IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Кой какво правеше в петък, Десети ноември?

    Четиво за всеки, който ще каже: това не се отнася за мене

    Коментар


    • Радев използва 10 ноември, за да напомни, че "Мутри вън" не е само лозунг

      "Преди 31 години на днешната дата започна преходът на България към демокрация. Надеждите за справедливо общество на свободните граждани и свободната инициатива, за социална България, каквато е заложена в Конституцията, не бяха материализирани. Извървяхме дълъг път, който отведе Родината в обединена Европа, но разпиляхме огромна част от човешките си ресурси. "

      "Пред нас отново стоят трите исторически задачи от 1989г.: върховенството на правото, свободата на словото и честните избори. Автокрацията и нейните задкулисни партньори върнаха обществото в началната точка на прехода", казва Радев.


      Радев май прави някакви библейски асоциации за мъчително и драматично скиталчество, което е продължило вече 31 години, но след утаяване на прахоляците изведнъж сме констатирали, че отново се намираме в точката, от която потеглихме.
      Някак неговата констатация стои като апел ОТНОВО ДА ПОЕМЕМ НА ПЪТ и да се постараем този път да не объркаме пътя.

      При миналото начало някак посоката изглеждаше ясна и непротиворечива, целите и желанията също.
      Целите, мераците и желанията са си пак същите, но в обществен смисъл посоката и основанията се затриха в прахоляка.

      Освен това тогава беше ясно, че има много за "усвоявания" от всякакъв вид, а и беше ясно, кой ще е усвоителят и какви ще са източниците му (откъде ще с е открадне)!

      Опитът да се вземе сега ще завърши лошо.

      Коментар


      • Днес е 31 години ДЕМОнкрадция.
        България при комунизма 89г - 26 МЯСТО по стандарт на живот.
        Сега на 88 място. Ебем ти и лъжедемокрацията
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

        Коментар


        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


          Честит ДС-ти ноември


          Днес червената сган има повод да празнува -
          държи властта от 9/9/1944 през 10/11/1989 та до днес,
          водейки за носа българите към "светлото" тресавище
          Благодаря, Барба!
          Да ти се връща!
          Когато си прав, прав си!

          Искам да внеса само една и то крайно незначителна корекция.
          През 2009 г. стартира проект и процес на изземване на властта от ръцете на червената сган.
          Бавно и мъчително той се развива и върви напред!
          Гарант и стожер на този оздравителен обществен процес е БХ!
          Той ви пази и защитава от кУманиЗите!
          Той гарантира връщане към нормалността, към Божественото начало!
          По тази причина и вие сега следва да положите в краката му своята скромна лепта, когато човекът е притеснен, а не след евентуалната реставрация, когато може и да е късно..

          Коментар


          • Хайде ванчо още нещо за да не се разсейваш с путин и 2014
            Как САЩ планират превантивен ядрен удар по СССР

            09.11.2020, 22:56 Юрий Рубцов 4743

            0 коментараСвят
            /Поглед.инфо/ Традиционно началото на Студената война между вчерашните съюзници в антихитлеристката коалиция обикновено се свързва с речта във Фултън на Чърчил на 5 март 1946 г. Тя е изнесена дори с поклонение пред нашия народ и съветския вожд (“Лично се възхищавам от героичния руски народ и с голямо уважение се отнасям към другаря си от военно време маршал Сталин”) от бившия министър-председател на Великобритания, той заговаря за "черната сянка", която лежи “на сцената на следвоенния живот, който доскоро грееше в ярката светлина на съюзническата победа". Чърчил свързва тази сянка с „експанзионистичните стремежи“ на СССР и „международната комунистическа общност“, водена от него, с техните „упорити усилия да обърнат целия свят към своята вяра“. Чърчил казва, че Западът трябва да постави граница на това.
            Скоро Западът, позовавайки се на „желязната завеса“, простираща се (разбира се по вина на СССР) през целия континент от Щетин на Балтийско море до Триест на Адриатическо, се насочва към пряка конфронтация със Съветския съюз.

            Зад кулисите оръжията на Студената война, с възможен преход към гореща, започват да се коват в западните щабове много преди Фултън. Между другото, именно Чърчил инициира разработването на плана “Немислимо”, който предвиждаше възможността за откриване на военни действия срещу Червената армия на 1 юли 1945 г.

