IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Е и барбата да чете.


    Само тъпанари могат да тласкат ситуацията към служебен кабинет назначен от Радев! Осъзнайте се!,



    Иначе той хвали и действията на главния прокурор Иван Гешев след акцията на прокуратурата на "Дондуков" 2 миналата седмица. Според него, влизането на прокурори и разследващи в президентството, е демократично и правно действие.

    Ето какво още пише Йорданов:

    Възможно ли е в следващия парламент БСП и ДПС да направят управляваща коалиция? Отговорът е ДА! Правили са го многократно и няма логика да не го направят отново. Ще я нарекат социал-либерална, защото БСП е член на семейството на европейските социалисти, а ДПС - на общността на европейските либерали. Възможно ли е друга партия да се присъедини към тях? Отговорът е също ДА. Коалицията може да стане тройна и дори четворна. БСП и ДПС вече са правили тройна коалиция, а сега е възможно да опитат и четворна. Мераклии има.

    На каменистия черноморски бряг в Росенец Христо Иванов и приятели разговаряха дружески с привърженици на ДПС и дори заедно с тях изпълниха националния химн. Сценката бе трогателно патриотична. Впрочем патриотизмът е политическата ниша, която т.нар. градска десница преди много години изостави и тя бе запълнена от „Обединените патриоти”. И към още едно характерно „оръжие” посегна Христо Иванов – популизма. Направи го, защото както той, така и голяма част от привържениците му не са с десни убеждения. Нахалос в медиите ги наричат десница. Самият Иванов казва, а такава е и програмата на партията му, че в политиката няма дясно и ляво. Това е популистко мислене. Показната му акция в Росенец бе изпълнена по всички правила на популизма, с отправяне на ярки леви революционни послания, с лепене на етикети по комунистически образец. Те много напомняха на следдеветосептемврийските призиви на комунисти и отечественофронтовци за разправа с „недоубитата и незаконно забогатяла буржоазия”. И в случая нямам предвид потеклото на самия Иванов и на неговия масивен другар протестър. Твърдя само, че левичарството е по-опасно от коронавирусната зараза.

    В Росенец Христо Иванов влезе в дружески разговор с привърженици на ДПС, а лидерът на тази партия Мустафа Карадайъ буквално повтори неговите публични тези: „виждаме, че държавата липсва”, „това, което се случи да се смесят различните потоци го направи изпълнителната власт, направи го жандармерията, направи го кмета на общината, който е заместник-председател на ГЕРБ. За нас това означава, че ГЕРБ го направи”. И Карадайъ обвини директно ГЕРБ, че те са тези, които са „търсили провокацията”, защото има ред проблеми в страната. В такива случаи се казва, да ме прости доц. Мангъров, че Карадайъ и Иванов са си плюли в устата. В подтекста на изреченото от Карадайъ бе ясното послание, че ДПС е политически противник на ГЕРБ и протяга ръка за приятелство към БСП.
    След акцията в Росенец електоратът на ДПС ще бъде максимално мотивиран за участие в предстоящите напролет парламентарни избори. На изборите през 2017 г. тази партия получи 9, 24 % от гласовете на избирателите или повече отколкото събраха общо СДС, ДСБ, Да, България и Зелените. СДС (тогава Реформаторски блок – Глас народен) получи 3, 14%, ДСБ (тогава "Нова Република") – 2, 54% и КП Движение Да България (Зелените и ДЕОС) – 2, 96%.

    След това ДПС стана опозиция на ГЕРБ и подкрепи на президентските избори кандидата на БСП Румен Радев. Това бе руската връзка, реализация на проекта на Кремъл, станал известен като "планът Решетников". Тогава в редица европейски издания прочетохме, че ние българите сме изтеглили "късата клечка", избрали сме проруски президент, "човекът на Москва". Затова и ни сравниха с Молдова, където почти по същото време избраха за президент друга марионетка на Москва – Игор Додон. Той също организира пуч срещу дясното правителство на Молдова и успя да върне на власт тамошните социалисти. Което е и неизпълнена все още задача на Румен Радев. Но видно от изявите му в последно време ( ах, това размахано юмруче!) прави всичко възможно да рапортува за изпълнението й. Защото Владимир Путин иска в България да има контролирано от него управление. А такова в момента няма.

