IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение

Направи си тема Сорософобия, ТРОЛЕ....
    Те ако разбираха от политическа, икономическа, географска и историческа , всъщност каквато и да било ориентация, нямаше да има подобни обяснителни теми. Не всеки е надарен с възможността, да има реалистичен поглед върху света. По податливите се връзват и на елементарната пропаганда, а в България податливи (роби) да искаш... Искат си чатала хората, сами не могат нищо.
    На всеки пропуснал образованието си, ни се налага да обясняваме елементарни неща тук, вместо да обсъждаме със стойностните, как да си подобрим страната. Не че не знаем как, но все пак, за това са форумите..
    The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Измамнико...

Ти успя ли да продадеш поне прототипа?
      Невдигателний Самолетов, алармира ли те Простата? А по-Простата? А най? Да ти напомня, че забравяш - старост, нерадост - че именно ти се уплаши да ме дадеш на прокурор за уж измами? Знаеш какво се прави, нали? Копнея да се изправим с теб пред съда, едни 20-30 К компенсация супер ще ми дойдат. Заповядай, грознико батюв.

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Горе припомням въпроса, заедно с отговора на Пирамид.

Към Пирамид: Знаеш, че от доста време сме водили тук спор с теб. Колко са - 5 или 6 години от този спор?

Не разбирам смисъла на първото ти /цитирано горе/ изречение и връзката му със следващите твои изречения от отговора /ти/.

Очевидно с това определение за "неточно правилния човек" - визираш мен. Поисках да изляза от спора, но не защото съм изчерпил аргументите си, а, защото усещам, че не съм в правилната тема. Пирамид, имам усещането, че ти се опитваш да ме върнеш в спора? Не го правиш както и да е, а ме определяш като "неправилният човек"... Еее, никак не усещаш ситуацията, чоУек!

Нека кажа още нещо по същество, а ако Пирамид има мнение - нека опонира...

Значи, одеве - веднага щях да дам пример със система в автомобилите, с която мога да направя аналогия с въпроса на Имхотеп "за топлата вода" и възможността за утилизация на топлината. Не дадох този пример, за да изляза от темата. Щом Пирамид ме връща обратно, то нека все пак да дам примера с "турбото" на автомобилните двигатели... Та, това е още по-показателен пример: с газотурбинното свръх-пълнене в съвременните двигатели. Газовете, напускащи цилиндрите - въртят газовата турбина, която е на една ос с компресорното колело. Последното нагнетява въздуха в цилиндрите и така създава възможност за окисляване на по-голяма порция гориво. Мощността на автомобила расте съществено.

До тук е ясно /дори за децата, както пише Пирамид/.

Тъй като имаме увереността - тук да сме се събрали хора, с манталитет и познания, над детските - ще попитам "правилния човек" - Пирамид: как така тази газова турбина работи при различни натоварвания? Нали в началото /при стартиране на двигателя/ - напускащите цилиндрите газове все още нямат достатъчна кинетична енергия? Не е "на магия", а е с голямо значение!

Накрая, все пак - нека е ясно, че мога да взема отношение и по "онова" устройство, но нямам това време за дискусия по същество. С тоя ми пост само отговарям на двусмисленото изречение на Пирамид, с което прави някаква повърхностна характеристика - по инерция, от "любов" към спора. Дано все пак го решим! /не сме деца, нали?/

С извинения за спама!

Успокой се. Порязах го Импотехия, т.к. се заяжда персонално и клевети. Кан и л съм го сто пъти да ме даде на прокуратурата - не смееше. Що после има да плаща до 101и обратно. Иначе, нито за миг не съм търсил да се дъвчем с теб. Пък и някак не се сещам, от кой точно ник си ми се явявал, когато сме били спорили.
        ​​​​​​ъпросният импотехен трол няма да го огрее, а за въпросните тех.детайли по корабите и турбонаддува /и не само/ съм чувал и не споря.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

https://rg.ru/2017/05/21/v-kremle-sd...-v-parizh.html

Бараба,тренираш ли поклон пред Господаря на Европа ?
          E те избраха ли го вече?
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Пресс-секретарь президента Дмитрий Песков не подтвердил и не опроверг информацию, что Владимир Путин придет 29 мая в Париж.
            https://rg.ru/2017/05/21/v-kremle-sd...-v-parizh.html