            Такива планове обаче придобиха много по-зловещ характер с настъпването на атомната ера. Едва радиоактивната пепел от експлозиите над Хирошима и Нагасаки се утаява, когато през август 1945 г. е подготвен таен документ за ръководителя на американския атомен проект генерал Л. Гроувс, озаглавен „Стратегическа карта на някои индустриални региони на Русия и Манчжурия“. Документът посочва 15-те най-големи града в Съветския съюз, започвайки от Москва, като основни цели на бомбардировките. Дадено е математическо изчисление на броя на атомните бомби, необходими за унищожаването на всеки от съветските градове. И така, за поражението на Москва и Ленинград, според американците, са били необходими шест атомни бомби, подобни на тези, хвърлени в Хирошима.

            Американската армия реагира на директивите на политиците: изпълняващият длъжността държавен секретар на САЩ Дж. Грю в меморандум от 19 май 1945 г., само 10 дни след общата победа над нацистка Германия, обяви, че войната със Съветския съюз е неизбежна.

            В началото на октомври 1945 г. Съвместният комитет за стратегическо планиране представя на командването на въоръжените сили на САЩ доклад „Военните позиции на САЩ в светлината на съветската политика“, в който се твърди, че Москва ще търси военно господство в Евразия и Средиземно море. Американските плановици изхождаха от предполагаемото почти двойно превъзходство на съветските въоръжени сили на европейския континент и способността им да окупират Западна Европа за броени седмици.

            За известно време Червената армия наистина има числено превъзходство над съюзническите сили. Първо, това предимство бързо изчезва, когато започва демобилизацията. Второ, самият Съвместен комитет за стратегическо планиране съвсем основателно вярва: „Никоя държава няма да рискува война със САЩ, докато не стане собственик на същите атомни оръжия или подобна мощ. "

            Тази оценка се съдържа в аналитичен преглед, изготвен през октомври 1945 г. от комисия на генерал К. Спаатс, командващ стратегическата авиация, и изцяло одобрен от командващия ВВС на САЩ генерал Х. Арнолд. Високопоставени американски стратези, които не вярват в агресивните стремежи на Съветския съюз, умишлено ескалират ситуацията, опитвайки се да извлекат максимума от предимствата, които временният монопол върху ядрените оръжия им дава. Същият Спаатс в таен меморандум признава, че въпреки че СССР „е способен да планира напредване в дълбините на европейския и азиатския континент“, нищо подобно не може да се очаква. "Съгласен съм с аргумента", пише генералът, "че заплахата от руска атака срещу САЩ в бъдеща война е малко вероятна."

            За какъв вид „съветска агресия в Европа“ обаче говорят тогава? Докторът на историческите науки В.Л. Малков, който пръв публикува документа на Спаатс, прави справедлив извод: „Изглежда, че отговорът е един, както в случая на решаване на система от несъвместими уравнения: проблемът е нерешим, условията му са формулирани неправилно“.

            Желанието обаче да се възползват от монопола върху оръжията с безпрецедентна разрушителна сила е по-силно.

            На 3 ноември 1945 г. докладът № 329на Съвместния разузнавателен комитет е представен на Общото командване на щабовете на САЩ за разглеждане. Документът съдържа предложение „да се изберат приблизително 20 цели, подходящи за стратегически атомни бомбардировки в Съветския съюз“. Тези разработки са въплътени в плана “Тоталност”, който предвиждаше удари с атомни бомби по най-големите градове на Съветския съюз, включително Москва, Ленинград, Киев, Сталино (Донецк), Куйбишев, Баку и други.

            И на 14 декември същата 1945 г. американското Общо командване на щабовете издава директива, която директно гласи: „Най-ефективните оръжия, които Щатите могат да използват за нанасяне на удари по Съветския съюз, са наличните атомни бомби“.

            В същото време американците са напълно наясно, че тогава Съветският съюз няма с какво да отговори. Според заключението на щаба на американските военновъздушни сили в Европа, Вашингтон и Лондон по това време са притежавали „военновъздушни сили, които са имали осезаемо превъзходство в техническото оборудване, по брой и качество на бомбардировачи на далечни разстояния, които нямат аналог във ВВС на СССР“. Освен това САЩ и Великобритания са „далеч пред СССР в разработването на атомни бомби и в изследването на германските ракети с голям обсег“.

