IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
    Глупако ако имаш деца когато пораснат ще ти кажат чао.Тогава ще разбереш че жителството не е лошо нещо.

    Тук става дума за лични качества и стандарт. Стандартът е в пряка връзка с качествата на индивидите, изграждащи обществото. Ако имаш какво да им предложиш (ти и обществото), децата ти ще са край теб. В противен случай се отплесваш в спомени за доброто старо време. Едва ли закрепостяването е удачно и съвременно решение. Отпаднат ли изкуствените ограничения, изведнъж разбираш, че сме чисто и просто сбор от индивиди, а не зряло и цивилизовано общество. Така се получава, когато замениш ценностите със система. Вместо да стават по-добри, хората се стремят да се уредят по-добре, намирайки някое топло място в системата. Комунизмът уби семейството, вярата и ценностите, разкъса насилствено връзката на българина със земята, превръщайки обществото в придатък на Партията, настройвайки всеки срещу всеки и изтривайки различността между хората, която е в основата на всяко развитие.
    Last edited by blqblq; 11.09.2017, 09:04.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Jazabel Разгледай мнение

      Ами надали ще обясниш примерно без епитети - то това ви е в кръвта - празни клишета без връзка с реалността.

      Мога да попитам и защо след 500 години робство кражбата е престъпление , а след 45 години свобода да не се краде - значи си луд.

      И стига с вече с тези надупвания на Русия ,всяка империя си е гледала интереса , а не този на България.
      То по твоята логика сега трябва пък да съм благодарен на американците че са ни освободили от комунизма.
      Кражбата и днес е престъпление.Но благодарение на СДС и БХК просто не се наказва.Щото най големио крадец необезпоковано си живее у Драгалевци.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

        Ама че глупав пореден пример, като тези на математичето и на нивото на мисловната дейност на споменатия Бареков. Да обяснявам ли защо?
        Ами надали ще обясниш примерно без епитети - то това ви е в кръвта - празни клишета без връзка с реалността.

        Мога да попитам и защо след 500 години робство кражбата е престъпление , а след 45 години свобода да не се краде - значи си луд.

        И стига с вече с тези надупвания на Русия ,всяка империя си е гледала интереса , а не този на България.
        То по твоята логика сега трябва пък да съм благодарен на американците че са ни освободили от комунизма.

        Где нет вопросов - всегда есть ответ.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

          Много ясно го написах, но не съм сигурен че някой го разбра.

          Когато имаш стимулиран растеж (развитие), като дойде кризата краха е голям. И краха обикновено заличава стимулирания растеж.

          Нещо като развитието на Гърция на база заеми. Като свършиха заемите и като трябваше да ги разплащат се върнаха обратно на нивата отпреди това.

          Същата работа и със социализъма и той беше развиван на базата на хрумките на разни каскети. После почти всичко трябваше да бъде заличено. Сещаш се за Полша и шоковата терапия на Балцерович. Подобни схеми се случиха почти навсякъде из соца, къде по-рано къде по-късно.

          Докато Полша изпълняваше шоковата терапия ние се чудехме и се маехме как е възможно да се пропадне толкоз надолу. Е после и ние пропаднахме като дойде Виденов. И щеш не щеш направихме някакви реформи.

          После взеха, че решиха да ни приемат в НАТО и ЕС и реформите спряха. Но междувременно се изсипаха една камара чужди (а и не само чужди) инвестиции главно в имоти. И след като този балон се спука пак ни върна назад.

          А хубавото в момента, че ръстът си е супер устойчив - 3% е устойчив ръст и той не е подхранван нито от приумиците на някакви каскети, нито от наливането на пари в имоти.

          Съдебната система и държавната администрация е зле и не е ясно дали и как ще се подобрят - уж се правят опити.


          Същото се случи с Русия и с другите ресурсни държави от БРИКС (Бразилия и Южна Африка) дето развиваха икономики на база високите цени на ресурсите (нафта, етц). Може да сложиш и Венецуела вътре и още разни други. Като се сгромолясаха цените на нефта и ръста предизвикан от тях се заличи.

