Първоначално изпратено от v_tin
Разгледай мнение

Продължавам да се намирам в геополитическо изумление, написа депутатът във Фейсбук Александър Симов: Много е вероятно Тереза Мей да пие кръв по пълнолуние |
Аз предлагам направо да затворим всички руски посолства, да изселим всички руснаци, да вдигнем стена по границата и да си живеем необезпокоявани в евроатлантическо спокойствие. Продължавам да се намирам в геополитическо изумление. Вече съм убеден, че следващата Нобелова награда за литература трябва да бъде връчена на правителството на Великобритания. Защото какво, ако не висша форма на поезия е да извиеш ръцете на целия ЕС с формулировката, че е "много вероятно" (highly likely) Русия да стои зад отравянето на Скрипал. Много вероятно - това си е политическа лирика и нищо повече. Юношеска тревожна поезия. Много е вероятно Тереза Мей да пие кръв по пълнолуние. Имам аналогичното право да го кажа и, честно казано, май с подобно твърдение ще са съгласни повече британци, отколкото е прилично да се предположи. Фразата "много вероятно" очевидно е някакво ново универсално политическо оръжие, което напълно те освобождава от необходимостта да привеждаш доказателства. Защото в цялата поезия отсъстват именно факти. И то до такава степен, че основните адепти на "много вероятно" у нас са принудени да се връщат в историята чак до началото на миналия век, за да доказват, че Кремъл е исторически отровител наравно с Медичите. Което винаги ме е кефело като "доказателство". По тази логика фактът, че Джак Изкормвача е британец (разбира се, винаги има шанс да се докаже, че това е бил лично Путин) може да ни служи като доказателство, че всички масови убийци по света са британци. Но упоритото поддържане на тази поезия ме настройва много подозрително. Защото Великобритания има великолепен ход, за да изчисти гласовете на скептиците - вади доказателствата на масата и всички онемяваме пред тяхната сила, чистота и убедителност. Какво има да крият? Нека да извадят фактите и прогресивният свят ще сбърчи нос пред зловещината на Кремъл! Само че единственото, което чуваме, е "много вероятно". И на базата на тази поезия вече ще гоним руски дипломати, ще изразяваме шумно солидарност с Великобритания и ще дебнем за новичок по летищата. Аз предлагам направо да затворим всички руски посолства, да изселим всички руснаци, да вдигнем стена по границата и да си живеем необезпокоявани в евроатлантическо спокойствие. Но момент, момент - това означава да останем в едно пространство и без никаква защита от Тереза Мей. А е много вероятно тя да пие кръв по пълнолуние. Highly likely ![]() ![]() ![]() ![]() |
Светлозар Лазаров: Единствено Путин може да ни защити от душевните терзания на Ердоган |
Извършихме национално предателство със спирането на АЕЦ "Белене" и "Южен поток", обяви националният координатор на "Атака" и бивш главен секретар на МВР |
Коментар