IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Баща ми си построи апартамент в кооперация, не панелка, а си беше икономист средна ръка. Майка ми беше обикновена счетоводителка. И с двете заплати си построиха апартамент, купиха си кола и дадоха пари за по една кола на синовете си. И никой не беше партиец.

Деева и "фалита" .
    А на Запад всички в палати ли живееха преди 40 години? Всеки германец в собстрен дворец.
    И хайде да не се равняваме по държави, които са били в пъти по-развити от България в средата на миналия век. До тогава българите сме си били една селска нация. .
    Е тогава кажи за дядо си. Щото с 100 лева заплата колкото трябва да са взимали баща ти и майка ти - нямало е как и тогава да си постоят апартаменти, да купят коли и да дадат по за една кола на децата си.
    Last edited by X_Y; 01.02.2016, 21:33.

Коментар

• Не се карайте.Всички партии в България са от майката БКП до сега.Други не се допускат.Мизерията продължава!

Коментар

Отново ЛЪЖЕШ на едро.
        Армията беше 100х, а милицията наполовина. Много на едро лъжете това дерьмократите бе! Никакъв срам нямате!
        Лъжите ти ги говориш. При 2 години служба и по 100 000 един набор само наброните войници трябва да са били над 200 000

Коментар

Ами пак тъпотии. Баща ми си построи апартамент в кооперация, не панелка, а си беше икономист средна ръка. Майка ми беше обикновена счетоводителка. И с двете заплати си построиха апартамент, купиха си кола и дадоха пари за по една кола на синовете си. И никой не беше партиец.

Деева и "фалита" .
          А на Запад всички в палати ли живееха преди 40 години? Всеки германец в собстрен дворец.
          И хайде да не се равняваме по държави, които са били в пъти по-развити от България в средата на миналия век. До тогава българите сме си били една селска нация. Изключвам аристократа овчар Кандид. Той е бил принц-овчар по рождение.
          Фалитите са факт.

1990 - Лукановата зима
          1996 - Виденовата зима

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
            Собственици на панелки, дето всеки момент ще им изтече срока на експлоатация и после не е ясно на какво ще станат собственици.

Те верно че и американците са собственици на едни дървени колиби, ама барем са собственици на земята под тях. И като някой ураган духне и отнесе колибите, застрахователя плаща и те строят нови.

Баща ми си построи апартамент в кооперация, не панелка, а си беше икономист средна ръка. Майка ми беше обикновена счетоводителка. И с двете заплати си построиха апартамент, купиха си кола и дадоха пари за по една кола на синовете си. И никой не беше партиец.

Деева и "фалита" .
            И хайде да не се равняваме по държави, които са били в пъти по-развити от България в средата на миналия век. До тогава българите сме си били една селска нация.
            Last edited by X_Y; 01.02.2016, 21:33. Причина: Моля, не вмъквайте лични нападки.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Стринка ми ходи на екскурзия до Виена, а си беше прислужничка, айде санитарка. в старчески дом. Чичо беше работник в корабната. Мааше с чука.
              Та стринка ми си купи едни чудесни одеяла от там и искаше да се похвали с тях. Като ги разви и се видя етикета. Производство на някакъв завод Сливен, България. Голям смях.
              Та каква номенклатура беше санитарката в старчески дом?

Ама ви е паднало да лъжете и да манипулирате, та се скъсвате.
              не ти познавам стрина ти. но познавам лично доста хора, - повечето от които изобщо не са ги пускали да ходят на запад. А единиците, които са успели са ми разправяли как са ги заплашвали в милицията, и тях и близките им ако избягат.

така че ще прощаваш ама на твоите думи ли да вярвам - където си се доказал лъжец или на хора, които никога не биха ме лъгали за такива неща. Не ви ли е срам така да лъжете - те хората, които са изпитали на гърба си социализма в пълната му прелест още са живи. Или викаш то социопати срам нямат.
              Last edited by X_Y; 01.02.2016, 21:32.

Коментар

Отново ЛЪЖЕШ на едро.
                Армията беше 100х, а милицията наполовина. Много на едро лъжете това дерьмократите бе! Никакъв срам нямате!
                Е то по таз логика и сега е добре.

Аз не можем да разберем що ривети.

И сега има хора дето не им се бяга в чужбина хем границите са отворени и могат да работят на Запад напълно легално.

