IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Бай Сачо Разгледай мнение
    Демокрацията уби Милен Цветков!
    Това ли ти е репликата в спектакъла "Криворазбраната демокрация" ? ?

    Коментар


    • България

      Новите дрехи на Борисов

      Втората вълна на коронавирус вече започна, но Борисов я посреща в нова роля - тази на добрия пастир, благ и щедър с парите на данъкоплатците.

      "През пролетта премиерът Бойко Борисов беше строг и угрижен, наесен го виждаме сговорчив и разточителен. През април, когато България беше под карантина, Борисов плашеше, че пикът идва след Великден. Установените със заразата тъкмо бяха надхвърлили 1500. Улиците бяха пусти, пред хранителните магазини имаше опашки. Четири месеца по-късно заразените бяха десетократно повече. Но премиерът вече не отваря дума за нови ограничения."

      Истината е проста, но човек има къса памет и помни избирателно.
      БХ се хвана за ковида като за спасителен пристан, защото точно в този момент се надигна барселонската афера.
      Някои и тогава си въобразяваха, че е много силно загрижен за народонаселението, ама просто не са в час.

      В последствие излязоха толкова моного афери, че онази просто стана един от множеството елементи на пейзажа. Просто загуби блясък

      Коментар



      • ЕК няма да се меси в диалога между България и Северна Македония

        копирано от: https://debati.bg/ek-nyama-da-se-mes...rna-makedonia/


        Призовавам за четене с повишено внимание.
        Освен това наложително е да с е чете с разбиране.

        Обаче! Доколкото аз привиждам в половината от менажерията миризливи гепарди, а пък гепардите гледат н а мен и моите съмишленици като на тулупи от тинята, налага се да направя някакви анонси.


        Как ви се струва това изречение, което по твърдение на някакъв брюкселски вестник е преписано от доклада на ЕС за напредъка на СМ.




        „Приканваме двете държави да удвоят усилията си за намиране на решение на отворените въпроси”, се казва в документа.
        На мен ми звучи скандално.
        Могат да се приканват страни, които са трети страни по отношение на говорещия, които са в еднакво положение! Аз ли нещо не разбирам, забравил ли съм, ама ние сме в ЕС вече 13 години.
        БЪЛГАРИЯ Е ЕС. Така че няма необходимост да ми говорят като на трети, отсъстващ от масата човек!

        Ако изнесеното е вярно, много моля брюкселските умници, да не ни приканват!
        Моля ги настойчиво, да приканват нашите братя македонци за каквото намерят за удачно. Последните, поради ярка липса на каквато и да е историческа идентичност, търсят някаква модерна такава в българоомразата.

        Всеки сериозен историк чудесно знае, че за начало на македонска нация, с цялата условност на това понятие, може да се говори едва след 1944 г., когато си измислят зорлем някакъв уж техен език.

        След като изляхме малко емоция, сега възнамерявам да се спра на сериозните аспекти на въпроса.
        Защо брюкселци ни говорят като на трети, отсъстващ субект?
        Мисля, че знам причината за това.
        Говорят така, доколкото дори не са си направили труда да адаптират текста и копират директно от опорните точки, които са им спуснати от Вашингтон.
        Това е грубата и грозна истина, говорят ни като на трети отсъстващ, защото ние де факто сме третият отсъстващ, но не за ЕС, а за американците.
        Както едно време е било взето стратегическо решение, че българската територия е необходима на нато и са били взети всички мерки за издаване на разпореждане - вземате ги в нато и ги вземате в ЕС, така сега се правят ходове за повтаряне на тази операция по отношение на СМ и Албания.
        Няколко пъти съм заявявал в прав текст, че приемът ни в ЕС е дело на САЩ и трябва да им благодарим за това, защото в противен случай у нас през пет години щеше да има 1996-97 г., което в един момент щеше да завърши с гражданска война и самоизтребване. Това мое субективно мнение и усещане не се споделя понякога дори от близки хора, но аз и не държа да се споделя. Споделянето/несподелянето само по себе си не го прави правилно/грешно. Това е просто една гледна точка, една теоретична възможност.

