IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Ще промени, ще промени. Сега дори българи гласуват с бюлетини и продават гласа си. Вчера слушах за Студентски град. Застъпник в секция вижда как групи студенти гласуват САМО с бюлетини. По десетина човека един след друг и всичките с хартия. А младите са на ТИ с компютрите. Не е естествено 10 човека млади един след друг да гласуват с хартия.

Явно, влизат в стаичката, отбелязват гласа си, снимат го с телефона и пускат бюлетината.
    Нищо не снимат - първия пуска предварително докопана и попълнена бюлетина, и носи неговата на онбашията, който я отбелязва за следващия... тия номера на бюлетините, да не мислиш че ги сравняват преди да я пуснат.
    Тая врътка я споменаха миналата седмица. А студентите, още отпреди 15 години, гласуваха с някакви уверения или е*емси какви документи от университета на по няколко места - същата работа като с рейсовете от Турция.
    Трябва да направят отбелязването в списъците електронно и централизирано в един регистър. Само така ще отрежат тия туристи.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Направо ме разплака

Що не видя данните по образование направо, вместо да вадиш от 10 дерета вода за да доказваш изсмилена схема.

Пусни го в Гугъла ще ти излезе статията: Най-голям процент от висшистите са гласували за ГЕРБ, "Демократична България" и "Има такъв народ"

ГЕРБ - 26%
      ДБ - 18%
      ИТН - 17%

Нещо младежта не може да смята.
      ГЕРБ - 26% средно, вишисти - 26% - т.е. абсолютно среден вот.
      ДБ - 9.5% средно, вишисти 18% - т.е. доста повече вишисти.
      ИТН - 17.6% средно, вишисти 17 - т.е. малко по-малко вишисти от средното.
      Ако не те мързи - сметни го през броя гласували...
      Last edited by Тъпо парче; 17.04.2021, 16:04.

Коментар

Искам да направят гласуването машинно. И да няма номера на бюлетините. Да видим тогаз неграмотните цигани, които ги купуват от повечето партии, ама най-много от ГЕРБ и ДПС, как тогава ще гласуват за тез, които броят парите. А ако се активира и полицията малко, да насмете купувачите на гласове, то резултатите на ГЕРБ ще се спихнат наполовина.
        Ще влиза някой с тях да им казва къде да цъкат.

Или ще си казва "Аз съм неграмотен, не мога да чета, ама искам да гласувам за ...". И от комисията някой ще му го цъкне вместо него.

Или най-удобния вариант купувача на гласове ще им покаже снимка на екрана с това къде да цъкнат.

Смятам че и те ще се оправиш с такива инструкции даже.

Коментар

В това ромско село е паднало голямо пазаруване на гласове. Ама ГОЛЯМО.
          Не, не е - тука няма грам пазаруване на гласове. Ако го сравниш с околните села ще видиш същите резултати, с тази разлика че вместо ДПС, са за БСП.

Щеше да има купуване на гласове, ако са гласували над 90% и всичките за една партия. А от над 6000 човека са гласували само 1000. Разбирам да бяха 5000 гласували и от тях 4500 за ГЕРБ - но уви не е.

Коментар

Така че дали ще има 100% машинно гласуване или не - това няма да промени с нищо резултатите абсолютно никъде.
            Ще промени, ще промени. Сега дори българи гласуват с бюлетини и продават гласа си. Вчера слушах за Студентски град. Застъпник в секция вижда как групи студенти гласуват САМО с бюлетини. По десетина човека един след друг и всичките с хартия. А младите са на ТИ с компютрите. Не е естествено 10 човека млади един след друг да гласуват с хартия.

