IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
    В този ти пост намирам добри основания за да илюстрирам и моята теза, че нашенци от чужбина могат да бъдат наречени по всякакъв угоден начин, само не и инвеститори.
    Пасивни потребители, индиректни данъкоплатци или др. всеки може да си избира по вкус.
    Ача тази дивотия с инвестициите е доста неудачна.
    Ок, но парите, изпращани от българите в чужбина попълват Платежния баланс на страната.
    Още повече, не всички попадат в статистиката на БНБ, така че, делът е още-по-голям реално.
    Дали ще ги наричаме инвеститори или донори, има ли голямо значение

Предполагам, че българите в чужбина, като посъберат повече пари правят и реални инвестиции тук, не само в имоти, но и в бизнес

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      да го допълня малко ...

- индиректно плащат и косвени данъци, защото изпратените пари за родители се харчат изцяло на нашия пазар и трупат ДДС за бюджета.

Много от политиците трябва да са им благодарни, че има мир и любов в много малки градчета и села, благодарение на средствата за оцеляване, които изпращат емигрантите
      В този ти пост намирам добри основания за да илюстрирам и моята теза, че нашенци от чужбина могат да бъдат наречени по всякакъв угоден начин, само не и инвеститори.
      Пасивни потребители, индиректни данъкоплатци или др. всеки може да си избира по вкус.
      Ача тази дивотия с инвестициите е доста неудачна.

Коментар

• И за въпросите в предложения Референдум

Някои от тях ги намирам за необмислени или не добре структурирани.
        Не знам толкова ли са им възможностите на "групата" или търсен ефект.
        Например за мажоритарното гласуване - подобна тотална промяна ще привлече обединение на всички сили ...за да не се случи. Вариантът с комбинация на пропорционален вот би бил по-добър.
        Или за ...субсидията - от днешните 12лв. на глас, мисля, ... да стане на 1?! Защо 1?
        За големите партии е Ок, да речем, ще имат за необходимо присъщите разходи, особено, която и да е управляваща партия, която и без друго има цялото ефирно време, което ...си поиска и не само ...)
        Но за най-малките - ще ги елиминира. Ако разчитат на субсидия

И все пак, не забравяйте, че за партиите, площите за офиси са им почти без пари...

Та, въпросите са такива, каквито са.
        И за всеки има избор - Да или Не.
        По-важното е да се създаде традиция и отговорност. Както и търсенето на такава!

Коментар

• Проф. Михаил Константинов:
          ...
          Този референдум може да ядоса и мобилизира българите да гласуват
          ...
          Президентските избори ще са след пет месеца - на 23 октомври първият тур, на 30 октомври вторият.

- Но още няма решение на парламента за датата на изборите?

- Е, аз току-що я обявих датата. Два от тези 5 месеца са летни - българинът ще ходи да почива и правилно. И приказките, че ГЕРБ през юли ще съобщи кандидата си, не ги разбирам. Кандидатите трябва да бъдат ясни до края на този месец, ако искаме да бъдем отговорни и честни към българския народ. Той не заслужава да бъде разиграван. Българският избирател е интелигентен и претенциозен и така трябва да бъде. Виждате кампанията в САЩ откога е, хората там могат да се ориентират и да направят информиран избор. И изненадващ, между другото.

- Референдумът, който парламентът одобри вчера, как ще се съвмести с изборите?

- През 2015-а заедно с местните избори правихме референдум и нямаше проблем. Опитът не беше много добър, защото не се набраха необходимите гласове за валидност на референдума. Това е, от което трябва да се опасяваме. Президентските избори са от малкото, при които не са се достигали заветните 50 на сто изборна активност. На първия тур през 2006 г. г-н Първанов спечели убедително, но бяха гласували по-малко от половината избиратели. Има реална опасност, поради това, че президентските избори не предизвикват голям интерес, на първия тур да се случи същото. Т.е. референдумът да остане само пожелателен, а въпросите да се обсъждат после в Народното събрание. Даже си мисля, че политиците са сигурни в това и затова лежерно допуснаха въпроси, които, ако бъдат одобрени, ще доведат до тежки проблеми в българската изборна система. Но това вероятно няма да стане.

- Като намаляване на броя на депутатите от 240 на 120?

