IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Въх и сега ?

    Санкциите правят руската икономика по-стабилна от външни шокове.

    Колежът по отбраната на НАТО (NATO Defense College) публикува доклад от университета в Бирмингам в Англия, посветен на руската икономика. Авторът анализатор – Ричард Конъли, заключил, че анти-руското ембарго само е укрепило страната. „Ако се окаже допълнителен международен натиск върху Русия, то тя ще стане още по-силен”, категорични са изводите от доклада.
    Според Конъли, в Европа и Северна Америка не са добре запознати с тези данни, защото никои не взема под внимание разликата в манталитета.

    „Аз наистина мисля, че санкциите не са се доказали като много ефективни при промяна на курса на руската външна политика (въпреки че може да се спори за това дали е някога реално намерение)”, поясни Ричард Конъли.

    Според него, това е то "по невнимание" ембарго помогна руски политици "да съсредоточат умствените си усилия за необходимостта от развитието на руската индустрия", и "да се намали уязвимостта на страната към икономическите инструменти за водене на война."

    Проучването Конъли се нарича "По пътя към самодостатъчност? Руската икономика като опция за сигурност, както и стратегията за национална сигурност на Руската федерация до 2020 г.". В доклада се цитира една от възможните причини за този неочакван развой на събитията за НАТО.

    „Има една важна разлика между западната и руската разбиране за "продоволствена сигурност", казва ученият.

    Той обяснява, че на Запад, това определение се възприема като "достъп за гарантиране на хората да се хранят", докато в Русия този въпрос не е толкова много за това "дали отделните потребители имат достъп до храна", колкото до това за "как страната е на колектива и националният интерес, който предлага широка гама от храни. "

    „Руският разбирането на продоволствената сигурност е преди всичко въпрос на националната сигурност, и едва след това на икономическото благосъстояние на потребителите”, казва британски професор.

    Конъли дава примери за положителни промени: планираното увеличаване на вътрешното производство на зърно в Русия и 95% от общото потребление в страната и националното производство на риба - с до 80%.

    „Опозицията на санкциите се яви като полезен инструмент, за да подкрепи усилията на местните производители за постигане на тези цели”, казва британецът.

    Той също така информира НАТО, че санкциите, вдъхновени от руските власти за усилията в "подготовката на учени и висококвалифицирани специалисти в областта на селското стопанство", както и движението към независимост от чужди технологии на фирмите.

    Професорът даде още един пример за благоприятното въздействие на ембаргото - в областта на финансите. По-специално, че санкциите са изтласкали Централната банка на Руската федерация към създаването на национална система за електронно плащане.

    Той добавя, че, разбира се, Русия все още не е достигнала "абсолютната независимост на продукта", но присъствието на "слаби места" в руската икономика "не трябва да се бърка с несигурността."

    „Въпреки, че руският опит за укрепване на тяхната икономическа сигурност са само частично успешен, има определени последици”, заключава британски учен.

    Всичко това, казва Конъли, бутане на Русия за повишаване на тяхната "финансова, селскостопанска и индустриална сигурност" в крайна сметка "може само да направи Русия по-способна от геополитическа мощ в бъдеще".
    Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Да живее западната ТОЛЕРАСТИЯ

      Ето какво казва една българка

      Веселина Кацарова: Политици в Австрия ме помолиха да не казвам истината

      Случки като тази с нападението на оперната ни прима Веселина Кацарова в Инсбрук, за съжаление, са бъдещето на Европа и това е страшно - такова мнение изрази самата тя пред Дарик.

      През седмицата стана ясно, че Кацарова е била нападната от двама араби, за които примата се съмнява, че са били бежанци.

      "Политици в Австрия ме помолиха да не казвам истината, но аз реших да я споделя, защото това не е нормално", посочи още Кацарова.

      "Аз бях нападната от две млади момчета. В подробности не искам да влизам, защото всички знаем какво става в Европа. Аз не мога дори да докажа, че са бежанци, те са от арабски произход.
      Ето ТОВА причиниха на Европа американските войни срещу Ирак, Либия, Афганистан, Сирия и т.н.

      За тези престъпления срещу европейската цивилизация американските президенти Буш и Обама трябва да бъдат изправени пред трибунала. За съжаление няма да стане.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Забравих Сирия.
        Сирия не беше разбомбена от САЩ само заради намесата на Русия. Ама Сирия беше унищожена като държава от САЩ с помощта на най-любимите демократични съюзници на САЩ- Саудитска Арабия и Катар. Нали САЩ и техните приятели въоръжиха и насъскаха ислямистките банди.

        Та и сирийския народ се радва и е много много щастлив, че САЩ не са им обявили война. Както се радваше и Сърбия....

        дерьмократи.... дерьмократи....
        И къде е Сирия, и къде е Сърбия сега.



        Някак си без Милошевич нещата тръгнаха. Няма войни, няма умрели, бизнеса се развива.

