IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
    Да ви напомня, че според някои оценки през 2017г. производството на пшеница в България е рекордно. Според тези оценки досега никога България не е произвеждала толкова много пшеница, колкото е произвела през 2017г.
    Бе, Ванчо, това се нарича монокултурност. Не е баш положително явление. Особено когато е за суров износ и принадените продукт и стойност минимални.

    Коментар


    • Пускам го и тук заради политическите му паралели дори с клиничния български случай:
      Днес е 9 септември. Свързваме го с 1944 г. Само че 1944 произлезе от 1917. Дори може би произлезе от 9.09.1917 г.

      100 години от началото на Руската гражданска война (1917 - 1939).

      Днес се навършват 100 години от началото на т. нар. Корнилов метеж 27.08 /н.с.9.09/ - 31.08 /13.09/ 1917 г. Според мен с него започва гражданската война в Русия.
      Съществуват два възгледа за феномена гражданска война. Според тясното разбиране това са военни действия между военни формации на една държава..Според по-широкото гледище това са въоръжени и политичeски сблъсъци между членовете на национална общност. През съветската епоха бе възприето първото становище, което ограничаваше гражданската война в Русия до 1918-1921 г. Защо? За да не се включват в рамките й болшевишкия преврат, борбите между фракциите в болшевишката партия, терорът на болшевиките срещу останалите партии, граждански и политически движения и не на последно място, войната срещу руското село, каквато представлява колективизацията. Напоследък началото бе прехвърлено към декември 1917 г. - казашките бунтове срещу болшевишките аграрни мероприятия.

      След болшевишкото надигане през юли 1917 г. тяхното ръководство е разгонено и те са компрометирани като германски агенти. Постепенно сред управляващите се формира мнение, че многовластието и анархията трябва да бъдат преустановени. Военните се надяват, че с поставянето под контрол на Петроград и Москва, подобно на 1906 г. народното революционно брожение ще бъде овладяно. Новоназначеният главнокомандващ ген. Лавр Корнилов постига споразумение с премиера Керенски за въвеждане на войски в двете столици. Към тях се придвижват значителни военни части. Само че общуването между двамата е затруднено не само от личната им неприязън и подозрителност, но и от конспиративността на плановете им. Между тях се вклинява бившият член на правителството, отговарял за религиите, В. Лвов, който се представя пред тях, че е пратеник на отсрещната страна. И двамата са подведени. Той успява да заблуди Керенски, че Корнилов има политически амбиции и че се подготвя да отстрани премиера, дори физически. Керенски заповядва да се преустанови движението на войските към столиците. В объркването Корнилов отказва и това се възприема като бунт срещу правителството. Той е обявен извън закона. Но Трети кавалерийски корпус воден от ген. Кримов вече е пред Петроград. Временното правителство изважда оръжие, за да въоръжи народната отбрана на столицата. Керенски привиква ген. Кримов, а той вместо да въведе войските в града се явява пред министър-председателя, който го обвинява в измяна. Не издържал на натиска, ген. Кримов се самоубива. В това време агитатори разлагат дисциплината в Трети корпус и той става не особено боеспособен като засяда до столицата. През октомврийския преврат той единствен оказва съпротива, но не особено решително.
      Чрез политически интриги и революционна агитация достойният офицер ген. Корнилов е дезавуиран като главнокомандващ и фактически е разбит при опита му да осъществи програма за стабилизиране на империята. Той е заменен от поста и е арестуван. Само че изваденото оръжие за отбраната на Петроград е разграбено от привърженици на революционното действие и започва формирането на Червената гвардия.
      След потушаването на "метежа" авторитета на Керенски и правителството рязко спада, тъй като се разбира за ролята им при решението за въвеждане на войски в столиците. Болшевиките и други конспиратори подготвят завземането на властта. Разложението на властта е пълно. На 24.10 /н.с. 6.11/ започва атаката срещу властта. На следващия ден удпехът на преврата е факт без да има значителна съпротива. В сблъсък с части от Трети кавалерийски корпус загиват около 200 души, но той не оказва достатъчно давление и скоро се присъединява към новата власт.

      Как болшевиките превзеха властта? Вероятно с помощта на германската агентура. Но това не е достатъчно. Според мен те са подкрепяни от роялистите и от Охранката за премахването на демократическия режим, за да се възстанови самодержавието по един или друг начин. За да оцелее Русия като сключи сепаративен мир. Троцки ще се опита да предотврати капитулацията, но от това тя става още по-позорна. Гражданската война поглъща Русия и десетки милиони ще загинат от военните действия, глада и политическите разправи. Две десетилетия на приливи и отливи нейните ерупции ще опустошат и променят Русия, а след това и света.

