IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tweeg Разгледай мнение
    Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    От тези ти приказки не разбрах, причината да сте единодушни с Борисов?
    Той също иска провал на този Референдум
    , както и останалите големи партии.
    С отговор "ДА" на първи, втори и трети въпрос.

Ето и доводите:
    1) когато числата говорят не знам дали не е най-добре да замълчим:
    http://pi2009.cik.bg/elected/
    Ето това ще се получи при мажоритарни избори.

2) Задължителото гласуване, само ще вдигне избирателната активност и просто ще лигитимира управлението. Няма вече да им е неудобно, че управляват при 30% гласували и 15% поддръжка.

3) Свалянето на субсидията удря опозицията - която и да е тя. Управляващите се финансират по други "канали" и парите от субсидия за тях са "капка в морето".
    1ят ти отговор НЕ е по въпроса от Референдума!!!
    Той е - Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Писал си за един от видовете ПРОПОРЦИОНАЛНА система с мажоритарен елемент, който беше използван за парламентарните ни избори през 2009-та!

2ят ти отговор разглежда някакви морални категории, от които политиците ни категорично не се интересуват ....и 5% да имат, ще си управляват в удобни коалиции.
    За Референдум, обаче са заложили "жесток" кворум ...вероятно, поради страх от Народа ... и желание да не е възможно случването на подобно всенародно допитване!

3ят ти отговор не е обоснован с никакви конкретни числа. Поинтересувай се за конкретика.
    Аз само ще спомена пак - тази година субсидията/ИЗДРЪЖКАТА на ГЕРБ е 12 млн.лв.
    На БСП - 2,5 млн.лв.
    На ДПС - 2 млн.лв.

Разликата между 1та и 2та партия е 10 милиона лева!
    За какви цели са Необходими тези пари?

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
      Това беше от мен. Избягвам да изпадам в обяснителен режим, а и нямам време за безплатни лекции. На мен никой не плаща. Пожелавам успех на тези които ще гласуват на референдума, а също и на тези които няма да гласуваме.
      Че само днес си написал няколко поста колко много ...те е страх от световната глупост ...и затова няма да гласуваш на Референдума....вероятно, никак не те е страх, обаче, за президентските избори
      Ако намериш КОНКРЕТНИ доводи, с какво е вреден този референдум, заповядай пак в темата!

Коментар

• Това беше от мен. Избягвам да изпадам в обяснителен режим, а и нямам време за безплатни лекции. На мен никой не плаща. Пожелавам успех на тези които ще гласуват на референдума, а също и на тези които няма да гласуваме.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
          ++
          Точно така е Съни, не само че ги надъхаха, ами и им и заплатиха за брой постове и кликове. Затова са толкова активни като дойдат изборите. Всички помним онова платено индивидче "Радослава", която словослагателстуваше безумия за съответна партия-хранилница при предишните избори. То вече всяко хлапе знае за тях)))) Както казваше падре - "не им се кланяй и не им служи, но да се помолим да ни освободят от присъствието си. Все пак утехаа е, че като си свършат пъкленото дело и като осребрят продажната си душа, след изборите вече няма да имат изблик на творческа енергия и постепенно ще спрат да ни занимават със себе си. След изборите разбира се - дотогава плащат...." ))) Мъдър се оказа падре, .;)))
          Страхът на очите са мнооооого големи, а от референдума си ги е страх ))))))
          АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ!!!АДМИРАЦИИ ЗА ТОЧНОТО МНЕНИЕ И НЕКА ИМ ДАДЕМ ШАНС ДА ПИШАТ!!!

Коментар

Да наистина ме е страх, страх ме е от човешката пакомия, страх ме е от жаждата за власт на някой хора, страх ме е от начина по който се опитват да подхлъзнат народа, но най-вече ме е страх от човешката глупост, защото тя е безгранична. Затова няма да гласувам на референдума.
            Теорията на Относителността е интересна материя, но за друг форум

Напиши конкретно по 3-те въпроса, как вариант НЕ и после вариант ДА водят до ....подхлъзване на народа.
            Само тези варианти, без комбинации(в случая не променят нещата чувствително)

Проста и лесна задача, която ще убеди четящите, че това е лично твое обмислено решение ....а не преднамерена акция за "скапване" на Референдума

Коментар

Лудия например го познават по това, че е убеден 1000% в себе си
              Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              Точно така е Съни, не само че ги надъхаха, ами и им и заплатиха за брой постове и кликове.
              "Точно така" за колко % се брои?

Коментар

Защо елиминираха половината въпроси според теб.!?
                Добре че ги махнаха, че иначе:
                1) Електронно гласуване по интернет - рай за купуването на гласове. Сега поне купените гласове се виждат - трябва човека да отиде до съответната Секционна Избирателна Комисия (там има представители на различни партии, наблюдатели и т.н.) и да пусне бюлетината, направят ли го електронно - няма комисия, няма наблюдатели. Още утре отварям "Първа Частна Избирателна Комисия"

2) Дали 120 или 240 депутата каква е разликата??? То реално може само лидерите на партиите (5-6 човека) да са в парламента и всеки да гласува с процента подкрепа от изборите.

3) Защо само директорите на полицията, ами дайте прокурори, съдии, главни архитекти и т.н. и тях да ги избираме. Направо са разделим България на вилаети и всеки за себе си.

