IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

    И аз това мисля, че ще трябват поне 3. А те и 2 не могат да се коалират. Работещ кворум не се получава Другата възможност е неработещ Нещо като златния пръст на поредния Болен ))
    Да, работещ "кворум" до сега се получаваШЕ от една партия, в допълнение с едни НЕпатриоти.ИЛИ с ДПС!

    Събитията в държавата налагат БЪДЕЩ кворум да се СЪСТАВЯ (!) по различен начин! (БЕЗ изброените!)

    И този кворум в работещ Парламент ЩЕ трябва да го има, за да я има България!

    Коментар


    • Разтърсваща изповед на един честен БЪЛГАРИН!


      Росен Миленов

      Защо на 22.09.2020 г. трябва да сме всички на площада?

      Аз съм „престъпник“ във владенията на Борисов, Пеевски, Гешев и цялата политико-олигархична сган, която от години издевателства над българския народ.
      В момента съм обездвижен и имам достатъчно време да опиша как стигнах дотук. Как бях набеден за престъпник и как от площад „Независимост“ се озовах с патерици и прикован на леглото.

      Накратко – аз бях един от мирните граждани, върху които жандармерията реши да изпробва силата на ритниците си по време на законен протест пред Народното събрание сутринта на 02.09.2020 г. Резултатът: счупена кост в коленната става, скъсани менискуси, разкъсани мускулни влакна на подбедрицата с развита тромбоза (кръвни съсиреци) и силен оток на крака. Наричат това „полицейско насилие пропорционално упражнено на действията на протестиращия“, въпреки че не съм докоснал жандармите и с пръст. Не съм си позволявал дори и да ги обидя. Това, обаче, няма никакво значение за така наречените „органи на реда“, нито за Прокуратурата на Гешев и Пеевски. Машината за репресии се насочва срещу всеки български гражданин, който упражнява конституционното си право на протест и който не е част от новата клика, старателно подготвяна да замени досегашната.
      След отвеждането ми в 05 РУ – СДВР бях задържан на основание чл. 72, ал. 1, т. 2 от ЗМВР за неизпълнение на полицейско разпореждане и по закон трябваше да бъда освободен на следващата сутрин. След осем часа в ареста на районното, обаче, администрацията на Гешев получи инструкции да накаже „престъпниците“ и особено „изключително опасните“ (както по-късно ще запише прокурора в постановлението за повдигане на обвинение) с цялата строгост на закона. Така се сдобих с обвинение по чл. 325, ал. 2 от НК „хулиганство извършено с особена дързост и цинизъм“, изразяващо се в яростно скандиране на „Оставка“, „Мутри вън“, „Боклуци“, отправени към влизащите тогава в новата сграда на Народното събрание (и бивш партиен дом) депутати, които подготвяха гласуването на злополучния проект, обявен като “рестарт на системата”, но всъщност целящ да ореже изконни права на българските граждани.
      Докато вървяха пазарлъците между основните парламентарни патерици на управляващата върхушка, на мен ми беше направена пълна криминална регистрация – снимки, отпечатъци, особени белези… като на всеки престъпник. Моето престъпление – че негодувам срещу тази система. Срещу системата, която в последните десетилетия инсталираше във властта все по-нагли, алчни, прости и послушни лица, в които няма нищо човешко. Тази система постави евтиния слугинаж там, където в една нормална държава трябва да стои истинския елит от трудолюбиви, образовани и морални хора. Тя превърна един посредствен милиционер в главен прокурор, а някогашния портиер на старите мутри - в разпоредител с цялата власт в страната ни. Тя постави съдбата на българския народ (разбира се, със съдействието на една заблудена част от него, но и с големия принос на клиентелистите) в алчните ръце на шепа негодници и съм дълбоко убеден, че е крайно време да я вземем обратно.

      Търках нара в следствения арест на бул. “Г. М. Димитров” в продължение на три денонощия. Счупените кости и отоците предизвикваха неописуема болка, но не съжалявам за действията си. Ако можех да се върна в онова утро, бих отишъл на същия площад и бих застанал отново на първа линия на протестите, защото вярвам в каузата си. Защото моето място е сред онези, които са твърдо решени да сложат край на дерибействането на онези негодници и да им поискат сметка. Сред онези, които искат по-добър живот за децата на България.
      Познавам системата. Знам, че тя не търпи хора с подобни убеждения и че прави всичко възможно за да ги пречупи. Прокурорът, който гледа мярката за неотклонение в Софийски районен съд пледира задържане под стража, обявявайки ме „изключително опасен“, защото съм демонстрирал ярост срещу властта. В отчаяния си стремеж да ме хвърли обратно в ареста, представителят на държавното обвинение заяви, че като нищо бих могъл да извърша друго голямо престъпление или пък да се укрия от правосъдието.
      Съдия Иван Стоилов понесе стоически словоблудствата на прокурора, след което му изнесе лекция върху смисъла на понятието „протест“ и допустимите действия от страна на гражданите, а накрая постанови че няма данни за престъпление и няма как да ми се наложи мярка за неотклонение. Едва ли човек, който не е бил в подобно положение, може да разбере колко висша ценност е справедливостта, равенството пред закона и колко е важно за едно общество да има прокурори и съдии, които да са независими от мутрите. Разбира се, сега делото прокуратурата ще го влачи с идеята, че така може да ме държат под контрол, но много бъркат с това, защото аз не съм престъпник и на престъпници не се подчинявам.


