IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Пак говориш за партиен вот, а не мажоритарен. И аз имам същото предвид, като казвам, че е неприложим. "Кандидатът на ГЕРБ" или "Кандидатът на БСП" или "Кандидатът на ДБ" и т.н. не означава мажоритарен вот.
    Ааа, тука ме хвана в крачка

Трудно ми е да си представя "чисто" мажоритарни избори без партии. Т.е. влизат някакви личности в парламента, които не са свързани по никакъв начин.

Силно ме съмнява че ще проработи на национално ниво. На местно ниво обикновени така работи, но на национално е друго.

В момента имаме 6 партии и не могат да се разберат. Представи си да имаш 240 с различно мнение или поне 120.

Коментар

• Ето ви "плана за крадене" на герб

Ако Стивън Кинг напише следващия си роман за програмисти, убеден съм, че историята в него щеше да прилича малко на това, което ми се случи току що. Нека ви споделя...
      Отварям да чета Плана за Модернизация и Устойчивост (ПВУ) на ГЕРБ (който толкова много го криеха досега)...
      Това е плана според, който трябва да се разходват Европейските фондове за следващите 7 години и крайния му срок е 30 април. Плана е 73 файла (Word, Excel и др.), част от които имат линкове към Гугъл Драйв-ове с още стотици документи.
      Отварям детайлите по първата мярка предвидена в плана озаглавена "Създаване на национална STEM среда за умения на утрешния ден"... Викам си: "Брей, това звучи научно може пък да има нещо смислено вътре!".
      Отварям съответния Гугъл Драйв съдържащ подробните документи по мярката. Гугъл Драйва е качен от г-жа Косара Иванова. Викам си - това е сигурно служителката в министерството, на която са й възложили да пише и готви документите.
      Отварям директория "ПВУ/Модернизация/Дейност 1". Вътре първата папка се казва "1.1.1. ДГ с до 2 групи". Отварям първия файл "1.1.1. 2. Договор - ОДЗ 11 Слънце.pdf". Чета договора... И разбирам, че е договор за саниране на детска градина.
      Очите ми се разширяват. Това е първата мярка, първата дейност, първите договори. Изведнъж осъзнавам какво става. Свива ми се сърцето. Трескаво почвам да прехвърлям и да чета и други мярки и дейности по диагонал.
      И осъзнавам: Тия са направили план за дигитализация и модернизация, според който дигитализацията означава саниране на сграда, а модернизацията полагане на асфалт.
      Плана е изпълнен с дейности и мерки, които звучат гръмко, модерно и дигитално. Но като отвориш подробно дейностите, разходите и разчетите се стига само до бетон, асвалт и кофраж.
      Ума ми не го побира какъв акъл трябва да имаш, за да искаш да изкривиш навсякъде, където става дума за компютри, да го обърнеш на бетон и асфалт.
      Толкоз от партия, в която всички нейни членове се занимават със строителство и недвижими имоти...
      Това трябва да бъде спряно веднага! Трябва да се пренапише плана! Ако ще да закъснеем с 3-4 месеца, пак е по-добре отколкото да заключим парите отново в безмислен бетон и асфалт.
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Аз защо имам усещането, че Борисов е такъв страхливец, че е в състояние да допуска собствена публичност, само при формално потвърдено собствено "лидерство" и обезпечена от държавата охрана?

Коментар

• ГЕРБ и Борисов пак не разбрали - ние сме парламентарна, не пресконферентна, още по-малко джипкова република. Там се дават отчетите и отговорите. Това пише във Фейсбук профила си Илиян Василев.
          Джипко продължи да се "кара" на хората от екран и след това се чуди защото над 75 процента не могат да го траят. Действително не разбира че работи срещу себе си е срещу ГЕРБ.

Новата тактика е самоубийствена - те не носили отговорност за изпълнителната власт, а кабинетът е техен !? Ще предлагат кабинет. Отказват да внеса проекта за актуализация на закона за бюджета.

Има конституция, господа. Отговорността на министрите и премиера не е до гласуване на оставката им, а до идването на нов кабинет. При изпълнителната власт има непрескъсваемост. И като отказват да управляват се самозастрелват.

Ананиев щял да балансира бюджета до края на месец април, като по чудо. А това са селски хитрости, след като основните данъчни приходи са през този месец. След това другите да плащат за ангажиментите на Джипко.

Ами историята с 10 години връщане назад за период на комисията по проверка. Те си мислят, че ще я блокират с казуси, а тя може да си избере само няколко. Примерно да разследва защо Делян Добрев не остави поредния анекс към договора за Белене да изтече, а го прекрати едностранно само три дни преди крайния срок и така ни стовари милиард и 200 милиони неустойки по арбитражното дело, в което именно това прекратяване изигра ключова роля.

