IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Бидона се издъни. А Тръмп става все по-симпатичен, дори с пионерската си връзка
    Цветанов сигурно празнува - партията му печели в САЩ.
    Резултати за Сената
    Партии Общо места Спечелени места Не участват на изборите
    Republican Party 48 19 29 (+1)
    Democratic Party 48 14 34
    Други партии 2 0 2
    Last edited by Кисимов; 13.11.2022, 18:11.

    Коментар


    • Интересен факт при провеждането на изборите в най-голямата демокрация на планетата (САЩ).
      Опитват да пробутат (да преизберат) двама починали сенатори от демократите - единият от които - с около 86 % от гласовете (общо 21 000 гласа, 7 000, от които - по пощата)... Това се нарича още демокрация в действие (вероятно):

      https://m.dir.bg/dnes/svyat/dvama-ma...telite-v-sasht

      За мен няма значение кой ще спечели. САЩ си остават най-голямата демокрация, от която вземаме пример и, която, въпреки че ще продължи активно да участва в различни регионални конфликти във всевъзможни точки на Земята, това е повече от логично, защото са налице нейни икономически интереси.

      Нашите се дърпат за начин на гласуване (с машини и/или с хартиени бюлетини). Трябва да приемат и гласуване по пощата, в неохранявани пощенски кутии - също! Пример ни дава най-голямата демокрация - САЩ. И съм сериозен, разбира се.

      Коментар


      • "Експрес": Съпругът на Урсула фон дер Лайен замесен в съмнителни фармацевтични сделки

        Следвайте "Гласове" в Телеграм

        Автор: exxpress.at



        Бизнес дейностите на съпруга на председателката на Комисията Урсула фон дер Лайен са в центъра на вниманието на европарламента в момента. Основният проблем е съмнителното отпускане на субсидии за фармацевтични компании, в което Хайко фон дер Лайен играе водеща роля. ..........................

        Но по-важното е дали дейностите на Хайко фон дер Лайен във фармацевтичната индустрия са съвместими с позицията на съпругата му?

        Дискусията за бизнес дейностите на Хайко фон дер Лайен е взривоопасна, не на последно място на фона на разследванията на Европейската прокуратура (EPPO) на многомилиардните сделки на ЕС за ваксини срещу Covid-19. Става дума за съмнителна размяна на текстови съобщения между ръководителя на Европейската комисия фон дер Лайен и шефа на Pfizer Алберт Бурла. Председателят на ЕК категорично отказва да разкрие съдържанието на SMS-ите.

        Източник: exxpress.at

        Коментар


        • https://www.youtube.com/watch?v=qmbBk7Qwqz0 - Боян Чуков: Може да има нова Австро-Унгария!

          Разправя и разни други работи, който го интересува

          Коментар


          • Нещо става в германия, пишат че шолц го махат и става премиер аналната

            Коментар


            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              Западът ще трябва да ремонтира взривените газопроводи
              Да, така е. Ще ги ремонтира, за да продава зелен водород на Санкт Петербургската Демократична Република, след разпада на РФ.

              Коментар


              • Маск в прямом эфире уволил главу отдела цензуры Twitter Сегодня, 11:47 • Опубл.: Apolitikus • Просм.: 792 • Комм.: 6 • Видео+13 Илон Маск пригласил в прямой эфир руководителя отдела цензуры Twitter и уволил ее в прямом эфире за то, что она забанила аккаунт Дональда Трампа.

                Первоисточник публикации: https://politikus.info/video/147846-...y-twitter.html
                Politikus.info

                Коментар


                • Западът ще трябва да ремонтира взривените газопроводи и да преговаря с Русия

                  30.10.2022, 07:26 Агния Кренгел 125088коментараЕвропа
                  /Поглед.инфо/ Западният свят сега, може да се каже, не живее, а вегетира, изправен пред остър недостиг на енергийни ресурси, които осигуряват пълноценен живот. Енергийните носители направиха Запада енергичен и активен, без тях нямаше да е така. Е, вече не той определя какъв ще бъде западният свят . Опитите да се заменят "вредните" енергоносители с "полезни" претърпяха пълен провал.

                  Замяната на газа и нефта с вятърни турбини и слънчеви панели ще доведе до това, че светът ще се нуждае от около 700 милиона тона мед през следващите 22 години, „еквивалентно на цялото историческо производство, започвайки от началото на медната епоха“.

