IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Не е така,щото ППДБ увеличиха пенсиите и заплатите на държавните служители. Което води до по-високо потребление и повишен ръст на БВП.Щото индекса Джини ,който показва разпределението на богатството в обществото е най-висок в България от цяла Европа, с изключение на Турция (ако я приемем за европейска държава).Не че съм за комунизъм като в Западна Европа, ама и тоя див капитализъм от времето на Чарлс Дикенс не е добър за България.
    Тези икономически следствия са доста спорни особено в тези години на сериозна инфлация. Не отричам факта, че им увеличиха заплатите, но ефектът баш да е ръст на БВП. Строежът на инфраструктура със сигурност щеше да доведе до повече растеж на БВП, а и щеше да има инфраструктура после.

Предполагам и да не им ги бяха увеличавали при тази инфлация те щяха да излязат на протести и така или иначе щяха да им ги увеличат.

Както и да е. Но правилното решение беше и да посъкратят малко или барем като се пенсионира някой да закриват щата.

Ходя до общината по едни задачи, а там 2 млади девойки назначили отскоро. Цъкат си по телефона и като ги питаш тъй те гледат все едно си прекъснал нещо важно. Поне да знаеха и да можеха да ти отговорят. Лелките поне вършеха нещо.

Коментар

• - Много евтино се хващат рибоци на ППДБ/ИТН. А бсп-то - бълбук-бълбук-бълбук - се нагълта с вода.

Коментар

• А, бе, пропуснал съм та, да питам:
        - Какво става с ИТН?

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Има леки нюанси в управленията.

По времето на Костов главна тема беше приватизацията, ама то няма как и другояче да бъде.

После по времето на Царя главна тема беше НАТО и ЕС.

После тройната нямаха кой знае каква тема, ама поне въведоха плоския данък.

После ГЕРБ и Баце строиха инфраструктура.

Сега нещо ми убягва темата. А строежите спряха, за съжаление, или драстично намаляха.

Айде Шенген и Еврото. Ама и за двете не се полагат кой знае какви сериозни усилия на самотек - ако стане, стане.

Т.е. в момента изглежда че сме без посока и циклим на едно място: за/против мигранти, за/против залени сделки, за/против войната в Украйна. Като само караници без прогрес и поне някаква посока да има.
          Не е така,щото ППДБ увеличиха пенсиите и заплатите на държавните служители. Което води до по-високо потребление и повишен ръст на БВП.Щото индекса Джини ,който показва разпределението на богатството в обществото е най-висок в България от цяла Европа, с изключение на Турция (ако я приемем за европейска държава).Не че съм за комунизъм като в Западна Европа, ама и тоя див капитализъм от времето на Чарлс Дикенс не е добър за България.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
            [video=youtube;GEq0KK6SWUY]https://www.youtibg[/url]
            Асен Василев и истината за пътя на България към еврозоната
            Просто не е истина как е възможно хората да се кланят на мууууушшшшеенници, излъгали други нормални бизнесмени. А е барби този марикон изплати ли си борчовете за 10 милиона

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

По времето на Костов главна тема беше приватизацията, ама то няма как и другояче да бъде.

Сега нещо ми убягва темата. А строежите спряха, за съжаление, или драстично намаляха.

Айде Шенген и Еврото. Ама и за двете не се полагат кой знае какви сериозни усилия на самотек - ако стане, стане.

Т.е. в момента изглежда че сме без посока и циклим на едно място: за/против мигранти, за/против залени сделки, за/против войната в Украйна. Като само караници без прогрес и поне някаква посока да има.
              Пляскащите на партийни сбирки на герп сте много "обективни"

Коментар

БКП1 и БКП2 пак са на власт

L]
                За виновниците за националните катастрофи ли става дума във филма, ако е така, ще го гледам. Ако не не ме занимавай. Не знам дали ще съм жив за да видя как обесват и виновниците за сегашната национална катастрофа. Дано ми даде господ малко повече дни за да видя как увисват на крана всички сегашни виновници и още няколко дни за да мога да отида да се "измочам" на гробовете им
                Last edited by dmm; 19.01.2025, 19:26.

