В студиото на бнт предтавителката на герб-сдс остави неприятни впечатления.. След нас и потоп
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ДПС ще подхване Боко първо. Това са хиени и разкъсват падналия водач. Крадоха заедно, тиквата повече....ще бързат да го тръскат. Абе къде е гешев
На Гешев му шият нов каскет и скоро ще му го нахлупят. Ще променят Конституцията така, че главният прокурор да има мандат от 5 години и да се избира от Парламента, а не от ВСС. Това означава "Гешев аут".
Впрочем не съм сигурен, че такава поправка ще мине през Конституционния съд. Възможно е той да отмени такива изменения, защото са твърде радикални и са предмет на Велико народно събрание.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от щурец Разгледай мнениеНе е ТОЧНО така. За четец не знам, но знам, че машината има USB порт и че резултатите от избора на съответната машина ВЕДНАГА след приключване на гласуването се прехвърлят на флашка, която се носи в районната избирателна комисия. Така че данните се прехвърлят за секунда, с един клик.
А четец е нужен само за разчитане на данните от листчето, което машината изплюва след като гласува избирателя и листчето се пуска в една затворена кутия. Те не участват в броенето, защото има разпечатка на машинния вот и няма нужда да се броят листчета, а честно казано не съм ги и гледал. Какво те интересуват листчетата? Не че не може да се закупи по един четец за всяка РИК, ама кому е нужно.
gigow , четеца чете картата за гласуване ,дето ти я дава комисията. Обработва с коя карта как се гласува , вкарва в памет
за да може после със съответен софтуер информацията да се прехвърли на флашка .
Впрочем , защо ли са си взели "четеца" ? А цялата информация дали не е и там ?
Нещо , което го нямаш , не знаеш как точно работи...
Аха, това не го знам. Мислех че говориш за разчитане на баркода, който се изписва на разписката след гласуването на всеки избирател.
Ама за тия четци на картите нещо не ми се връзва да ги сложат, па да ги вземат. Ами че всеки банкомат у нас има такъв четец. А банкоматите са хиляди.
И тази карта е единствено за да не може един избирател да гласува два пъти, докато уж се мота пред машината. Тя няма друго предназначение според мен. Данните за това за какво се гласува се обработват не от "четеца", ами от самата машина. И самите данни накрая се прехвърлят на флашка. Четецът няма нищо общо с това.
А самият четец със сигурност е много просто устройство. И евтино.
Не ми се връзват нещата, които твърдиш. Няма логика.
На следващите избори, лятото или наесен, ще питам техника, който обслужва машините.
Коментар
-
ДПС ще подхване Боко първо. Това са хиени и разкъсват падналия водач. Крадоха заедно, тиквата повече....ще бързат да го тръскат. Абе къде е гешев
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Нещо се се оказва че точно тия къде до сутринта му се подмазваха и въртяха далавери с министерства и кметства днес първи се отркоха от него подмиха дупарите хванаха се за палците и се надупиха на новата власт.Само да ви кажа да внимавате че ДПС дебне изотзадзе тихомълкомтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Не е ТОЧНО така. За четец не знам, но знам, че машината има USB порт и че резултатите от избора на съответната машина ВЕДНАГА след приключване на гласуването се прехвърлят на флашка, която се носи в районната избирателна комисия. Така че данните се прехвърлят за секунда, с един клик.
А четец е нужен само за разчитане на данните от листчето, което машината изплюва след като гласува избирателя и листчето се пуска в една затворена кутия. Те не участват в броенето, защото има разпечатка на машинния вот и няма нужда да се броят листчета, а честно казано не съм ги и гледал. Какво те интересуват листчетата? Не че не може да се закупи по един четец за всяка РИК, ама кому е нужно.
gigow , четеца чете картата за гласуване ,дето ти я дава комисията. Обработва с коя карта как се гласува , вкарва в памет
за да може после със съответен софтуер информацията да се прехвърли на флашка .
Впрочем , защо ли са си взели "четеца" ? А цялата информация дали не е и там ?
Нещо , което го нямаш , не знаеш как точно работи...
Коментар
-
Онлайн гласуването.
https://en.wikipedia.org/wiki/Electr...ing_by_country
Реално го има само в Естония. В 2-3 кантона в Швейцария и някоя и друга провинция в Канада - тука говорим за местно ниво.
Няколко държави Франция, Финландия и пр. са го разглеждали като опция, но са го отхвърлили като прекалено рисково. Има няколко съмнения и доклада че като е ползвано тук таме ограничено е имало хакерски атаки към сървърите.
А Холандия, Ирландия и Казахстан са имали някаква форма на машинно гласува, но са се отказали след време. Явно им е идвало скъпо и не е решавало никакви проблеми, най-вероятно е правило нещата по-сложни.
Реално хората си цъкат хартийките
Аз и друг път съм казвал колкото по-просто е една система толкоз по-добре. Най-добре цветните бюлетини и това е. Айде да не са цветни, бели с името на партията (и номера) и без преференции. Могат да се принтират на обикновен принтер и да се сложат в обикновен плик и да се пуснат в обикновена урна.
Чиста работа.
