IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

Комунизмът е идея. Вина можем да търсим в хората, ако толкова ни е акъла. Но щом задаваш подобни въпроси, значи не си разбрал основното - безсмислено е да се сочи с пръст, когато една работа се е осрала. Вместо празни обвинения и джафканици не е ли по-удачно да загърбим различията си и да опитаме да разрешим проблема? Със сигурност има повече неща, които ни свързват, отколкото са различията помежду ни. Стига да има желание, разбира се.

През 99% от съществуването си човешките общества са организирани на егалитарен принцип. В този смисъл всеки от нас носи в себе си подсъзнателния подтик към равенство. И всеки от нас рационализира този вътрешен подтик според опита и акъла си. Това са различия в "превода", а не по същество, т.е. става дума за образователен проблем, а не за сблъсък на диаметрално противоположни концепции. Политиката е съвременната религия, която разделя хората на относително еднородни и лесни за управление групи. А в крайна сметка става дума за едно и също и точно в това е геният на политическата манипулация - общото между хората да бъде представено като различно. Само от нас зависи дали ще играем тая игра.
    Добре написано.
    За съжаление позициите ни (имам в предвид общество) са доста диаметрално противоположни. Има различни виждания, но по някаква причина най-отгоре изплуват така да се каже класовите или идеологически различия. Ся може някой да каже че пак ровя стари кокали, но в крайна сметка една значителна част от хората са с убежденията отпреди 40 години. Това не може да се промени. Други пък и преди са имали други виждания и след '89 става по-лесно. Обратното важи за останалите.
    Ся, едните мислят че другите са им виновни. Това се усилва от както казваш политическите партии, и всъщност точно това запазва сегашното положение в държавата.
    Пример - Корнелката ковори за социална държава, което означава и повече преразпределение. Ся, тази жена е милионерка, и не от работа. С две думи - госпожа Лъжа.
    Същата работа и с Гергов, р.овч., и всички останали социалисти.
    А от другата страна - премиер който е бивша мутра, и беше много страшен кат главен секретар на МВР. Виж като стана премиер нещата се промениха. Сега е мек като памук. И ако си припомним разговора му с Вальо Танов, ще видим че въпреки "непреодолимите" противоречия с партията на госпожа Лъжа, то се оказва че всички са от едно котило!
    Още нещо: геополитиката има много силно влияние в България. И ето стигаме до това, че първата група от споменатите си искат социализма, а пък другите няма как да се съгласят.
    А заедно можем само до някъде, например тези от котилото да се вкарат в затвора.
    Е - това засега няма как да стане поради използването и усилването на споменатите различия от системата.
    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
      След като у нас се повтаря всичко от 140 години, комунизмът ли е единствено и най - виновен за сегашното състояние?
      Комунизмът е идея. Вина можем да търсим в хората, ако толкова ни е акъла. Но щом задаваш подобни въпроси, значи не си разбрал основното - безсмислено е да се сочи с пръст, когато една работа се е осрала. Вместо празни обвинения и джафканици не е ли по-удачно да загърбим различията си и да опитаме да разрешим проблема? Със сигурност има повече неща, които ни свързват, отколкото са различията помежду ни. Стига да има желание, разбира се.

През 99% от съществуването си човешките общества са организирани на егалитарен принцип. В този смисъл всеки от нас носи в себе си подсъзнателния подтик към равенство. И всеки от нас рационализира този вътрешен подтик според опита и акъла си. Това са различия в "превода", а не по същество, т.е. става дума за образователен проблем, а не за сблъсък на диаметрално противоположни концепции. Политиката е съвременната религия, която разделя хората на относително еднородни и лесни за управление групи. А в крайна сметка става дума за едно и също и точно в това е геният на политическата манипулация - общото между хората да бъде представено като различно. Само от нас зависи дали ще играем тая игра.
      Last edited by blqblq; 12.09.2017, 01:34.

Коментар

Не са ти виновни хората (турци, западняци и тн), че са изкарали едни пари, а управниците, които са го позволили и които толерираме, гласувайки за тях. Пробвай ти (или кой да е нормален човек) да я направиш тая врътка и да видим, дали ще ти позволят?! Тоест пак се върнахме там, откъдето тръгнахме - никой не ни е виновен. Сами си го правим. В България комунизмът никога не си е тръгвал и причината за това сме ние - хората, които го толерираме.

Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

Ако човек се учи от грешките си, няма нужда да говори за тях. Взима си поука и продължава. При нас се повтаря едно и също от 140 години и според теб трябва да сме ОК с това?
        След като у нас се повтаря всичко от 140 години, комунизмът ли е единствено и най - виновен за сегашното състояние?

