IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от gogo6060 Разгледай мнение
    [h=5]Радев е огромно разочарование
    Алооооу ... спри се малко бе , знам че си на норма , ама все пак не е културно и колегиално / / да се правиш че не си видял въпроса ми ... Радев го остави , той е разочарование само за шефовете ти и тъй трябва да бъде !

    Коментар


    • На празничен ден по му приляга човешка, спокойна приказка.

      Вземам повод от думите в предходни постове и се пресещам за споменатия вече Русо.
      Имам още един повод да мисля за него. Странно, но понякога нещата в живота се "подреждат" по един особен начин и дават сигнали за наличие на някаква особена връзка.

      Преди около седмица гледах по филмовите канали един чудесен филм (чудесен от гледна точка на моите интереси) - +Кралски афери." Копродукция на много държави.
      Сюжетът е исторически, действието се развива в Дания в края на 18-ти век. Млада английска принцеса пристига в датския кралски двор за да се омъжи за краля на Дания. Младата дама носи със себе си голямо количество любими книги, включително произведения на Русо. Русо и е отнет от дворцовата цензура като неподходящо четиво, но тя е трайно запленена от хуманните идеи и новата социална визия.
      Кралицата е принудена да стане свидетел на ужасяващата социална действителност - страшна бедност, мизерия, мръсотия, болести, но най-разтърсващото е, че по това време в Дания съществува невъобразимо жестоко и безпощадно крепостничество. Потънах от срам, че някак този нелицеприятен факт от близката европейска история е останал встрани от вниманието ми. При споменаване на жестоко крепостничество в 19-ти век, в съзнанието ми винаги е изплувала Русия.
      Това стана повод да прочета малко повече и се оказа, че описаните случки не са художествена измислица, че крепостичеството в Дания е окончателно практически премахнато едва в 19-ти век, като преди това неколкократно е забранявано и после въвеждано отново.

      Периодите от десетки години в историческия процес са буквално едно мигване с клепачите. Абсолютно отвратително и немислими неща са били вършени и на Изток и на Запад по едно и също време и това продължава и до ден днешен.

      По напълно естествен начин изниква въпросът, доколко твърденията за развитие на социалния процес в източната част на Европа отговаря на нивото на развитие на Западна Европа от 15-ти век. Знаете, че има един материал от помощния сървър в този дух, който го постваха тук вече поне 34 пъти.

      Докато се интересувах от историята на Дания, излезе един странен (не забравяме, че днес сме добри, нали!) материал. Непознат сайт, не знам чий е, за какво работи?!
      Вътре има твърдения, които предполагат задълбочена и тясно професионална историческа подготовка, която е изведена до ниво, позволяващо да се правят синтетични твърдения. Друг е въпросът, доколко тези твърдения могат да се приемат без резерви.
      Ще прочетете, ще прецените.
      Пинокио наскоро постна едни много интересни съждения и твърдения, те също биха могли д а намерят място сред започнатото повествование.

      Балканци и западняци – два различни свята

      Коментар


      • Работата е там, че сълзите не са сороспийски, а са русофилски. Калина Андролова, а-спекто, съпруга на журналиста Петър Волгин

        Хааа хааа хааа

        Коментар


        • Първоначално изпратено от gogo6060 Разгледай мнение
          [h=5]Радев е огромно разочарование, няма сила и компетентности да бъде водач
          Колега,

          спести ни сороспииските сълзи по въпроса.

          Знам че плевньо много ви липсва , но избора на народа беше в друга посока.....
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

            И тука ударих на камък ...платените дописници не обичат въпросите ...
            Нищо бе , ти си ги питай.

            Нали знаеш щрауса колкото по си завира главата в пясъка , толкова повече му лъсва задника....
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • Радев е огромно разочарование, няма сила и компетентности да бъде водач

              Това е един дърдорещ нещастник, нищо повече. Нагледахме се на дърдорещи, нищоправещи политици. Този не е по-различен от всички останали. По-опасен е, защото се опитва да гради илюзията, че уж е различен. Слаб политик, лесно манипулируем от неквалифициран персонал и лични обвързаности, тотално некомпетентен в политическите бездни. За България не е достатъчно да има „нормален“ президент, трябваше да има силен президент. Нормален у нас, означава нищожен, тъй като сме свикнали с нищожествата в политическата сфера. Имаше друг избор. И има друг избор. Но няма ум и сила, за да направи този избор. Няма нито сила, нито визия да води стадото.