                  Или, пресмятайки по различен начин, 6,3 милиона тона мед годишно допълнително през 2022-2026 г. Между другото, за взривните работи при добива на мед ще ви е необходим амониев нитрат, получаван от природен газ и нефт. За сведение на ентусиастите - медта от вторични източници (с други думи, от отпадъците) не може да се използва за катоди на вятърните турбини.

                  Според проучване на Eurometaux по пътя си към зелен преход Европа ще се нуждае от:
                  • литий - 35 пъти повече;
                  • редкоземни метали - 7-26 пъти повече;
                  • никел - 2 пъти повече;
                  • мед - една трета повече.
                  Играта струва ли си свещите, а вятърните централи - толкова грандиозни разходи? Нека да разгледаме какво е разпределението на вятърната енергия по света. Кой произвежда или по-скоро получава най-много вятърна енергия?

                  Отговор: Китай и САЩ. Но нито една от тези страни няма да се откаже нито от газа, нито от нефта - те добиват и купуват нефт и газ, независимо от вятърните паркове. Естествената енергия от възобновяеми източници не е достатъчна за възпроизвеждането на живота на двете най-големи сили в света.

                  Разбира се, ако разчитате не само на вятърната генерация, можете да предложите на населението добиване на топлина и светлина по стария начин. Изправени пред растящи цени на енергията и потенциални прекъсвания на електрозахранването, много правителства на ЕС облекчават разпоредбите за дърводобив и насърчават хората да горят дърва в печките, за да поддържат домовете си топли. А това означава катастрофа за горите на Европа.

                  В европейската история вече има пример за необмислена експлоатация на горите. Преди хиляда години горите покриваха Европа с гъста, почти непрекъсната покривка. След това започна тяхното унищожение. Времето от 10 до 13 век се нарича в Европа Голямото изкореняване или Великото разораване : горите са изсечени навсякъде, земята под тях е превърната в обработваема земя.

                  И през 16 век започва да се усеща остър недостиг на дървесина. Това спира развитието на металургията и ковачеството (дървените въглища са широко използвани в тях) и затруднява корабостроенето. Великото разораване не може да не се отрази на климата.

                  Енергийната криза означава „много мрачна зима“ за европейските гори; изсичането на защитени гори е „безумно и „много, много разрушително “, казва Каталин Родич, борец за биологичното разнообразие.

                  А в това време в Европа...

                  В Румъния, където повече от половината население сега отоплява домовете си с дърва, правителството постави таван на цените на дървата за огрев, за да намали сметките за електричество. Това води до увеличаване на незаконната сеч. Румъния вече вече попада под действието на законодателството на ЕС, тъй като не успя да спре незаконната сеч в своите защитени гори.

                  Увеличение на незаконната сеч и кражбата на дървен материал е регистрирано и в Словакия.

                  Унгария, която е силно зависима от руския газ, отмени през август разпоредбите за защита на защитените гори от изсичане. Говорител на Европейската комисия каза, че новото законодателство "има потенциал да наруши правилата на ЕС" и че Брюксел "ще следи отблизо прилагането на тези нови разпоредби".

                  Латвия разреши изсичането на млади дървета, а Министерството на околната среда на Литва иска от държавната горска компания да увеличи изсичането още повече.

                  Естонското правителство се противопоставя на призивите на индустрията за увеличаване на обезлесяването.

                  В Полша "много хора" режат дърветата, за да получат достатъчно дърва за огрев през зимата, казва Пьотр Сергеж, говорител на полската неправителствена организация Smog Alert . Всъщност Ярослав Качински през септември директно призова хората да "изгорят почти всичко, разбира се, с изключение на гуми и други подобни вредни неща" , за да се стоплят.

                  Неконтролираната сеч не само разрежда горите, но води и до замърсяване на околната среда: ако дървесината се изгори малко след изсичането, тя все още съдържа много влага и отделя повече токсични частици.

                  Някои сечи са „неизбежни“ , признават западните медии, докато правителствата не предприемат необходимите стъпки за намаляване на потреблението на енергия като цяло (по-добра изолация на къщите, въвеждане на термопомпи). Много от тях избягват да плащат на енергийните компании за производство на електричество от биомаса, тъй като това води до още повече сеч.