    Показателно е, че лидерът на парламентарната група на европейската десница - Европейската народна партия, Манфред Вебер категорично подкрепи Бойко Борисов. Вебер е германски християндемократ, истински десен политик и родителите му не са комунисти. Той многократно е правил изявления срещу днешната политика на Кремъл, твърдо подкрепя наложените на Путиновия режим санкции, не се побоя да влезе в конфликт с Ангела Меркел по отношение на проекта "Северен поток-2". Той е човек, който обективно може да прецени кой кой е в България.

    Но защо Вебер подкрепя Борисов? Защото след покупката на американските изтребители F-16, въпреки противопоставянето на Радев, българското правителство успя да осъществи и голямата стъпка за членство на страната ни в еврозоната, което означава окончателно откъсване от руските мафиотски схеми у нас. Външната политика на страната ни изцяло се вписва в дясната европейска политика. В Кремъл са бесни. И искат техният човек в България да направи нещо. И Радев се опитва, всички виждаме това.


    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


      Много добре изглежда - като фиксиране на основните проблеми и визията за бъдещето. Ще има и сериозни сили и КВОРУМ за осъществяване на подобна програма, допълнена с вижданията на спечелилите парламентарните избори - партии, които ще договорят НОВАТА коалиция.
      .
      Смятам, че кворум в бъдещ Парламент ще има и ще бъде работещ за България, като в него няма да бъдат включени ГЕРБ и ДПС.

      ,Последните две партии най-вероятно, след отлива на избиратели от тях, сумарно ще имат около 35-38 % от гласовете в бъдещ Парламент.
      Я ги имат, я - не. Въщност, ДПС, може и да запази...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        https://www.facebook.com/dabulgaria....8473732454121/

        Винаги е за предпочитане да се пие от извора Христо Иванов,
        а не от транскрипция, написана от
        червената сган

        Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов написа във "Фейсбук":

        Днес гостувах в предаването СЕДМИЦАТА НА ДАРИК РАДИО:
        - Предстоящата икономическа криза ще отключи глобален икономически преход. От нея светът и България ще излязат с преструктурирана икономика. България не просто трябва да премине през една трудна зима. Страната трябва да се подготви за нов икономически модел.
        - Моделът около Доган и Пеевски, олицетворяващ задкулисието, трябва да бъде сломен. Този модел не е усещане, той е съвършено конкретно явление. Демократична България има конкретна програма за това.

        - Нашият въпрос към всички останали политически сили е:

        „Вие готови ли сте да произнесете името Пеевски и да говорим сериозно за това България да бъде освободена от корупционния плен, в който тя е поставена?“. За да започнем модернизацията на страната навреме.
        - Хората на улицата ще принудят тези политически формации да произнасят името Пеевски. Така както ги принудиха да говорят за Гешев.
        - През 1990-те години България изпусна един преход и плати много висока цена за това. Не можем да си позволим да изпуснем и предстоящия глобален преход.
        - Според различни изследвания в България се крадат около 10 милиарда лева на година. Ние искаме тези пари да останат в бюджета и да бъдат инвестирани в децата на България. За да живеем в една амбициозна България, с която да се гордеем.

        - Решението на политическата криза е бързи избори

        , които да решат (1) проблема с изпразнения от смисъл и съдържание сегашен парламент, и (2) проблема с това, че няма доверие в способността на настоящото управление да организира честни избори.
        - Управлението на Борисов не говори езика на бъдещето. Кой ще управлява казва българският избирател, а не Борисов.
        - Демократична България може да налага дневения ред на промяната. Чрез много ефективна опозиция, дори извън парламента, успяхме да предизвикаме най-сериозната криза в сегашното управление. Под една или друга форма, в следващия парламент Демократична България ще участва в управлението на промяната.
        - В българската политическа система има програма за промяна и модернизация. На този етап, единствената такава програма е на Демократична България.
        - Това означава бързо оздравяване на институциите, инвестиране в човешки капитал и технологии, в образование, не само на младите, но и на заетите на пазара на труда.
        - Демократична България е единствената политическа формация, която не просто подкрепи протестите, но и обяви цялостен пакет от конституционни промени, които да приключат модела на безотчетност и концентриране на огромна власт във фигурата на главния прокурор. Това е възможно без Велико народно събрание и без нужда от нова Конституция.