        А в Сирия с Асад нещата се закучиха. Там няма изгледи нещо да се промени скоро време.


        Отказвате да признаете фактите. А те са че в диктатурите избухват граждански войни. Има два фактора - мизерия и диктатор. Като има мизерия, хората почват да търсят кой е виновен - кой да е виновен освен управляващите. Почват да му искат оставката, той не си я подава и почва патакламата. Ако си я подаде, патаклама няма. Тунис мина по този начин. Там почна арабската пролет и там свърши по най-безболезнения начин.

        Демокрациите не воюват срещу собствените си народи. Демократичните държави не воюват една срещу друга. Те си решават проблемите на масата на преговори.

        Оставянето на диктатор на власт не е опция. Милошевич колко дълго седя и колко поразии направи. Ако го бяха свитнали като почна първата война между Сърбия и Хърватска, можеше да не направи другите поразии. Но Запада го остави тогава. Колко санкции му налага, колко неща и накрая нищо - все проблеми, все конфликти в Сърбия.

        В Сирия е същото. Асад е първичния проблем. Чак след него идва ИД.

        В Либия като шътнаха бързо Кадафито - пораженията са доста по-малки. Либия не е стабилна като Тунис, но не е и в тотална война както Сирия.


        А проблемите на Запада са че той няма опции. Като почне война всички се изсипват на Запад. Най-доброто което може да направи Запада е да действа чрез ООН да влязат там миротворци да омиротворят региона, да има избори и така 10-20 години, докато се стабилизира държавата.

        Проблемът е обаче че някой трябва да умре и западните лидери не могат (много трудно могат да ги пратят) да пращат синовете на избиратели си да мрат. Пък и избирателите не искат синовете им да мрат. Отделно избиратели не искат и бежанци.

        Изобщо кашата е пълна.

        И остава опции да се бомбардира и да се подпомагат някакви групировки. Очевидно подпомагането на разни групировки не винаги е сполучливо, щото някои от тях просто се оказват свързани с ИД.

        Изобщо кашата става още по-пълна.


        Интересно ми е да чуя вашето решение. Примерно как бихте решили конфликта в бивша Югославия или конфликта в Сирия.

        Щото аз не виждам някакво лесно решение.



        Между впрочем такива революции се очертават в още държави. Цената на нефта ако не се качи - Саудитска Арабия и Русия са перфектен пример какво може да стане в тях. Криза 5-10 години. Бедните избиратели гледат в какъв лукс живеят шейховете в Саудитска Арабия и олигарсите в Русия и революционната обстановка е налице.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
          Древните демократи са били още по-кравожадни, прочети историята около Пелопонеските войни за справка
          Иначе аз за демократ не мога да мина, не мисля, че е редно тъпанари да имат глас относно управлението на държавата.
          Грантаджии и тъпанри не бива да гласуват

          Коментар


          • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Цивилизацията се готви за експанзия до най-близките планети, възможни за живот и разселването на нови места.

            Пещерняците се чудят как да стопират еволюцията с дрънкане на оръжия, понеже никой не ги еВава за слива. Па, те се имат за дВизди ...
            Ти явно не злоупотребяваш с алкохол

            Коментар


            • Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
              Нещо повечето ти твърдения са в бъдеше време ...ще , ще

              По надолу пак говореше в ........ ЩЕ , как сигурно кипър ще се обедини до 10 години .

              Това прилича на комунистическото говорене преди 1989 как ЩЕ потекат реки от мед и масло някога в бъдещето.....
              Бе Бойко не забрани ли им грантаджиите думата ще

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                Задавам следните въпроси:
                Ти чул ле си за нарушение на международното право от Пиндостан?
                Освен Пиндостан, някой друг има ли право да нарушава международното право?
                А сакън за САЩ международно право няма , квото кажат това е
                Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
                  Страхотно минимизиране на щетите и никаква кръв няма при намесата на запада в Ирак, Либия и Афганистан, брех да му се невиди. Дразнещото е лицемерието, с което го направиха и продължават да се правят на света вода ненапита. Е не може да се преструваш на морален в приказките си само, а по дела да си съвсем друг.
                  Междудругото си обсебен от релацията диктатор-кръв. Разбрахме го, няма нужда да се повтаряш толкова често. Не, че си прав дори, ама както и да е. И аргументът с Венецуела като няма какво друго да кажеш също го поизтърка.
                  Двойния стандарт е най-жалкото в случая. Това което прави САЩ за Русия не е позволено. Така няма как да стане , правилата са правила когато не се нарушават от НИКОГО.
                  Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    Дааааа. Западните политици дерьмократи не обявяват война. Те бомбардират беззащитните независими държави, окупират част от териториите им, ама без да ОБЯВЯВАТ война.
                    Примери:
                    САЩ, Великобритания и още няколко "желаещи" бомбардираха и унищожиха държавата Ирак. Ама война няма, щото не е обявена.
                    Франция и още някои бомбардираха независимата държава Либия и я унищожиха. Война пак няма.
                    САЩ и други от НАТО бомбардираха Сърбия и окупираха част от територията и, където създадоха държавата Косово. Война пак няма.
                    САЩ и няколко желаещи окупират вече десет години държавата Афганистан. Война няма, само окупация...
                    И това според теб е нормално и демократично и западните лидери нямали право да обявяват война????? Ама имат право да водят необявена война.
                    Да ти дефекирам на логиката.
                    +1
                    Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                      Естествено,че не панимают!Те ,ако панимаеха,нямаше да ги ненавиждат!!!