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

И кои са нашите минуси щот аз освен за едно тъпашко раболепие пред западняка за друго не се сещам.Западната мърша трябва да бъде изгонена от нашата Родина не ни трябват английски пияници и долнопробни курви.
          еее, нека останат малко курветини де
          препоръка е

Коментар

Пак си измисляш. Ходил съм, видял съм и не хейтя! Всяка култура си има плюсове и минуси. Дай по-добре да поговорим за нашите минуси. Кел файда от треската в чуждото око, ако не виждаме гредата в своето?
            И кои са нашите минуси щот аз освен за едно тъпашко раболепие пред западняка за друго не се сещам.Западната мърша трябва да бъде изгонена от нашата Родина не ни трябват английски пияници и долнопробни леки жени..
            Last edited by RUBLA; 12.09.2017, 11:30.

Коментар

Ако човек се учи от грешките си, няма нужда да говори за тях. Взима си поука и продължава. При нас се повтаря едно и също от 140 години и според теб трябва да сме ОК с това?
              Таме проблема и още дето няма да спрем да играем на сини и червени .

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

Знаеш ли че германците и посмъртно не говорят за недостатъците си като нация ... те са винаги "ам бестен" или "юбер аллес " / не дай Боже /...докато за нас е голям подвиг да покажем на света къде сме се осрали ! От там трябва да се почне !

Коментар

• Анди, много странни критерии за модерация. Лични нападки не е имало. Може малко да сме нарушили политкоректността, но това определено не са лични нападки.

Коментар

Пак си измисляш. Ходил съм, видял съм и не хейтя! Всяка култура си има плюсове и минуси. Дай по-добре да поговорим за нашите минуси. Кел файда от треската в чуждото око, ако не виждаме гредата в своето?
                    Знаеш ли че германците и посмъртно не говорят за недостатъците си като нация ... те са винаги "ам бестен" или "юбер аллес " / не дай Боже /...докато за нас е голям подвиг да покажем на света къде сме се осрали ! От там трябва да се почне !

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata

Е как да ги рием заедно оборите , на тебе окото ти кат е навънка ... затуй ти казах да идеш да поработиш и тогаз заповядай да рием заедно !
                      Брате, чети и мисли. Имам чувството, че не говорим на един и същ език. Проектираш собствените си демони и тотално преиначаваш думите ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata

Ми тогаз поразмърдай се , ако не си много дърт разбира се ... иди и виж за кво става въпрос , иначе от "сурогатен" опит тъй ше си пишеш тука глупости !

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Смени доставчика.
                          Кой ще ми препоръчаш - ЧЕЗ, ЕВН или Енерго-Про?

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            Не те знам кой си и не ми пука, но това което говориш са пълни глупости. Запада и не само той/ турция също/ съсипаха производството на бг. Затова аз и много други като мен са в този запад. Помниш ли че в бг се произвеждаше мая за хляб- оцетна фабрика русе я правеще. Да ти кажа какво стана- дойдоха турците купиха завода, машините изнесоха хората уволниха. И ти сега ядеш бг хляб с турска мая. Примерите са безброй
                            Не са ти виновни хората (турци, западняци и тн), че са изкарали едни пари, а управниците, които са го позволили и които толерираме, гласувайки за тях. Пробвай ти (или кой да е нормален човек) да я направиш тая врътка и да видим, дали ще ти позволят?! Тоест пак се върнахме там, откъдето тръгнахме - никой не ни е виновен. Сами си го правим. В България комунизмът никога не си е тръгвал и причината за това сме ние - хората, които го толерираме.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Не те знам кой си и не ми пука, но това което говориш са пълни глупости. Запада и не само той/ турция също/ съсипаха производството на бг. Затова аз и много други като мен са в този запад. Помниш ли че в бг се произвеждаше мая за хляб- оцетна фабрика русе я правеще. Да ти кажа какво стана- дойдоха турците купиха завода, машините изнесоха хората уволниха. И ти сега ядеш бг хляб с турска мая. Примерите са безброй
                              Не Запада и Турция сисипаха българското производство а седесарските некадърници и тъпаци

Коментар

​​​​​​Твоят опит явно е такъв, моят - коренно противоположен. Както казах, работата опира до средата, от която произхожда човек и в която съответно ще попадне - образованите хора със знания и умения няма да останат на улицата, докато у нас почти задължително ще са на дъното. Нормално е на всеки лекар да се падат по 10 пациента на западната социална система (миячи на чинии).
                                Смени доставчика.

Коментар

Working...
                                X