      ................................
      Около нас е пълно с хора без всякакъв морал, които са склонни да погледнат в произволна посока и да видят точно това, за което получават заплатите си. В МВР болница например (при прегледа преди постъпването ми в ареста) излязоха със заключение, че нямам нищо счупено, въпреки че нищо не можеше да бъде по-далеч от истината. За трите денонощия в ареста „нищото счупено“ започна да раздробява коста заради не взетите своевремено мерки за обездвижване, а това според лекарите, които обикалям вече седмица, създава риск от инвалидизация. Същевременно трябва в продължение на месец да си бия инжекции и пия лекарства за разреждане на кръвта, за да предотвратя белодробна емболия от развитата тробмбоза.

      Вече не съм бесен, нито яростен. Изпълнен съм единствено с непоколебимото убеждение, че тази система трябва да бъде унищожена, защото в противен случай тя ще ни унищожи. Тя ще отнеме родината ни, бъдещето ни, свободната ни воля, децата ни… и не непременно в този ред. Тази система ще ни изпрати в небитието, защото няма нужда от нас, а единствено от безволеви потребители и от обслужващ персонал.
      Аз отказвам да участвам в тоя сценарий. Отказвам да наблюдавам безучастно как безродниците късат страната ни на парчета и я разпродават като в евтин оказион. Как същите негодници надничат от екраните и постоянно ни дават акъл как да затягаме колани, докато те отново и отново преброяват своите тридесет сребърника. Отказвам да наблюдавам поредния „рестарт“, който отново ще бъде изгладуван от изстрадалите българи. Край!

      Негодниците, които са обсебили цялата държавна власт и държат в смъртоносна хватка българския народ трябва да бъдат смачкани. Да бъдат изритани от удобните министерски кресла и да бъдат настанени в килиите на бул. “Г. М. Димитров”. ....................

      Затова на 22.09.2020 г. излизам, за да покажа на престъпната власт и цялата мрежа от клиентелисти, че България е на всички, а всеки работил срещу обществения интерес и държавата трябва да понесе съответната наказателна отговорност и да лежи в затвора.
      Росен Миленов, един протестиращ
      https://www.facebook.com/profile.php?id=100009007520457
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар



      • Русия дрънка тенекиите край Украина


        но братските НАТОвски армии вече са в Украина

        Коментар


        • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

          Аз говоря за това, че вече няма да мислим колко ще имат първите ДВЕ.
          Ще мислим за ТРИ или ЧЕТИРИ, които ще поддържат РАБОТЕЩ кворум.

          Акцентът ми е върху РАБОТЕЩ!
          И аз това мисля, че ще трябват поне 3. А те и 2 не могат да се коалират. Работещ кворум не се получава Другата възможност е неработещ Нещо като златния пръст на поредния Болен ))
          Last edited by precakanoto; 20.09.2020, 23:35.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


            Долу го написах. Пак ли трябва да се върна и да повторя?
            На днешните им работи едната партия, която СИ прави дневен ред... И Т.Н....

            Можеш да предложиш ДРУГ механизъм, като ползваш Конституционните си правомощия.

            Без "някак си", разбира се.

            Елементарно е: единствено изискване е да се придържаш към Конституцията!
            Точно Конституцията, тези тук отдавна, са я отсвирили. Като прекалено сложна за ума им. При тях, ВСИЧКО е някакси.

            А трябва, както ти казваш, да е по човешки, със зачитане. МАЙКА СИ ПРОДАВАТ, МЕКЕРЕТАТА, ЗА ЕДНИТЕ КИНТИ.

            ОСТАВКА ! ! !

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

              Че то, и на днешните катили, е работещ.
              ъъъъ...
              ...Някакси...

              Долу го написах. Пак ли трябва да се върна и да повторя?
              На днешните им работи едната партия, която СИ прави дневен ред... И Т.Н....

              Можеш да предложиш ДРУГ механизъм, като ползваш Конституционните си правомощия.