                  Въпреки загрижеността на природозащитниците, сечта се разширява, горите в Европа оредяват, а решението на проблема не се приближава: без газ и нефт той не може да бъде решен. Ето защо, например, министър-председателят на Саксония Михаел Кречмер противоречи на канцлера Олаф Шолц, като се застъпва за възобновяване на доставките на руски газ след войната в Украйна.

                  Имаме нужда от дългосрочни договори за доставка на втечнен природен газ от САЩ, Катар и други арабски страни. Освен това най-накрая трябва да получим собствен природен газ от Северно море. И когато войната свърши, трябва отново да използваме газ от Русия “, казва Кречмер.

                  С една дума, колкото и вятърни перки да поставят, както и да секат горите, германците все пак ще трябва да ремонтират взривените газопроводи и да преговарят с Русия.

                  Коментар


                  • Ксения Собчак - кандидат-президентката, която е играла и със Зеленски:
                    Так как Собчак знакома с Зеленским и когда-то снималась с ним в одних фильмах, она якобы может помочь "помирить" его с кровавым диктатором.
                    "Ну я могу еще раз им сказать, сэкономить им усилия, и сказать, что того Володи Зеленского уже давно нет. Есть свирепый здоровенный дядька, который каждый день тягает штангу https://www.unian.net/world/putin-ot...-12028107.html
                    Last edited by Кисимов; 30.10.2022, 14:06.

                    Коментар


                    • И Полша вероятно замисля референдуми: Варшава собирается ввести войска в западную часть Украины, чтобы затем провести там референдум о вхождении занятых территорий в состав Польши. Отмечается, что к тому моменту, по замыслу польских политиков, украинские войска уже будут полностью разбиты ВС России в ходе военной спецоперации, а нынешнее киевское правительство во главе с Владимиром Зеленским сбежит на Запад. https://eadaily.com/ru/news/2022/10/...ti-ukrainy-smi

                      Коментар


                      • Пазарите в ЕС, от сегмента на Източна Европа, бяха доминирани от руски акции в продължение на 2 десетилетия, войната в Украйна сложи край на това за момента, може би за десетилетия. Много повече граждани на съседната държава на север вече вероятно ще се разхождат по булевард Шота Руставели, отколкото биха искали някои грузинци. Поне това е тенорът на нашите "демократични" западни медии(Qualitätsmedien). Много грузинци гледат с очакване отвъд Атлантика, но се надявам, че хората в Грузия са достатъчно мъдри, за да знаят че и след ерата на Путин, Грузия ще има съседи на юг, както Армения... Тези, които пристигат в Грузия, със сигурност не са най-глупавите и може да са че остават там дълго време; дезертирането носи дълги присъди затвор... Други страни в Източна Европа приемат много бежанци от Украйна. В по-дългосрочен план, особено ако войната е продължителна, икономиките на тези страни ще имат полза.
                         

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                          Казват, че само двама души могат да разговарят при равни условия със Съединените щати. Единият е китаец, а другият е българин, а за китайците се съмнявам...

                          Коментар


                          • Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                            Коментар


                            • Новият пакет от санкции срещу Русия, подготвен от Европейския съюз, няма да включва освобождаването, т.е. дерогация за Западните Балкани, следователно и за Сърбия, поради отношението на Белград към официална Москва. Това на практика означава, че, както се посочва в шестия пакет от санкции на ЕС, от 1 ноември Сърбия няма да може да се снабдява през Адриатическия тръбопровод, което поставя под въпрос цената на вътрешния пазар, както и избора на алтернативни пътища за доставка.

                              BGNES.BG
                              Край на руския петрол за Сърбия
                              Новият пакет от санкции срещу Русия, подготвен от Европейския съюз, няма да включва осв

                              Коментар


                              • КОМУНИЗМА ТРАЙНО СЕ НАСТАНИ НА ЗАПАД.
                                Франция започна процедура за цялостна национализация на електроенергийната компания Electricite de France (EDF), съобщи органът за финансовите пазари AMF, цитиран от телевизионния канал Europe 1. Държавата е подала опростена оферта за публично придобиване, първата стъпка към свалянето на EDF от фондовата борса. Към момента 84% от EDF са в държавни ръце. Мярката, оценена на 9,7 млрд. евро, цели да изкупи останалите 16%, а стъпката – да гарантира разширяване на ядрената енергетика във Франция. Германия договори национализацията на комуналния гигант Uniper

                                Или може би са НАЦИОНАЛсоциалисти?
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                                Коментар

                                Working...
                                X