Коментар

Това за депресията ми се струва малко тъпичко, има наистина и други неща от които ме е страх, но много ме е страх, че заблудените като теб, че това е пътя на промяната ще са много. Затова няма да гласувам на референдума.
                  Никак дори не е тъпичко, целия наука си е това, поинтересувай се и ще се убедиш сам. Никога не казвай никога както се казва. Лудия например го познават по това, че е убеден 1000% в себе си и няма съмнения дали е луд. Има и добри научно-популярни филмчета по темите, ако не те накарат сам да си зададеш някои въпроси, с голяма степен вероятност има нужда от помощ
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Щом те е страх от всичко, дай си равносметка, че не е нормално и направи консултация. Може би имаш някаква форма на депресия. Разбираемо е, Все пак откакто е започнал "демократичния преход" се прави всичко друго, но без демократичен преход. Именно затова се нуждаем от референдум по някои въпроси. Защо елиминираха половината въпроси според теб.!? Защото искат още да гризат кокала и защото кокала е сладък. От това май не те е страх !?!?
                    Това за депресията ми се струва малко тъпичко, има наистина и други неща от които ме е страх, но много ме е страх, че заблудените като теб, че това е пътя на промяната ще са много. Затова няма да гласувам на референдума.

Коментар

Да наистина ме е страх, страх ме е от човешката пакомия, страх ме е от жаждата за власт на някой хора, страх ме е от начина по който се опитват да подхлъзнат народа, но най-вече ме е страх от човешката глупост, защото тя е безгранична. Затова няма да гласувам на референдума.
                      Щом те е страх от всичко, дай си равносметка, че не е нормално и направи консултация. Може би имаш някаква форма на депресия. Разбираемо е, Все пак откакто е започнал "демократичния преход" се прави всичко друго, но без демократичен преход. Именно затова се нуждаем от референдум по някои въпроси. Защо елиминираха половината въпроси според теб.!? Защото искат още да гризат кокала и защото кокала е сладък. От това май не те е страх !?!?
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

• [QUOTE=precakanoto;10600445
                        Страхът на очите са мнооооого големи, а от референдума си ги е страх ))))))[/QUOTE]

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          Така и не прочетох някакви доводи, с кои варианти на отговорите на въпросите,
                          Референдумът обслужва и е угоден за Борисов?
                          С отговор "ДА" на първи, втори и трети въпрос.

Ето и доводите:
                          1) когато числата говорят не знам дали не е най-добре да замълчим:
                          http://pi2009.cik.bg/elected/
                          Ето това ще се получи при мажоритарни избори.

2) Задължителото гласуване, само ще вдигне избирателната активност и просто ще лигитимира управлението. Няма вече да им е неудобно, че управляват при 30% гласували и 15% поддръжка.

3) Свалянето на субсидията удря опозицията - която и да е тя. Управляващите се финансират по други "канали" и парите от субсидия за тях са "капка в морето".

Коментар

• топло, по-топло и накрая горещо )))

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            А аз, колкото повече ви чета последните мнения, все повече се чудя .... от някоя политическа централа ли ви ... "надъхаха" ....
                            ++
                            Точно така е Съни, не само че ги надъхаха, ами и им и заплатиха за брой постове и кликове. Затова са толкова активни като дойдат изборите. Всички помним онова платено индивидче "Радослава", която словослагателстуваше безумия за съответна партия-хранилница при предишните избори. То вече всяко хлапе знае за тях)))) Както казваше падре - "не им се кланяй и не им служи, но да се помолим да ни освободят от присъствието си. Все пак утехаа е, че като си свършат пъкленото дело и като осребрят продажната си душа, след изборите вече няма да имат изблик на творческа енергия и постепенно ще спрат да ни занимават със себе си. След изборите разбира се - дотогава плащат...." ))) Мъдър се оказа падре, .;)))
                            Страхът на очите са мнооооого големи, а от референдума си ги е страх ))))))
                            Last edited by precakanoto; 02.11.2016, 05:48.
                            Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              А аз, колкото повече ви чета последните мнения, все повече се чудя .... от някоя политическа централа ли ви ... "надъхаха"

Защо така активно призовавате да не се гласува на Референдума???
                              За президентските не виждам и дума да сте обелили???

И ако нещо във въпросите не ви харесва, защо не обясните защо трябва да се гласува с НЕ, аргументирано....а директно искате и този Референдум да се провали???

Впрочем, няколкото негативни мнения по-долу, освен някаква преднамереност, показват и непознаване на съдържанието на въпросите за референдума, не знам дали е случайно или...
                              По принцип, "Референдум" би трябвало да се употребява за неща жизнено важни за нацията. Или поне за много важни. Въпросът колко да е субсидията за политическите партии не е такъв. Задължителното гласуване и мажоритарното гласуване са важни въпроси, с голяма тежест, според мен. Обаче аз и на двата въпроса не знам какво да отговоря. За задължителното гласуване по-скоро съм против. И накрая се очертава да не гласувам на референдума.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                                Съни ти нещо много си се объркала.Няма как Мутрафоня да иска провал на нещо което пряко обслужва интересите му.Не се заблуждавай.
                                Отговори ДА на 1я и 3я въпрос - категорично са против интересите му, неговите и обкръжението от партии!
                                Писала съм и назад, утре ще си направя труда отново да обясня - защо
                                2я - не мисля че го интересува особено като развитие

Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                                Не мислех да гласувам но наглостта му че не бил продал Булгартабак ме вбеси.То бива безочие и наглост ама неговото минава всякакви поносими граници.
                                И аз намирам за поредния му полет на мисълта - "Аз нямам нищо общо с продажбата на Булгартабак, даже не знаех... Агенцията по приватизацията и Трайчо Трайков са разписвали"
                                Last edited by съни(тя); 02.11.2016, 01:17.

Коментар

Working...
                                X