        Както трябва да сме благодарни, така трябва сега да гледаме и истината в очите. Ние фактически сме им чужди и дълбоко безразлични.
        По-безразлични са им само македонците и албанците, но просто оперативната ситуация налага да им се обърне и на тях за кратно някакво внимание, след което ще им бъде поставен начело някакъв "техен кучи син", помодерному "Yesman".
        Не съм сигурен дали си дават сметка, че това изискване, което фактически се поставя към нас е равносилно на отказ от цялата ни история. От тяхна гледна точка това вероятно не е никакъв проблем - те така или иначе нямат история, в общия случай са невероятно ограничени и се интересуват единствено от себе си и от доларите.
        Вероятно си мислят, че след като Македония и Албания имат доста млада държавност и доста специфична, дори условна национална идентичност, могат да подходят и към нас по същия начин.

        Господа, не съм сигурен какво точно пише във вашите евроатлантически ценности, но по отношение на България сте в огромна грешка.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

          Ха ха ха щели сме да дишаме чист въздух надай се.То добре да махнем тецовете и аеца да закрием ама после ток откъде?
          Знайш ли колко батки има да дигат щангите. Ще въртят електрогенератор
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

          Коментар


          • Демокрацията уби Милен Цветков!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

              Идеално, не ме интересува нека, нека се провалим пак, тук се крадат милиарди и се раздават пари на кило, не ми дреме колко ще загубим, но ще дишаме чист въздух. От въглищата трябваше да сме излезнали още преди 30 години. Така и или иначе, всикчкото е на сметката на управляващите, а сметка ще им търси народа после. Иначе безхаберието е бртаулно ясно, но поне ще има положителен ефект за хората, колко ще загубим ми ще загубим, заради калинки и некомпетентни управленци. После всички ще плащаме пак яко, но поне ще дишаме чист въздух. Сега дишаме най мръсния в европа 8-10 пъти над нормите.
              Ха ха ха щели сме да дишаме чист въздух надай се.То добре да махнем тецовете и аеца да закрием ама после ток откъде?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                Черепа е теглил през годините 60 - 70 млн. в брой на каса поради една единствена причина.
                Когато е правил своите знаменити воаяжи до Лазурния Бряг и други лъскави местенца, там са му казали, че от ултрабогаташи не приемат плащане с кредитни карти

                Човечецът е бил принуден да носи дисаги с кешец! Това е била причината да тегли в брой, да знаете! Всички приказки, че е плащал разни "такси" за спокойствието си, са просто гнусна клевета.
                Ето това е силна позиция. Малко закъсняла, но по-добре късно отколкото още по-късно.
                Чери ви изхранваше четири месеца, а до сега не се намери един достоен да го защити.
                Браво начев!


                Иначе да изтеглиш 60-70 мильонки не е шега работа. Не можеш да ги натъпчеш в джобовете, микробус си требва.
                Това разбира се не е никаква пречка за поддръжниците на благодетеля си.


                Интересно ще е да опишете как ги е носил в МС - директно с микробуса или е притичвал с куфарчета 60-70 пъти?

                ПП
                Ето това е достойно за описание начев, пускането на фалшивки от анонимни сайтчета би трябвало да е под достойнството ви (ако имате такова).


                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                  Проф. Атанас Тасев, енергиен експерт: Българската енергийна дипломация все още не е на нивото на европейските ни партньори

                  19.10.2020

                  Този кратичък текст много систематизирано представя картината и перспективите в нашата енергетика.
                  Буквално преди седмица правих анализ и стигнах до много сходни изводи. Анализът ми беше провокиран от един ясен сигнал, който дойде от Брюксел, че нашето хитруване повече няма да се толелира и въпросът много скоро ще бъде поставен за окончателно решение с потенциал за тежка драма в България. Всъщност единствената забележима разлика беше в това, че аз изразих надежда, че нашите топлоцентрали биха могли да работят до 2035 при един оптимистичен вариант, но се оказва, че и 2030 е твърде оптимистичен.

                  По спомен, който подлежи на проверка, американските тецове в Марица изток имат право да продават енергията на преференциални цени до 2026-2027 г. Какво да кажем - много добре са си направили сметката. Експлоатацията започна преди около 10 години и като познаваме правилата и практиките в инвестиционния процес, можем убедено да твърдим, че вложените средства вече са върнати. Оттук нататък г и чакат добри дни и печалбата ще тече звънко в касите.
                  Черния Петър остава в ръцете на България. Това ще е наследството на Черния и над 10годишното плиткоумно и късогледо ослушване на БХ.