Или Борисов как нареди на Красимир Първанов да заобиколи Трайков и да подпише поредния анекс с който се удължи пак този договор.

Комисията сама решава с какво да се занимава, нали?

Без някаква доза самокритичност, без да разберат че с действията са отвратили България, ще ни разделят и може да стигнем да сблъсъци.. Включително с говоренето за преврат.

Май следва да очакваме Борисов да си тръгне като Тръмп с наш "6 януари" и призив за щурм на властта. Да опита. Само да опита.

Борисов няма да отиде в сряда в Парламента.

Това че възстановяват НОЩ само говори за тоталното им объркване.

Илюзията е че след като си бил толкова години на власт само ти можеш и знаеш.

Facebook, Илиян Василев

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

По принцип поне на последните избори в София за кмет ги спечели Фандъкова. А сега в София спечели ДБ.

Но тогава изборите бяха между Фандъкова и Мая Манолова. Многоооо кофти избор за електората на ДБ.

Та това ме навежда на мисълта - ако избора трябва да е между кандидат на ГЕРБ и кандидат на БСП (съответно първи и втори на първи тур) - останалите кандидат или избиратели кой биха подкрепили.

Демек дори и мажоритарните избори в два тура могат да доведат до избор между зло и по-малко зло. А читавите кандидати да останат назад.

Пак говориш за партиен вот, а не мажоритарен. И аз имам същото предвид, като казвам, че е неприложим. "Кандидатът на ГЕРБ" или "Кандидатът на БСП" или "Кандидатът на ДБ" и т.н. не означава мажоритарен вот.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Не знам. Тоя въпрос, пък и тая част от историята никога не ме е вълнувала. Нямам идея какво означава Кушански период. Ама не се съмнявам, че циганите са етнос водещ своето начало от Индия.
              Българите заселили се в Бактрия създават голяма държава империя която включва Таджикистан,Узбекистан ,Авганистан,Пакистан и половин Индия,
              достигнала най-голямо могъщество при кан Ишка.В индийските исторически източници пише за нахлуването и заселването на ариите по поречието
              на река Инд.Предполага се ,че капанците от Разград и Исперих са техни потомци.

Коментар

Щото гласовете за ГЕРБ са купени. Защото в това село, пък и във всички "ромски" села и махали пазаруването на гласове е масова практика. И защото във всичките последни места ГЕРБ печели убедително с около и над 50%.
                Във всички села и малки населени места ГЕРБ печели с над 50%. Там зависи от кой е местната власт и хората гласуват за него. Преди беше така за БСП, ама ГЕРБ успяха да ги изместят.

Реално там хората не се интересуват от политика и гласуват за тоя дето им асфалтира централната улица или поне дойде да ги види и да ги пита как са?

Преди това бяха представители на БСП, след това ходеше Цветанов, сега ходи Борисов.

Та за кой да гласуват като те не се виждали очите на никой друг партиен лидер? А пък ако им е асфалтирал централата улица - вече край следващите 10 години ще гласуват само за него.

Ако са малко по-живо и по-голямо село един ремонт на училището печели селото за следващите поне 3-4 избори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Най-много ги има в България и Румъния и това може да е свързано с Кушанският период на българите.
                  Струва ми се невероятно милиони от тях да напуснат Индия и да се заселят точно на Балканите и то при
                  българите.
                  Не знам. Тоя въпрос, пък и тая част от историята никога не ме е вълнувала. Нямам идея какво означава Кушански период. Ама не се съмнявам, че циганите са етнос водещ своето начало от Индия.
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Щото гласовете за ГЕРБ са купени. Защото в това село, пък и във всички "ромски" села и махали пазаруването на гласове е масова практика. И защото във всичките последни места ГЕРБ печели убедително с около и над 50%. Половината са директно напазарувани с пари платени на избирателя да гласува контролирано, а другата половина са купени с непрекъснатото облъчване от екрана на БНТ, БТВ и Нова на Боко Тиквата и неговите "послания" от джипката. На БНТ оня ден Боко им увеличи парите, а на БНР, което е донякъде критично, т.е. само част от журналистите критични към Боко, има намали субсидията. И на частните телевизии БТВ и Нова Тиквун раздава пари под формата на реклами и разни други. Това даже не е тайна.
                    ГЕРБ купува избиратели и с раздаването на калпак, пак нескрито предизборно на пари за пенсии и помощи.

Впрочем и гласовете (поне 80-90%) за другите партии в подобни населени места са купени. Обществена НЕтайна е, че избирателите там ако не им платят, не гласуват. Говоря за болшинството. Има много споделени в медиите наблюдения, как "ромите" чакат до края на изборни ден да им платят и тогава вкупом да се втурнат към урните. И понеже ГЕРБ са факири в купуването, те си ги купуват отрано. Тази партия има големи традиции, наследени от Цветанов.
                    Щото ако видиш резултатите на Цветанов, как в някакви забутани места се намират 10%, които да гласуват за него, разбираш колко силна е цветановщината в тази псевдо партия.

