IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Джулието Киеза: Милошевич бе оправдан посмъртно. Западните лидери трябва да седнат на подсъдимата скамейка

    Т.нар. трибунал в Хага е сборище от лицемери, които работеха и работят за империята, заяви известният италиански политик и бивш евродепутат

    Рим, Италия
    Международният трибунал за бивша Югославия свали обвиненията за военни престъпления от починалия в затвора Слободан Милошевич по време на войната в Босна през 1992-1995 г. Но западната преса мълчи за заговорниците. За това говори по италианския тв канал Pandora.TV известният италиански политик, екс-евродепутат, журналист и публицист Джулието Киеза, съобщава news-front.info.
    «Кой разбра за това? Никой. За това не е писало нито едно наше издание.

    Присъдата бе произнесена на 24 март тази година, а вече е август. Нямаше нито едно формално изявление по отношение на Милошевич.

    Вече е август, а нито едно световно издание не е забелязало случилото се. А ако го е забелязало, то е счело за нужно да НЕ даде тази информация на читателите и зрителите си», — твърди Киеза.

    «За тези, които разбират за какво става дума, тази новина е «бомба». Тя трябва да застави всички западни лидери да помолят за прошка или да бъдат поставени на подсъдимата скамейка», — подчертава той.

    Джулието Киеза припомня няколко факти от делото срещу Милошевич, сред които е и много загадъчната смърт на сръбския политик.

    «Международният трибунал по бивша Югославия обяви Милошевич за виновен. Сега трибуналът заяви, че «няма достатъчно доказателства за това, че Милошевич е бил виновен за прогонването на босненските мюсюлмани и босненските хървати от територията на Босна, за която претендираха сърбите.

    Многобройните точки по съдебното решение, които внимателно прочетохме, и които се позовават на документите, говорят за наличието на съществени различия в позициите на Милошевич и Караджич. И че Милошевич е бил против решението да се образува Република Сръбска. Това се потвърждава и се повтаря нееднократно в заключението на трибунала.


    Независимо от това Милошевич прекара 5 години в затвора, оскърбяван от всички западни медии, включително от италианските, които го описваха като «касапинът на Балканите», сравняваха го с Хитлер.

    Милошевич умря в затвора. Неговата смърт в затвора се случи при крайно загадъчни обстоятелства. Причината беше сърдечен пристъп. Но той се случи две седмици след като съдът му отказа да се лекува в Русия. Той умря в затворническата килия 3 дена след като адвокатът му изпрати писмо на външния министър на Русия, в което заявяваше, че се опасява, че Милошевич ще бъде отровен.

    Имаме много съмнения, че всичко е било организирано и засекретено», — отбелязва италианският политик.

    «Съдът в Хага обслужва западното блато и няма никакво отношение към търсенето на истината и справедливостта.

    Т.нар. трибунал е сборище от лицемери, които работеха и работят за империята, те се са носители на истината и справедливостта.

    Съдията, който председателстваше съда над Караджич, беше сред съдиите, които се занимаваха с преследването на Милошевич. Той беше запознат с всички документи и детайли от двата процеса. Казва се О Кон, от Южна Корея е.

    Кой плаща неговата и на колегите му заплата? Това, което се случи, е позор!

    Западът потъва в собственото си блато. Западът разруши Югославия. Уби Милошевич. Обвини го в това, което той не е извършвал.

    Да се доверявате на западната правосъдна система, да се доверявате на Хага, все едно да вярвате на тази Европа, която подкрепи нацисткия преврат в Киев», — резюмира Киеза.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
      Комунистическият изрод, който превърна красивата Куба в кочина, а кубинците - в просещи цигани.

      Малко фотофакти от комунистическия остров на "свободата":
      Да публикувам ли снимки от Северозападна България? Може и от Детройт...

      Мечтая за президент, който ще има храбростта и достойнството на Раул

      Коментар


      • Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
        Какво значи не са били???
        Даже и в бившия СССР съм ги виждал!!!
        Мен пък ми прилича на гледки от западнали негърски гета в Обонгия....
        Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
          Същите гледки можеш да видиш в съседните Хаити и Доменикана,а те не са били
          никога комунистически.
          Какво значи не са били???
          Даже и в бившия СССР съм ги виждал!!!
          Last edited by kefala; 13.08.2016, 21:57.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
            Същите гледки можеш да видиш в съседните Хаити и Доменикана,а те не са били
            никога комунистически.
            Бъркаш , в цитираните от теб е много по-зле .......

            Общо взето живота в Куба е на много прилично ниво сравнение със съседите му, изключая САЩ ....
            Last edited by markoci; 13.08.2016, 21:45.
            Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Българска медия публикува статия, в която пише, че общинският съветник в общинския съвет на община Ардино Ерол Шериф Мехмед, който според медията е бил избран за общински съветник с листата на ДПС, е напуснал ДПС и е станал член на друга партия.