Коментар

Стринка ми ходи на екскурзия до Виена, а си беше прислужничка, айде санитарка. в старчески дом. Чичо беше работник в корабната. Мааше с чука.
                  Та стринка ми си купи едни чудесни одеяла от там и искаше да се похвали с тях. Като ги разви и се видя етикета. Производство на някакъв завод Сливен, България. Голям смях.

Субсидирани износ - за режима като им е трябвало валута и са продавали стоката под себестойност за долари, щото няма долари от къде да додат.

Last edited by X_Y; 01.02.2016, 21:13.

Коментар

Стига тъпотии бе!

Все проверени другари, сами активни борци или потомци на такива... а най-добрия приятел на баща ми праи 12 (ДВАНДЕСЕТ) опита за бягство през граница... 11 неуспешни, хващаха го 2 пъти и прекара по затворите 10-на години... Успя през 1988 през Югославия и от там в Триест, прекара една година в лагер за бежанци от съветския рай и после дим да го няма в щатите... Сметни колко години му изгубиха комунягите, години от живота му...
                    Last edited by X_Y; 01.02.2016, 21:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Глупости. Пълни глупости. При 300 х. армия и още толкова полиция и още 2 милиона агенти и доносници няма начин народа да направи нищо.
                      Отново ЛЪЖЕШ на едро.

Коментар

Чакай да ги преброя...... ааа.. Николко.
                        По време на твоите въображаеми фалити почти всички българи си купиха или си направиха апартаменти в град, най-вече на парно, което беше невъобразимо евтино.
                        Собственици на панелки, дето всеки момент ще им изтече срока на експлоатация и после не е ясно на какво ще станат собственици.

Те верно че и американците са собственици на едни дървени колиби, ама барем са собственици на земята под тях. И като някой ураган духне и отнесе колибите, застрахователя плаща и те строят нови.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          това може да е вярно само ако са били от червената върхушка. Всеки който не е бил свой е бил яко заплашван.

Last edited by X_Y; 01.02.2016, 21:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                            Глупости на търкалета , ако 8,5 милиона са искали да бягат от държавата нямаше сила която да задържи на власт режима.

Безпорен факт е мнозинството хора си живееха прилично и доволно по онова време .......в българия в соца нямаше истинска опозиция именно щото мнозинството подкрепяха режима....
                            Проблемът е че тогава нямаше информация за живота на Запад.

Все едно сега Северна Корея. Ми те там си мислят, че са върха на сладоледа, просто щото не знаят че има и друг живот различен от техния.

Или с тоталните промивки в Русия че Светът колабира, но само Русия благодарение на Путин е един голям остров на благоденствието и стабилността.

Въпреки че за тея последните има доста инфо, ако искат да търсят и да четат.

Коментар

Фалирала била!
                              E тя фалира неколкократно, щото трябваше да се плаща на такива като теб, кучета пазачи на режима, да са доволни нахранени и да не позволяват на хорицата дори да помислят за свобода - било вътре в страната като свалят боклуците, било по пътя на бягството през граница... и разбира се, да строим социълизъма с множество икономически необосновани мастодонти - като Кремиковци например...

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                                .... А знаеш ли колко пъти фалира България по време на бай ти тошко????????? ...
                                По време на твоите въображаеми фалити почти всички българи си купиха или си направиха апартаменти в град, най-вече на парно, което беше невъобразимо евтино.
                                Които избраха да останат на село си направиха нови къщи. И всички бяха собственици. Не наематели като на Запад, ами собственици. Не заробени с кредити, като на Запад, ами със спестени пари или заем от ДСК при нищожна лихва.
                                И всички си купиха коли. Вярно, повечето москвичи.

По време на твоите въображаеми фалити се строяха заводи, пътища, магистрали, елцентрали, язовири, стадиони, спортни зали, училища и пр. и пр.
                                Огледай се наоколо и си признай, че 80% от всичко, което виждаш е строено при "фалитите".

Впрочем при твоите "фалити" никой българин не си загуби спестяванията, апартамента или колата. Това стана след като отхвърлихме злия социализъм.

Спомняш ли си на кое място се класира България по брой медали на олимпийските игри в Канада 1976г? На СЕДМО. Аха, със 6 златни, 9 сребърни и 7 бронзови медала. А сега? Един сребърен и един бронзов.
                                Ама преди в България имаше спортни зали, спортни училища. Имаше състезания училищни, зонални, окръжни, републикански. А сега е пълна трагедия.

Фалирала била!

Коментар

Working...
                                X