IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://miglen.com/tyxo/

http://rodopi24.blogspot.bg/2010/10/...00-49-081.html

http://antifen.blog.bg/technology/20...-kolegi.612959

Реших да потърся за манипулации на кода на tyxo и се оказа че дори няма да разпитвам хора наясно с нещата. То тази програма е бъгава по природа и позволява брутални манипулации.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Ще ме накараш да си поприказвам с някой приятели програмисти и за нула време ще ти кажа как точно блиц лъжат и дори как са направили тази шашма да точат кинти
      Много ми допада твоята обективност. Първо решаваш, че някой лъже, след това веднага го заявяваш. Появява се някой, който ти натрива носа и ти обяснява А и Б-то. След това декларираш, че ще направиш проучване, за да докажеш, че е възможно да се излъже. Хахаха, смешен си. Как пък не падна по гръб да признаеш, че може и така да е, както ти казва някой, който разбира повече от теб?
      А да и да повторя личното си мнение, че като те знам, ще почнеш пак да обясняваш, че понеже някой е несъгласен с теб, значи защитава Блиц. Ами не позна. Блиц са слаба медия, пишат жълтини, журналистите им според мен са некадърни и е много вероятно да им се плаща да манипулират, форумът им е безобразно тъп. Дневник е не по-малко зле и едностранчив. Само, че родните недорасли либерасти вият на умряло, ако някой каже нещо лошо за флагмана им.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
        Алекса е ориентирана към американския пазар и отдава по-голямо значение на посещенията от северна мерика и западна европа в своя алгоритъм защото се предполага че посещения от тези пазари ще донесат повече приходи от рекклама ...
        Е съвсем ясно се вижда че брои и за България. И като влезеш в класацията и за България веднага се забелязва че тя е много по-реалистична. Баси кой влиза в мениджър - аз въпреки че съм в този сектор не ме интересува това списание. ми петел - тотална манипулация. И странно че всичките тези лъжещите мисля че имат едни и същи собственици - или поне силно свързани собственици.

Коментар

Ето например alexa.com къде поставя петел.бг
          http://www.alexa.com/siteinfo/petel.bg на 293 място в българия

А къде ги поставя тиксо на 3 място. Мениджър - според тиксо е на 5 място - според алекса на 111 място. Блиц от второ място пропада на 22 място.
          Алекса е ориентирана към американския пазар и отдава по-голямо значение на посещенията от северна мерика и западна европа в своя алгоритъм защото се предполага че посещения от тези пазари ще донесат повече приходи от рекклама ... само че това не е показателно за БГ пазара на практика , щото тук няма много американски и европеиски рекламодатели.

Но дори и в Алекса , Блиц е по напред от Дневник ...
          Last edited by markoci; 05.12.2015, 12:10.
          Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Принципно щом ти се сещаш за това като лайк , хората в час отдавна са се сетили и имат в сорс кода засечки които елиминират до голяма степен това.....информацията която се събира е не само IP , ами от къде се влиза , с какво устроиство, с каква операционна систева , от кои интернет доставчик и още десетки нещица ......та съвкупността им прави доста по трудна манипулацията.

И надолу ти казах ако приемаш че има манипулация , приеми го за всички ...щото тезата ти как някои дето не ти харесва задължително лъже, пък този дето ти харесва е честен е тотално сбъркана и чисто субективна.

Общо взето както ти казах в миналото имам сериозен опит с уеб програмирането и съм стигнал до извода че общо взето данните на броячите са приблизително верни ......със сигурност за сега по достоверно не е измислено.
            Ще ме накараш да си поприказвам с някой приятели програмисти и за нула време ще ти кажа как точно блиц лъжат и дори как са направили тази шашма да точат кинти

Коментар

• Ето например alexa.com къде поставя петел.бг
              http://www.alexa.com/siteinfo/petel.bg на 293 място в българия

А къде ги поставя тиксо на 3 място. Мениджър - според тиксо е на 5 място - според алекса на 111 място. Блиц от второ място пропада на 22 място.

Коментар

Проблема с журналистиката като цяло е същия - много ниско ниво на репортерите, понякога вечер като си пусна новините се пуля като идиот на журналистически изцепки , особено когато стани дума някои неспециализиран журналист да ми обяснява за специализирани неща от които разбирам общо взето. И тук най-малкия проблем е правописни или речеви грешки, по страшно е че изобщо не знаят терминологията , и всяват тотално объркване....
                Именно това имах предвид. Вярно е, че пазарът е малък и една телевизия или вестник не могат да са тясно специализирани, обаче като не разбират да канят специалисти. Интересното е, че като вземат, че поканят такива, се въртят едни и същи лица. Почти същото е като набедените медийни звезди, но това е друга тема.
                Обаче за правописа не си прав, че не е от значение. Ами те журналягите, ако не могат да пишат без грешки, дето поне това трябва да са учили, има ли смисъл да ги търсим дали са професионалисти.
                Другият пробем определено е платената журналистика. Човек ако не иска да го облъчват, трябва да чете поне 10-тина медии, а често това си е сериозна загуба на време.