              Нека никой никога да не гласува за ДПС и нека никой никога да не гласува за БСП.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
                Комунистическият изрод, който превърна красивата Куба в кочина, а кубинците - в просещи цигани.

                Малко фотофакти от комунистическия остров на "свободата":











                Същите гледки можеш да видиш в съседните Хаити и Доменикана,а те не са били
                никога комунистически.

                Коментар


                • Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж аз съм получавал пари да пиша във форуми? Истината обаче е съвсем друга. Аз никога не съм получавал пари за да пиша във форуми и аз никога не съм искал някой да ми плаща за да пиша във форуми.
                  Един мой познат казваше, че целта на ко мо не та та е да ви излъжат.

                  Българска медия публикува статия, в която пише, че когато Михаил Миков е бил председател на БСП, 4 души от предишното Изпълнително бюро на БСП са получавали всеки месец възнаграждение от БСП в размер на около 2 средни работни заплати за това, че са заемали отговорни позиции в партийната администрация на БСП. Според медията, тези 4 души от предишното Изпълнително бюро на БСП не са работили никъде другаде и са получавали около 2 средни работни заплати за да работят за БСП.

                  Както казваше един мой познат: "крадецът вика - дръжте крадеца."

                  Нека никой никога да не гласува за БСП.
                  Last edited by Ivan2015; 13.08.2016, 20:59.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                    И къде е Сирия, и къде е Сърбия сега.



                    Някак си без Милошевич нещата тръгнаха. Няма войни, няма умрели, бизнеса се развива.

                    А в Сирия с Асад нещата се закучиха. Там няма изгледи нещо да се промени скоро време.


                    Отказвате да признаете фактите. А те са че в диктатурите избухват граждански войни. Има два фактора - мизерия и диктатор. Като има мизерия, хората почват да търсят кой е виновен - кой да е виновен освен управляващите. Почват да му искат оставката, той не си я подава и почва патакламата. Ако си я подаде, патаклама няма. Тунис мина по този начин. Там почна арабската пролет и там свърши по най-безболезнения начин.

                    Демокрациите не воюват срещу собствените си народи. Демократичните държави не воюват една срещу друга. Те си решават проблемите на масата на преговори.

                    В Сирия е същото. Асад е първичния проблем. Чак след него идва ИД.

                    В Либия като шътнаха бързо Кадафито - пораженията са доста по-малки. Либия не е стабилна като Тунис, но не е и в тотална война както Сирия.


                    А проблемите на Запада са че той няма опции. Като почне война всички се изсипват на Запад. Най-доброто което може да направи Запада е да действа чрез ООН да влязат там миротворци да омиротворят региона, да има избори и така 10-20 години, докато се стабилизира държавата.

                    Изобщо кашата е пълна.

                    И остава опции да се бомбардира и да се подпомагат някакви групировки. Очевидно подпомагането на разни групировки не винаги е сполучливо, щото някои от тях просто се оказват свързани с ИД.
                    Не мога да не призная, че се опитваш подробно да дефинираш погрешната си логика в детайли, но това в случая само показва, че навлизаш във все по-голяма каша.
                    Да не кажа, че в почти всеки параграф има такива самозаблуди, че цял ден да пиша няма да ми стигне времето да се обоснова къде и защо грешиш.
                    На твоята теза, че щом има диктатор вероятно рано или късно ще се стигне до кръвопролитие и съответно силите на доброто, разбирай ги както си искаш - Запада или САЩ, имат основание да се намесят, мога само да ти кажа едно - всяка намеса със сила в чужда държава противоричи на международното право и международните отношения. Само наивен човек може да вярва, че нарушаването на международния ред и убийствата в името на каквато и да е цел са оправдани. От тук следва и въпросът кой е този, който има право да решава къде да се намесва и да определя кой е диктатор. И моля те, недей ползва мизерията и протестите срещу нея като оправдание за намеса. Много добре знаем, че недоволството на определени групи може да бъде инспирарано от външни сили, чакащи само протестите, за да предприемат ответни насилствени действия. И понеже за теб демокрации като САЩ не са способни да инспирират опозицията и да играят мръсно, "защото решават проблемите на масата", веднага ти давам пример как разузнавателните служби на същите демократи са замесени в далеч по-радикални действия - Заливът на прасетата, случаят Иран-контри и за да не кажеш, че са само неща от миналото ще добавя "убедителните доказателства" за ОМП в Ирак. Щом са го правили преди, значи го правят и сега например в Сирия и Украйна. А къде бяха борещите се за правда и бели като ангели световни жандарми от САЩ при клането в Руанда? Там защо не се намесиха. Давам ти жокер, нямат интерес, това е една аграрна държава.
                    Та накратко намесата в Ирак, Либия и Сирия и стотиците хиляди жертви трябва да лежат не по-малко на съвеста на подкрепяните от теб сили, намесващи се в тези конфликти, така както изстъпленията на диктаторите трябва да лежат на съвестта на въпросните диктатори. Само, че лошото е, че каубойския принцип първо стреляй и после питай, съчетан със слабия анализ какво ще стане след като се намесим ражда такива изчадия като ИДИЛ. Горе-долу съответства на твоето виждане да се сваля всеки, който не ни уйдисва, ама дали след като го свалим няма да стане по-зле? И не, Асад не е първичния проблем.
                    Признавам ООН не успява да се справи в много от проблемите по света, включително споменатата Руанда, но си помисли за домашно на какво се дължи слабостта на ООН.
                    И накрая, макар да няма отношение към написаното от мен, мога да ти заявя, че никога не съм харесвал външната политика на СССР по отношение на подобни действия като описаните по-горе.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                      Честит рожден ден Командире!
                      Комунистическият изрод, който превърна красивата Куба в кочина, а кубинците - в просещи цигани.