        - Българският парламент, като представител на гражданите, трябва да носи отговорност за действията на главния прокурор

        И да понесе политическата отговорност за това.
        - Демократична България настоява за въвеждане само на машинно гласуване, при много ясни гаранции за външен контрол на избора на машини и софтуер.
        - За пореден път внесохме конкретни законодателни текстове за промяна на Изборния кодекс. И за пореден път това банкрутирало управление ги игнорира, под претекст, че само те могат и знаят как да управляват.
        - Така както Марешки не е Мандела, така нито Цацаров, нито Гешев, нито Борисов са Каравелов. Имайте малко срам, вие не сте България. Тези хора не са довели нито една реформа до успешен край.
        - Европейските институции имат задължения към всеки европейски гражданин. Те трябва да служат на българските граждани и са задължени да задават въпроси и да обсъждат проблема с корупцията и върховенството на закона.
        - Базовият проблем е тоталната липса на доверие към това управление. Решението за нови здравни, финансови или икономически мерки трябва да бъде взето от ново управление. Правителството на Борисов не може да взема решения, задължаващи бъдещите генерации на България.
        - Сегашното управление заприщва бъдещето на страната, за да краде. Борисов краде от бъдещето на България.

        Много добре изглежда - като фиксиране на основните проблеми и визията за бъдещето. Ще има и сериозни сили и КВОРУМ за осъществяване на подобна програма, допълнена с вижданията на спечелилите парламентарните избори - партии, които ще договорят НОВАТА коалиция.
        .
        Смятам, че кворум в бъдещ Парламент ще има и ще бъде работещ за България, като в него няма да бъдат включени ГЕРБ и ДПС.

        ,Последните две партии най-вероятно, след отлива на избиратели от тях, сумарно ще имат около 35-38 % от гласовете в бъдещ Парламент.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение

          Радвай се докато има.
          След седмица най-много две, ще има само някой гол ЕНТУСИАСТ на линия.
          Народа е изнервен до безобразие и на майтапа гледа сериозно вече.
          Някои неща не се променят кмете,

          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
            След барбата само интелектуалци сте се сбрали.

            Радвай се докато има.
            След седмица най-много две, ще има само някой гол ЕНТУСИАСТ на линия.
            Народа е изнервен до безобразие и на майтапа гледа сериозно вече.
            Простак съм Азъ - Непобедим !!!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              https://www.facebook.com/dabulgaria....8473732454121/

              Винаги е за предпочитане да се пие от извора Христо Иванов,
              а не от транскрипция, написана от
              червената сган

              Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов написа във "Фейсбук":

              Днес гостувах в предаването СЕДМИЦАТА НА ДАРИК РАДИО:
              - Предстоящата икономическа криза ще отключи глобален икономически преход. От нея светът и България ще излязат с преструктурирана икономика. България не просто трябва да премине през една трудна зима. Страната трябва да се подготви за нов икономически модел.
              - Моделът около Доган и Пеевски, олицетворяващ задкулисието, трябва да бъде сломен. Този модел не е усещане, той е съвършено конкретно явление. Демократична България има конкретна програма за това.

              - Нашият въпрос към всички останали политически сили е:

              „Вие готови ли сте да произнесете името Пеевски и да говорим сериозно за това България да бъде освободена от корупционния плен, в който тя е поставена?“. За да започнем модернизацията на страната навреме.
              - Хората на улицата ще принудят тези политически формации да произнасят името Пеевски. Така както ги принудиха да говорят за Гешев.
              - През 1990-те години България изпусна един преход и плати много висока цена за това. Не можем да си позволим да изпуснем и предстоящия глобален преход.
              - Според различни изследвания в България се крадат около 10 милиарда лева на година. Ние искаме тези пари да останат в бюджета и да бъдат инвестирани в децата на България. За да живеем в една амбициозна България, с която да се гордеем.

              - Решението на политическата криза е бързи избори

              , които да решат (1) проблема с изпразнения от смисъл и съдържание сегашен парламент, и (2) проблема с това, че няма доверие в способността на настоящото управление да организира честни избори.
              - Управлението на Борисов не говори езика на бъдещето. Кой ще управлява казва българският избирател, а не Борисов.
              - Демократична България може да налага дневения ред на промяната. Чрез много ефективна опозиция, дори извън парламента, успяхме да предизвикаме най-сериозната криза в сегашното управление. Под една или друга форма, в следващия парламент Демократична България ще участва в управлението на промяната.
              - В българската политическа система има програма за промяна и модернизация. На този етап, единствената такава програма е на Демократична България.
              - Това означава бързо оздравяване на институциите, инвестиране в човешки капитал и технологии, в образование, не само на младите, но и на заетите на пазара на труда.
              - Демократична България е единствената политическа формация, която не просто подкрепи протестите, но и обяви цялостен пакет от конституционни промени, които да приключат модела на безотчетност и концентриране на огромна власт във фигурата на главния прокурор. Това е възможно без Велико народно събрание и без нужда от нова Конституция.

