Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
X
-
Ето защо не харесвам "гейщината", пък вие ако щете разбирайте, ако щете недейте!
Каракачанов: Германия ни натиска да забравим 1300 години история
Майната им на върховните ви съображения!
Българската история не е за продан!
Вардарците понятно се борят за идентичност и поради реална липса на такава, гледат нещо да смотат.
Имам кръв от тази част н а България и не са ми безразлични, но отстъпки не трябва да има.
В никакъв случай!
Дразни ме изключително много позицията на Германия.
Болшинството и хабер си нямат, но аз ще напомня няколко важни исторически репера, които да помогнат да схванем цялата абсурдност на ситуацията.
Хабсбургската династия доминира Аустрия още от времената приблизително на възстановяване на Българската държава - Второто Царство.
Разбирате ли за какво става дума - това е една държавност, която въпреки своите германски корени, има своя идентичност и е достигнала до национална идентичност далеч преди самата Германия. За Германия в същински смисъл може да се говори едва след 1870 г.
Въпреки тези обстоятелства, човекът с мустачките настойчиво припомни на австрийците да не забравят Майка Германия и това беше в по-голяма степен прието, отколкото отхвърлено. След 700 години напълно разделно развитие, германците изведнъж се сетиха, че имат обща история и Австрия е тяхна.
Понастоящем - около вече 800 години по-късно, вече видимо са се кротнали и не искат нищо конкретно от Австрия. Историята показва, че това са временни явления.
Обаче, ако нещата се бяха развили така, че територията на бившата ГДР беше се превърнала в нещо като сегашния Калининград (което е едновременно реална и смахната идея), дали германците щяха да продължат да мислят така и дали щяха да защитават същата позиция по отношение на Македония?!
Не харесвам двуличието!Last edited by nachev; 17.10.2020, 18:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/ikonomika-i-...eistva-314040/
Правителството отпуска 504 млн. лв. в подкрепа на най-нуждаещите се семейства
Така е. Помощи. Сега ще сипят на два милиона българи, обаче, крайната цел е всички да протегнат ръчичка. Подкарали са ни към тежък комунизъм, Начев. Еврогей ценностите са нашия проблем, и срещу тях трябва да въстанем, Начев. Сега гърмите патрони нахалост.
Издаваш сигнали за неудовлетвореност, дори вероятно още по-интензивни усещания. Човешко и напълно понятно ми е.
Не мога дефинитивно да се ориентирам във възрастта ти, че да опитам да схвана по-добре това настроение и неговите източници.
Дори и само да маркирам фактори и по-важни елементи, пак ще са ми необходими страници, че да отговоря за твоите три реда.
За някои неща ще съм изцяло съгласен, за други съм готов доста категорично да възразя. А моментът не е подходящ за влизане в препирни от какъвто и да е характер, трябва да браним и подкрепяме и най-крехкото човешко разбирателство, че да може да се реализира основен обществен приоритет в момента - изгонване на вредната гепп и даване на ясен сигнал и на други сили, които биха имали намерение да тръгнат в бъдеще по геппардски път.
Обвързвам тук с твоите "халостни патрони". Откровено ми е трудно да пиша за поне десети път, че ако в момента на протеста се даде някаква политическа физиономия, край с него, дотук сме. На площада има от мултимилионери до бездомници. Няма хипотеза тези хора да дойдат на един акъл! Отделни лозунги временно биха били приемливи и за двата страни, но веднага след това ще последва ярко разделение. Отровните виждат това и правилно се въздържат от политическо говорене. Преди седмица имаше дори една грозновата сценка. Дадоха микрофона на една непозната госпожа, чийто вид н е будеше никакви притеснения. Тя каза две уводни изречения и стана ясно, че се е качила на трибуната само за да представи и покани друга ораторка. В мига на извръщането си към действителна ораторка, Хаджигенов моментално усети какво се готви, скочи горе и буквално взе микрофона от ръцете на същисаната леля. Изрече категорично: Не, не може, обяснено е категорично, че това не е място за партийна политическа пропаганда.
Ако обичате, слезте!
Намирам това за правилно. СЕга акцентираме на една стратегическа задача и сме заедно, защото има важни обстоятелства, които ни обединяват. След реализиране на задачата ще се разделим и всеки ща заеме мястото, което икономически, политически, житейски, емоционално и т.н. му допада.
Тук изниква един очевиден проблем. В рамките на истеблишмънта - сложилата се политическа система, включително при съобразяване на съществуващи играчи, обществото не може и няма да намери решение на съществуващите проблеми. Провиждаш ли, че само зад последното изречение се крият голямо количество научни трудове, които могат да се съставят - като се почне от философия, та се стигне до делнична проза.