Сега ще стане някъв гаф - ще почне рев как някой фалшифицирал изборите и ще ги махнат или ще искат нови машини.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Пак не си в час бе "математика".
Избирателните секции в България са по предварителен списък 11 907.
Отвори екселския файл на ЦИК, там го пише. https://www.cik.bg/bg/ns2017/voters
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Мисля че изтърваш една нула. Правилното е още 30-40 хиляди.
Избирателните секции в България са по предварителен списък 11 907.
Отвори екселския файл на ЦИК, там го пише. https://www.cik.bg/bg/ns2017/voters
Закупените до сега машини са около 9600. ЦИК ще купи 9600 машини за гласуване за изборите
Можеш ли да извадиш от 11906 числото 9600? Нали си "математик?
Да се закупят още 2500 машини ще стигнат и ще има 200 резерв. Да речем, че не стигат 200 резерв и купим не 2500 ами още 3000.
Бати математика! Спирам да се занимавам теб. Обучението ти вече само с пари.
Коментар
-
НОЩ е разпуснат.... какво ли не прави тигъра от Банкя.... пардон мишока
Боко що се нервираш нали имаш пълни чекмеджета с милиони евро и златни кюлчета. Нали ламтеше за пари... хайде харчи си пачките с дебелян.
Трябва европейската прокуратура в бъдеще да разследва изнасяните милиарди в самолети и пращани по пощата кашони с пари на определени поставени лица и червени бюлетини за мутрафона и дебеля. Трябва незабавна чистка навсякъде основно в полицията контролирана от мутрите и техните бухалки. Трябва твърда ръка срещу хунтата.
Ако и новата власт са меки китки и не удрят твърдо скоро с откраднатите милиони ще се завърнат ще си напазаруват изборите и отново ще се докопат до власт.
Време е за осъдителни присъди за крадливите мутри и чиновниците работещи в техен интерес. Трябват глоби и затвори.
Мавродиев също да бъде търсен за онези 75 милиона кредити. Да бъде разследван и за Ламбовски и отпуснатите шурубаджанашки заеми на БИОМАСА.
- 1 like
Коментар
-
Ако някой се пита има ли партии неизцапани с купен или манипулиран, то ви казвам че НЯМА.
Ето новата партия на Мая, "Изправи се. Мутри вън". Ще речеш, че там всичко трябва да е чисто. Да, ама не!
Например с.Приселци, Варненско. Протокол 030100011.
Действителни гласове - 446
За БСП - 32
Възраждане - 15
За Васил Божков - 11
За "Изправи се. Мутри вън" - 68
Марешки - 24
ГЕРБ - 123
Слави - 86
Значи в национален мащаб "Изправи се . Мутри вън" има 4,72%, а в това село печели 15,3%. Впечатляващо нали? Почти 4 пъти повече.
Още по-интересно е, че има 55 преференции и от тях 46 са за кандидат №103. Това е някой си Димитър Симеонов Костадинов.
Очевадно е, че тоя Димитър Костадинов е купил 46 гласа. Без тях гласувалите за Мая щяха да са 22. Което е долу-горе нормалното 4,9%.
Не казвам, че партията е организирала това, защото е очевидно, че гласовете са купени за един кандидат. Ама какви са тия кандидати?
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение"Предлагам партийния дом да стане музей на тоталитаризма-- с всичките му гадости. Ще стане великолепна експозиция, ако в него се довлекат демонтирани съветски паметници. Той всички няма да може да побере, но доста боклук би събрал. Предлагам в него да има образователни и обучителни видеа и лекции за тоталитарния режим -- така както в Германия, където учениците задължително се водят на обучение какво са представлявали концентрационните лагери и други нацистки места. Музеят на тоталитариза трябва да бъде символ на демокрацията -- като гарант, че този режим никога няма да се повтори, колкото и някои да се опитват да направят това -- като последното правителство, например!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Глупости! Пълни и абсолютни глупости.
Бившият Партиен дом си е една административна сграда, много пъти по-удобна за сграда на Парламента, отколкото историческата му сграда. Какво значение има кой го е строил и какво предназначение е имал преди. Сграда като сграда. Депутатите имат там кабинети, където да работят. Или ти мислиш, че депутатът работи само като се изказва или гласува в пленарната зала? Че това е само 5-10% от неговата работа. Останалото е работа в комисии, работа с експерти. Как си представяш сега депутатите да работят всички в стаята на парламентарната група? 40- 50 - 70 човека в една стая? И личните помощници, и експерти по ... каквото трябва. И да работят?
Бившият Партиен дом е идеален за работа на НС. Депутатите си работят в кабинетите и само за изказване или гласуване отиват в пленарната зала. Във време, което ще бъде определено в разпечатка на дневния ред. Например от 10.00 до 10.50 изказвания по еди си кой проектозакон. В 11.00 гласуване.
А музей на безсмислиците на тоталитаризма можеше да стане Мавзолеят, който твоите хора разрушиха. Щото са тъпи като гьонове.
Коментар
-
не е страхлив
жалък е
да му свалят охраната и да го оставят на тези, които рекетира 11 години
Коментар
Коментар