IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• cokrat1

120 депутати малко ли са ?
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
      Ха Бате Пешо - ти ли си???
      Еййй не можеш я забрави тази Джулия Робъртс
      Не мога ама и тя никакво внимание толкова години

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
        Съни аз 20 искам Джулия Робъртс да ми звънне по телефоня и да ми каже вземай бута от прасето щайга лютеница две връви сухи чушки две касетки картофи две кила боб домашна луканка и пастърма и тръгвай към летището.След малко кацам за теб и отиваме на моя остров в Тихия океан......Даже на приятели азръчах ако я срещнат в Америка и да и кажат.....Ама нямааааааааа.Всеки си избира пътя.Който е избрал навън да бъде така добър да си стои там тука работа няма.Ние трябва да премахнем двойното гражданство задължително.Аз лично не познавам от многото познати хора заминали навън някой да праща пари в България.Дори напротив родителите им пращат.Стига митове и легенди.Влез в реалността
        Ха Бате Пешо - ти ли си???
        Еййй не можеш я забрави тази Джулия Робъртс
        remember remember the fifth of november

Коментар

• Уважаеми Дами и Господа...абе, четете член първи от Конституцията и не си задавайте въпроса може ли народа да решава еди кой си въпрос щото конституцията не разрешавала....ето го....

Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.
          (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
          (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

ВНС е представителна власт...а, вчлена пише ...непосредствено....това означава, че ако референдума /това е власт на народа непосредсвена/ ...отсъди по еди какъв си въпрос нещо, то това и трябва да стане. Ако НАРОДА отсъди депутатите да бъдат 120 ...така и трябва да стане. Ако не го направят...НАРОДА има право да ги изрита от властта с тояги така да се каже!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Вярно е .. ние сме в същата ситуация като Русия - децата на българите които най много "печелят" тук живеят извън страната, родителите им крадат тук...Колко пари откраждат ...
            Не всички крадат,Понамали стимулантите а също така и митивете и легендите

Коментар

• power grid

Вярно е .. ние сме в същата ситуация като Русия - децата на българите които най много "печелят" тук живеят извън страната, родителите им крадат тук...Колко пари откраждат ...
              D.Y.F-091066

Коментар

• 40 милиона са българите извън България. Само в Китай се наричат българи към 20 милиона, ние китайци ли да им викаме ?
                D.Y.F-091066

Коментар

• Чета коментарите и не мога да повярвам - ние сме една от малкото нации които вместо да измислим нещо конструктивно ЗАЕДНО, се делим. Вместо да се обединим с българите от чужбина и да натиснем политическия елит, от което ще спечелим всички - само завист и злоба и нежелание да се чуе другия и да се намерят общите интереси.
                  Българите в чужбина са около 2 млн.- огромен човешки и финансов ресурс, който в момента не се използва разумно.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Ок, но парите, изпращани от българите в чужбина попълват Платежния баланс на страната.
                    Още повече, не всички попадат в статистиката на БНБ, така че, делът е още-по-голям реално.
                    Дали ще ги наричаме инвеститори или донори, има ли голямо значение

Предполагам, че българите в чужбина, като посъберат повече пари правят и реални инвестиции тук, не само в имоти, но и в бизнес
                    А парите дето родителите им пращат чии платежен баланс попълват?Ай сектир...Стига митове и легенди

Коментар

Изобщо...малко не схващам идеята защо се делим като народ.
                      Малък, низвергнат от един куп интереси, ... заминали сънародници по принуда - финансова или морална ...
                      А в същото време харесваме Европа без граници, свободно пътуване, без визи, свободна търговия, ... с право на безплатно обучение в някои от държавните университети в страните ...
                      Всички българи - и тези тук, и тези навън не искаме ли една по-добра България?!
                      Съни аз 20 искам Джулия Робъртс да ми звънне по телефоня и да ми каже вземай бута от прасето щайга лютеница две връви сухи чушки две касетки картофи две кила боб домашна луканка и пастърма и тръгвай към летището.След малко кацам за теб и отиваме на моя остров в Тихия океан......Даже на приятели азръчах ако я срещнат в Америка и да и кажат.....Ама нямааааааааа.Всеки си избира пътя.Който е избрал навън да бъде така добър да си стои там тука работа няма.Ние трябва да премахнем двойното гражданство задължително.Аз лично не познавам от многото познати хора заминали навън някой да праща пари в България.Дори напротив родителите им пращат.Стига митове и легенди.Влез в реалността

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        стига бе, съни, хайде и ти недей с тези "чужди" инвестиции от нашите "бежанци" - тези .... хора са получили същото като мен - безплатно образУвание, здравеопазване, деЦки градини и т.н. Срещу това са "дали" обещание да подсигурят същото за следващаото поколение, както и за поколението преди тях, при това на солидарен принцип - аз го правя и всеки месец от моите пари влизат над 1500 лв ддс, акцизи и осигуровки в държавата за децата и родителите на същите тези "бежанци"