            По един или друг начин, в началото на 1946 г. САЩ са обосновали концепцията за превантивна атомна война, която да изпревари превръщането на СССР в ядрена сила.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              Честит ДС-ти ноември

              Днес червената сган има повод да празнува -
              държи властта от 9/9/1944 през 10/11/1989 та до днес,
              водейки за носа българите към "светлото" тресавище
              Ние празнуваме, празнувай и ти , влез в радоста ни
              “Красиво отмъщение”: Франция се отказа от американски ВПГ заради “Северен поток-2”

              09.11.2020, 08:32 35982
              0 коментараЕвропа
              /Поглед.инфо/ Френската държавна компания “Енжи” взе окончателното решение да се откаже от американския втечнен газ.
              Компанията трябваше да изкупи предприятието “Рио Гранде” в САЩ като част от сътрудничеството.

              Търговските преговори вече са замразени. Доставчиците на газ са уведомени, че Франция не се интересува от проекта.

              И сега най-интересното - пред нас не стои нищо друго, а красиво отмъщение, тъй като „Северен поток-2“ също беше упрекнат за своята неекологичност.

              Това беше направено от експерти, работещи за американски партньори. Или датските специалисти се притесняваха от водата, или балтийските държави бяха разстроени заради предполагаемата вреда за морето.

              Франция, от друга страна, се тревожи просто, че компанията от Тексас не е много екологична.

              В Ню Мексико и Тексас, има прекалено много метан поради втечнения природен газ и това не е в съответствие с климатичната доктрина на Париж.

              Всъщност, “Енжи”, следвайки “Шел”, се оттегля от сделките със САЩ заради руските газови проекти, активите в които са толкова важни за Франция.

              Това е наистина значителна стъпка, тъй като френското правителство се крие под прикритието на корпорация, която открито казва, че Вашингтон има право да оказва натиск върху „Северен поток 2“ само в своя вреда.

              Мислите ли, че САЩ ще се оттеглят след това? Ще последват ли други компании след първите двама бунтовници?

              Коментар




              • Честит ДС-ти ноември


                Днес червената сган има повод да празнува -
                държи властта от 9/9/1944 през 10/11/1989 та до днес,
                водейки за носа българите към "светлото" тресавище
                Last edited by barbaron; 10.11.2020, 11:38.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

                  Да,повторението било майка на знанието.... Писахме за официалните заплахи на руският фюрер и сателитите му,жълтурковците и ислямистите....

                  Но те разбирам ти имаш синдромът Грийнъм-Комън/виж гуглето/,но вярвай ,не си струва,,,,

                  Руският фюрер си има официална доктрина,нищо че се шегува ,че подчинените му обречени мурзилки ще отидат направо в рая-както муджихадините с поясите с бомби при седемдесетте девици в мюсюлманският "рай"....

                  Руският фюрер продължава започнатото през 2014...
                  И кое от това не може да се приложи за говедария, путин изрича тези думи 2014 според теб, а от кога земното кълбо е обявено за жизнена зона на говедарите- ако не ме лъже паметта около 1948 става ясно това. Само погледни колко войни са направили говедарите и колко руснаците за последните 100 години- ами че краварите водят с поне 10 обиколки пред руснаците. Колко военни бази имат руснаците и колко имат краварите- от там може да си направиш сметка кой е по агресивно настроен

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                    Да хубави разсъждения в духа на Наполеон и Хитлер.
                    Обикновенно след опита за реализация на такива идеи Руската армия е организирала паради и във Париж и във Берлин ....

                    И после,които оцелеят в касапницата,се връщат пак в калта и мизерията си,а внуците и правнуците им стават ратаи на "победените" и им мият задните части,защото дотолкова им стигат възможностите и уменията...

                    .Между другото фюрерът навлиза в Нагорни Карабах....Нова авантюра за пушечното месо...

                    Кремъл изпраща военните на Руската федерация в Карабах: руски политик показа видео с изпращането на 31-ва бригада

                    читайте подробнее ..