Явно, влизат в стаичката, отбелязват гласа си, снимат го с телефона и пускат бюлетината.
            А отвън ги чака търговеца. Те му показват снимката на бюлетината и вземат парите. Просто и ефикасно. Снимането отнема 5 секунди за младите факири на айфоните. И не се вижда.
            А при машината няма да стане, защото ще ги видят. Машината се вижда, а само екрана е скрит зад малко параванче на самата машина.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Искам да направят гласуването машинно. И да няма номера на бюлетините. Да видим тогаз неграмотните цигани, които ги купуват от повечето партии, ама най-много от ГЕРБ и ДПС, как тогава ще гласуват за тез, които броят парите. А ако се активира и полицията малко, да насмете купувачите на гласове, то резултатите на ГЕРБ ще се спихнат наполовина.

Коментар

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение

Висшисти, които ги е страх да пипнат машинката
                Аре бе.
                А тези цоциалозите, толкова глупости написаха преди и след изборите.
                Това с машинният вот е официална статистика!
                Както казах, това нищо не доказва

Аз няколко пъти съм се изказвал в подкрепа на най-простите и ефективни решения.

Бели бюлетини с имена на партии (евентуално номера) дето могат да се отпечатат на всеки принтер, поставени в обикновен бял плик и пуснати в урна. Това за мен е идеалната система.

Понеже каквото говоря, това и правя - съответно предпочитам да си пусна хартиената бюлетина.

Нарича се консерватизъм и липса на доверие към супер дупер сложните системи и технологии - особено па там където няма нужда от тях.

Защо да е просто, като може да е сложно?

А иначе усложняването до нищо не води освен до харчене на повече пари и обърквации.

Нито ще промени изборните резултати, нито нищо.

В началото бюлетините бяха цветни и с номера и имена на партии. После въведоха тези интегралните бюлетини, където можеш да избираш и преференции. Под сурдник идеята уж било да затрудни неграмотните и резултатите на ДПС да паднат. Щото нали с цветни бюлетини ДПС много лесно гласували. А с тези трудните щяло да им бъде трудно. Ми резултатите на ДПС не паднаха. Но за сметка на това се случи 15/15 с избирателите на БСП.

Т.е. резултатите на никоя партия не се промениха, но се случиха обърквации.

И другото, което се случи е невалидните бюлетини да се увеличат. А те се увеличават, щото сложността се увеличава. Отделно обработката на резултатите също се усложни.

Така че дали ще има 100% машинно гласуване или не - това няма да промени с нищо резултатите абсолютно никъде.

Коментар

• Понеже едно герберче твърди, че избирателите на ГЕРБ били най-образованите, то погледнах резултатите в едно чисто ромско село.

Село Градец, община Котел, обл.Сливен
                  Истинско ромско село.

Едно от най-големите села в Сливенска област е село Градец. Населението му е над 6000 души, а 5900 от тях са роми. Те се оплакаха от сериозни проблеми в селото, които според тях не се решават адекватно от местната власт – липса на вода, пътища, здравно обслужване.
                  https://bnr.bg/post/101011345/selo-g...ivenska-oblast

Избирателен протокол 211100003.
                  Действителни гласове - 307
                  За БСП - 43
                  За ДПС - 73 От тях с машина - 4
                  Републиканци - 6 Само с бюлетини.
                  За ГЕРБ - 142 Машинно - 46
                  За Слави - 18

Тука почти не са чували за чалгаря, ама бат Тиквата много го любят. И 25% от ромите са вишисти.

Избирателен протокол 211100004.
                  Действителни гласове - 294
                  За БСП - 22
                  За ДПС - 79 От тях с машина - 0
                  Републиканци - 16 С бюлетини - 15
                  За ГЕРБ - 160 Машинно - 15
                  За Слави - 3

И в тази секция не са и чували за Слави Трифонов, ама много обичат Боко Тиквата и неговия бивш заместник Цвъки Цветанов, та са "републиканци".

Избирателен протокол 211100005.
                  Действителни гласове - 197
                  За БСП - 34
                  За ДПС - 38 От тях с машина - 0
                  Републиканци - 8 С бюлетини - 8
                  За ГЕРБ - 106 Машинно - 1
                  За Слави - 0,0000
                  Тука па НИКОЙ не е чувал за Слави, ама 8 са за Цветанов.