Бараба,тренираш ли поклон пред Господаря на Европа ?
            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

За соросоиди такива филми са забранени, защото после си подават заявлението за напускане. А пък така, не знаеш за какво става дума, може да коментираш на воля, путин е зъл, яде малки деца за закуска, химическа атака, ядрена атака, хибридна война и други такива. Така че газ
              Направи си тема Сорософобия, ТРОЛЕ....
              М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Като че съм задал много сложен въпрос? Айде - вадим го от "конспекта"...

Така, съвсем като "неправилният човек" /нищо ново за мен/ - се зачетох в отговора на Пирамид от същата тая картинка:

Лично аз не виждам конкретен отговор на въпраса за "топлата вода" до момента /зная, че хората са заети/. Първо Пирамид ме определя като "неправилен човек". Това вече стана ясно. След това той говори онова, което знаело всяко дете - и при това липсва всякаква конкретика...

Тук има много хора, свързани с морската идея. Същите ТЕ - от десетилетия ЗНАЯТ и МОГАТ да дадат примери за утилизация на топлината на корабните енергетични уредби. Нека дообясня този термин "утилизация". Не представлява нищо сложно: това е ДОизползване на топлината, която иначе си отива в атмосферата. Пълна аналогия с онова, за което пита Имхотеп.

И всички механици и капитани, независимо от ранга им ТУК - знаят, работили са /а и са го учили във Военноморското у-ще/ - а и продължават да работят с действащи системи, в които горещите газове, напускащи главните двигатели и спомагателните дизел-генератори на много кораби - подгряват водата, която се използва за отопление на каюти и други помещения на кораба, а също се подава и към душовете в баните и към пералните помещения..., а - щях да забравя, важно е - и към кухнята /разбира се!/

Та - това е от ДЕСЕТИЛЕТИЯ! И вероятно го знаят ДОРИ децата от деЦката градина ..., особено пък - децата на морските от машинната команда или мостика...

Даммм - децата знаят, но и големите също - мине - не мине някое време - правят нови опити за вкарване на старото /и добре изпитано!/ - като нещо току-що пръкнало се. Ееее, при това положение - ще завърша с крилатата фраза:

"Всичко ново е добре забравеното старо!" - което /според мен е и по-конкретният и точен отговор на въпроса на Имхотеп.

Бъдете здрави и щастливи!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  Не точно правилния човек питаш. Иначе, всяко дете знае че, ако имаш нещо добито вече, къде по-ефикасно е да го използваш два пъти, вместо да го добиваш, транспортираш, разпределяш и продаваш още веднъж. Естествено, децата са чисти, необременени с користни корпоративни интереси души, а и са природно интелигентни, когато нещо не знаят-питат, вместо да се крият зад лицемерни надувки.
                  ...дано не те прекалено наранява този факт.

Горе припомням въпроса, заедно с отговора на Пирамид.

Към Пирамид: Знаеш, че от доста време сме водили тук спор с теб. Колко са - 5 или 6 години от този спор?

Не разбирам смисъла на първото ти /цитирано горе/ изречение и връзката му със следващите твои изречения от отговора /ти/.

Очевидно с това определение за "неточно правилния човек" - визираш мен. Поисках да изляза от спора, но не защото съм изчерпил аргументите си, а, защото усещам, че не съм в правилната тема. Пирамид, имам усещането, че ти се опитваш да ме върнеш в спора? Не го правиш както и да е, а ме определяш като "неправилният човек"... Еее, никак не усещаш ситуацията, чоУек!

Нека кажа още нещо по същество, а ако Пирамид има мнение - нека опонира...