                      Коментар


                      • Yeah

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                          02.09.2013г. чета с един близък рано сабаалем по РТ, РИА... От Средиземно море са изстреляни две балистични ракети, МО Шойгу е докладвал на ВВП! Два дена мълчание... След това на 05.09 на срещата в Питер Обонго клеча в един калидор половин час за среща с Путин, въпреки че беше се клел че такава среща нема да има

                          Та така господ бог да дава здраве на Владимир Владимирович!
                          Правильно подсказъйвает Господин с первого реда:гъъ-гъъ-гъ!!!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Забравих Сирия, не Венецуела.
                            Сирия не беше разбомбена от САЩ само заради намесата на Русия. Ама Сирия беше унищожена като държава от САЩ с помощта на най-любимите демократични съюзници на САЩ- Саудитска Арабия и Катар. Нали САЩ и техните приятели въоръжиха и насъскаха ислямистките банди.

                            дерьмократи.... дерьмократи....
                            02.09.2013г. чета с един близък рано сабаалем по РТ, РИА... От Средиземно море са изстреляни две балистични ракети, МО Шойгу е докладвал на ВВП! Два дена мълчание... След това на 05.09 на срещата в Питер Обонго клеча в един калидор половин час за среща с Путин, въпреки че беше се клел че такава среща нема да има

                            Та така господ Бог да дава здраве на Владимир Владимирович!
                            Last edited by Макс; 13.08.2016, 11:33.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                              Забрави Венецуела - никой не я е бомбардирал но прилича на бомбардирана.



                              Добре че ги бомбардираха на времето иначе сега и Либия и Ирак щяха да приличат на Сирия.

                              Където има законно избрани диктатори винаги има кръв. Западът се опитва да минимизира щетите като отстрани диктаторите. Иначе всичко се изсипват в Запада, не бягат в Русия.
                              Забравих Сирия, не Венецуела.
                              Сирия не беше разбомбена от САЩ само заради намесата на Русия. Ама Сирия беше унищожена като държава от САЩ с помощта на най-любимите демократични съюзници на САЩ- Саудитска Арабия и Катар. Нали САЩ и техните приятели въоръжиха и насъскаха ислямистките банди.
                              Впрочем и България доста помага в това. За една година износът на завод "Арсенал" бил нараснал 5 (пет) ПЪТИ. И каква изненада! Всичкото това оръжие и боеприпаси сме ги изнасяли за САЩ, Саудитска Арабия и Катар.
                              Явно саудитците и американците се превъоръжават с българско оръжие.....

                              Ах, щях да забравя. Американския дерьмократичен президент почти беше заповядал на американската армия да нахлуе в Сирия. Беше въпрос на часове и тогава Путин излезе с предложението Башар Асад да унищожи химическите си оръжия.

                              Та и сирийския народ се радва и е много много щастлив, че САЩ не са им обявили война. Както се радваше и Сърбия....

                              дерьмократи.... дерьмократи....
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Дааааа. Западните политици дерьмократи не обявяват война. Те бомбардират беззащитните независими държави, окупират част от териториите им, ама без да ОБЯВЯВАТ война.
                                Примери:
                                САЩ, Великобритания и още няколко "желаещи" бомбардираха и унищожиха държавата Ирак. Ама война няма, щото не е обявена.
                                Франция и още някои бомбардираха независимата държава Либия и я унищожиха. Война пак няма.
                                САЩ и други от НАТО бомбардираха Сърбия и окупираха част от територията и, където създадоха държавата Косово. Война пак няма.
                                САЩ и няколко желаещи окупират вече десет години държавата Афганистан. Война няма, само окупация...
                                И това според теб е нормално и демократично и западните лидери нямали право да обявяват война????? Ама имат право да водят необявена война.
                                Да ти дефекирам на логиката.
                                Това е постнормалното човешко общество. То няма логика, то е подключено към хладилника и тоалетната. Вкарва отпред изкарва отзад. Това е Биомасата... Това е същество без Бог, без съвест, без морал, без ценности, без способността да различава истината от лъжата, без способността да различава доброто от злото

                                Не му се сърди, ТО не е виновно!

                                Коментар

                                Working...
                                X