Избирателен протокол 211100006.
                  Действителни гласове - 220
                  За БСП - 26
                  За ДПС - 59 От тях с машина - 3
                  Републиканци - 19 С бюлетини - 5
                  За ГЕРБ - 100 Машинно - 12
                  За Слави - 0,0000

Който иска може да си ги сметне.
                  За мен изводът е ЯСЕН.

В това ромско село е паднало голямо пазаруване на гласове. Ама ГОЛЯМО.

И ГЕРБ печели убедително с 49,9% от гласовете. 508 гласа
                  ДПСто е купило и то 249 глас. 24%

А за Слави Трифонов никой почти не е чувал. Само 21 човека. Някакви си 2%. Осем пъти по-малко отколкото в национален мащаб. Явно теа цигани не обичат чалгата.....

И в туй село СИЧКИТЕ са завършили Сорбоната или Кембридж. Или поне половината.
                  Last edited by aleks262; 17.04.2021, 15:38.

Коментар

• До кога полицейски патрулки ще пазят съмнителни с класи. Кой се вози в тези коли? Лойко и някой от хунтата ли?
                    Полицейски коли движеха и зад Пепи Еврото и жена му Любена, бухалки на дебеля. Полицята е в слугинаж на хунтата....
                    Но скоро ще лъснат кой си е купувал коли и яхти с народните пари и приближените до хунтата.

А ти се крии мишко щото видяхме каква си мишка...

Според мен и в сряда няма да видим този страхливец.

Като краде парите на народа и ги даваше на тоя и оня не се криеше, а сега си като хамстер. Цял живот си бил един неблагходарен крадлив и жалък плъх и такъв ще си останеш крадецо на бизнеси

Коментар

Направо ме разплака

Що не видя данните по образование направо, вместо да вадиш от 10 дерета вода за да доказваш изсмилена схема.

Пусни го в Гугъла ще ти излезе статията: Най-голям процент от висшистите са гласували за ГЕРБ, "Демократична България" и "Има такъв народ"

ГЕРБ - 26%
                      ДБ - 18%
                      ИТН - 17%

Не вярвам на подобна статия, другарю гербераст, защото тя е платена от ГЕРБ и няма официално проверими данни, които да подкрепят подобни изводи.

Докато моите данни са извадени от протоколите на РИК, които са публикувани от Централната избирателна комисия и същите имат силата на ДОКУМЕНТ.

А ти ако искаш да се приравняваш с неграмотните цигани, които масово гласуваха за ГЕРБ заради 40-50 лв, то си е твоя работа.

Коментар

Направо ме разплака

ГЕРБ - 26%
                        ДБ - 18%
                        ИТН - 17%

Висшисти, които ги е страх да пипнат машинката
                        Аре бе.
                        А тези цоциалозите, толкова глупости написаха преди и след изборите.
                        Това с машинният вот е официална статистика!

Коментар

• Nikolay Slatinski

"През тази нощ се случи нещо безпрецедентно!
                          Снощи аз публикувах тук кратък статус, в който едно към едно цитирах думи на досегашния премиер ББ!
                          Тове бе част от неговия автентичен език. И нищо не бе добавено от мен, нито дори запетая.
                          И изведнъж другарят Фейсбук свали и безпощадно изтри с безкомпромисна цензура тази моя публикация, защото съдържала цинични, грубо невъзпитани, неприемливи и нецензурни изрази!

И дори ме заплаши най-сурово и убийствено категорично, че ще закрие моя профил, ако продължавам да използвам такива изрази! Обруган и репресиран съм аз, който, както знаят приятелите ми, абсолютно никога не псувам и изобщо не използвам нецензурни думи!
                          Ама, питам аз учтиво и коленопреклонно уважаемия другар Фейсбук – защо наказва мен? Та това е начинът, по който се изразява досегашиният ни премиер?! Аз нямам никаква вина, че той говори по подобен начин...
                          Защо така бе, другарю Фейсбук!?