Значи, одеве - веднага щях да дам пример със система в автомобилите, с която мога да направя аналогия с въпроса на Имхотеп "за топлата вода" и възможността за утилизация на топлината. Не дадох този пример, за да изляза от темата. Щом Пирамид ме връща обратно, то нека все пак да дам примера с "турбото" на автомобилните двигатели... Та, това е още по-показателен пример: с газотурбинното свръх-пълнене в съвременните двигатели. Газовете, напускащи цилиндрите - въртят газовата турбина, която е на една ос с компресорното колело. Последното нагнетява въздуха в цилиндрите и така създава възможност за окисляване на по-голяма порция гориво. Мощността на автомобила расте съществено.

До тук е ясно /дори за децата, както пише Пирамид/.

Тъй като имаме увереността - тук да сме се събрали хора, с манталитет и познания, над детските - ще попитам "правилния човек" - Пирамид: как така тази газова турбина работи при различни натоварвания? Нали в началото /при стартиране на двигателя/ - напускащите цилиндрите газове все още нямат достатъчна кинетична енергия? Не е "на магия", а е с голямо значение!

Накрая, все пак - нека е ясно, че мога да взема отношение и по "онова" устройство, но нямам това време за дискусия по същество. С тоя ми пост само отговарям на двусмисленото изречение на Пирамид, с което прави някаква повърхностна характеристика - по инерция, от "любов" към спора. Дано все пак го решим! /не сме деца, нали?/

С извинения за спама!

Коментар

• Ако човек има две гънки на мозъка ще стигне до този извод...
                    Ако имаш една ( кът Факи ), де почва от фонтанелата и стига до допелата ще си мислиш нещо друго за света...

пп Примерно, че боко тиквата е фактор....

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                      Не точно правилния човек питаш. Иначе, всяко дете знае че, ако имаш нещо добито вече, къде по-ефикасно е да го използваш два пъти, вместо да го добиваш, транспортираш, разпределяш и продаваш още веднъж. Естествено, децата са чисти, необременени с користни корпоративни интереси души, а и са природно интелигентни, когато нещо не знаят-питат, вместо да се крият зад лицемерни надувки.
                      Измамнико...

Ти успя ли да продадеш поне прототипа?

Коментар

• Първоначално изпратено от MarginCall Разгледай мнение

Баси, чуек, се едно си бил там...
                        Бе на чичето всичката работа му е такава

Коментар

А какво ще кажеш за устройство което се монтира на миФката и което използва топлината на изтичащата вода и загрява влизащата в бойлера студена вода?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                            Саудитете се срещнаха с Путин....Говориха си за нефт и пари...
                            Тръмп се видя с краля на саудитете..Говориха за мноооого пари.....Откъде ще ги вземат тез 300 млрд долара за да ги дадат на Чичо Сам, а той да изпълни част от обещанието - Америка е велика и е за американците....
                            От цената на петрола !
                            Путин е споделил с краля..".Покани онзи пуяк, обещай му покупки за милиарди, той ще фалира малкото останали шистаци с прекратяване на държавна субсидия, петрола ще отиде на 80-100-120...долара и с част от печалбите, ще купувате щатско оръжие..."
                            Така всички големи са доволни.....
                            Баси, чуек, се едно си бил там...

Коментар

• Саудитете се срещнаха с Путин....Говориха си за нефт и пари...
                              Тръмп се видя с краля на саудитете..Говориха за мноооого пари.....Откъде ще ги вземат тез 300 млрд долара за да ги дадат на Чичо Сам, а той да изпълни част от обещанието - Америка е велика и е за американците....
                              От цената на петрола !
                              Путин е споделил с краля..".Покани онзи пуяк, обещай му покупки за милиарди, той ще фалира малкото останали шистаци с прекратяване на държавна субсидия, петрола ще отиде на 80-100-120...долара и с част от печалбите, ще купувате щатско оръжие..."
                              Така всички големи са доволни.....

Коментар

Бе два часа е бая дълъг филм. Разкажи с няколко думи
                                hahahahhhaa ще го приема за еб*вка
                                Last edited by Andi11; 21.05.2017, 18:32.

Коментар

Working...
                                X