Естествено, аз няма да почна да творя. Тук не.
Комунизъм в тежък вариант (цитирам теб)?! Не е целта да т и възразявам, колега, но не мисля, че точно това е удачният пример. В момента има подчертан стремеж с публичен ресурс да се спаси персонално БХ, дори не говорим за партията му. В поведението му (примерно към Пастирката), а и в аудиозаписите той много ясно даде де се разбере, какво е отношението му към неговите собствени хора. Не визирам само ПКП-то, в един от разговорите той изригна и срещу Дончев, че го ядосвал! Той има феодален маниер и начин на мислене на пожизнен генералисимус или падре да ла фамилиа.
Допълнително - с публичен и друг ресурс ще се купуват избори. Никой не трябва д а има и най-малко съмнение. От жизнено значение за него (тях) е.
Ако излезем извън Бг реалиите, картината е шарена. От една страна се крои и експлоатира една система, която фаворизира най-едрия капитал, но има и прояви да комунистически елементи - раздаване "на калпак", доколкото е ясно забележимо, че социалният организъм се дебалансира грозно и може да последва експлозия.
Еврогей ценности (цитирам пак теб)?!
Сложна тема, не искам да тръгна с възражения, а има доста основания в тази посока, но май ще се наложи.
Първо, признавам си, че когато съм бил много ядосан на европейците, също съм употребявал някакви сходни обозначения. Често говорят безсъдържателно и лицемерно. Често много са ме ядосвала!
Мога надълго и на нашироко да обяснявам за кройката на света и действителнато разположение на силите, но предпочитам да се спра на примера на нашата страна в рамките на тази общност.
Ти апелираш за въставане и отхвърляне на фалшиви ценности, неискрено говорене, прикрито мислене. Така те разбирам и схващам тезата ти!
Обаче, дай да разгледаме алтернативите.
1. България оставена сама на себе си и сама със себе си. За мен това е дълбоко нераеалистично. Покрай всичко друго, щяхме и да се избием.
В някакъв условен смисъл имахме "шанс", че територията ни стана потребна на един от пилит.-иконом. блокове за техни оперативни и друг и нужди.
На германците е била издадена директна заповед: Направете необходимото и се погрижете за тези! Не стават, но е Решено - първи ги вземаме в нато, после вие ги вземате в ЕС! Не стават за нищо, но ни трябват. Намерете някой "кучи син", но "наш кучи син", който да г и залъгва, че да не клатят много лодката. Дайте му всичко под аренда, а дължимата цена ще е послушанието му.
И така ни вкараха в новия либерален свят, който поради допълнителни и сложни съображения беше станал междувременно гейташки. Само това е огромна тема. Аз я прескачам.
2. България отива в орбита на регионален лидер - Турция. Моля, не става! Спестявам обяснения!
3. България отива в орбита на евразийството. Моля, не става! Спестявам обяснения!
4. За някаква модерна уния между бивши източни страни?? Също не става! Те си бяха избрали пътя по-рано от нас, а в съюз, който е доминиран от Полша е тъпо да се ходи! Апропо, доста тъпо!
5. Балканска уния. Също не ставаше по много причини.
6. Остана това, от което тръгнахме - Европа. Безалтернативна е с всичките и кусури!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/ikonomika-i-...eistva-314040/
Така е. Помощи. Сега ще сипят на два милиона българи, обаче, крайната цел е всички да протегнат ръчичка. Подкарали са ни към тежък комунизъм, Начев. Еврогей ценностите са нашия проблем, и срещу тях трябва да въстанем, Начев. Сега гърмите патрони нахалост.
Едно време ревеше и виеше тук против истанбулската конвенция, а сега с две ръце подкрепи декларацията на същите еврогейове.
Щото е против България.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 3 Харесвания
Коментар
-
https://www.investor.bg/ikonomika-i-...eistva-314040/
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Не съм напълно сигурен, но като изключени от вариантите за коалиране имаше посочени три (да н е бяха дори четири???) партии.
Не искам да те подвеждам!
Въобще не ми е ясно случващото се там.
Много пъти съм го преживявал вече. Говорят предварително едно, а после героично отсичат: Да, така казахме преди, но народът даде такъв вот, че ако не тръгнем н а тази коалиция, обричаме РОДИНАТА! Я ВИЖТЕ ГЕРМАНИЯ!
Аз субективно не приемем това, Германия ми е много близка до сърцето и душата, но не е мярка за нас. Не ангажирам никого с тези приказки.
