Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Референдум
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнениеМутрата не е дала и стотинка за Плевен.Младите хора избягаха.Мутрата не се интересува от нашият град а само взема данъци.Що аз да се интересувам от него.Искам да си взима багажа и да се омита заедно с чалгаря.Простотията и пословичната им тъпотия и наглост няма да ми липсват.Искам да му видя мутрата увиснала както и я видях на драгалевския крадлив мангал.Господ да ги съди аз искам повече нито да ги виждам нито да ги чувам
Той също иска провал на този Референдум, както и останалите големи партии.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение... Сега ако можеш да отговориш честно - би ли гласувала, ако същите въпроси бяха зададени от някой друг ( да речем Марешки) ?
Мисля, че колкото по-често ...народът гласува на Референдуми, толкова повече би си възвърнал вярата, че нещо може да се случва и извън парламента и политиците.
Би проумял силата си!
Не тази революционната, а силата на духа и най-вече влагане на смисъл в думите "Съединението прави силата".
Политиците са направили всичко възможно един Референдум да е организационно изключително труден за иницииране и признаване.
1. С кворума, който се прилага само за Референдуми, не и за политически избори!
Колко референдума биха се преборили с %-те на парламентарни избори ...Защо не на броя гласували на последните президентски?
2. Със събиране на 500 000+ подписа с пълни лични данни, за да може да мине след проверката
Изобщо не ме интересува Кой е инициирал даден референдум, изобщо!!!
Интересуват ме въпросите и възможността за промяна!
Да очакваш скоро друг референдум е наивно, освен, ако не го предложат от някоя от големите партии ... но няма как да очаквам, партиите да предложат промяна на статуквото.Last edited by съни(тя); 02.11.2016, 00:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеТака и не прочетох някакви доводи, с кои варианти на отговорите на въпросите,
Референдумът обслужва и е угоден за Борисов?
И това пак не изключва гласуване ...било то само с НЕ ...или вариантът, против Борисов, който мислиш че е.
Готова съм да си променя мнението, ако имаш убедителни агрументи.
Иначе, не виждам разлика между горните ти приказки и тези на Борисов по-долу ....който също прави всичко възможно за провала на Референдума.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение....Слави обслужва интересите на мутрафоня затова пет пари не давам за кирливият му референдум....
Референдумът обслужва и е угоден за Борисов?
И това пак не изключва гласуване ...било то само с НЕ ...или вариантът, против Борисов, който мислиш че е.
Готова съм да си променя мнението, ако имаш убедителни агрументи.
Иначе, не виждам разлика между горните ти приказки и тези на Борисов по-долу ....който също прави всичко възможно за провала на Референдума.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеА аз, колкото повече ви чета последните мнения, все повече се чудя .... от някоя политическа централа ли ви ... "надъхаха"
Защо така активно призовавате да не се гласува на Референдума???
За президентските не виждам и дума да сте обелили???
И ако нещо във въпросите не ви харесва, защо не обясните защо трябва да се гласува с НЕ, аргументирано....а директно искате и този Референдум да се провали???
Впрочем, няколкото негативни мнения по-долу, освен някаква преднамереност, показват и непознаване на съдържанието на въпросите за референдума, не знам дали е случайно или...
Колкото до това защо не бих гласувал на точно този референдум, мисля стана пределно ясно - не мисля че трябва да се насърчават всякакви личности със съмнителна ценностна система да се легитимират по този начин. Сега ако можеш да отговориш честно - би ли гласувала, ако същите въпроси бяха зададени от някой друг ( да речем Марешки) ?Last edited by orchis; 02.11.2016, 00:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеПремиерът:
"Ако не бяхме разрешили референдума, щяха да кажат, че пречим.
Ако не бяхме разрешили този концерт, въпреки трудностите за толкова много хора в София, щяха да кажат – пречат на свободата.
Ние приехме.
Нека да се каже и да се види всичко. Така българският премиер коментира концерта-митинг на Слави Трифонов в подкрепа на референдума, който ще се състои по-късно днес на "Орлов мост".
Тоз човек, като че ли иска да каже "Пфуу, как не измислих ...как да го забраня" ...че зер само с тролове не става да го компрометирам или да обезкуражявам хората
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеА аз, колкото повече ви чета последните мнения, все повече се чудя .... от някоя политическа централа ли ви ... "надъхаха"
И ако нещо във въпросите не ви харесва, защо не обясните защо трябва да се гласува с НЕ, аргументирано....а директно искате и този Референдум да се провали???
Впрочем, няколкото негативни мнения по-долу, освен някаква преднамереност, показват и непознаване на съдържанието на въпросите за референдума, не знам дали е случайно или...
Коментар
-
А аз, колкото повече ви чета последните мнения, все повече се чудя .... от някоя политическа централа ли ви ... "надъхаха"
Коментар
-
Колкото повече се замислям върху въпросите, толкова повече се убеждавам че не бива да се гласува на референдума. Въпросите са меко казано недомислени и ако се приемат само биха навредили. И трите предлагани промени(пък и шесте) обслужват напълно сегашната върхушка и затрудняват навлизането на нови играчи.
Единственото позитивно нещо е дискусията да има ли референдуми по-често. Аз съм за, стига да не служат за изваждане от нафталина на поизтъркани личности
Коментар
-
Премиерът:
"Ако не бяхме разрешили референдума, щяха да кажат, че пречим.
Ако не бяхме разрешили този концерт, въпреки трудностите за толкова много хора в София, щяха да кажат – пречат на свободата.
Ние приехме.
Нека да се каже и да се види всичко. Така българският премиер коментира концерта-митинг на Слави Трифонов в подкрепа на референдума, който ще се състои по-късно днес на "Орлов мост".
Тоз човек, като че ли иска да каже "Пфуу, как не измислих ...как да го забраня" ...че зер само с тролове не става да го компрометирам или да обезкуражявам хората
Коментар
-
Първоначално изпратено от tweeg Разгледай мнениеИ това е леко подвеждащо.
При пропорционални избори БРОЯ на мандатите се разпределя на НАЦИОНАЛНО НИВО. След това следва определяне кои точно кандидати от съответната партия да заемат бройката.
С други думи, ако Петя Раева от ДПС влязла с 474 гласа при 11000 средно значи някой друг от ДПС е влязал с 21526 гласа.Don't work hard, work smart!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнениеЗа това правилния отговор е НЕ.Don't work hard, work smart!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнениеНикой не си спомня, за съжаление! От 31 избрани мажоритарно - 26 за ГЕРБ и 5 за ДПС! В БГ се гласува партийно!!! Запомнете го! Този референдум обслужва силните партии и ще влоши нещата!
Изключително популистки въпроси, с подвеждащ характер! Кой от вас може да ми обясни защо субсидията трябва да бъде 1 лв, а не 2 лв. или 50 ст.?!? Аз лично не съм компетентен да отговоря на този въпрос! А най-важното е че не е там проблемът! Според слави - те така и така ни крадат, дай да им даваме барем по-малко! Уважаем, вас ако ви откраднат портфейла с пари, следващият път ще носите по-малко пари и банкови карти, че да не ви крадат толкова ли? Или ще решите проблемът по друг начин?!?
Най-разумното решение е да не се гласува изобщо на референдума, за да се намали неговата активност и да не се приеме. Аз лично така ще направя.
Коментар
Коментар