          Същото ще се случи и с Китай, който стимулира растежа с някакви измислени строителства на призрачни градове, за да може да се думка по гърдите, че имали 7% растеж. Ми като дойде кризата ще го заличи половината.
          Понеже виждам че си капацитет по всичко я кажи колко са дълговете на САЩ Германия Австрия Унгария Чехия?????После виж с какви кредите са се назобили хората и с какви фирмите.Па тогава говори за растеж и развитие.Марандитко фалиргаше Русия по десет пъти на ден са е с друг ник.До пет години и твоя ше озчезне кат вифиш любимият ти запад в кивура

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

            С кое не си съгласен точно? Или не си разбрал нещо.

            Написах че като в Китай дойде криза (а тя все някога ще дойде). То кризата ще им затрие ръстовете от стимулирани инвестиции - онея безсмислени инвестиции дето ги правят в строителството на призрачните градове.

            Сега по-ясно ли е?


            И в САЩ стана точна така. Кризата в САЩ беше предизвикана, че даваха на сулю и пулю ипотечни кредити и това наду имотния балон. И после тези кредити ги пакетираха в някакви сложни финансови инструменти и ги продаваха на разни банки и инвеститори.

            Е като хората спряха да си плащат ипотеките балона гръмна. И съответно им затри ръстовете предизвикани от тези измислени правителствени програми на Фание Мей и Фредие Мак - или там както се пишат.
            На Щатите всичко им е такова говно в целофан с панделка за глупаци д претенции

            Коментар


            • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

              Аз твърдя че и комунизмът е направил повече бели от фашизма и че е избил повече хора и е нанесъл повече щети.

              Ако искаш се съгласявай, ако искаш недей.

              Както и твърдя, че 45 години комунизъм (руско робство, съветско робство или както искаш му викай) са нанесли повече щети от 500 години турско робство (османско владичество или както искаш му викай).
              На сметката на фашизма има над 50 милиона жертви и един напълно разрушен континент

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                Айде бе не е робство. А кво е?

                Партията ти казва къде да работиш в кой завод по разпределение. Ако искаш в друг град - искаш разрешение от партията да се преместиш.

                Ма то по време на турско робство го е нямало това - тогава си можел да щъкаш където си искаш и да работиш каквото си поискаш.



                Надявам се разбираш как това влияе на икономиката и благосъстоянието на хората. Да си заклещен на едно и място и да искаш разрешение от някъв каскет, за да си смениш работата или населеното място.

                Точно това и уврежда хората - щото още чакат на някъв син/щерка на каскет да им каже какво да правят, да им даде пари, социални, пенсии, да им увеличи заплатите, етц.
                Глупако ако имаш деца когато пораснат ще ти кажат чао.Тогава ще разбереш че жителството не е лошо нещо.Навремето по нощите правеха яки проверки и ако набарат някого че няма адресна регистрация на проверявания адрес айде у кауша.Айде тва с млякото по устата и с жълто отпреде на гащите а отзад с кафяво да не давате акъл на хора с опит.Кат се засели един катун до вас и ортаците ти от оня комитет кажат че никой не мое ги барне тогава????То бива да си тъп ама твоето минава вдякаква нормална граница

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                  Аз знам едно нещо - че никой нищо не знае. Което ми е достатъчно за да игнорирам спецовете.

                  за теб разбрахме, че много неща не са ти ясни, а какво знаеш засега остава загадка...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Bond009 Разгледай мнение
                    Викам, че когато си полуграмотен си мислиш ,че всичко знаеш..

                    Кой философ беше казал- Аз знам , че нищо не знам..
                    Ти пък си мислиш на другия антипод, че всичко знаеш..Спестявам ти определенията за подобно поведение и мислене..То е подобно , на тези , които твърдят защото не разбират и не са учили, че математиката е най- тъпата и непродуктивна наука, която нищо не ти дава в живота..Вие сте еднакви- полуграмотни и ограничени хора..
                    Аз знам едно нещо - че никой нищо не знае. Което ми е достатъчно за да игнорирам спецовете.


