IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
    но когато има дискусии по тия проблеми все пак се случва нещо.
    Аз в обществото дискусия не видях. Това дето си се 'дърляме" по форумите е друго нещо.

Моето желание е като има референдуми, да има и съответните дискусии, така че преобладаващата част от обществото да е наясно с алтернативите, да може да прецени различните ЗА и ПРОТИВ и в крайна сметка да вземе решение. Добро или лошо е било решението бъдещето ще покаже.

Това, което виждам при този референдум е една потайност. Слави вдига шум от време на време, ама това е едната гледна точка, другата я няма. Повечето хора ще гласуват емоционално, на "юруш".

Коментар

• gigow

Гласувай за Цачева, тя е правилния човек за случая. Бойко не е чак толкова лош.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        След дълги размишления взех решение. Ще гласувам на референдума: ДА, НЕ, ДА,
        Какво най-лошо може да стане? ГЕРБ да вземе абсолютно мнозинство в НС на следващите избори. Ще го преживеем, какво ли не сме преживяли.
        ГЕРБ да вземе мнозинство и в следващия парламент. И това ще го преживеем. Пък и Бойко няма да е все млад и привлекателен за тъпите п..ки. И не е безсмъртен, да му се не види. Все някога ще се отървем от него. Може да не съм жив, ама ще стане.
        Сори, ама ще те разочаровам. Бойко е огледален образ на мнозинството българи. Тоест, даже и да смениш огледалото, то изображението пак ще си остане същото.

Коментар

Абсолютно си прав, обаче и с пропорционалната система до къде го докарахме?
          Дойде някакъв бивш цар, за месец си спретна партия, която спечели изборите.
          После някаква безпринципна коалиция, която делеше баницата в пропорции 8:5:3.
          След това пък властта беше грабната от някаква банкянска мутра, която пък опростачи всичко в политиката.
          Може пък с мажоритарна система за 10-15 години да се нормализираме? Знае ли човек?
          Големият проблем е, че няма реални партии у нас. Сдружаването, изграждането на същински партии бе минирано от банди конспиратори, произхождащи предимно от секретните служби, стопанския и административния апарат и развитието на нормална представителна политическа система бе блокирана още в зародиш. Настоящият референдум може би пак е инспириран от тези деградивни кръгове, но когато има дискусии по тия проблеми все пак се случва нещо. Иначе преди повече от 20 години предложих някаква смесена форма на избираема система с една съвсем проста хватка - увеличаване на избирателните райони до към 80 и част от мандатите (40) да се разпределят в национален избирателен район. Тази система обаче би позатруднила мафията, макар и на нея ще й хванат дикиша, та засега се напъва към порочния мажоритарен избор.

Коментар

Може пък с мажоритарна система за 10-15 години да се нормализираме? Знае ли човек?
            От 89-та година насам само това правим. Всяко ново правителство "рушка" всичко и започва "начисто".
            Накрая се превърнахме в "разграден двор", съсипана икономика, за земеделието не ми се говори - внос на домати, краставици и полски яйца?
            Ей до там я докарахме с метода "опит/грешка"

Това, че нещо се сменя, само заради това да има смяна, не води към по-добро.

На никой сегашното положение не му харесва, ама трябва да внимаваме "вместо да изпишем вежди, да не си избодем очите".

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
              ... Няма нация, която да се състои само от инженери, учени, писатели и прочее интелигенти.......

КАК да нема бе, петорка ???
              Ти, с Меркел ле ща спориш ???
              СИРИЙЦИТЕ !!! имам предвит "бежанците", афкорс...
              ТЕ, са САМО високообразовани, възпитани и угнетени ентелегенти, бягащи от кървавата баня, която им устрои Асат, заради инакомислието им !!!
              ...
              Сори за офф-а, ама не се сдържах...
              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Допускаш същата грешка, като т.нар. реформатори. А именно, мислиш си, че всички избиратели са умни, красиви и богати като теб. Да, ама не! Мнозинството избиратели са прости хора и това е нормално. Няма нация, която да се състои само от инженери, учени, писатели и прочее интелигенти. Трябва да има някой да рине лайната в кравефермите, да бачка като обикновен работник, да кара такси или камион, да ти продава салам в магазина, да те постригва, да чисти улиците, да ти оправи течащата мивка, да ти смени дограмата и да удари една боя на колата ти. Тези хора са мнозинство във всяко общество и те вземат решение как да гласуват по съвсем друг начин. Мажоритарният вот може да е добър за такива като теб, но ако го дадеш в ръцете на тези хора, резултатът ще е лош и за теб.