                    .
                    Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                    Коментар


                    • Борисов: Всички, които изградихме антитела срещу COVID-19, трябва да даряваме плазма

                      В главната страница на сайта към тази новина е дадена снимка на БХ, която е от неговия първи мандат. Вижте после и видеото - тази подпухнала и уморена физиономия няма нищо общо с младенеца, който излъчва сила и решителност и е вперил поглед отвъд хоризонта кат същинский визионер.
                      А зад гърба му го закриля Светец.
                      Всичко това е изпълнено в традицията на непретенциозно улично шоу - ала Севда ТВ.


                      Кого лъжете, бе мизерници!
                      Впи се като кърлеж в Ковид 1, щото го бяха подпукали за Барселона.
                      Сега ни играе втора серия с Ковид 2.

                      Пък и снимчица му намерили! Лидерът ни е силен, дръзновен, решителен, всевиждащ.
                      Нищо старо не е забравено, нищо ново не е е научено.
                      Вече е 10-ти ноември! Хубав повод да си спомним за 1989 г. и за идиотския и тотално неадекватен начин, по който изглеждаше ТЖ на онЯ пленум. По същото време навсякъде в България по стените още висяха негови картинки, заснети най-вероятно в края на 60-те, които се опитваха да ни убедят, че той е силен и успяващ във всичко, че е неподвластен на времето.

                      Същински БХ - не казва Аз щ е даря при първа възможност, а вика: Трябва да даряваме!!
                      Дайте, другари, да дадем!
                      Това го помня много добре!


                      Да си припомним думите на д-р Филипов:


                      "Как, бе, хора, как не ви омръзна да живеете в това лицемерие вече десет години?! Един суеверник да ви проповядва християнство, един бивш комунист да ви учи на антикомунизъм, един крадец да ви учи на морал, един патологичен лъжец да ви преподава честност, една продажна мутра да ви учи на родолюбие, един суетен до патология човек да ви учи на скромност?! Как не ви омръзна един милиардер, който само в шкафчето си държи за джоб парасъ една десетгодишна средна пенсия, да ви подхвърля милостиня 50 лева?!

                      А може би с основание не ви омръзва? Може би Чехов е прав. „Масата винаги склонна към антропоморфизъм в религията и морала, боготвори тъкмо ония кумири, които имат нейните слабости.”

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                        Ване, твоите въпроси ,,,
                        Само ако ти е интересно и доколкото има връзка с темата.

                        За иракските войни ми беше интересно, чак такива подробности не знам, а каквото съм знаел, забравил съм го.
                        Да,повторението било майка на знанието.... Писахме за официалните заплахи на руският фюрер и сателитите му,жълтурковците и ислямистите....

                        Но те разбирам ти имаш синдромът Грийнъм-Комън/виж гуглето/,но вярвай ,не си струва,,,,

                        Руският фюрер си има официална доктрина,нищо че се шегува ,че подчинените му обречени мурзилки ще отидат направо в рая-както муджихадините с поясите с бомби при седемдесетте девици в мюсюлманският "рай"....

                        Руският фюрер продължава започнатото през 2014...



                        Доктрината Путин

                        В историческата си реч на 18.04.2014 г. в Георгиевската зала на Кремъл, В.В.Путин изложи съществената част от новата доктрина.



                        2.Русия повече няма да разглежда себе си като част от европейската, още по-малко, от евроатлантическата цивилизация. Русия се отказва от комунистическите и от „псевдодемократичните” догми. Русия вече не вярва в универсалните ценности за свобода, права на човека и демокрация, както и в всякакви универсални модели. Всяка силна страна сама по себе си е система от ценности и сама по себе си е модел.

                        3.Русия не приема муждународното право като система от правила или като координатна система. Международното право се оказа меню, от което силната страна избира това, което е й изгодно. Силна Русия има правото на „суверенна демокрация”. Слаба Украйна – няма. Светът отново е свободна игра на силните и баланс на техните сили и възможности.


                        5.Модифицира се/от Пут.ин/ Вестфалския принцип за непоклатимост на държавния суверенитет и на териториалната цялост. Вече се приема, че този принцип се отнася само за силните, състояли се държави, защитени от собствена армия или от военно-политически блок. Суверенитетът и цялостта на слабите държави се превръща в поле за игри на силните държави. Държавите се разделят на висша лига с гаранции и на втора лига – без гаранции. Ако силна и решително настроена държава сметне, че нейните военно-стратегически, икономически и политически интереси са застрашени, тя има правото да действа, като се намесва във вътрешните работи на слабите страни и дори ги поставя под своя контрол, или си присвоява тяхните територии.

