Противно на упорито насажданата идеология на левичаро-комунистическите идеи егоизмът съвсем не е отрицателна черта.Утвърждаването на собственото его е генетично заложено във всеки индивид,колкото и да се отрича -следването на собствен подход в израстването и възпитанието на човека е обусловено от свободното развитие на личноста. Това левичарската идеология не може да допусне-при нея единицата трябва да е подчинена на стадото,а водачът да е овенът-фюрерът/ партийният секретар! Екзюпери пише: "Вместо да утвърждаваме правата на човека през отделните личности, ние почнахме да говорим за правата на колектива. Видяхме да се вмъква неусетно една нравственост на колектива, която пренебрегва човека. Тая нравственост може да обясни добре защо отделната личност е длъжна да се пожертвува за общността. Но тя няма вече, без словесни извъртания, да обясни защо общността е длъжна да се пожертвува само за един човек"... Айн Райд може би най-добре,според мен дава отговор на въпросът ви..." Още...Айн Ранд- Теорията на Ранд гордо поддържа личните ценности и живот, изпълнен с неща и хора, които някой обича. Човешките същества, казва Ранд, трябва да търсят своето собствено щастие. Те не са длъжни да обслужват нуждите на семейството си, да предлагат безрезервно служене на Господ или да се жертват за обществото. Те не трябва да се отказват от собствените си ценности. По-скоро те трябва да живеят и да се държат егоистично. Да бъдеш егоист, според теорията на Ранд, не означава да насилваш други човешки същества, а да се придържаш и да преследваш смислени, важни за живота ти ценности. Това всъщност облагодетелства живота на човек; такъв живот – и само такъв – е в негов истински личен интерес....Егоизмът на Ранд е революционна теория – и за повечето от нас, отгледани според традиционния кодекс, тя е шокираща. За да се установят твърденията на егоизма, трябва да се зададат серия важни въпроси и да се отговори на тях_ Добродетелта на егоизма http://atlas-bg.eu/dobrodetelta-na-egoizma.html |
|
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
X
-
Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-
-
Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнениеДемокрация има само там, където самото общество е достигнало необходимото цивилизационно равнище.
Това роб, жена, младеж, занаятчия от ниско ниво, чужденец, живял по-малко от 10 години и др. - не са имали право да гласуват.
Коментар
-
Зло хихикане ... и за какво, моля??!
Заради номера на дрехите на Пеевски.
Уникалко чувство за значимост на социалните проблеми.
И всичко това в условията на нов и пореден скандал, който тресе здраво!
Съпругата на Лозан Панов с открито писмо до представляващия ВСС Боян Магдалинчев
За любопитните относно същността на проблема има повече пояснения в статията на кака Любослава, макар и датирана от по-ранна дата.
Един така скъп произвол
Коментар
-
Демокрация има само там, където самото общество е достигнало необходимото цивилизационно равнище.
При българите, съществува огромно разминаване между копираните отвън демократични
атрибути и възможностите на самото общество. Общественото съзнание е много близо до феодалното и това определя състоянието на държавата.
Най-очевидното доказателство за това е корупцията. При феодализма тя не е престъпление, а начин за организация на обществото. По цялата стълбица по-силният феодал раздава на по-малките не заплати, а градове, земи, доходни служби. Цялата йерархия открито живее от осребряването на властта и цялото общество се наглася към това.
В изостаналите общества търговията с власт, нейната покупко-продажба и днес си остава масова, общонародна практикаЛъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-
- 2 Харесвания
Коментар
-
Пуснете на бойното поле някой по-добър войн, бе юнаци!
Така де - да е проникновен, завладяващ, увличащ!
Какво отново предлагате като уж драматична постановка?
Та това е пошло, безвкусно, примитивно!
Драмата не е в подиграваната тленност, а в бездарната и безплодна пустота на церебралната територия авторова!
Горката Татьянечка се справя на прилично ниво в епистоларията, но в драматичния жанр, където видимо има несбъднати мечти и амбиции, е пълна катастрофа.
Така се раждат житейски тежко драматичните герои - поради съдбовно разминаване на желано и действително и пълна липса на правилна самопреценка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнениеАз няма как да редактирам мнение, без да си оставя името, даже и да искам. Форумът е такъв. А аз ви редактирах в случая. Причината мисля, че е очевидна, при положение, че използвахте обидна дума.
А "Супер модератор" е нещо като "Заслужил инвеститор".
Аман, карочэ.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнениеАз няма как да редактирам мнение, без да си оставя името, даже и да искам. Форумът е такъв. А аз ви редактирах в случая. Причината мисля, че е очевидна, при положение, че използвахте обидна дума.
А "Супер модератор" е нещо като "Заслужил инвеститор".
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнениеА аз ви редактирах в случая. Причината мисля, че е очевидна, при положение, че използвахте обидна дума..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнениеАми аз не се крия.
Моля, позволете ми да се приближа достатъчно!
Достатъчно е ... да речем, че ми дава възможност да усетя деликатно използван елегантен парфюм!
...
Сега е по-добре!
Исках да уточним без да влизаме в уронващ престижа и разголващ дебат, само супер-модераторът ли има право да модерира без да си остави името и мотивите?
Защото аз много държах на онази специална думичка (която премахнахте), доколкото тя като мощна оптика фокусираше цялата ми политическа оценка за въпросния персонаж!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Хер Нечев, забелязвам, днес сте романтично настроенВ смисъл "душата ми е стон" и т.н.
Аз съм винаги романтично настроен, доколкото романтиката е една сфера от душата ми, посветена изцяло на жените, които безмерно обичам.
Много ценя в теб още едно качество (едно от многото), че не се буташ трескаво с лакти и не пледираш с ярък и нахъсан фалцет (както го правят доста твои посестрими) за запазено място в света на мъжете. Е, там има някои незначителни "бонуси", ама те вървят в комплект с непомерни отговорности и безмилостна жестокост. Понякога душата не издържа. За да издържа повече, трябва да е стон.
Така стоят политически нещата и в тази дума е съсредоточена цялата ми надежда, че ... дебнат!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Но гигов по цял свят е така,
причината е риска. Застрахователният бизнес се базира преди всичко на оценка на риска. Разбираемо е че шофьор който често преминава на червено, кара с превишена скорост, завива там където е забранено, кара пиян, представлява по-голям риск за движението, съответно за застрахователите.
А и тези данни нямат нищо общо с разкриване на личния ти живот. Например те просто имат достъп до 'точките' които си получил от полицията за последните пет години.
А че ще изхарчат едни пари за нещо не толкова сложно, няма никакво съмнение.
И всички тези глупости няма нужда да се регламентират с някакви тъпи закони, застрахователите сами могат да ги въведат в договорите. Това е в интерес и на изрядните водачи и на застрахователите.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар