсионерка Еврото и от думите на банковата служителка си личеше че е ЗА еврото (служителката беше млада), докато бабката пенсионерка по-скоро ПРОТИВ.

Но интересната част беше, че банковата служителка тип касиер дето работи на гише каза нещо от сорта на "И ние не знаем още, никой нищо не ни е казал на какъв курс ще се приема"

Аз се хващам на бас, че от тея 10-15 дето чакаха за обслужване там никой не знаеше какво е борд и как функционира. Както виждаш и тая банкова служителка дето работи на гише даже не знаеше на какъв курс сме щели да влизаме.

Извън професионалните среди финансовата грамотност е нула. Дори и банковите служите дето са на гише - те знаят да броят пари и да цъкат с мишката и да рецитират каквото им печата принтера. Тяхната финансова грамотност е като на касиерка на супермаркет.

Аз познавам хора, дето смятам че банките са кръвопийци и отиват и вземат бърз кредит, щото било по-лесно само с лична карта и вземат 10к и връщат 20к - и са щастливи че не са пълнили гушите на банките.

Като им обясниш, че на банката сигурно ще върнат 12, а не 20 те гледат и не вярват, даже не могат да го проумеят как така.

И тука ми говорите как някой знаел какво е борд. Масово не се знае какво е борд, даже не се знае на какъв курс ще се влиза.
    Знаели или не, нямаше съпротива срещу въвеждането на борда.Щото се правят внушения, че ако имало референдум хората щели да гласуват против.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

И хората знаеха, че с борда ще се ограничат разходите. И със сигурност пред два блока в Козлодуй хората щяха да подкрепят ЕС.И не аз, а вие живеете в някакъв измислен свят и се информирате от медиите на Прокопиев какво се случва в България.
      Нямам спомени тогава като се приемаше борда някой да знаеше какво е това.

То и сега 99% от населението не знае какво е това и как функционира - само са чували.

А на една по-млада мацка дето ръчка разни документи, фактури и прави впечатление че курса на Еврото винаги е еднакъв, па на Долара и др. валути дето пише документи и са и казали да взема там курса от сайта на БНБ забелязала, че мърдат другите курсове. Обаче не знае защо е така.

Иди в някой квартал Младост, Люлин и влез в клон на някой банка дето има доста клиенти (да не и казвам името на една такава). Та днес ми се наложи да влизам в кварталния клон - които е от подобен тип. По принцип гледам да избягвам това преживяване заради многото хора дето чакат там.

Та въпросите:

1. Една женица - абе от Тему поръчвах и тука нещо от картата ми дръпна повече пари. Служителката любезно се рови с женицата в емайла и, в Тему-то и в приложението на банката да и обяснява че май няма грешка. Тука нямаше нищо за банкиране. Но реално не може да говори с Тему-то и отива да си говори с банката дето и дала картата.

2. Един батка - как да си вкарам тука пари в Революта.

3. Абе картата на съседния банкомат 2 пъти я пъхам и нещо не пуска пари - 2 проблема с карти имаше подобни.

4. Имаше доста хора за теглене и внасяне на пари - парите в брой са си номер 1 още

5. Двама за кредити нещо обединяване и пр.

За капак банкова служителка коментираше с една бабка пенсионерка Еврото и от думите на банковата служителка си личеше че е ЗА еврото (служителката беше млада), докато бабката пенсионерка по-скоро ПРОТИВ.

Но интересната част беше, че банковата служителка тип касиер дето работи на гише каза нещо от сорта на "И ние не знаем още, никой нищо не ни е казал на какъв курс ще се приема"

Аз се хващам на бас, че от тея 10-15 дето чакаха за обслужване там никой не знаеше какво е борд и как функционира. Както виждаш и тая банкова служителка дето работи на гише даже не знаеше на какъв курс сме щели да влизаме.

Извън професионалните среди финансовата грамотност е нула. Дори и банковите служите дето са на гише - те знаят да броят пари и да цъкат с мишката и да рецитират каквото им печата принтера. Тяхната финансова грамотност е като на касиерка на супермаркет.