              Без "някак си", разбира се.

              Елементарно е: единствено изискване е да се придържаш към Конституцията!

              Коментар


              • Първите модернизирани български Су-25 се връщат от Беларус

                Каква стана тя- руснаците са пак в бг

                Коментар


                • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

                  Аз говоря за това, че вече няма да мислим колко ще имат първите ДВЕ.
                  Ще мислим за ТРИ или ЧЕТИРИ, които ще поддържат РАБОТЕЩ кворум.

                  Акцентът ми е върху РАБОТЕЩ!
                  Че то, и на днешните катили, е работещ.
                  ъъъъ...
                  ...Някакси...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                    Е и барбата да чете.
                    Вебер е германски християндемократ, истински десен политик и родителите му не са комунисти. Той многократно е правил изявления срещу днешната политика на Кремъл, твърдо подкрепя наложените на Путиновия режим санкции, не се побоя да влезе в конфликт с Ангела Меркел по отношение на проекта "Северен поток-2". Той е човек, който обективно може да прецени кой кой е в България.

                    Но защо Вебер подкрепя Борисов? Защото след покупката на американските изтребители F-16, въпреки противопоставянето на Радев, българското правителство успя да осъществи и голямата стъпка за членство на страната ни в еврозоната, което означава окончателно откъсване от руските мафиотски схеми у нас. Външната политика на страната ни изцяло се вписва в дясната европейска политика. В Кремъл са бесни. И искат техният човек в България да направи нещо. И Радев се опитва, всички виждаме това.
                    Мина отдавна времето когато българите приемаха всичко казано от козяк за чиста монета. Сега като имат предвид какво стана в ирак, иран, сирия, либия, афганистан- сериозно се замислят над това което говедарите представят

                    А бе вярно ли е че още един си взел дипломата за пилот- имало 30 талибана утрепани, така че трябва силно да се замислят. Какво ще кажеш факи за юмручето в украйна, и там беше юмруче, ама тогава не се впечатляваше. Сега гледам че съшото юмруче се появило и в беларис
                    Last edited by v_tin; 20.09.2020, 22:30.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                      Май въпросът не е толкова за последните две партии, колкото за първите две, дали ще имат и 38%?
                      Аз говоря за това, че вече няма да мислим колко ще имат първите ДВЕ.
                      Ще мислим за ТРИ или ЧЕТИРИ, които ще поддържат РАБОТЕЩ кворум.

                      ​​​​​​​Акцентът ми е върху РАБОТЕЩ!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                        Барби, този посмъртно няма да влезе - този е смешник- пинокио
                        Kакво става като изкъпеш един демократ от ДА България на Христо Иванов?
                        - Чист гербаджия и леген мръсна вода.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          https://www.facebook.com/dabulgaria....8473732454121/

                          [COLOR=#0000FF][B]Винаги е за предпочитане да се пие от извора Христо Иванов,
                          OR]
                          Барби, този посмъртно няма да влезе - този е смешник- пинокио

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                            Май въпросът не е толкова за последните две партии, колкото за първите две, дали ще имат и 38%?
                            Трудно.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


                              Много добре изглежда - като фиксиране на основните проблеми и визията за бъдещето. Ще има и сериозни сили и КВОРУМ за осъществяване на подобна програма, допълнена с вижданията на спечелилите парламентарните избори - партии, които ще договорят НОВАТА коалиция.
                              .
                              Смятам, че кворум в бъдещ Парламент ще има и ще бъде работещ за България, като в него няма да бъдат включени ГЕРБ и ДПС.

                              ,Последните две партии най-вероятно, след отлива на избиратели от тях, сумарно ще имат около 35-38 % от гласовете в бъдещ Парламент.
                              Май въпросът не е толкова за последните две партии, колкото за първите две, дали ще имат и 38%?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                                Я ги имат, я - не. Въщност, ДПС, може и да запази...
                                Не е толкова важно, дали ще бъдат 1, 2, ...5 % - под- или над споменатите %%!

                                Важно е, че бъдещ Парламент ще работи с много повече консултации и изчистване на регламентите и няма ЕДНА партия да задава дневния ред и да СИ гласува законите, разчитайки само на едни, ояли се поддържници, които няма да влязат в бъдещ Парламент ( т.нар. - антипатриоти) и затова сега примират да си доизкарат мандата!

                                В бъдеще, бързо ще трябва да се съобразяват подробностите и ще се разчита на няколко субекта (за кворума) - и това ще е доброто, за да се приемат закони с много по-голямо представителство, за което са гласували различни групи гласоподаватели.

                                Вървим към по-добър резултат от управлението на България!

                                Коментар

                                Working...
                                X