- Това е хубава идея, аз също смятам, че могат да бъдат намалени поне с една трета. Все пак има шанс този референдум да ядоса и да мобилизира българите да гласуват. Защото това е прекрасен начин да кажат какво мислят за политическата класа. А то не е много хубаво. Би ги предизвикал и въпросът за финансирането на политическите партии. Българите са бесни, че нашите партии са най-добре финансирани в цяла Европа, а същевременно сме най-бедни. Колкото до мажоритарния избор в два тура, системата М2 я има само във Франция от общо 28 държави в ЕС. Ако беше такава панацея, щяха да я предпочетат и други. Който избира мажоритарна система, трябва да знае, че това е свързано с много голям риск от изкривяване на резултатите. Тогава ще видим какво се казва купуване на гласове.
          http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5490295

Коментар

• Президентът на народа, притеснен за народа

Плевнелиев:
            "Президентът е независим и не влиза в каквито и да било задкулисни действия.

Президентът стои ясно на своите евроатлантически позиции; президентът налага вето с аргументи; президентът е честен и коректен към всяко едно действие в държавата, което води до прогрес и развитие. Ако видя проблем – говоря, налагам вето“, каза още Плевнелиев.

Държавният глава е притеснен, че референдумът, който определи като ядреното лекарство на демокрацията, може да попадне в ръцете на популисти.
            http://vevesti.bg/70359/plevneliev-r...-na-populisti/

Коментар

Няколко думи за българите в чужбина
              Освен че, имат висок дял в чуждите инвестиции у нас -
              "...Всъщност най-много инвестиции у нас от чужбина за първите 2 месеца в България вкарват българите, работещи в чужбина. Те са изпратили на близките си в родината 131,4 млн. евро, което е с 1,1 млн. евро повече, отколкото през същия период на 2015 година."
              ...за минали периоди - отворете справките в БНБ

- голяма част оттях плащат имотни данъци у нас ...

- на немалка част, освен родителите и децата са им в България ...
              да го допълня малко ...

- индиректно плащат и косвени данъци, защото изпратените пари за родители се харчат изцяло на нашия пазар и трупат ДДС за бюджета.

Много от политиците трябва да са им благодарни, че има мир и любов в много малки градчета и села, благодарение на средствата за оцеляване, които изпращат емигрантите

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                А, ако подпишат декларациите?
                Имаш предвид възможността за отзоваване на депутати ли?
                Аз съм За.

Но това също изисква промяна на Конституцията.

Впрочем, сега ще се създаде интересен казус за решаване
                Ако се одобри решение за намаляване на депутатите - ще трябва да го измислят как да го спазят.
                Изниква и друг въпрос - може ли на Референдум да се гласуват ...конституционни въпроси?
                Може ли Народът да иска промяна на Конституцията?

Коментар

А това, че Слави Трифонов след референдума, може да си спретне партия - негова воля. Не виждам и сега защо да не го направи, ако е решил?
                  Да, ако непрекъснато се повтаря, че референдумът е негов, това ще му донесе още някакъв бонус.

Но, аз ще гласувам в Референдум, но и кран не може да ме помръдне да гласувам за днешно представените партии, било то с добавка на Слави. Колкото и да го правят или направите задължително гласуването
                  А, ако подпишат декларациите?

Коментар

• А това, че Слави Трифонов след референдума, може да си спретне партия - негова воля. Не виждам и сега защо да не го направи, ако е решил?
                    Да, ако непрекъснато се повтаря, че референдумът е негов, това ще му донесе още някакъв бонус.

Но, аз ще гласувам в Референдум, но и кран не може да ме помръдне да гласувам за днешно представените партии, било то с добавка на Слави. Колкото и да го правят или направите задължително гласуването

Коментар

• стига бе, съни, хайде и ти недей с тези "чужди" инвестиции от нашите "бежанци" - тези .... хора са получили същото като мен - безплатно образУвание, здравеопазване, деЦки градини и т.н. Срещу това са "дали" обещание да подсигурят същото за следващаото поколение, както и за поколението преди тях, при това на солидарен принцип - аз го правя и всеки месец от моите пари влизат над 1500 лв ддс, акцизи и осигуровки в държавата за децата и родителите на същите тези "бежанци"

Хайде стига толкова сме ги величали - ползата от тях за нас със сигурност е в пъти по-малка от вредата - горе-долу на едно ниво са с тъмнозелените ни "сънародници" - само са ползвали и не са внесли нищо или почти нищо. А когато пращат нещо, то си отива само за техните родители и деца - е, хайде няма нужда, а? И вместо да се засрамят, те ми зинали с ей-такива усти как били "инвеститори"

Най-големите инветситори в държавата България сме ние, тези, котио останахме тук - на нас трябва не краката, ами и някои други органи да ни целуват защото ако не сме ние, техните деца и родители са умрели от глад. Поне малко уважение се иска за такива като нас, а те едва ли не ми вменяват във вина, че съм балък и съм "останал в кочината". Пази, Боже, сляпо да прогледа....

