IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
    Мдааа, все още не сме съвсем замязали на 300-хилядна Исландия с нейното опростено управление, но натам сме се запътили.
    Хората го искат от прозззззз по прозззздддддддд. Тогава да им го дадем

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

В исландия има няколко рибаря, бачкери счетоводители и други в тяхното народно събрание. И доколкото съм чел това не е проблем за никого. Но щом не искаш такъв човек за представител не гласуваш за него. Все пак различните партии вкарват хора, все ще намериш някой с 2-3 висши да те представлява. А по въпроса че искаш среща- по спомен и сега народните представители имат приемни в районите си. Спокойно отиваш и обсъждаш каквото искаш. Ако не стане при бсп, отиваш при герб, ако там не стане, отиваш при воля, при патриотите, дпс, май са това всички. Все някой ще ти реши проблема Въпросът е кога ще стане
      Мдааа, все още не сме съвсем замязали на 300-хилядна Исландия с нейното опростено управление, но натам сме се запътили.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Не. Очаквам - може би, малко наивно, т.к. българите сме с доказано нисък средно претеглен IQ - човеците да почнат да си дават сметка, че обещанието е маркетингов инструмент, незадължително отговарящ на това, което им кроят кандидат - избраниците. ТОВА очаквам...и често се разочаровам. "Програмата" да били спазвали? Ами тя е за пред простите избиратели, брат. Как ТОВА не разбирате, изумен съм. Ами гледаме един и същи филм /поне/ 27 години, време е за осъзнаване.
        Айде до след час-два, че отивам да вечерям.
        Съжалявам че нямам записа- има едно клипче в което меркел точно и ясно на хох дойч казва че избирателите нямат право да очакват всичко каквото са обещали политиците Поне аз съм го разбрал. Виж някой други сигурно не са, но какво да се прави демокрация

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
          На теб дали ти е хрумвало, че не искам шивач или банкер да ме представлява, ако не разбира от политика или поне как работи една държава, ако и да е свестен!

Искам, както би нап ме търсила за всяка стотинка и аз да мога да търся назначеният от мен народен представител, споделящ моята визия за развитие на държавата, а не да речем тъпа мутра или посредствен натегач със силна партийна подкрепа..

Не е много това което искам, поне за мен
          В исландия има няколко рибаря, бачкери счетоводители и други в тяхното народно събрание. И доколкото съм чел това не е проблем за никого. Но щом не искаш такъв човек за представител не гласуваш за него. Все пак различните партии вкарват хора, все ще намериш някой с 2-3 висши да те представлява. А по въпроса че искаш среща- по спомен и сега народните представители имат приемни в районите си. Спокойно отиваш и обсъждаш каквото искаш. Ако не стане при бсп, отиваш при герб, ако там не стане, отиваш при воля, при патриотите, дпс, май са това всички. Все някой ще ти реши проблема Въпросът е кога ще стане

Коментар

Koi sa tezi drebni podrobnosti?? И как очакваш коалицията да изпълни всичко , всеки влиза със своята програма преди изборите, а след изборите правят коалиция. Как може тогава да се спазва програмата?? Ето сега баш патриота иска да върне наборната казарма и военното обучение в училище. Ами че същия ден ДВ изплака че виждаш ли военните били агресивни и не можело така. Както ще да обяснява че ще се учат как да реагират на пожар, на земетресение, на бедствия, дермокрастите от всички краища на европата ще подскачат за едно и също- насилие, учите децата на насилие.
            Не. Очаквам - може би, малко наивно, т.к. българите сме с доказано нисък средно претеглен IQ - човеците да почнат да си дават сметка, че обещанието е маркетингов инструмент, незадължително отговарящ на това, което им кроят кандидат - избраниците. ТОВА очаквам...и често се разочаровам. "Програмата" да били спазвали? Ами тя е за пред простите избиратели, брат. Как ТОВА не разбирате, изумен съм. Ами гледаме един и същи филм /поне/ 27 години, време е за осъзнаване.
            Айде до след час-два, че отивам да вечерям.

Коментар

• На теб дали ти е хрумвало, че не искам шивач или банкер да ме представлява, ако не разбира от политика или поне как работи една държава, ако и да е свестен!