                        6.Ролята на международните организации рязко се намалява. С тях трябва да се сътрудничи до момента, когато започнат да пречат на защитата на националните интереси. В такъв случай, тяхната роля трябва да се игнорира.


                        Вестфалските мирни договори стъпват върху няколко основни убеждения:

                        -Всички участници да признаят Аугсбургсия мир от 1555 г. и идеите зад него - „Cuius regio, eius religio” (букв.: Чието е царството, негова е религията.)
                        -Всички християни от деноминации, различни от тази на установената църква, да могат свободно да извършват преклонение както у дома си, така и в определени часове публично.
                        -Да се признае суверенитета на всяка държава, който тя има над земите, гражданите и представителите ѝ в чужбина, както и отговорността ѝ за всякакви въоръжени конфликти на кой да е от гражданите или представителите ѝ. Да се забрани неограниченото използване на каперски свидетелства....



                        https://www.pan.bg/view_article-59-2...ata-putin.html




                        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

                          Прехвърляйки проследяването на американските кампании към 2014 г., лесно е да се забележи, че съвременна Русия е Ирак от 1990 г. А 1 200 000 готови за бой руски военнослужещи с военна техника от модела от миналия век едва ли могат да представляват сериозна заплаха за американската армия, освен НАТО....
                          Да хубави разсъждения в духа на Наполеон и Хитлер.
                          Обикновенно след опита за реализация на такива идеи Руската армия е организирала паради и във Париж и във Берлин ....
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


                            И аз се чудя, защо толкова закъсняха американците
                            Твоите приятели в русия още през март 2014 година заявиха официално, че
                            "Россия может превратить США в радиоактивный пепел" (Дмитрий Киселёв)
                            Поредно твое включване, което чудесно илюстрира, че в дълбоката си същност ти не си човек на духа!
                            Теб не те вълнува движението на интелектуалната и психологическата енергия!
                            Ти си толкова дълбоко индоктриниран, че не си в състояние вече да демонстрираш дори и нотки на така типичното за интелигентния и образован човек съмнение, съмнение и колебание в собствената позиция.

                            Има един велик филм - "Изкуплението Шоушенк". Един от характерите там е много възрастен затворник - Бруукс, интелигентен и добре образован, но драматични житейски обстоятелсва го пратили от млад в затвора и той практически не познаваше нищо друго.
                            Морган Фрийман го определяше като човек, който е institutionalized.

                            Чакай да ти намеря епизода!

                            Ето го:



                            Ако не знаех как изглеждаш, щях да си те представям като Бруукс!

                            Призоваването Америка да започне война с Русия е отвратително!
                            Това са смрадливи изпражнения на нередовен човек!
                            Last edited by nachev; 09.11.2020, 23:54.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

                              Начев,какви са тия пораженски внушения? Колко пъти съм питал тук,почему товарищ Стоманений/ЙВС/,не присъствал на парада на победата....и до 1953 не е празнуван,чак след кончината му са го възстановили.....?

                              Вяра е нужна,последний бой предстои,това е искал ,иска и сега наследникът му ВВП.А другарят Киселев направо поясни на "омразните пиндоси",че ще бъдат превърнати в ядрена пепел.....И другарят ВВП също пуска нЕкакви свръх-оръжия по тв-то и публиката възторжено се радваше....

                              А истинаната,истината



                              ...И така - първият вариант е неядрена конфронтация. Да кажем, че врагът използва само своя тактически арсенал от оръжия, без атомни боеприпаси. За да направим това, нека се върнем малко назад - 1990 г., „Буря в пустинята“. Коалиционна армия (около 400 000) срещу Иракска армия (650 000). По това време иракската армия е оборудвана не по-лошо от съветската армия, тъй като получава всички най-модерни оръжия в замяна на петролари. В резултат на двуседмични боеве иракската армия е напълно победена и според експерти загубите възлизат на около 100 000 войници. Иракската структура за противовъздушна отбрана беше действително унищожена, повече от половината от всички авиационни и бронирани превозни средства бяха загубени. Загубите на американските войски възлизат на ... 298 мъртви, от които само 147 са убити от вражески огън. Дори личният бункер на Саддам Хюсеин беше унищожен със специални бомби за пробиване на бетон.Безпрецедентен в историята на военните кампании е бил проведен въздушен трансфер на армия от един континент на друг.