              - Българският парламент, като представител на гражданите, трябва да носи отговорност за действията на главния прокурор

              И да понесе политическата отговорност за това.
              - Демократична България настоява за въвеждане само на машинно гласуване, при много ясни гаранции за външен контрол на избора на машини и софтуер.
              - За пореден път внесохме конкретни законодателни текстове за промяна на Изборния кодекс. И за пореден път това банкрутирало управление ги игнорира, под претекст, че само те могат и знаят как да управляват.
              - Така както Марешки не е Мандела, така нито Цацаров, нито Гешев, нито Борисов са Каравелов. Имайте малко срам, вие не сте България. Тези хора не са довели нито една реформа до успешен край.
              - Европейските институции имат задължения към всеки европейски гражданин. Те трябва да служат на българските граждани и са задължени да задават въпроси и да обсъждат проблема с корупцията и върховенството на закона.
              - Базовият проблем е тоталната липса на доверие към това управление. Решението за нови здравни, финансови или икономически мерки трябва да бъде взето от ново управление. Правителството на Борисов не може да взема решения, задължаващи бъдещите генерации на България.
              - Сегашното управление заприщва бъдещето на страната, за да краде. Борисов краде от бъдещето на България.
              Същите тези критики ще ги приказваме и срещу Христо Иванов, ако случайно се докопа до власта. Много думи, изпразнени от съдържание, и примесени с голяма доза популизъм, както и разбира се ЛЪЖИ, които се надява избирателите да забравят след време.

              Коментар


              • Ей тва барбе как скокна

                Коментар


                • https://www.facebook.com/dabulgaria....8473732454121/
                  Първоначално изпратено от gogo6060 Разгледай мнение
                  Христо Иванов: Ако някой си позволи управление на промяната без нас - ще му се стъжни животът!
                  Дългото и отдадено общение с Маджо води до мутрафонски обноски
                  Винаги е за предпочитане да се пие от извора Христо Иванов,
                  а не от транскрипция, написана от
                  червената сган

                  Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов написа във "Фейсбук":

                  Днес гостувах в предаването СЕДМИЦАТА НА ДАРИК РАДИО:
                  - Предстоящата икономическа криза ще отключи глобален икономически преход. От нея светът и България ще излязат с преструктурирана икономика. България не просто трябва да премине през една трудна зима. Страната трябва да се подготви за нов икономически модел.
                  - Моделът около Доган и Пеевски, олицетворяващ задкулисието, трябва да бъде сломен. Този модел не е усещане, той е съвършено конкретно явление. Демократична България има конкретна програма за това.

                  - Нашият въпрос към всички останали политически сили е:

                  „Вие готови ли сте да произнесете името Пеевски и да говорим сериозно за това България да бъде освободена от корупционния плен, в който тя е поставена?“. За да започнем модернизацията на страната навреме.
                  - Хората на улицата ще принудят тези политически формации да произнасят името Пеевски. Така както ги принудиха да говорят за Гешев.
                  - През 1990-те години България изпусна един преход и плати много висока цена за това. Не можем да си позволим да изпуснем и предстоящия глобален преход.
                  - Според различни изследвания в България се крадат около 10 милиарда лева на година. Ние искаме тези пари да останат в бюджета и да бъдат инвестирани в децата на България. За да живеем в една амбициозна България, с която да се гордеем.

                  - Решението на политическата криза е бързи избори

                  , които да решат (1) проблема с изпразнения от смисъл и съдържание сегашен парламент, и (2) проблема с това, че няма доверие в способността на настоящото управление да организира честни избори.
                  - Управлението на Борисов не говори езика на бъдещето. Кой ще управлява казва българският избирател, а не Борисов.
                  - Демократична България може да налага дневения ред на промяната. Чрез много ефективна опозиция, дори извън парламента, успяхме да предизвикаме най-сериозната криза в сегашното управление. Под една или друга форма, в следващия парламент Демократична България ще участва в управлението на промяната.
                  - В българската политическа система има програма за промяна и модернизация. На този етап, единствената такава програма е на Демократична България.
                  - Това означава бързо оздравяване на институциите, инвестиране в човешки капитал и технологии, в образование, не само на младите, но и на заетите на пазара на труда.
                  - Демократична България е единствената политическа формация, която не просто подкрепи протестите, но и обяви цялостен пакет от конституционни промени, които да приключат модела на безотчетност и концентриране на огромна власт във фигурата на главния прокурор. Това е възможно без Велико народно събрание и без нужда от нова Конституция.