Аз познавам хора, дето смятам че банките са кръвопийци и отиват и вземат бърз кредит, щото било по-лесно само с лична карта и вземат 10к и връщат 20к - и са щастливи че не са пълнили гушите на банките.

Като им обясниш, че на банката сигурно ще върнат 12, а не 20 те гледат и не вярват, даже не могат да го проумеят как така.

И тука ми говорите как някой знаел какво е борд. Масово не се знае какво е борд, даже не се знае на какъв курс ще се влиза.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Това обяснява всичко

БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО

Наистина е така. Около мен няма нецивилизовани диваци като във френските градове, не се притеснявам,че ще ме.ограбят или ще ми изнасилят децата,няма мръсотия по улиците.Даже не си заключам къщата като изляза,а колата я държа пред вкъщи с ключ в стартера.

Коментар

Над тавана на пенсията имат право да вземат незначителен брой хора,така че със сигурност повечето хора ще подкрепят тавана. И хората знаеха, че с борда ще се ограничат разходите.И със сигурност пред два блока в Козлодуй хората щяха да подкрепят ЕС.И не аз, а вие живеете в някакъв измислен свят и се информирате от медиите на Прокопиев какво се случва в България.
          Над тавана са мишоците. Ама добре звучи, няма спор.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            Това обяснява всичко

И съзнанието определя битието. (Налице е инективно-сюрективно /функционално/ изпбражение на множества). Т.е., не е само каквото си мислиш, ами И обратното е.

Коментар

Над тавана на пенсията имат право да вземат незначителен брой хора,така че със сигурност повечето хора ще подкрепят тавана. И хората знаеха, че с борда ще се ограничат разходите.И със сигурност пред два блока в Козлодуй хората щяха да подкрепят ЕС.И не аз, а вие живеете в някакъв измислен свят и се информирате от медиите на Прокопиев какво се случва в България.
              Лека корекция: Те не са "информирани", а ФОРМАТИРАНИ от подобни "медии": Указано им е как да "мислят" - и те "мислят", както им е Указано.

Коментар

На село живея.
                Това обяснява всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Казваш хората от 50- те процента затворени предприятия по договор с МВФ са били щастливи от факта и са щели да подкрепят борда, или пък пенсионерите и обикновените хора чийто сметки за ток, вода, парно и т н се вдигнаха осезаемо или пък тези дето им сложиха таван на пенсията. А пък затварянето на блокове в АЕЦ Козлодуй което беше условие за ЕС всички щяха да го подкрепят на референдум. Понякога си мисля че голяма част от вас живеят в паралелна реалност

Коментар

Е дай да ги направим 1000 депутатите тогава за да не ги купуват. Човек или има морал или не, не зависи въобще от броя.
                    Още нещо: Ако се намалят НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, ТЯХНОТО ВРЕМЕ, което ТЕ могат да ти отделят, по време на прием, рязко се свива. А ти ги избираш, за са могат те да повдигат и решават в парламента ВЪПРОСИ, ПОСТАВЕНИ ОТ ТЕБ. Т.е., ТИ ще бъдеш персо ално 2 пъти (ДВА ПЪТИ!) ПО-ЗЛЕ ПРЕДСТАВЕН.
                    Иначе, 1000 са вече преиграване.

Коментар

Дали са 240 депутати или 120 няма никакво значение. Не е въпрос, който е съществено важен.
                      И всеки има право да си разполага с парите както прецени.Една позната пестеше много и умря на 38 години от рак.И преди да умре беше казала на мъжа си,че съжалява,че никъде не са ходили ,а само са пестели.Та ако за теб пестенето е ценност,за други не е и това по никакъв начин не прави тоя човек с нисък интелект. И обратно не всички пестеливци са много умни.
                      И не е вярно, че през 1997г хората са били против борда.Напротив имаше масова подкрепа. За НАТО ясно,че имаше против, но повечето хора бяха за.
                      Казваш хората от 50- те процента затворени предприятия по договор с МВФ са били щастливи от факта и са щели да подкрепят борда, или пък пенсионерите и обикновените хора чийто сметки за ток, вода, парно и т н се вдигнаха осезаемо или пък тези дето им сложиха таван на пенсията. А пък затварянето на блокове в АЕЦ Козлодуй което беше условие за ЕС всички щяха да го подкрепят на референдум. Понякога си мисля че голяма част от вас живеят в паралелна реалност