По тази причина очаквам дълъг и мрачен интеррегнум, като поне може да се надяваме, че ще бъде спукан циреят и има надежда гнойта да изтече. Гаранция няма, но някаква смътна надежда остава.
Смисълът е в последното ми изречение: времето работи срещу ГЕРБ, а отливът при тях е свързан с преориентиране към останалите политически формации. Тук се крие ключето.
Както и да се случат нещата, важно е, че ще се случат! Да гадаем днес - можем, но да прогнозираме успешно е непосилно за никого. Само зависимите медии и агенции могат да печелят в подобна обстановка. Сега е тяхната жътва.
Last edited by безимeн; 17.10.2020, 09:19.
Коментар
-
По този въпрос - пълно единомислие!
Понеже много омраза насъбрах напоследък, а башкъ са ми на главата много тежки проблеми, което ще продължи поне още четири седмици, има ли някаква възможност, Барби, по изключение да се обичаме за известно време?
Ама виждате ли както биехте безкомпромисно гепаджиите как един нищои никакъв гепаджия ви би шута и ви постави в неравностойно положение? Подозирам обаче че сте се натресли на друг гепаджия в червеният кръст и няма да е чудно ако напрежението може и да се окаже много по-кратко от четири седмици...Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеима ли някой нещо против?
Понеже много омраза насъбрах напоследък, а башкъ са ми на главата много тежки проблеми, което ще продължи поне още четири седмици, има ли някаква възможност, Барби, по изключение да се обичаме за известно време?
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Всъщност, мнението на С. Трифонов (че няма да се коалира с ГЕРБ) - датира още, непосредствено, след като ГЕРБ не зачетоха гласовете на 2.5 милиона избиратели по ТРИ от въпросите от Референдума, иницииран от него (Трифонов).
Трифонов приема тия реалности доста сериозно и това ми харесва. Другото са въпроси на договаряне. Няма да бъде леко, но времето до изборите работи срещу ГЕРБ.
Не искам да те подвеждам!
Въобще не ми е ясно случващото се там.
Много пъти съм го преживявал вече. Говорят предварително едно, а после героично отсичат: Да, така казахме преди, но народът даде такъв вот, че ако не тръгнем н а тази коалиция, обричаме РОДИНАТА! Я ВИЖТЕ ГЕРМАНИЯ!
Аз субективно не приемем това, Германия ми е много близка до сърцето и душата, но не е мярка за нас. Не ангажирам никого с тези приказки.
По тази причина очаквам дълъг и мрачен интеррегнум, като поне може да се надяваме, че ще бъде спукан циреят и има надежда гнойта да изтече. Гаранция няма, но някаква смътна надежда остава.
Коментар
-
Да, така се случват нещата!
Твоите думи ми дават повод да споделя нещо, което беше изнесено тази вечер от трибуната.
Ще ме разбереш, защото главно действащо лице беше Пепи Писарски от групата Атлас. На млади години ми бяха любимци (едни от любимите български групи).
Споделял съм, че изпитвам някакво интензивно чувство на "срам" поради обстоятелството, че последно съм гласувал за патриотите.
Една вечер преди около две седмици мой приятел ме запозна с Петър, разменихме няколко протоколни приказки, спомнихме си за хубавото време (визирам младостта), но не обелихме и дума по политически теми.
За моя изненада тази вече той захвана директно болезнената за мен тема и разказа от трибуната една история, която очевидно е неговата лична история. Тя пък по странен начин се преплете с моята.
Директно прехвърлям и към твоите разсъждения, че ние сме избиратели и имаме право на въпроси и оценки.
Та, Писарски разказа кратко, че в навечерие на избори останал сам със себе си и очевидно имал затруднения да избере субект, комут о да даде гласа си. Все пак решил, че това щ е с а патриотите, като много важен аспект било обстоятелството, че и тримата по категоричен начин заявили в процеса на кампанията, че няма да правят коалиция с гепп.
Да, това напълно отговаря на истината. Разрових си пометта и оттам изкочиха някакви много характерни спомени. По неведоми причини бях г и погребал. Някак ми олекна, поне частично, де! Шегувам се - знам, че ме дебнат с надежда да ме хванат в някаква издънка, че да изздевателстват после. Не ме е срам, в онзи момент това беше единственият възможен избор, при който гласът да н е се разпилее.
Петър завърши речта си, че трябва д а изискваме от политиците при кампанията писмени гаранции, че няма д а правят коалиции с посочени партии.
Обръщам ти внимание, доколкото т и си почитател на Има такъв народ. През последната седмица те излязоха с някакви твърдения (визирам четени от мен статии), че няма при никакви обстоятелства да правят коалиция с ...................... .