                  - Българският парламент, като представител на гражданите, трябва да носи отговорност за действията на главния прокурор

                  И да понесе политическата отговорност за това.
                  - Демократична България настоява за въвеждане само на машинно гласуване, при много ясни гаранции за външен контрол на избора на машини и софтуер.
                  - За пореден път внесохме конкретни законодателни текстове за промяна на Изборния кодекс. И за пореден път това банкрутирало управление ги игнорира, под претекст, че само те могат и знаят как да управляват.
                  - Така както Марешки не е Мандела, така нито Цацаров, нито Гешев, нито Борисов са Каравелов. Имайте малко срам, вие не сте България. Тези хора не са довели нито една реформа до успешен край.
                  - Европейските институции имат задължения към всеки европейски гражданин. Те трябва да служат на българските граждани и са задължени да задават въпроси и да обсъждат проблема с корупцията и върховенството на закона.
                  - Базовият проблем е тоталната липса на доверие към това управление. Решението за нови здравни, финансови или икономически мерки трябва да бъде взето от ново управление. Правителството на Борисов не може да взема решения, задължаващи бъдещите генерации на България.
                  - Сегашното управление заприщва бъдещето на страната, за да краде. Борисов краде от бъдещето на България.
                  Last edited by barbaron; 20.09.2020, 19:45.

                  Коментар


                  • Христо Иванов: Ако някой си позволи управление на промяната без нас - ще му се стъжни животът!

                    Дългото и отдадено общение с Маджо води до мутрафонски обноски

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


                      Не е целунал писмото, защото при 65 млн. $ за кампанията (изхарчени до сега) има вероятност да го фиксират отнякъде и кранчето да спре!

                      След изборите ще целува - ако не писмото - за утеха и компенсация може да награби Мелани (ще й излезе неочаквано късмета!)

                      Мисля че е 70 годишен, така че............., на меланито определено ще и трябва късмет

                      Коментар


                      • След барбата само интелектуалци сте се сбрали.

                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • "Миналия месец ни напомни колко сме уязвими - наш дълг е да пазим правовата държава и да поддържаме честността на европейските институции, независимо дали става дума за закони... или продажба на паспорт. Европейските ценности не са за продан," каза още шефът на ЕК.
                          "Не ви харесва това, което чухте? Засегнах ви? Да, защото ви заболя, когато чухте по какво именно се различаваме. Това е демокрацията. Ще трябва да ме изслушате", каза невъзмутимо Фон дер Лайен.
                          Преди края на месеца комисията ще излезе с доклада си за правовата държава - ранно средство за откриване на проблеми, което да е отправна точка за всички членки, "за да няма отстъпление от общите принципи", посочи тя.
                          Този доклад се очаква на 23 септември.
                          Той ще покаже състоянието на върховенството на закона във всички държави и ще бъде продължение на Механизма за сътрудничество и проверка, чрез който до момента се упражняваше наблюдение само над България и Румъния. За първи път наблюдението ще се съчетае с финансови санкции за държавите, които системно показват неуважение към базовите принципи на ЕС.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

                            По-скоро е било с "Д-то" нагоре!
                            .

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                              Разбрах че путин вече сменил тактиката, нямало да трови с новичок от англия, вече направо изпратил на тръмпеску рицин в пощенски плик. Той не можел да проникне през кожата, но путин мислел че като писмото е от него и тръмпанарина ще целуне писмото в знак на подчинение и гитти-битти. Ама не станало така, че сега нови санкции на русия щели да сложат

                              Не е целунал писмото, защото при 65 млн. $ за кампанията (изхарчени до сега) има вероятност да го фиксират отнякъде и кранчето да спре!

                              След изборите ще целува - ако не писмото - за утеха и компенсация може да награби Мелани (ще й излезе неочаквано късмета!)


                              ​​​​​​​

                              Коментар


                              • Разбрах че путин вече сменил тактиката, нямало да трови с новичок от англия, вече направо изпратил на тръмпеску рицин в пощенски плик. Той не можел да проникне през кожата, но путин мислел че като писмото е от него и тръмпанарина ще целуне писмото в знак на подчинение и гитти-битти. Ама не станало така, че сега нови санкции на русия щели да сложат

                                Коментар

                                Working...
                                X