                  В два кратки абзаца ви давам много събрана информация за енергийния пазар.


                  Идеално, не ме интересува нека, нека се провалим пак, тук се крадат милиарди и се раздават пари на кило, не ми дреме колко ще загубим, но ще дишаме чист въздух. От въглищата трябваше да сме излезнали още преди 30 години. Така и или иначе, всикчкото е на сметката на управляващите, а сметка ще им търси народа после. Иначе безхаберието е бртаулно ясно, но поне ще има положителен ефект за хората, колко ще загубим ми ще загубим, заради калинки и некомпетентни управленци. После всички ще плащаме пак яко, но поне ще дишаме чист въздух. Сега дишаме най мръсния в европа 8-10 пъти над нормите.
                  Last edited by pepe1234; 19.10.2020, 13:46.

                  Коментар


                  • Черепа е теглил през годините 60 - 70 млн. в брой на каса поради една единствена причина.
                    Когато е правил своите знаменити воаяжи до Лазурния Бряг и други лъскави местенца, там са му казали, че от ултрабогаташи не приемат плащане с кредитни карти

                    Човечецът е бил принуден да носи дисаги с кешец! Това е била причината да тегли в брой, да знаете! Всички приказки, че е плащал разни "такси" за спокойствието си, са просто гнусна клевета.

                    Коментар


                    • Проф. Атанас Тасев, енергиен експерт: Българската енергийна дипломация все още не е на нивото на европейските ни партньори

                      19.10.2020

                      Този кратичък текст много систематизирано представя картината и перспективите в нашата енергетика.
                      Буквално преди седмица правих анализ и стигнах до много сходни изводи. Анализът ми беше провокиран от един ясен сигнал, който дойде от Брюксел, че нашето хитруване повече няма да се толелира и въпросът много скоро ще бъде поставен за окончателно решение с потенциал за тежка драма в България. Всъщност единствената забележима разлика беше в това, че аз изразих надежда, че нашите топлоцентрали биха могли да работят до 2035 при един оптимистичен вариант, но се оказва, че и 2030 е твърде оптимистичен.

                      По спомен, който подлежи на проверка, американските тецове в Марица изток имат право да продават енергията на преференциални цени до 2026-2027 г. Какво да кажем - много добре са си направили сметката. Експлоатацията започна преди около 10 години и като познаваме правилата и практиките в инвестиционния процес, можем убедено да твърдим, че вложените средства вече са върнати. Оттук нататък г и чакат добри дни и печалбата ще тече звънко в касите.
                      Черния Петър остава в ръцете на България. Това ще е наследството на Черния и над 10годишното плиткоумно и късогледо ослушване на БХ.

                      В два кратки абзаца ви давам много събрана информация за енергийния пазар.



                      Last edited by X_Y; 19.10.2020, 11:55.

                      Коментар


                      • Grigor Lilov

                        На думи свирепа битка, а в действителност
                        ФАРСЪТ ВАСИЛ БОЖКОВ - ЧЕРЕПА

                        Би трябвало Васил Божков - Черепа да тържествува заради отменените запори на фирмата му „Ню Геймс”
                        Но в профилите му в социалните мрежи няма дори буквичка за решенията на Административния съд в София.
                        Единственото обяснение за такова мълчание е „Да не разлайваме кучетата!”
                        Да не ги разлайваме, за да не се разбере!
                        Какво да не се разбере?
                        Това, че
                        одисеята Васил Божков” започна като фарс, продължава като фарс и мога да се подпиша и с двете си ръце – ще завърши като фарс.

                        ФАКТИТЕ: ...

                        ИЗВОДИТЕ
                        Конфронтирайки се публично за пред публиката и за пред партньорите ни от Запада (които всъщност поискаха подгонването на самозабравили се олигарси), реално
                        всякакви държавни институции от всички власти са си партнирали и партнират и в момента с Васил Божков-Черепа.
                        Това обяснява защо той разказваше и разказва всякакви приказки, но и досега не е представил нито един сериозен документ или свидетелство кое и как е било с подкупите, което да може да свърши някаква работа в съда.
                        Дистанцирането на
                        прокуратурата от съдбата на тези стотици милиони, отказът й да присъства на заседанията на двата съдебни състава и да защити държавния интерес, отказът й тя да наложи запорите подсказва също за двойна игра – първата за пред електората, а втората – за Задкулисието.