Искам, както би нап ме търсила за всяка стотинка и аз да мога да търся назначеният от мен народен представител, споделящ моята визия за развитие на държавата, а не да речем тъпа мутра или посредствен натегач със силна партийна подкрепа..

Не е много това което искам, поне за мен

Коментар

Тези, онези... не мисли ден за ден

Ако малките нямат никакъв шанс да представляват някой избирател, то винаги силните на деня ще "представляват" "волята на народа" в своя изгода
                Ami нали точно това е идеята на мажоритарния вот- да гласуваш за някого когото познаваш- не помня в кое народно събрание беше влязъл някакъв с шивашка фирма- служителите му и съгражданите гласували за него и хоп нар. представител. После се махна, но .....това е идеята. Иначе става като другите- партията слага 2 на избираеми места в дадено населено място убеждава туземците че така е по добре за тях и отиват да работят за партията, а не за региона си

Коментар

Защо да означава комфорт на силните, тези ще са силни няколко месеца, ако не работят както трябва се отзовават, накарай тракатрак да си напише пак поста кога бг е била най добре преди ВСВ- ами когато е имало мажоритарни избори
                  Не си спомням да съм писал такъв пост. Най-добре сме когато правим клирингова търговия с нацистка Германия преди ВСВ, но това не означава, че да сме пак добре трябва се върне нацизмът. Ясно е, че на Слави хората са некомпетентни и из...сулиха референдум-недоразумение, но парламентът може да се възползва и най-после да направи некоя по-гъвкава система за избори. Като ги гледам какви са обаче, ме съмнява да се получи. А и както съм писал вече, партиите се контролират от Кадесариата, а където има силоваци във властта, преобладават разни небуржоазни модели на управление. Избори без възможност за избор не ще да са избори.

Коментар

Защо да означава комфорт на силните, тези ще са силни няколко месеца, ако не работят както трябва се отзовават, накарай тракатрак да си напише пак поста кога бг е била най добре преди ВСВ- ами когато е имало мажоритарни избори
                    Тези, онези... не мисли ден за ден

Ако малките нямат никакъв шанс да представляват някой избирател, то винаги силните на деня ще "представляват" "волята на народа" в своя изгода

Коментар

Филтърът е не да обещаваш /- Помниш ли, "Никой не може да ти да даде това, което аз мога да ти обещая"/ а по това, което правиш, ПРЕДИ И ПО ВРЕМЕ НА "ОСТАНАЛИЯ СИ" ЖИВОТ. Обяснявам ви от години тук за едни "дребни подробности", които някак "случайно" всички медии се постараха да набутат под килима, и Слави със своето шоу-също.
                      Та, казваш, Волен бил обещал. И? Какво от това? СЕГА, те имат мнозинство /нали се коалираха с ГЕРБ?/
                      Та, СЕГА /пак/ ще ги гледаме, какви ще ги свършат. Започнаха с измятане...
                      Koi sa tezi drebni podrobnosti?? И как очакваш коалицията да изпълни всичко , всеки влиза със своята програма преди изборите, а след изборите правят коалиция. Как може тогава да се спазва програмата?? Ето сега баш патриота иска да върне наборната казарма и военното обучение в училище. Ами че същия ден ДВ изплака че виждаш ли военните били агресивни и не можело така. Както ще да обяснява че ще се учат как да реагират на пожар, на земетресение, на бедствия, дермокрастите от всички краища на европата ще подскачат за едно и също- насилие, учите децата на насилие.

Коментар

Да се биеш в гърдите и да викаш булгар, булгар не е мярка за обич към родината. Не разбирам какъв е този входен филтър- всеки заявява неговите приоритети които без съмнение включват слънцето да грее винаги над бг и да бъде вечно лято. Впоследствие се оказва както казва волен- какво да направя с 20 депутата, дайте ми 121 и гледайте какво ще стане
                        Филтърът е не да обещаваш /- Помниш ли, "Никой не може да ти да даде това, което аз мога да ти обещая"/ а по това, което правиш, ПРЕДИ И ПО ВРЕМЕ НА "ОСТАНАЛИЯ СИ" ЖИВОТ. Обяснявам ви от години тук за едни "дребни подробности", които някак "случайно" всички медии се постараха да набутат под килима, и Слави със своето шоу-също.
                        Та, казваш, Волен бил обещал. И? Какво от това? СЕГА, те имат мнозинство /нали се коалираха с ГЕРБ?/
                        Та, СЕГА /пак/ ще ги гледаме, какви ще ги свършат. Започнаха с измятане...