                      Малко фотофакти от комунистическия остров на "свободата":











                      Don't work hard, work smart!

                      Коментар


                      • Nikkei: Путин получава изгода от всяка международна криза!

                        Американският политолог Йен Бремър в публикация в Nikkei твърди, че Путин е пример за извънредно сполучлив политик. Той е способен да получи изгода от всяка международна криза, даже и да няма към нея непосредствено отношение.
                        Бремер упоменава обвиненията по адрес на Кремъл по повод хакерската атака спрямо Националния Комитет на Демократическата партия и предизборния щаб на Хилъри Клинтън. Политологът е уверен: опасенията, че на Кремъл са известни американските тайни и че той може да повлияе върху изборите за президент на САЩ, предизвикват у Путин не само усмивка, но и желание да се наслади на шоуто.

                        Путин също така получи сериозни отстъпки от страна на Белия дом относно Сирия – Вашингтон се съгласи да координира с Москва нанасянето на удари по групировката „Джейш ан-Нусра”, представляващ сериозна заплаха за режима на Асад. Най-голяма победа на Путин обаче стана фактическото признаване от Запада на военното присъствие на Русия в Близкия Изток”.

                        В интерес на Москва се оказа дори и Brexit, който вероятно ще доведе до отслабване на европейските санкции против РФ, тъй като Британия беше един от най-влиятелните антируски гласове в ЕС, счита политологът. Сега, на върха на разрушаващия се пред очите Евросъюз, Москва може да прокара своя алтернативен проект за ЕАЕС (Евроазиатски икономически съюз).

                        Дори Турция, уморена от обещанията на Запада, завива към Русия. Ердоган не го спира факта, че така шансовете на Турция да влезе в ЕС стават нулеви. А Кремъл ще се радва да получи в своите редове ключов съюзник на НАТО, който с благодарност ще приеме неговата политическа и икономическа подкрепа.

                        На изток Русия укрепва сътрудничеството си с Китай и точно в момента, когато решението на съда в Хага не му призна правата върху спорните територии в Южнокитайското море.

                        „Русия сега има много проблеми: свързана с нефта слаба икономика, липса на международни съюзници. Сега обаче всичко се нарежда така, както би искал Путин, и е съвършено ясно, че той ще стигне до край” – обобщава Бремър.
                        Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Коментар


                          • Честит рожден ден Командире! Да илядиш!

                            Так говорил команданте: десять самых ярких цитат Фиделя Кастро

                            МОСКВА, 13 авг — РИА Новости. Сегодня исполнилось 90 лет лидеру кубинской революции и одному из самых ярких политиков XX века — Фиделю Кастро. РИА Новости предлагает вспомнить самые значимые заявления команданте.
                            О себе
                            "Приговорите меня! Это не имеет значения! История меня оправдает!"
                            "Если бы способность выживать после покушений была олимпийской дисциплиной, я бы имел по ней золотую медаль"
                            О борьбе
                            "Пусть родина смотрит на вас с гордостью. Не бойтесь славной смерти. Умереть за родину – значит жить"
                            "Победа – это упорство"
                            "Тот, кто неспособен бороться за других, никогда не будет в состоянии бороться за самого себя"


                            РИА Новости http://ria.ru/world/20160813/1474292...#ixzz4HDNeqqAi

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                              Да благодарим на Големия Черен Татко за санкциите!
                              Ох, ако и кюфтетата летяха като врабчета...

                              Рассеята малко мяза на някой БГ банки... уж галеми и магучи ама...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                                Въх и сега ?

                                Санкциите правят руската икономика по-стабилна от външни шокове.
                                Да благодарим на Големия Черен Татко за санкциите!

                                Коментар

                                Working...
                                X