Коментар

Аре моля ти се - може да съм лаик но и на мен ми е ясно че е елементарно да създадеш една програма която да симулира трафик през случайни ай пи та.
                  Принципно щом ти се сещаш за това като лайк , хората в час отдавна са се сетили и имат в сорс кода засечки които елиминират до голяма степен това.....информацията която се събира е не само IP , ами от къде се влиза , с какво устроиство, с каква операционна систева , от кои интернет доставчик и още десетки нещица ......та съвкупността им прави доста по трудна манипулацията.

И надолу ти казах ако приемаш че има манипулация , приеми го за всички ...щото тезата ти как някои дето не ти харесва задължително лъже, пък този дето ти харесва е честен е тотално сбъркана и чисто субективна.

Общо взето както ти казах в миналото имам сериозен опит с уеб програмирането и съм стигнал до извода че общо взето данните на броячите са приблизително верни ......със сигурност за сега по достоверно не е измислено.
                  Last edited by markoci; 05.12.2015, 11:59.

Коментар

Казах ти да не гледаш собствената статистиката на сайта , щото там всеки може да си я манипулира както му изнася.

Затова са тези независими броячи щото сорс кода им е еднакъв и броят посещенията на различните сайтове по еднакъв начин да има съпоставимост.....
                    Аре моля ти се - може да съм лаик но и на мен ми е ясно че е елементарно да създадеш една програма която да симулира трафик през случайни ай пи та.

Коментар

• Сега се загледах - ма то не е само блиц да лъже. Петел, стандарт, дунавмост, мениджър всичките се скъсват да лъжат

Коментар

Да де, ама на дневник данните са реалистични според това което дава като прочитания на статии и като се види че статиите им не отчитат рефрешите като прочитания.

А както казах блиц това което прави е просто да симулира популярностт че да точи пари от руснаците за което може би би трябвало да ги аплодирам
                        Казах ти да не гледаш собствената статистиката на сайта , щото там всеки може да си я манипулира както му изнася.

Затова са тези независими броячи щото сорс кода им е еднакъв за всички и броят посещенията на различните сайтове по еднакъв начин да има съпоставимост .....

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
                          Не съм запознат с материята, може би защото за мен не е важна. За мен е по-инресно нивото на журналистика. Поне по темите, от които имам професионален интерес, мога да кажа, че нивото на журналистиката е много слабо.
                          Проблема с журналистиката като цяло е същия - много ниско ниво на репортерите, понякога вечер като си пусна новините се пуля като идиот на журналистически изцепки , особено когато стани дума някои неспециализиран журналист да ми обяснява за специализирани неща от които разбирам общо взето. И тук най-малкия проблем е правописни или речеви грешки, по страшно е че изобщо не знаят терминологията , и всяват тотално объркване....

Коментар

Понеже обичаш да сравняваш ето ти на дневник статистиката!

3-4 пъти по надолу е:

http://www.tyxo.bg/d/8564/daily

Та колкото искаш си намали на Блиц уникалните , обаче със същия процент си намали и на Дневник ........ситуацията пак ще е 3-4 пъти по малко.
                            Да де, ама на дневник данните са реалистични според това което дава като прочитания на статии и като се види че статиите им не отчитат рефрешите като прочитания.

А както казах блиц това което прави е просто да симулира популярностт че да точи пари от руснаците за което може би би трябвало да ги аплодирам

Коментар

Аз си признавам че съм лаик. Но това не пречи да направя един елементарен експеримент да видя дали моите рефреши се отчитат като прочитания. И виждам че се отчитат. След това да видя колко рефреши отчита на отделните статии блиц или поне на 30-40 с най-много рефреши че да ми стане ясно че тези 200 000 уникални прочитания на ден са тотална лъжа.
                              Понеже обичаш да сравняваш ето ти на дневник статистиката!

3-4 пъти по надолу е:

http://www.tyxo.bg/d/8564/daily

Та колкото искаш си намали на Блиц уникалните , обаче със същия процент си намали и на Дневник ........ситуацията пак ще е 3-4 пъти по малко.

Коментар

• Та да приключа с темата за Блиц, гледам че уникалните им посетители според тухо брояча на ден се движат между 200 и 265 хиляди , което за Българския пазар е повече от отлична посещаемост.

Друг е въпроса дали успяват тоя трафик да го превърнат в приходи от реклама......за това трябва да им се гледат отчетите в ТР.....ма не ме вълнува толкова темата.

Коментар

Working...
                                X