Ако представлява интерес за теб, намери материалите и проследи нещата в бъдеще.
Знаеш, че н а мен темата не ми е интересна!
Всъщност, мнението на С. Трифонов (че няма да се коалира с ГЕРБ) - датира още, непосредствено, след като ГЕРБ не зачетоха гласовете на 2.5 милиона избиратели по ТРИ от въпросите от Референдума, иницииран от него (Трифонов).
Трифонов приема тия реалности доста сериозно и това ми харесва. Другото са въпроси на договаряне. Няма да бъде леко, но времето до изборите работи срещу ГЕРБ.
Коментар
-
За Великите въстания не оповестявам ангажиращо бройки на присъстващи граждани.
При пълен площад - обзорът се губи и човек, който е на кота "0" няма реална представа нит о за запълненост, нито за гъстота. Преди правех мимолетни опити да се кача някъде и да опитам експертна оценка, н овече категорично не ми е интересно. Любителите н абройките и сантиметрите да си намерят друг източник.
Митингът продължи около 2 часа - 18,45 до 20,40.
Допълнително се организира ходене до НС1 и до Ал. Невски, но това беше вече отделно мероприятие (субективна оценка).
Малко след 19,30 заваля. Продължи до края и се стигна дотам, че жълтите се превърнаха в малко езеро.
Имаше от всичко - о т ръмеж до проливен дъжд.
Бежкрайно горд съм със съратниците си, има надежда да се събуди някаква наченка на истинско гражданско общество. Въпреди ужасяващите н а моменти условия, около мен никой не мръдна от мястото си.
Гостуваха 3 евродепутати!
Хърватин и холандец говориха на място от трибуната, а по видеомост се включи Рамона Строгариу от Румъния. В момента в България е и ирландката Клеър Дейли, но тя не успяла да дойде навреме. Прочетете си - пътувала е до Поморие, защото там има някакви тегави проблеми със стотици ирландци, които са купили ваканционни селища. Не следя този въпрос.
Както винаги при такова събитие, на площада имаше стотици записващи устройства.
Във времето съм давал множество линкове н а медии, които публикуват пълни записи.
Намирате, слушате и гледате.
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Начев, няколко пъти съм го казвал: ние сме избиратели. Имаме задължението да търсим сметка на публичните личности, които сме избирали!
Твоите "критикари" вземат мненията ти като нещо нередно и от своя страна не отчитат факта, че ти не си публична личност, при което хвърлят помията върху теб.
Ти мотивираш отношението си към тия, които СМЕ избрали!
Твоите думи ми дават повод да споделя нещо, което беше изнесено тази вечер от трибуната.
Ще ме разбереш, защото главно действащо лице беше Пепи Писарски от групата Атлас. На млади години ми бяха любимци (едни от любимите български групи).
Споделял съм, че изпитвам някакво интензивно чувство на "срам" поради обстоятелството, че последно съм гласувал за патриотите.
Една вечер преди около две седмици мой приятел ме запозна с Петър, разменихме няколко протоколни приказки, спомнихме си за хубавото време (визирам младостта), но не обелихме и дума по политически теми.
За моя изненада тази вече той захвана директно болезнената за мен тема и разказа от трибуната една история, която очевидно е неговата лична история. Тя пък по странен начин се преплете с моята.
Директно прехвърлям и към твоите разсъждения, че ние сме избиратели и имаме право на въпроси и оценки.
Та, Писарски разказа кратко, че в навечерие на избори останал сам със себе си и очевидно имал затруднения да избере субект, комут о да даде гласа си. Все пак решил, че това щ е с а патриотите, като много важен аспект било обстоятелството, че и тримата по категоричен начин заявили в процеса на кампанията, че няма да правят коалиция с гепп.
Да, това напълно отговаря на истината. Разрових си пометта и оттам изкочиха някакви много характерни спомени. По неведоми причини бях г и погребал. Някак ми олекна, поне частично, де! Шегувам се - знам, че ме дебнат с надежда да ме хванат в някаква издънка, че да изздевателстват после. Не ме е срам, в онзи момент това беше единственият възможен избор, при който гласът да н е се разпилее.
Петър завърши речта си, че трябва д а изискваме от политиците при кампанията писмени гаранции, че няма д а правят коалиции с посочени партии.
Обръщам ти внимание, доколкото т и си почитател на Има такъв народ. През последната седмица те излязоха с някакви твърдения (визирам четени от мен статии), че няма при никакви обстоятелства да правят коалиция с ...................... .
Ако представлява интерес за теб, намери материалите и проследи нещата в бъдеще.
Знаеш, че н а мен темата не ми е интересна!
Коментар
Коментар