Коментар

За мен изцяло мажоритарен вот не е ок. Означава тотален комфорт на силните на дена!

Аз съм от тези 4 500 000 + българи които не са гласували за това, но някак си никой не ни зачита гласа!

Факт е, че дори повечето гласували са против и дори това се пропуска в дебатите

Винаги когато сме били в ситуация победителят да има претенции за тотална легитимност, често добита с неправомерни средства, и да няма кой да го спре, сме яли дървото!

Коментар

Дори и ЦЦ да го внесе, няма нужното мнозинство, да го прокара. Това-първо.
                            Второ, всички политикани, в т.ч. и от "Атака" знаят че, представянето на избирателите нито започва, нито свършва с избирането от тях на депутатите, а е функция на тяхната дейност СЛЕД това. Представете си стане грешката някой да ме издигне, а вие да ме изберете. Аз влизам и започвам да работя за някого, който не сте вие. Кого представлявам тогава?
                            Е, знаят го, знаят, че лъжат, а го пускат в употреба. Какво следва?
                            После, Слави е наясно, че лъже, че не е за пръв път, че сам и лично саботира многократно въвеждане входния филтър по морал и намерения за депутати, както и многократно се би в гърдите, че бил "примапатриот", а с години не допускаше начало на шоуто си с песен на български. Знаеше. Борих се три години и половина, преди да го надвият /вече няма накъде, поне шоуто започва на родния ни език/ но, това не го отказа /Слави/ да продължи с подмяната, нали? Защо?
                            Защото, си знае мястото /на лакей/ и държи да изпълни задачата си.
                            Така де, ролята на "бунтар" е твърде изгодна и на завет откъм справедливия гняв на онзи, за когото пишат рейтинги. Зрителят.
                            Ловът на будали продължава с пълна сила.
                            Да се биеш в гърдите и да викаш булгар, булгар не е мярка за обич към родината. Не разбирам какъв е този входен филтър- всеки заявява неговите приоритети които без съмнение включват слънцето да грее винаги над бг и да бъде вечно лято. Впоследствие се оказва както казва волен- какво да направя с 20 депутата, дайте ми 121 и гледайте какво ще стане

Коментар

• За мен изцяло мажоритарен вот не е ок. Означава тотален комфорт на силните на дена!

Аз съм от тези 4 500 000 + българи които не са гласували за това, но някак си никой не ни зачита гласа!

Факт е, че дори повечето гласували са против и дори това се пропуска в дебатите

Винаги когато сме били в ситуация победителят да има претенции за тотална легитимност, често добита с неправомерни средства, и да няма кой да го спре, сме яли дървото!

Коментар

Докъде го докарахме с референдума, ЦЦ ще го внася, баш патриота ще го изнася
                                Дори и ЦЦ да го внесе, няма нужното мнозинство, да го прокара. Това-първо.
                                Второ, всички политикани, в т.ч. и от "Атака" знаят че, представянето на избирателите нито започва, нито свършва с избирането от тях на депутатите, а е функция на тяхната дейност СЛЕД това. Представете си стане грешката някой да ме издигне, а вие да ме изберете. Аз влизам и започвам да работя за някого, който не сте вие. Кого представлявам тогава?
                                Е, знаят го, знаят, че лъжат, а го пускат в употреба. Какво следва?
                                После, Слави е наясно, че лъже, че не е за пръв път, че сам и лично саботира многократно въвеждане входния филтър по морал и намерения за депутати, както и многократно се би в гърдите, че бил "примапатриот", а с години не допускаше начало на шоуто си с песен на български. Знаеше. Борих се три години и половина, преди да го надвият /вече няма накъде, поне шоуто започва на родния ни език/ но, това не го отказа /Слави/ да продължи с подмяната, нали? Защо?
                                Защото, си знае мястото /на лакей/ и държи да изпълни задачата си.
                                Така де, ролята на "бунтар" е твърде изгодна и на завет откъм справедливия гняв на онзи, за когото пишат рейтинги. Зрителят.
                                Ловът на будали продължава с пълна сила.

Коментар

Working...
                                X