                        Коментар



                        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                          Посланията и исканията са малко на брой и доста прости.
                          Парламент, Правителство, кандидат, кмет и шеф на БНТ да си ходят!

                          Коментар


                          • Российский цугцванг в деле МН17 - дальше будет только хуже

                            15 октября МИД России заявил «о невозможности дальнейшего участия в трехсторонних консультациях с Австралией и Нидерландами по вопросам, связанным с авиакатастрофой рейса МН17» над востоком Украины 17 июля 2014 года. Зачем Россия пошла на эти консультации, чего добивались их участники, и почему Россия отказалась от этих консультаций именно сейчас - обо всем этом подробно рассказывает Вадим Лукашевич.

                            Last edited by barbaron; 20.10.2020, 19:46.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                              40| 7440 |17.10.2020
                              Велизар Енчев: Борисов купува избори и се откупува от менторите си

                              „Бойко Борисов управлява толкова дълго не само заради интелигенцията, която го подкрепя, а и заради това, че във вътрешен план купува изборите, а във външен план се откупува от своите ментори… Във вътрешен план нещата са обречени“. Това каза пред БНР Велизар Енчев, журналист, политик, дипломат.
                              Той изрази притеснението си за резултата от предстоящите парламентарни избори, „ако са редовни и ако се организират от организираната престъпна група ГЕРБ и от „опитомени патриоти“.

                              „Големият проблем на българския народ във външнополитически план се нарича ЕНП, която изцяло стои зад това корумпирано управление“.

                              Енчев е песимист за съдебната система у нас и нарече Гешев „продукт на Борисов“.

                              Той попита „куриера в САЩ Красимир Каракачанов“ дали ще има разполагане на американско атомно оръжие у нас и наистина ли Ф-16 като офанзивно оръжие могат да носят атомни бомби.

                              Енчев оприличи съвместната комисия по историческите и образователни въпроси на България и Северна Македония на комисията за промяна на българската конституция: „Методът е един и същ – печелене на време. Целите са сходни. С конституционната комисия се цели докопване до изборите през март и отново да се купят, манипулират и фалшифицират. С работата на смесената комисия се цели да се получи членство в ЕС чрез българското благоразположение, а от българска страна тази комисия е алиби за този погрешен договор, който подписахме през 2017 година... Има три официални документи на България, с които македонското лоби трябва да се съобразява - меморандум в Европейската комисия, рамкова позиция на българския парламент, документ на БАН за т.нар. „македонски въпрос“. Това е триъгълник, от който не трябва да излизаме. Излезем ли от този триъгълник, той ще се превърне в Бермудски триъгълник на българските национални интереси“.
                              За всичко не мога да кажа но се надявам в България да се разположи ядрено оръжие. Не по-малко от двеста ракети със среден обсег. Така ще можем евентуално да покрием вражеска територия чак до Новосибирск.
                              Хубавото е и че Ф16 могат да носят ядрено оръжие, което ще увеличи военната мощ на България.
                              Всички знаят че там където има ядрено оръжие се прекратяват всякакви опити за дестабилизиране на държавата отвътре.

                              За "македонският въпрос" благодарете на създателите му.
                              Тяхна връзка е парламентарно представена в България и би трябвало да има по-ясно виждане по въпроса. Тази връзка се нацепи на няколко трески, които също могат да внесат яснота по въпроса.
                              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                                След мокрия и кошмарен петък, умора и настинки мъчат протестиращите, но най-мотивираните отказват да предадат поста.


                                Снощи, събота, на 101-я ден на протест имаше 500 присъстващи. Гост на протеста беше ирландската евродепутатка Дейли. Жената има много естествено държане и излъчване. Беше приятелски настроена и усмихната, след протеста дойде с нас до Орлов мост.
                                Бях останал с погрешно впечатление, че е доста млада и с доста крайни възгледи. Няма такова нещо, става дума за зряла жена на около 50 години, която се държи подобаващо.

                                Днес беше 102 ден на протест. Студ!
                                350 протестиращи.


                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X