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      Няколко думи за българите в чужбина
                      "...Всъщност най-много инвестиции у нас от чужбина за първите 2 месеца в България вкарват българите, работещи в чужбина. Те са изпратили на близките си в родината 131,4 млн. евро, което е с 1,1 млн. евро повече, отколкото през същия период на 2015 година."

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Няколко думи и за това ...ЧИЙ е Референдума

На участниците в него!!!

Няма значение от кого е иницииран.
                        Това са само подробности.

По закон са необходими 400 хиляди гласа, т.е. трябва да се съберат поне половин милион подписи, поради голямата вероятност за грешки...

В чии възможности е това?
                        Някой с мощна медийна популярност или политик ...пак с голяма такава, при това с добра организация по места!
                        Някой от вас опитвал ли е 100-500 подписа, заедно с ЕГН-та към тях, да събере за дори добра, общозначима кауза?

По-добър ли щеше да е Референдума, ако е предложен от Плевнелиев, от Борисов, от Цв.Цветанов, от Станишев, от Доган, от Пеевски, от Цацаров?

Всъщност, от кого би трябвало да се инициират подобни допитвания, за да няма ... нехаресване?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                          1- не
                          2 - по принцип да, но изисква ВНС, затова не
                          3 - не
                          4 - не
                          5 - да
                          6 - не

Учиндолския фолкаджия си прави PR и едно реално проучване за нагласите на избирателите, дали могат да поемат( приемат) още една политическа партия.....

Като мине референдума с 30-35 % от избирателите, той ще обяви създаването на нова партия - спасителка....
                          -Виждали сме подобни "спасители". Въпреки, че съм за референдума, неведнъж съм излавял Дългия в двуличие и липса на "интегритет"/цялостност, съвпадение м/у думи и дела, б.а./ та, доста трябва да се изпоти, за да докаже на мен /и мнозина като мен, които също вече са го изловили/, че - изведнъж - Той се явява "по-добрият избор".
                          А, дотогава, помнете: Патриотизмът НЕ Е в приказките. В делата е.
                          Дълго време, Слави се дърпаше, не позволявайки шоуто да започва с песен на български език /сякаш сме в Америка?/. Там някъде, лично аз задавах неудобни въпроси, довели до затваряне на неговия форум /ако последните 3-4 години наново е открил, не знам, не съм му влизал отдавна в сайта/. Около година +/- след това, затвори и форумът на Сиромахов... А, дали почнаха понякога да се чуват и български първи парчета /"ти си толкова хубава" и т.н./ не знам, поразровете се.
                          Вярно, пак се загубиха нещо. Дали пък, защото С.Тр. не е Патриот или...Реформатор?

- Ще видим. Дядо ми казваше: " - Стой, та гледай!"

Коментар

• Няколко думи за българите в чужбина

Коментар

• 1- не
                              2 - по принцип да, но изисква ВНС, затова не
                              3 - не
                              4 - не
                              5 - да
                              6 - не

Учиндолския фолкаджия си прави PR и едно реално проучване за нагласите на избирателите, дали могат да поемат( приемат) още една политическа партия.....

Като мине референдума с 30-35 % от избирателите, той ще обяви създаването на нова партия - спасителка....

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                ++++ Абсолютно! ! !

И да се премахне двойното гражданство. Не може хем да си турски гражданин, хем да си български! Каква е тая идиотия?
                                То, като махнем двойното гражданство и проблемът с Турция се решава от само себе си.
                                Чувал съм, самата Турция НЕ ПРИЕМА двойно гражданство. Т.е., от там за насам БИХА МОГЛИ ДА ГРАСУВАТ САМО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ.
                                Та, пуска се след изборите /предполагам, ЦИК име тези пълномощия?/ една проверка по официални канали за налчие на турски лични карти на всички гласове, подадени от Турция. Искане на българския парламент за пълно съгласуване турските и българските документи и анулиране тези гласове, за които се докаже турско гражданство.
                                А, по т.6, да напомня, че и самоно назначаване на длъжност на полицейски и шефове и т.т., ако е извършено от министър, член на партия, де факто, е от политическо а не проф.лице, т.е., явява се политическо вмешателство в работата на професионалистите. Затова, редно е, избираните за министри и т.н. да "замразяват" партийните си членства, макар че...макар че, трудно си представям ТОВА да е възможно. Най-чистият вариант е за силови министри да се назначават от хора средите на професионалистите, от кадровите офицери. Хем редно, хем морално, хем след куп декларации за политическа неутралност, нарушаването на която неминуемо да води до отстраняване от длъжност.

Да, ама стиска ли им на властовите шмекери?

Коментар

Working...
                                X