Коментар

Тук да добавя и кой като го наредят пред училищния кабинет за ваксиниране по време на соца питаше с какво го ваксинират, има ли странични ефекти или отказваше да се ваксинира
                        Лично аз, от 1-ви до 5-ти клас, имах страшна фобия от инжекции и се криех даже (последица от дълга-предълга серия пеницилин мускулно в детската градина, заради пневмония). Излекува ме една съученичка, като с две изречения на 4 очи, ме засрами. И не, тогава не съм питал: Щипвах през вратата, и - ДИМ, ДА МЕ НЯМА. Сега при нужда, мускулните, и сам мога да си ги сложа.
                        В смисъл, човек израства, овладял съм се. И да, през 1946-та, се прави референдум ЗА ДЪРЖАВНОТО УСТРОЙСТВО. Именно след него, ние живеем в република.
                        Last edited by Pyramid; 13.05.2025, 21:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Значение има: По-лесно се купуват 120 вместо 240 души. Сам Матейко беше казал че,
                          Е дай да ги направим 1000 депутатите тогава за да не ги купуват. Човек или има морал или не, не зависи въобще от броя.

Коментар

Дали са 240 депутати или 120 няма никакво значение. Не е въпрос, който е съществено важен.
                            И всеки има право да си разполага с парите както прецени.Една позната пестеше много и умря на 38 години от рак.И преди да умре беше казала на мъжа си,че съжалява,че никъде не са ходили ,а само са пестели.Та ако за теб пестенето е ценност,за други не е и това по никакъв начин не прави тоя човек с нисък интелект. И обратно не всички пестеливци са много умни.
                            Значение има: По-лесно се купуват 120 вместо 240 души. Сам Матейко беше казал че,
                            ...Корупцията е необходимо зло. Ако я премаунат, кой ще иска да управлява държавата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Ти в някакъв балон ли живееш или в затворен комплекс до парка "Заимов" (ако въобще има такива)?

ДОБРЕ, ЧЕ народа не беше питан досега за тия големи въпроси, че щяхме да сме Молдова.
                              Разочароваш. За по-умен те имах.

Коментар

Мирко, защо не ти предложат референдум да станат депутатите 120 вместо 240 както са сега? Хем по лесно ще работят, хем ще спестят сума ти пари на данъкоплатеца. При соца на 9 милиона 240 депутата, сега на 6.5 милиона пак 240. А вместо това ти предлагат референдум за нещо което повечето хора не разбират и не са компетентни? И защо чак сега а не преди да влезем в ЕС? Ако имаше 97- на референдум дали да приемем валутен борд повечето хора щяха да гласуват против, тогава какво правим? Ако имаше референдум за затваряне на 3 и 4 блок за АЕЦ Козлодуй пак щяха да гласуват против масата хора и нямаше да сме в ЕС, за НАТО също. Референдум се прави в страни като Швейцария населена с хора с висока икономическа култура, плащащо големи данъци, с изградено гражданско общество следящо как се харчат парите от тези данъци. Наскоро бях публикували статия за 100 и незнам си колко хиляди българи под 25 години, които са дадени на съдя изпълнител. Имаш казина и заложни къщи на всяка крачка, масата българи първо си купуват кутия цигари, патронче водка и после за каквото останат пари, взимат се масово кредити за почивка,бтелефони, празнуване на абитуриентски бал и т.н. Под 5% от населението спестяват и инвестират...... Та с 2 думи не можеш да питаш човек, който не може да си оправи собствените финанси как да се оправят финансите на държавата
                                И не е вярно, че през 1997г хората са били против борда.Напротив имаше масова подкрепа. За НАТО ясно,че имаше против, но повечето хора бяха за.
                                Last edited by mirodes; 13.05.2025, 21:14.

Коментар

Working...
                                X