              Остатъкът от мандата му ще мине точно така, както и досега, в нищоправене и дърдорене на общоизвестни неща. Това е голямата загуба от този персонаж. Точно си помислих, че сме улучили най-после нещо добро за България, и разочарованието беше убийствено. Голяма грешка! Никога няма да си простя тази мащабна заблуда.

              Не е трудно да се види, че нищо не излиза от този президент. Не го превръщайте в борец и флагман срещу „мутрите“, защото просто не е. Липсата му на политическа компетентност има опасност да го превърне в герой. Направо умирам от смях. Да приемаш политическите слабости на Радев за смелост е просто смешно. Радев е един много объркан „политик“. Някои от истините, които казва, са пропускливост от неразбиране. Той не е истински боец и никога няма да бъде.

              Големият проблем, драги, е че очаквахме от Радев нещо силно, а той се оказа чехльо, не разбираш ли?! За ГЕРБ всички знаем всичко. ГЕРБ се подиграват на Радев и използват липсата му на политически умения, за да го правят смешен. От това враговете на ГЕРБ правят заключения, че Радев е герой. Това е политическата ситуация в момента. Е, аз не мисля, че Радев с дърдоренето си ще пречупи ГЕРБ.

              Президентът няма стратегия и я кара по инерция. Нали не очаквате от мен тук да ви напиша една евентуална политическа стратегия за поведението и действията на Радев?! Това, което се вижда е, че от него няма да излезе нещо голямо.

              Има потенциал за изпълнител, признавам си. Но няма потенциал за политически концептуалист. Съгласна съм, че един човек не може да е всичко. Зад великите фигури винаги стоят добри организатори и таланти. Но у великите фигури се открива поне воля за действия. Когато имаш воля за действия и усет за политически пробив, когато си реформатор – това се вижда. Тоест, това че президентът е обграден от некомпетентност, не го извинява. Той самият избира това. Няма достатъчно политически талант за силен държавник, който ще реформира тази държава – не от гледна точка на правомощията си, а заради структуриран умно авторитет.

              Радев можеше да бъде нещо много по-добро, но уви, ще бъде нещо съвсем обикновено… и нищо в държавата няма да се промени. Скатавка. Той никога няма да бъде силен център на властта, няма стратегия за такова позициониране…

              Калина Андролова (коментарът е публикуван в социалната мрежа) - бивша съдружничка на президентския съветник Иво Христов, заедно правеха русофилското списание а-спекто, което бе спряно.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                Макрон да продължава напред с "ценностите"... въпросът е колко ще го последват ...
                около 15 %
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                Коментар


                • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                  Гогов , почнал съм наред да питам троловете дето заработвате тука , "за" или "против" евро"ценностите" сте ...понеже според ванчЕто , а впоследствие и томов , стана ясно , че християнска Европа си е била "супер" до появяването на Либерте ,Фратерните и Егалите ...които били в основата на марксизма , и в последствие на комунизма ...
                  Та ти как мислиш ...
                  И тука ударих на камък ...платените дописници не обичат въпросите ...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

                    Давай лекцията,моля! Да се "просветим"от извора!
                    Ne ме занимавай с глупости- върни се в 5-6 клас или се обади на учителката си и я попитай може ли девственица да забременее- отговорът ще бъде - ДА, АКО Е ОТДЕЛИЛА 2 ЯЙЦЕКЛЕТКИ И ЕДНАТА Е ОПЛОДИЛА ДРУГАТА. За съжаление или радост при този начин на оплождане се раждат само женски индивиди, но това не означава че е непознат на медицината.

                    Надявам се с това да съм предизвикал интереса ти и да се върнеш с удоволствие в училище за да допълниш знанията си въпреки пенсията си

                    Сега ще благоволиш ли да отговориш на въпроса колко е часът при теб за да може да преценим в колко часът си написал отговора в 10ч българско време