Коментар

В България има консенсус относно данъчната политика, данъците са ниски, което подпомага бизнеса, има работни места, няма социални паразити като в Западна Европа. Има и консенсус относно участието в НАТО, ЕС,Шенген ,Еврозоната.
                  Така че ,който и да бе на власт,развитието щеше да е сходно. Същевременно не смятам, че ако управляваха само ПП-ДБ България щеше да е много по-развита от сега. Но от твои колеги съм чувал в НЕФОРМАЛНИ разговори (така че информацията не е потвърдена)за голяма корупция при предишните управления на ГЕРБ. И учудващото е,че Пеевски е имал дори по-голяма неформална власт от ББ.Естествено те никога няма да ги кажат официално тия неща, но нямам причина да не им вярвам.
                  Общо взето си прав,че тая корупция не е чак толкова страшна,щото мен не ме бърка дали фирма А или фирма Б ще строи магистралата.Бърка ги такива като теб(не казвам, че всички бизнеси ги касае,но където има държавна поръчка или одобрение от държавни органи е Баташкото клане).
                  Иначе аз гласувам за ППДБ, не щото са много честни и компетентни,а щото се противопоставят на руската имперска политика в България. А аз съм краен русофоб.И то не,щото съм америкянофил или англофил,а съм почитател на(е това ще го запазя в тайна).

Коментар

Горките българи ! 81 години не могат да се отърват от тях !

ГЕРБ = БКП1 и БСП = БКП2 пак са на власт
                    Ами добре, ако това ще те накара да спиш спокойно. Важното е обаче, че най-големите комунета корумпираните крадци ПП-ДБ са изхвърлени зад борда, и най-важното - предстои им среща със съдебната система...... за много години .....

Last edited by Mateev; 19.01.2025, 18:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Въобще не ми е важно ГЕРБ да е на власт. Както виждаш не пиша за ГЕРБ, а против ПП-ДБ или по-точно против психясалия дъртак, който е на страната на ПП-ДБ.

Това, че гласувам за ГЕРБ, не означава, че съм влюбен в него. Просто ме устройва каква политика води. Факт е, че България е демократична държава. Факт е, че ни приеха в Евросъюза. Факт е, че ни приеха в Шенген. Факт е, че съвсем скоро ще приемем и Еврото. Факт е, че се оправиха пътищата, а не както бяха на дупки в бай-тошово време. Факт е, че в магазините има изобилие от стоки. Факт е, че държавата се напълни със западни коли, а напоследък те са все по-нови и по-нови. Мога да пиша още много, но и това е достатъчно, за да разбера, че Българина с голямо Б живее по-добре от преди.

Какво повече можем да искаме от политиците? Ами водят ни в правилната посока. При това положение бих гласувал за всеки един от тях, стига да не е комунистическа отрепка, която да иска да върнем социализма. Така че никога не бих гласувал за Израждане и за Меч, но към европейско оринетираните партии нямам нищо напротив. Нямам нищо напротив дори и срещу БСП, която иска да води социална политика, но не се отказва от Европейския път на България.

И тука всъщност започва конфликта в тази тема - коя точно проевропейска партия да управлява?
                      Има ли значение коя, след като ни води по пътя към Европа? Дори и ПП-ДБ - защо не.

Намразих ги ПП не защото не могат да управляват, а защото дойдоха на власт по нечестен начин. Всичко се започна с чекмеджето на Бойко Борисов, което беше най-голямата фалшификация на ламтящите за власт нови пишман-политици. После дойдоха протестите от надъхани олигофрени, които не знаеха какво да искат. И после дойде 4-годишната политическа криза, виновниците за която бяха именно ПП-ДБ и олигофрените около тях.

Въпреки това не ми пречи да управляват и ПП-ДБ. И ако аз съм активен в тази тема, то не е заради ПП-ДБ, а заради психясалия дъртак, който го презирам и не мога да го търпя. И докато той пише простотии всеки божи ден, ще пиша и аз хей така на пук на него. А когато той се махне, ще се махна и аз, защото въобще не ми пука за политиката и какво се случва там по висините.
                      В България има консенсус относно данъчната политика, данъците са ниски, което подпомага бизнеса, има работни места, няма социални паразити като в Западна Европа. Има и консенсус относно участието в НАТО, ЕС,Шенген ,Еврозоната.
                      Така че ,който и да бе на власт,развитието щеше да е сходно. Същевременно не смятам, че ако управляваха само ПП-ДБ България щеше да е много по-развита от сега. Но от твои колеги съм чувал в НЕФОРМАЛНИ разговори (така че информацията не е потвърдена)за голяма корупция при предишните управления на ГЕРБ. И учудващото е,че Пеевски е имал дори по-голяма неформална власт от ББ.Естествено те никога няма да ги кажат официално тия неща, но нямам причина да не им вярвам.
                      Общо взето си прав,че тая корупция не е чак толкова страшна,щото мен не ме бърка дали фирма А или фирма Б ще строи магистралата.Бърка ги такива като теб(не казвам, че всички бизнеси ги касае,но където има държавна поръчка или одобрение от държавни органи е Баташкото клане).
                      Иначе аз гласувам за ППДБ, не щото са много честни и компетентни,а щото се противопоставят на руската имперска политика в България. А аз съм краен русофоб.И то не,щото съм америкянофил или англофил,а съм почитател на(е това ще го запазя в тайна).
                      Last edited by Vergil1975; 19.01.2025, 18:45.