      П.п. При болшевиките В. Лвов преживява добре и дори е назначен на държавна служба.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

        Не те лъже паметта /все още/. Това са думи на принц Хамлет. И последното изречение от моя коментар е от същото произведение.
        Ела да те черпя една бричка у Кръчмата.
        Е тва прекратява всякакви спорове

        Коментар


        • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

          Хе-хе,ми то 2*2 не винаги е 4.Има и вариант за 5 .Ти като математик сигурно си наясно:

          https://otvet.mail.ru/question/25906865

          През последните 25 години поне е сигурно,че руини - руини и тук-таме МОЛ....Но това е нищо защото следва : руини - руини - разграбен МОЛ(или изоставен хипермаркет"Кауфланд")!Превключваме на борисоф 4 !

          Как бе я тръгни из София магазините са мизерна баничарница мизерно кафене офис на мобилен оператор дрехи втора употреба офис на банка дрехи втора употреба закусвалня китайски магазин клек бар офис на банка... и те така

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

            Именно де

            Това е наследството. Виж по време на Възраждането как бързо се развиваме.

            М да а след като братята руснаци ни освободиха развитието палудя

            Коментар


            • Честит празник на всички българи.Тия 45г ще останат в историята като най добрите за обикновения българин.

              Коментар



              • Според календарно изгладени данни на НСИ през юли 2017г. промишленото производство в България се е увеличило с 4,2 % спрямо юли 2016г.

                Това е поредната добра новина за България.

                Един мой познат казваше, че в наши дни българските комунисти не съобщават добри новини за България, защото българските комунисти най-много мразят България и българите.

                Сега стандартът на живот на хората в България като цяло е по-висок в сравнение с 1989г.
                Сега хората в България като цяло са по-богати в сравнение с 1989г.
                Сега хората в България като цяло притежават повече жилища и повече други недвижими имоти, притежават повече леки автомобили, повече телефони, повече автоматични перални машини и повече други стоки за дълготрайна употреба в сравнение с 1989г.
                Сега хората в България като цяло имат много повече пари в банките в сравнение с 1989г.

                Да ви напомня, че според медии в края на март 1990г., тоест когато България се управляваше от комунистите от БКП, правителството на БКП е обявило, че спира плащанията по външния дълг на България.
                Според експерти в края на март 1990г. правителството на БКП е обявило, че спира плащанията по външния дълг на България, защото тогава България не е била в състояние да плаща задълженията си по външния дълг.
                Според експерти това решение на правителството на БКП в края на март 1990г. на практика е означавало, че в края на март 1990г. България е фалирала.

                http://pametbg.com/index.php/bg/comu...01-22-16-52-19

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                  Като се абстрахираш от лиготиите ми. Замисли се как е имало училища по време на турското робството без да има министерство на образованието. И се замисли как сме били една сравнително развита територия спрямо поробителите си и освободители си.
                  Остави лиготиите ти, от тях се абстрахирах, ама от тоталното непознаване на тематиката не мога. По-глупави примери не можа ли да дадеш, ами на училищата се спря и на "сравнително развитата територия"? Да не би османската империя, нарочно я пиша с малки букви, да е развивала тези училища? А колко университета има по нашите земи по това време? Преди да дадеш други чутовни примери, попрочети как изглеждат нещата на териториите на една Унгария и Чехия по времето когато и те и ние не сме имали собствени държави, а сме били част от друга империя. По отношение на "развитието" виж и за Естерхази. Подсказка, не е бар в София.
                  Като почнете да се прехласвате по османското робство, направо не се траете. Ей затова принуждавате хора дет не симпатизират на разни СССР-и комуняги и 9-то септемврийски режими да ви презират и вас русофобите.

                  Коментар


                  • Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж в наши дни в България нямало производство на селскостопанска продукция и че уж сега всичко се внасяло от чужбина? Това твърдение на ко мо не та та е поредната лъжа на ко мо не та та. Да ви напомня, че през 2015г. износът, смятан в левове, на непреработена и първично преработена селскостопанска продукция от България е бил доста по-голям от вноса. Да ви напомня, че според някои оценки през 2017г. производството на пшеница в България е рекордно. Според тези оценки досега никога България не е произвеждала толкова много пшеница, колкото е произвела през 2017г.
                    Да ви напомня, че сега производството на слънчоглед в България е няколко пъти по-голямо в сравнение с 1989г. Да ви напомня, че през 2016г. производството на царевица в България, смятано на човек от населението, е било по-голямо в сравнение с 1989г.

                    Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж в наши дни в България нито един селскостопански производител не получава субсидии? Това е поредната лъжа на ко мо не та та.

                    Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж по време на управлението на комунистите в България всички хора в България били спокойни и сигурни за утрешния ден? Това твърдение на ко мо не та та е поредната лъжа на ко мо не та та. Да ви напомня, че според данни от МВР броят на умишлените убийства в България през 2016г., смятан на 100 000 души от населението, е бил около 2 пъти по-малък в сравнение с 1989г.