Пиша "ромски" защото модераторите ме поправят "политкоректно". А иначе не ми е ясно какво общо имат циганите, които са с произход от Индия, с Римската империя, та да се наричат римляни. Защото "роми" означава римляни.
                    Най-много ги има в България и Румъния и това може да е свързано с Кушанският период на българите.
                    Струва ми се невероятно милиони от тях да напуснат Индия и да се заселят точно на Балканите и то при
                    българите.
                    Last edited by Grosss; 18.04.2021, 13:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Защо приемаш че всички гласове за партиите, които не харесва са купени?

По твоята логика и гласовете за Слави в това село са купени.
                      Щото гласовете за ГЕРБ са купени. Защото в това село, пък и във всички "ромски" села и махали пазаруването на гласове е масова практика. И защото във всичките последни места ГЕРБ печели убедително с около и над 50%. Половината са директно напазарувани с пари платени на избирателя да гласува контролирано, а другата половина са купени с непрекъснатото облъчване от екрана на БНТ, БТВ и Нова на Боко Тиквата и неговите "послания" от джипката. На БНТ оня ден Боко им увеличи парите, а на БНР, което е донякъде критично, т.е. само част от журналистите критични към Боко, има намали субсидията. И на частните телевизии БТВ и Нова Тиквун раздава пари под формата на реклами и разни други. Това даже не е тайна.
                      ГЕРБ купува избиратели и с раздаването на калпак, пак нескрито предизборно на пари за пенсии и помощи.

Впрочем и гласовете (поне 80-90%) за другите партии в подобни населени места са купени. Обществена НЕтайна е, че избирателите там ако не им платят, не гласуват. Говоря за болшинството. Има много споделени в медиите наблюдения, как "ромите" чакат до края на изборни ден да им платят и тогава вкупом да се втурнат към урните. И понеже ГЕРБ са факири в купуването, те си ги купуват отрано. Тази партия има големи традиции, наследени от Цветанов.
                      Щото ако видиш резултатите на Цветанов, как в някакви забутани места се намират 10%, които да гласуват за него, разбираш колко силна е цветановщината в тази псевдо партия.

Пиша "ромски" защото модераторите ме поправят "политкоректно". А иначе не ми е ясно какво общо имат циганите, които са с произход от Индия, с Римската империя, та да се наричат римляни. Защото "роми" означава римляни.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Руското министерство на отбраната затваря Керченския проток, който свързва Черно и Азовско море, за военни кораби и нетърговски плавателни съдове на други държави, от следващата седмица до октомври 2021 г., съобщават украински медии.
                        Не бих се учудил ако и Турция затвори Босфора и Дарданелите за военни кораби.Спряха разплащането с биткойни
                        защо и това да не направят?
                        Last edited by Grosss; 18.04.2021, 13:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
                          Местните избори за кметове нали са мажоритарни. Някакви коренно различни резултати ли се получават в сравнение с останалите избори? Не се занимавайте с глупости, а се съсредоточете върху важните неща.

По принцип поне на последните избори в София за кмет ги спечели Фандъкова. А сега в София спечели ДБ.

Но тогава изборите бяха между Фандъкова и Мая Манолова. Многоооо кофти избор за електората на ДБ.

Та това ме навежда на мисълта - ако избора трябва да е между кандидат на ГЕРБ и кандидат на БСП (съответно първи и втори на първи тур) - останалите кандидат или избиратели кой биха подкрепили.

Демек дори и мажоритарните избори в два тура могат да доведат до избор между зло и по-малко зло. А читавите кандидати да останат назад.

Коментар

• Руското министерство на отбраната затваря Керченския проток, който свързва Черно и Азовско море, за военни кораби и нетърговски плавателни съдове на други държави, от следващата седмица до октомври 2021 г., съобщават украински медии.

Коментар

• Местните избори за кметове нали са мажоритарни. Някакви коренно различни резултати ли се получават в сравнение с останалите избори? Не се занимавайте с глупости, а се съсредоточете върху важните неща.

Коментар

49 гласа е купил Цветанов, а 500 гласа са купили ГЕРБ. А 400 гласа от 4000 гласоподаватели са си 10%
                                При това от всичките в списъка, само половината гласуват изобщо или са в селото.
                                Така че ГЕРБ са купили 20% от наличните гласове.

Елементарно, Уотсън. Няма нужда да бъда дипломиран "математик" за да сметна колко приблизително са напазарували гробарите на България в това село.
                                Защо приемаш че всички гласове за партиите, които не харесва са купени?

По твоята логика и гласовете за Слави в това село са купени.

Коментар

Working...
                                X