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от gogo6060 Разгледай мнение
                      Гогов , почнал съм наред да питам троловете дето заработвате тука , "за" или "против" евро"ценностите" сте ...понеже според ванчЕто , а впоследствие и томов , стана ясно , че християнска Европа си е била "супер" до появяването на Либерте ,Фратерните и Егалите ...които били в основата на марксизма , и в последствие на комунизма ...
                      Та ти как мислиш ...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                        Я още веднъж попитай или се върни в 5-6 клас на българско училище в часовете по биология. Ако не искаш мога да ти изнеса една лекция по въпроса за непорочното зачатие
                        Давай лекцията,моля! Да се "просветим"от извора!
                        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          Интервюто с президента Румен Радев, излъчено по „Панорама” на БНТ предизвика поредната вълна от остри коментари в социалните мрежи. Говорейки уж за българския национален интерес държавният глава директно постави интересите на Русия пред България. Той акцентира, че Русия имала тежко недоверие към България, а за нас изключително важни били АЕЦ „Белене”, „Турски поток”, възстановяване на историческите връзки с Москва и т.н. и т.н. Президентът отново предупреди, че не трябва да ставаме заложници на украинските интереси в Азовско море, подменяйки местата на агресора и жертвата. Ето как политици и анализатори коментираха думите на Румен Радев:
                          ...
                          https://www.faktor.bg/bg/articles/no...ovority-moskva
                          Недялко Недялков Има една личност, представя се за президентша и първа дама.
                          Преди две години, когато по ирония на съдбата и заради безумната кандидатура на Цецка Цачева, заедно със съпруга си влязоха на "Дондуков 2", тази дама написа по мой адрес, че ме знаела какво представлявам още от бургаската английска гимназия.
                          Където се била изучавала...за кратко. Не разбрах за колко, май една година. После я изключили след скандал с учителя по физическо. И завършила образованието си на село.
                          Няма лошо. Познавам и други с гимназиално селско образование, Радева не е чак най-простата.
                          Не помня подобна персона от ония времена, може и да я е имало, но не съм я забелязвал. Аз не съм я познавал, тя явно ме е познавала, но при мен винаги е било така - житейско стечение на обстоятелствата.
                          В случая пиша, защото ме подразни друго. Тия дни в пореден "статус" на стената си "първата дама" решила да се изснобари покрай Петя Дубарова и бургаската английска гимназия.
                          Имах щастието, вика, да ме учи учителката на Петя - Дора Янкова.
                          И следва покъртително есе за Петя, духа на Петя - някакви инфантилизми тип девичи лексикон.
                          Да де, ама учителката на Петя се казваше Мара Янкова, не Дора. Впрочем тя със сигурност беше моя учителка, а после и много, много близък приятел, съветник, ментор.
                          Впрочем - Мара Янкова бе един от най-важните хора в младостта ми.
                          "Първата дама" поне да й беше научила името, преди да почне да се фука.
                          Яд ме хваща сега, като се замисля, ей. Какво брутално нахалство, каква мерзост, какви комплекси, каква спекулация със спомена, каква подмяна на историята.
                          Тая...прекрасница, тая...умница тръгнала да си прави реклама с Петя Дубарова и Мара Янкова. Демек - вижте ме, и аз бях част от този интелектуален кръг, и аз се отърквах в тези хора, и аз дишах онзи въздух...И аз съм нещо като Петя Дубарова - дисидентка в гимназията, изключена...
                          Нищо не си, въздух под налягане. Една голяма претенция и толкоз. Снобеещ се еснафлък.
                          Деса Мерцедеса ти е нивото, зам.-ръководител на делегация в Полша. Стой си при рокличките на Невена и не закачай Петя Дубарова и Мара Янкова.


                          И начов така - изписа три фермана да покаже как познава творчеството на "Бай Захари", но не го разпозна в цитата от Ваш пост и трябваше да му давате линк. "Въздух под налягане. Една голяма претенция и толкоз. Снобеещ се еснафлък."

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

                            Или вярваш в непорочното зачатие?
                            Я още веднъж попитай или се върни в 5-6 клас на българско училище в часовете по биология. Ако не искаш мога да ти изнеса една лекция по въпроса за непорочното зачатие

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Макрон да продължава напред с "ценностите"... въпросът е колко ще го последват ...
                              Last edited by majnata; 08.12.2018, 17:15.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                Интервюто с президента Румен Радев, излъчено по „Панорама” на БНТ предизвика поредната вълна от остри коментари в социалните мрежи. Говорейки уж за българския национален интерес държавният глава директно постави интересите на Русия пред България. Той акцентира, че Русия имала тежко недоверие към България, а за нас изключително важни били АЕЦ „Белене”, „Турски поток”, възстановяване на историческите връзки с Москва и т.н. и т.н. Президентът отново предупреди, че не трябва да ставаме заложници на украинските интереси в Азовско море, подменяйки местата на агресора и жертвата. Ето как политици и анализатори коментираха думите на Румен Радев:
                                ...
                                https://www.faktor.bg/bg/articles/no...ovority-moskva
                                Ми правилно е казал човекът ... щом на тебе не ти харесва , значи е прав !

                                Коментар

                                Working...
                                X