Направо съм потресен. Та аз само цитирам мъдрите слова на своя досегашен премиер, а пък тези слова изведнъж биват обявявани и обвинявани, че съдържали цинични, грубо невъзпитани, неприемливи и нецензурни изрази!
                          Защо пострадалият и предупреденият да съм аз, а не досегашният мой премиер!
                          В цитираното от мен мой е само профилът във Фейсбук, всичко останало е на ББ…"

"Внимание, говори Бойко Борисов!

Да им завра чекмеджета, компромати в задн… ия двор, дебелаци, шкембета, пунта мара, келеш, мисирки, главанаци, простаци, шестаци, кюфтаци, ще ги спукам от бой на изборите, пипни ме за мускула, хвани ме за шлифера, българите са като моите кучета, разфасовали момчето (за убития ученик в Перник), гърдите са ми големи, вие сте прости и аз съм прост, младите да копат картофи, да не стават студенти, а овчари..."

Коментар

• И ТОШЕТО СЕ ИЗКАЗА!
                            След като заплаши журналист, Тошето се изказа в Народното събрание. Но какво каза? Каза, че не е ясно колко ще изкара новият парламент. Така откри топлата вода. И се хвана за Избирателния кодекс, както и за субсидията за партиите. Което означава, че мисълта му е тясно партийна, а не национално отговорна. Хвана се за начина на гласуване, а не за смисъла от гласуването. С второто си предложение за левчето субсия само подсказа, че партиите трябва да станат инструмент на мафията, на бизнесменското задкулисие, на олигарсите. Защото когато държавата не им дава пари за дейността им, ясно е кой ще им ги дава и кого те ще обслужват.

Коментар

Извадих данни за машинното гласуване на избирателите. Данните засягат само партиите и коалициите влезли в Народното събрание.
                              [/SIZE]
                              Направо ме разплака

ГЕРБ - 26%
                              ДБ - 18%
                              ИТН - 17%

Коментар

• Извадих данни за машинното гласуване на избирателите. Данните засягат само партиите и коалициите влезли в Народното събрание.

На първо място по машинен вот е коалицията "Демократична България" с 42,5% машинен вот.
                                На второ място е "Изправи се. Мутри вън" с 34,4% машинен вот.
                                Непосредствено след тях е "Има такъв народ" с 33,4%.
                                По средата са избирателите на БСП с 25,6%.
                                Доста по-назад са избирателите на "ГЕРБ - СДС" с 14,8%.
                                Очаквано последна е ДПС с 6,7% машинен вот.

Какви изводи си вадя аз от тези факти:

За ДБ са гласували най-образованите и вероятно най-младите избиратели. Вероятно при тях е нисък процентът на купения цигански вот.
                                "Изправи се. Мутри вън" със 34,4% и "Има такъв народ" имат приблизително еднороден състав избиратели, както и не висок процент на купен цигански вот.
                                Избирателите на "ГЕРБ - СДС" са прости и неграмотни, като купените и контролирани от тях цигански избиратели са много.
                                Избирателите на ДПС са най-назадничави и неграмотни. При тях контролираният вот и машинациите в избирателните секции са най-много. Припомням, че имаше избирателна секция в някакво турско населено място със 100% машинен вот! На фона на 6-7% от избирателите на ДПС.

Та искам да поздравя тукашните хвалители на Боко Тиквата:

Браво тиквени избиратели! Вие се гордеете, че сте прости и необразовани, като купените от вас цигани.

Препоръка към антиГЕРБ мнозинството в Народното събрание:

1. Задължително въвеждане на изцяло машинен вот във всички избирателни секции с повече от 50 избиратели.

2. Премахване в избирателната бюлетина на номерацията на партиите. Избирателите ще гласуват според имената на партиите и коалициите. Неграмотните и простите ще се объркат. Така ще се намали купения и контролиран вот.

А пък в избирателните секции в Турция и в Кърджали ще падне голям смях. Те не знаят български.

Коментар

Working...
                                X