                    Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж в края на 1989г. цената на електроенергията по дневната тарифа в България била 2 стотинки за киловатчас? Това е поредната лъжа на ко мо не та та. В края на 1989г. цената на електроенергията по дневната тарифа в България беше значително по-висока от 2 стотинки за киловатчас.

                    Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж номиналният брутен вътрешен продукт на България през 1989г. е бил 80 000 000 000 лева? Това твърдение на ко мо не та та е поредната лъжа на ко мо не та та. Според официални данни през 1989г. номиналният брутен вътрешен продукт на България е бил по-малък от 40 000 000 000 лева.
                    Сега номиналният брутен вътрешен продукт на България е много по-голям в сравнение с 1989г.
                    Сега износът на стоки от България, смятан в щатски долари, е много по-голям в сравнение с 1989г.
                    Сега икономиката на България е по-стабилна в сравнение с 1989г.

                    Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж в края на 1989г. населението на България е било близо 10 000 000 души, а сега уж било 6 500 000 души? Това са поредните лъжи на ко мо не та та. Според НСИ сега населението на България е над 7 000 000 души. В края на 1989г. населението на България е било доста по-малко от 9 000 000 души. Да ви напомня, че през 1989г. населението на България е намаляло с много повече хора, отколкото е намаляло през 2016г.
                    Last edited by Ivan2015; 09.09.2017, 01:44.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от majnata

                      Е какво , да те оставя да ми се лигавиш ли ...на приказки като твоите , най пасва една хубава българска псувня на майка ... чувал си сигурно как звучи .
                      Като се абстрахираш от лиготиите ми. Замисли се как е имало училища по време на турското робството без да има министерство на образованието. И се замисли как сме били една сравнително развита територия спрямо поробителите си и освободители си.

                      И да се върнем на социализма и брътвежите на Симов с незнам си кой професор - щото от там почнаха нещата.

                      Ако имаш напомпан растеж, растеж само за растежа, строителство само заради строителството, заводи само заради заводите и да дадеш работа на някакви хора. То всичко това при една криза се затрива и се връщаш на доста по-ниско ниво от стартовото ниво. Просто щото растежа (развитието на обществото) не е устойчиво, а програмирано според вижданията на някой каскет (или професор - като това няма никакво значение дали е каскет или професор).

                      Същия филм го гледахме и с Гръцката криза - измислен растеж със заеми, който после ги занули и ги върна още по-назад отколкото бяха.

                      Същия филм със социализма се развива и във Венецуела. Имаше снимка оня ден как разфасоват куче за пържоли. Та социализЪма винаги завършва така. Като свършат кинтите и те връща още по-назад отколкото си бил при старта.

                      Сложи и за капак неработещата съдебна система и прокуратурата и високата корупция и нещата си идват на мястото. Единственото хубаво в картинката е, че ролята на държавата е намаляла и не всички зависят от нея. Т.е. все пак има хора, които си хващат съдбата в собствени ръце и си дигат чуковете за чужбина или се мъчат да развиват тука бизнес/дейност въпреки че правителство и администрация се пречкат като за световното в Русия.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

                        Хе-хе,ми то 2*2 не винаги е 4.Има и вариант за 5 .Ти като математик сигурно си наясно:

                        https://otvet.mail.ru/question/25906865

                        През последните 25 години поне е сигурно,че руини - руини и тук-таме МОЛ....Но това е нищо защото следва : руини - руини - разграбен МОЛ(или изоставен хипермаркет"Кауфланд")!Превключваме на борисоф 4 !

                        Аз не можем да разберем. Едни викат руини. Други мрънкат че черноморието било бетонирано, че и половината планина.

                        Последно руини или бетонирано.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от majnata

                          Айде бохчата и на гарата влака за Стамбул , пътьом мини при берберина да те клъцне ...
                          Замислял ли си се обаче колко народ ходи на почивка в Турция и колко в Крим или Сочи. Въпросът е сериозен. Става въпрос за българи.


                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                            Е, ка да не никне трева?!?!Никне си!Чувал съм,че в Петричко много добре и понасяла....Че и на други места ...И младежта я пуши ,като изоглавена...Виж ,по соца наистина си е била рядкост...
                            А,бе ти,каква трева имаш предвид?Да не би ,да съм те разбрал неправилно?!?!
                            Марихуаната е по-безвредна от алкохола.

                            А с боряшника няма как да се сравнява. Умрели от марихуана няма.


                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от majnata

                              Айде бохчата и на гарата влака за Стамбул , пътьом мини при берберина да те клъцне ...
                              Он редовно си пътува до там , кеф му е на границата да го обидят митничарите на султана ...
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от majnata

                                Айде бохчата и на гарата влака за Стамбул , пътьом мини при берберина да те клъцне ...
                                Не се ли грижеше лично "оджата за тая деликатна операция?!?

                                Коментар

                                Working...
                                X