Такива са си - овчари (не че е нещо укоримо). Например бащата на Красимир Премянов - Андрей Премянов нямаше да стане гаулайтер на Варна ако не беше откраднал 4 овще от стадото на прадядо ми - Андрей имал корени в Лозенград като прадядо ми и последния го взел като ратай-овчар. Онзи му се отблагодарил като го ограбил и избягал в гората... и така започнал "славната" му партизанска кариера...
Това разбира се го няма в биографията му - има го в тефтеря на дядо ми: "Андрей закла и изяде 4 овце и бега."
След това синът на прадядо ми - моят дядо го съдили за контрареволюция, щото отказали да им вземат имота и да ги "колективизират". Дядо ми го пратили в лагера в Бобов дол. Прадядо ми впрегнал каруцата и отишъл от Бургаско във Варна да се моли на гаулайтера, на когото на времето давал хляб. Онзи дори отказал да го приеме. А дядо ми прекарал 9 години в лагера...
Това разбира се го няма в биографията му - има го в тефтеря на дядо ми: "Андрей закла и изяде 4 овце и бега."
Баща му, Андрей Премянов, е командир на Приморски партизански отряд "В. Левски". След 9 септември 1944 участва като доброволец в заключителния етап на ВСВ и е награден с Орден за храброст. Завършва Военна академия "Фрунзе" и Висш военен институт в Москва. След края на войната служи в БНА и става командир на военно поделение „Шипка“ във Варна, на граничните отряди в Момчилград и Бургас. Дослужва до полковник. [
Коментар