Хайде стига толкова сме ги величали - ползата от тях за нас със сигурност е в пъти по-малка от вредата - горе-долу на едно ниво са с тъмнозелените ни "сънародници" - само са ползвали и не са внесли нищо или почти нищо. А когато пращат нещо, то си отива само за техните родители и деца - е, хайде няма нужда, а? И вместо да се засрамят, те ми зинали с ей-такива усти как били "инвеститори"

Най-големите инветситори в държавата България сме ние, тези, котио останахме тук - на нас трябва не краката, ами и някои други органи да ни целуват защото ако не сме ние, техните деца и родители са умрели от глад. Поне малко уважение се иска за такива като нас, а те едва ли не ми вменяват във вина, че съм балък и съм "останал в кочината". Пази, Боже, сляпо да прогледа....
                        Ами само от мен в банките на бг са влезли няколко десетки хиляди лева/ евра. Благодарение на работата си зад граница съм си платил апартамента, сега / на зима ще търся още един за сина. Така че посмали малко. Последното за органите няма да го коментирам- има си модератори
                        Не съм само аз който е изпращал пари в Бг- не знам дали ще ми повярваш но въпреки всички изпратени пари в бг нямам никакви спестявания. Всичко е отишло по магазините в бг- ах да и една екскурзия за около 1000евро. Така че трябва да мислиш преди да пишеш. Не знам откъде си , но бъди сигурен че някой от близките на такива емигранти като мен е купил нещо от теб с пари изкарани в чужбина

Коментар

Изобщо...малко не схващам идеята защо се делим като народ.
                          Малък, низвергнат от един куп интереси, ... заминали сънародници по принуда - финансова или морална ...
                          А в същото време харесваме Европа без граници, свободно пътуване, без визи, свободна търговия, ... с право на безплатно обучение в някои от държавните университети в страните ...
                          Вярвам, че искаме. Просто, току се разминават критериите ни за добро и зло: У едного добро е да може да се вихри, газейки наред, и да не отговаря, у другиго - друго, у трети-трето и т.н. Зло, според един е /всякак, както и да е/ да го притесняват, щото - според себе си - той/тя/ е Всичко и над Всичко, според втори - да го крадат, според трети - съседът да не си мие краката и т.н. Ако аз, примерно, съобразно възгледите и обучението си, виждам десетки възможности за реализация и правене на пари, други /дори да са под носа им/ няма да ги видят и ще опяват, че не можело, не ставало и т.н. и, ако ценностите им са само да папо-ако, заминават. Прав им път на такива.

Коментар

Имаш предвид възможността за отзоваване на депутати ли?
                            Аз съм За.

Но това също изисква промяна на Конституцията. (1), б.а.

Впрочем, сега ще се създаде интересен казус за решаване
                            Ако се одобри решение за намаляване на депутатите - ще трябва да го измислят как да го спазят.
                            Изниква и друг въпрос - може ли на Референдум да се гласуват ...конституционни въпроси? (2) б.а.
                            Може ли Народът да иска промяна на Конституцията? (3) б.а.
                            По (1)- едва ли. Нито Конституцията, нито какъвто и да е закон могат да ме ЗАСТАВЯТ да гласувам ЗА някого, ако той не покрива мой си някакъв критерий - в случая, да премине през моралното сито за намерения. Също така, Конституцията НЕ ЗАБРАНЯВА никому да иска потвърждение за съответствие на критерии, в случая, морални. Ако смятат, че декларациите /уж/ нямат правна стойност, какво ги бърка да подпишат? А, ако са чисти и отиват да служат нам, а не другиму, също не би трябвало да се тревожат: Самата Конституция ГАРАНТИРА свободата на словото и обмена на мнения и информация.
                            По (2) Висшата Власт е наделена с най-високи привилегии. Защо, според теб, резултатите от референдум, категорично отсъдил "ЗА" /нещо си/ са задължителни за парламента? Защото така е решил Суверенът - този, който го е избрал. Тоест, убедено вярвам, че на референдум може да се изнасят ВСЯКАКВИ въпроси, в т.ч. и конституционни. Справка-референдумът от 1946-та, на който се променя формата на държавно управление.
                            (3) Ако цялата власт произтича от народа, ТОЙ ИМА ПРАВО НА ВСИЧКО, В Т.Ч. И ДА ИСКА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА.

- Който ти обяснява друго, Съненце, той служи на други господари. Съответно, да Го духа.

Коментар

Ок, но парите, изпращани от българите в чужбина попълват Платежния баланс на страната.
                              Още повече, не всички попадат в статистиката на БНБ, така че, делът е още-по-голям реално.
                              Дали ще ги наричаме инвеститори или донори, има ли голямо значение

Предполагам, че българите в чужбина, като посъберат повече пари правят и реални инвестиции тук, не само в имоти, но и в бизнес
                              Така е доста по-добре!
                              Лека.

Коментар

• Изобщо...малко не схващам идеята защо се делим като народ.

Коментар

Working...
                                X