                    Коментар


                    • На 9 септември в изданието The Aviationist случайно се промъкна новината, че още на 5 септември близо до изпитателния полигон в Невада се разбил американският пилот Ерик Шулц. В бюлетините на ВВС на САЩ не се сочи на какъв самолет подполковникът извършвал полета. БЛИЦ обаче използва илюстрацията към публикацията Mysterious Crash Of A USAF Classified Jet Near Nellis AFB Fuels Speculations Of F-35 Involved, на която ясно се вижда, че самолетът е F-35. Според сайта alert5, Ерик Шулц е 28-ият пилот от ВВС на САЩ усвоил изтребителя F-35. Освен това подполковникът е считан за един от най-опитните летци-изпитатели, които не се използват за тестове на самолети от старите модели. Скриването на подробностите също може да свидетелства, че това е първата катастрофа на F-35. Мнозина американски военни експерти дори предполагат, че Шулц пилотирал не нашумелия F-35, а най-новия самолет от проекта Black Project. Възможно е и затова ВВС на САЩ държат в тайна информацията за типа на летателния апарат.
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                        Кой те кара да го водиш?

                        Ако разбираш от икономика прогнозирай курса на нещо и направи яки кинти. Ама няма хора дето да ти кажат какъв ще бъде курса на нещо си след 10 години. Както и степента на отражението на кризата в България, като в Китай ги застигне криза (даже не знаем кога ще ги застигне криза и колко голяма ще е).

                        А иначе може да си прогнозираш всичко, но кинти няма да направиш от това.

                        поредната порция празни приказки ... имам чувство че имаш нужда от внимание и затова пишеш нелепици тук че да получиш такова
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                        Коментар


                        • В тази тема определено никой не чете с разбиране, но пък писачи бол и резултатът е бетер махленско надприказване...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                            В БГ ще падне на - 3,7 %......и сега кво ?

                            Целия разговор е силно безсмислен не мислиш ли ?
                            Пишеш някакви нелепици с надежда че някои те взема на сериозно .....
                            Кой те кара да го водиш?

                            Ако разбираш от икономика прогнозирай курса на нещо и направи яки кинти. Ама няма хора дето да ти кажат какъв ще бъде курса на нещо си след 10 години. Както и степента на отражението на кризата в България, като в Китай ги застигне криза (даже не знаем кога ще ги застигне криза и колко голяма ще е).

                            А иначе може да си прогнозираш всичко, но кинти няма да направиш от това.

                            Коментар


                            • Викам, че когато си полуграмотен си мислиш ,че всичко знаеш..

                              Кой философ беше казал- Аз знам , че нищо не знам..
                              Ти пък си мислиш на другия антипод, че всичко знаеш..Спестявам ти определенията за подобно поведение и мислене..То е подобно , на тези , които твърдят защото не разбират и не са учили, че математиката е най- тъпата и непродуктивна наука, която нищо не ти дава в живота..Вие сте еднакви- полуграмотни и ограничени хора..

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

                                Първо не е нито руско, нито съветско, нито робство. Второ, липсват ти елементарни познания, които са и причната за глупавото ти твърдение, че нещо може да е по-зле от 500 години ОСМАНСКО робство, освен може би образоваността ти по темата.
                                Айде бе не е робство. А кво е?

                                Партията ти казва къде да работиш в кой завод по разпределение. Ако искаш в друг град - искаш разрешение от партията да се преместиш.

                                Ма то по време на турско робство го е нямало това - тогава си можел да щъкаш където си искаш и да работиш каквото си поискаш.



                                Надявам се разбираш как това влияе на икономиката и благосъстоянието на хората. Да си заклещен на едно и място и да искаш разрешение от някъв каскет, за да си смениш работата или населеното място.

                                Точно това и уврежда хората - щото още чакат на някъв син/щерка на каскет да им каже какво да правят, да им даде пари, социални, пенсии, да им увеличи заплатите, етц.

                                Коментар

                                Working...
                                X