                              Войната от 2003 г. беше още по-страшна. Армията на Хюсеин просто престана да съществува, както и всички авиационни и бронирани превозни средства. Американската армия е претърпяла 183 жертви през целия период. За 21 дни иракската армия загуби 847 танка и 777 бронетранспортьора и бойни машини на пехотата и 10 000 убити войници.

                              Прехвърляйки проследяването на американските кампании към 2014 г., лесно е да се забележи, че съвременна Русия е Ирак от 1990 г. А 1 200 000 готови за бой руски военнослужещи с военна техника от модела от миналия век едва ли могат да представляват сериозна заплаха за американската армия, освен НАТО....
                              Ване, твоите въпроси ги знаем!
                              Тези, които не познават въпросите ти, ти им ги напомняш през няколко месеца, така че изненади няма!

                              По отношение на отговорите също няма изненади, тематиката е напоително разисквана, осветлени сме.


                              Апелираш да с е обърнем към истината!

                              Всъщност, аз също това питам?!
                              В нито един момент не съм си позволил да правя някакви спекулации или заключения, нито дори умозаключения след разсъждения по темата: Кой е по-силен и кой кого ще набие?

                              Просто не искам да се стига до гореща война - това е моята позиция!
                              А тази статия ме кара да се чувствам разтревожен. През годините многократно съм имал повод да изкажа становище, че загубата на руската майка поради убит син е е точно толкова голяма и трагична колкото и загубата на американската майка.

                              Искам да си изясним нещо: Кой е на зор и от какво е мотивиран този зор?

                              Очевидно около границите на Русия се струпват въоръжени сили и техника. Това е един процес, който тече от дълго време и е забележим дори с просто око. Драмата около РСМ на нашите граници е елемент от този процес.

                              Доколкото кагебейците (фесебейците) са били винаги много потайни, моля те сподели и ти - като наблюдател на място: Има ли някакво дислоциране на руски войски и техника в Канада, което да дава основателни причини за тревога във Вашингтон. Правилно споделяш, че при твърде вероятното затриване на масовия живот на Земята при ползване на ядрено оръжие (без специалните бункери за отбрани), има някаква чисто хипотетична възможност, двете страни да се сбият при ползване на само конвенционални оръжия.
                              Мъглява е тази хипотеза, но поне като гола теория тя съществува.
                              Споделям тази хипотеза като елемент на някакъв сценарий, при който има победител в някаква война и този победител обира лаврите и плодовете на победата.

                              На фона на горните въпроси, спекулации от рода, че руската армия е равна на иракската армия или пък, че не е равна на иракската армия, ми се струват не на място.

                              Кажи, моля, защо е тази припряност!

                              Като някакъв вид илюстрация, пасивно доказателство, че само разговаряме, в никакъв случай не се заяждаме, просто искам да ти припомня, че преди няколко дни ти напомни на публиката за един доста знаков автор - Х. Макиндер. Признавам - не съм чел директно негови произведения, но доста критика и статии. Попадал ми е негов труд, но погрешно го възприех като географ и не се почувствах достатъчно заинтригован, че да отделя време.
                              Като видях името му в един твой постинг, доста ме засърбяха ръцете, но толкова е изострена ситуацията сега в момента в нашата България, че в последна сметка се отказах.
                              Аз имам доста кагегорично виждане по въпроса, дори и тук съм си позволявал да заявя съвсем кратко и декларативно някакви съждения, ама ако имаш и ти да кажеш нещо по темите - атлантизъм и евроатлантизъм, сподели!

                              Само ако ти е интересно и доколкото има връзка с темата.

                              За иракските войни ми беше интересно, чак такива подробности не знам, а каквото съм знаел, забравил съм го.
                              Last edited by nachev; 10.11.2020, 00:02.

                              Коментар


                              • Гледам в един новинарски сайт анкета:
                                "Какво мислите за състоянието на премиера Бойко Борисов, който е с коронавирус?"

                                И четири отговора. Ама моят отговор го няма.
                                Не отговорих нищо, щото ма бОли хикса за ББ.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X