Коментар

БКП1 и БКП2 пак са на власт
                        За ПП и ДБ ли говориш?
                        Ами да, комуняги са, и на всичкото отгоре са много крадливи и много корумпирани. А че са много прости - това всеки го вижда.

Коментар

Така ще е. Още 500 години.
                          -------------------

Tatiana Christy

[SIZE=14px]И така, България се завърна на началната си точка от преди повече от десетилетие.
                          [COLOR=#FF0000][B]Ще има правителство на мутри
                          За ПП-ДДБ ли говориш?
                          Да, мутри са. Нещо повече - престъпници са съгласно наказателния кодекс и дори съгласно Конституцията.

Коментар

Не искам да пиша по тая тема, щото явно на Матеев му е важно, че ГЕРБ трябва да са на власт, само ще кажа,че никога не бих гласувал за човек,който е лежал в ареста в Чехия заради участие в канал за крадени коли.И е бил съдружник с Пашата.
                            Въобще не ми е важно ГЕРБ да е на власт. Както виждаш не пиша за ГЕРБ, а против ПП-ДБ или по-точно против психясалия дъртак, който е на страната на ПП-ДБ.

Това, че гласувам за ГЕРБ, не означава, че съм влюбен в него. Просто ме устройва каква политика води. Факт е, че България е демократична държава. Факт е, че ни приеха в Евросъюза. Факт е, че ни приеха в Шенген. Факт е, че съвсем скоро ще приемем и Еврото. Факт е, че се оправиха пътищата, а не както бяха на дупки в бай-тошово време. Факт е, че в магазините има изобилие от стоки. Факт е, че държавата се напълни със западни коли, а напоследък те са все по-нови и по-нови. Мога да пиша още много, но и това е достатъчно, за да разбера, че Българина с голямо Б живее по-добре от преди.

Какво повече можем да искаме от политиците? Ами водят ни в правилната посока. При това положение бих гласувал за всеки един от тях, стига да не е комунистическа отрепка, която да иска да върнем социализма. Така че никога не бих гласувал за Израждане и за Меч, но към европейско оринетираните партии нямам нищо напротив. Нямам нищо напротив дори и срещу БСП, която иска да води социална политика, но не се отказва от Европейския път на България.

И тука всъщност започва конфликта в тази тема - коя точно проевропейска партия да управлява?
                            Има ли значение коя, след като ни води по пътя към Европа? Дори и ПП-ДБ - защо не.

Намразих ги ПП не защото не могат да управляват, а защото дойдоха на власт по нечестен начин. Всичко се започна с чекмеджето на Бойко Борисов, което беше най-голямата фалшификация на ламтящите за власт нови пишман-политици. После дойдоха протестите от надъхани олигофрени, които не знаеха какво да искат. И после дойде 4-годишната политическа криза, виновниците за която бяха именно ПП-ДБ и олигофрените около тях.

Въпреки това не ми пречи да управляват и ПП-ДБ. И ако аз съм активен в тази тема, то не е заради ПП-ДБ, а заради психясалия дъртак, който го презирам и не мога да го търпя. И докато той пише простотии всеки божи ден, ще пиша и аз хей така на пук на него. А когато той се махне, ще се махна и аз, защото въобще не ми пука за политиката и какво се случва там по висините.

Коментар

Не искам да пиша по тая тема, щото явно на Матеев му е важно, че ГЕРБ трябва да са на власт, само ще кажа,че никога не бих гласувал за човек,който е лежал в ареста в Чехия заради участие в канал за крадени коли.И е бил съдружник с Пашата.
                              Нищо. Те си имат кой да гласува.

Коментар

• Не искам да пиша по тая тема, щото явно на Матеев му е важно, че ГЕРБ трябва да са на власт, само ще кажа,че никога не бих гласувал за човек,който е лежал в ареста в Чехия заради участие в канал за крадени коли.И е бил съдружник с Пашата.

Коментар

Working...
                                X