Ей тая проста истина така и не можаха да я проумеят снобите от бутиковия реформаторски блок.
                Абсолютно си прав, обаче и с пропорционалната система до къде го докарахме?
                Дойде някакъв бивш цар, за месец си спретна партия, която спечели изборите.
                После някаква безпринципна коалиция, която делеше баницата в пропорции 8:5:3.
                След това пък властта беше грабната от някаква банкянска мутра, която пък опростачи всичко в политиката.
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Тука разни сравнения с Франция се дават.
                  Това, че нещо работи някъде не значи, че ще работи и в България.

Справка - потърсете в гугъл примерно "френски министър подаде оставка". Интересни работи излизат.
                  Е, кога за такива работи в България ще се подава оставка?
                  Цецо с 6-те апартамента ли подаде, Боко с "ало Ваньо", Станишката с лобизма, , царя с имотите, Доган с хидроинженерството, Местан дето се кри в Туркото посолство, Пепи с ваксините.

Е когато почнат нашите политици да подават оставки като френските си събратя, е тогава и мажоритарна система може да има в България.

Другото, което ми прави впечатление е, че има хора, които хем искат да бъдат чути от политиците иницирайки и подкрепяйки Референдуми, хем не щат да чуят никакво мнение различно от тяхното. Всеки, който изразява такова е "на партийна хранилка", трол и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Roanoke Разгледай мнение
                    Хората, които са против какъвто и да е Референдум, трябва да си или на партийна хранилка, или пък са ИДИОТИ... По-скоро второто..

Четете, Съни(тя) и дано ви светне в закостенелите кратуни..

Извинете ме за обидите, не се сдържах..
                    Да малко е грубо на тезата, че щом идеята е тръгнали се свързва със Слави Трифонов е ЛОША по презумция. Това е идиотщината. Нека да игнорираме 7/8 ЕООД и да помислим върху въпросите.Според мен въпросът е да се ГЛАСУВА! всеки да гласува кой като смята за правилно НО ДА СЕ ГЛАСУВА за да се покаже на партийните централи, че има хора които дали са умни, тъпи, необразовани, красиви или грозни но , че ги има! Че не сме бюлетини или кебапчета! Аз съжалявам за въпроса за броя на депутатите...но и това е нещо.

Коментар

Допускаш същата грешка, като т.нар. реформатори. А именно, мислиш си, че всички избиратели са умни, красиви и богати като теб. Да, ама не! Мнозинството избиратели са прости хора и това е нормално. Няма нация, която да се състои само от инженери, учени, писатели и прочее интелигенти. Трябва да има някой да рине лайната в кравефермите, да бачка като обикновен работник, да кара такси или камион, да ти продава салам в магазина, да те постригва, да чисти улиците, да ти оправи течащата мивка, да ти смени дограмата и да удари една боя на колата ти. Тези хора са мнозинство във всяко общество и те вземат решение как да гласуват по съвсем друг начин. Мажоритарният вот може да е добър за такива като теб, но ако го дадеш в ръцете на тези хора, резултатът ще е лош и за теб.

Ей тая проста истина така и не можаха да я проумеят снобите от бутиковия реформаторски блок.
                      Няма да изберат кравари и тъпанари все още има свестни , то не че много читаво остава в бг. Ей го на догодина моя милост децата и жената изчезваме за дългоооо от бг. Ще се борим от далече хехехехехе

Коментар

Кое е по-вероятното? Да убедиш фризьорката и таксиджията в твоята теза или да избереш некорумпирани политици със сегашната избирателна система?

Коментар

+++1

Коментар

• Първоначално изпратено от alex2511 Разгледай мнение
                            3 пъти ДА за референдума то е повече от очевидно . Аргумента ми основния относно мажоритарния въпрос е : Познавам хората и знам кой е по свестен и кой е алчно копеле и ще бъде на ясла при партиите . Държавата ни е малка и всичко се знае и кой какъв е и за какво се бори.

He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• 3 пъти ДА за референдума то е повече от очевидно . Аргумента ми основния относно мажоритарния въпрос е : Познавам хората и знам кой е по свестен и кой е алчно копеле и ще бъде на ясла при партиите . Държавата ни е малка и всичко се знае и кой какъв е и за какво се бори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Roanoke Разгледай мнение
                                Хората, които са против какъвто и да е Референдум, трябва да си или на партийна хранилка, или пък са ИДИОТИ... По-скоро второто..

Четете, Съни(тя) и дано ви светне в закостенелите кратуни..

Извинете ме за обидите, не се сдържах..
                                Роаноке,
                                Некой аргомен би ле споделил/а ?
                                Или ... ?
                                (според женами съм идьот, ама не съм на партийна хранилка..) тва за пояснение дЕ..
                                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Working...
                                X