IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    иванушке, те не фалираха, защото им наляха 50-60 милиарда долара помощ....
    А на тебе, някои няма ли да ти налее, акъл малко, че то на тия години сте супер смешни!!!

    UK печат: Кремъл отговорен за смъртта на Литвиненко
    Огласяват доклад с изводите на британското разследване


    Мръсни ЧЕРВЕНИ ТЕРОРИСТИ ..

    Коментар


    • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Долар/рубла вече е над 85. Руснаците обедняха драстично. Според вас ще има ли брожение срещу властта, която ги окраде и докара до мизерия? Дали ще поискат сметка на Кремъл? По скоро не. Съветският човек е пасивен и страхлив. Интересува се само да не се набива на очи, защото всичко друго е опасно за живота. Как да организираш митинг, когато такова нещо се наказва с публична екзекуция на площада, справка Немцов.
      Не, ама то крепостните са без значение, промените в Русия стават по друг начин. Според мен вътрешния кръг на Путлер ще му направи преврат.

      Коментар


      • иванушке, те не фалираха, защото им наляха 50-60 милиарда долара помощ....

        Коментар


        • Шортите ли рубличката?

          Като гледам как се е натопорчила графиката, май е почнала паниката...

          Коментар


          • Долар/рубла вече е над 85. Руснаците обедняха драстично. Според вас ще има ли брожение срещу властта, която ги окраде и докара до мизерия? Дали ще поискат сметка на Кремъл? По скоро не. Съветският човек е пасивен и страхлив. Интересува се само да не се набива на очи, защото всичко друго е опасно за живота. Как да организираш митинг, когато такова нещо се наказва с публична екзекуция на площада, справка Немцов.

            Коментар


            • Помните ли как ку му не тата ви лъгаха, че уж "Фани Мей" и "Фреди Мак" фалирали. Всъщност това твърдение на ку му не тата е поредната им лъжа. Нито Фани Мей е фалирала, нито "Фреди Мак" е фалирала и за всяка една от тези компании работят хиляди хора. Ку ме не тата винаги гледат да ви излъжат.
              https://en.wikipedia.org/wiki/Fannie_Mae
              https://en.wikipedia.org/wiki/Freddie_Mac

              В момена руската рубла се търгува по курс 92,309 руски рубли за 1 евро.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                Русия и светът: три мита

                1) Русия е стопански колос.
                През 2014 г., вследствие на много фактори, но най-вече на неразумните политики на управлението на Руската Федерация в предишните десет години, БВП на Русия спада до 1,9 трлн. щ.д. В глобалната класация Бразилия и Индия изпреварват Русия, като обем на БВП страната вече е по-малка от Калифорния.
                През 2015 г. (при БВП от 1,2 трлн. щ.д.) Руската Федерация вече е по-малка от икономиките на Канада, Корея, Испания, Австралия и Мексико. Щатът Тексас, чиято икономика по презумпция трябва да бъде подложена на същите външни шокове като тази на Руската Федерация (спад на цените на петрола и поевтиняване на щатския долар), се оказва с по-голямо стопанство. (Същото може да се каже и за щата Ню Йорк).
                През 2016 г. БВП на Руската Федерация ще падне под 1,1 трлн. щ.д., което е връщане назад до равнището на 2006 г., 1,5% от световния БВП, а икономиката вече е повече шестнадесет пъти по-малка от тази на САЩ или ЕС, осем пъти по-малка от Китай, три пъти по-незначителна от Германия, и 2,5 пъти по-малка от икономиките на Великобритания и Франция през 2012 г.

                2) Русия е желан и надежден търговски партньор.
                През 2013 г. износът на Руската Федерация е 3% от световния, а вносът 1,2% - някъде на равнището на Испания и Великобритания. Тези страни обаче търгуват не с енергийни ресурси, а със стоки и услуги с по-висока добавена стойност. През 2015 г. делът на Русия в световната търговия е равен на този на Полша, Тайланд и Малайзия.

                3) Русия е доминиращ и самостоятелен играч на пазара на енергийни ресурси.
                Това е може най-масовата илюзия, само в България.
                Русия не може да си позволи да не изнася природен газ през Украйна, да не го продава на ЕС и дори на Турция. Газпром и другите подобни държавни и частни руски компании не са в цветущо положение. Това е развитие от преди „Крим“: техният износ на енергийни ресурси от Русия за ЕС през последните десет години се свил с около 20%. Причината е, че икономиките на ЕС и изобщо технологиите са вече по-малко енергоемки.
                Делът на Европа в този износ е 50%, на Турция – 10%, Централна Европа само за последните две години диверсифицира газопреносната си инфраструктура и може да снабдява същата Украйна с руски природен газ. Бомбастичните проекти с Китай са далечни, нереализуеми и крайно неизгодни за Руската Федерация, но дори и да се осъществят, Китай ще потребява три пъти по-малко руски природен газ от Европа, малко повече от Турция през 2014 г.
                „Северен поток“ също е неизгоден за Руската Федерация: приходите от него отиват в Швейцарския филиал на Газпром, а цените са фиксирани така, че да печелят местните, най-вече германски дистрибутори. „Южен поток“ бе и си остава безсмислен като първоначален замисъл, неговата основна идея бе да получи екс-териториалност спрямо юрисдикцията на ЕС.
                Предвид на горното, а списъкът на илюзии и митове може да бъде продължен, местните български надежди, че обвързването с Русия може да носи някакви общоикономически ползи, изглеждат напълно ирационални.

                http://nakratko.bg/category/41/102003/
                Вече сме 2016 година. През 2016г. номиналният брутен вътрешен продукт на Русия ще бъде около 19 пъти по-нисък от номиналния брутен вътрешен продукт на САЩ. През 2016г. номиналният БВП на Русия ще бъде около 19 пъти по-нисък от сумарния номинален БВП на страните от Европейския съюз.
                През 2016г. номиналният БВП на Русия ще бъде по-малко от 1 000 000 000 000 щатски долара и по-малко от 1,3 % от номиналния сумарен БВП на всички държави по света.
                В момента руската рубла се търгува по курс 84,14 руски рубли за 1 щатски долар.
                Last edited by Ivan2015; 23.01.2016, 09:18.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Имхотеп
                  Аз се сещам за един червен руски шуменски трол дето незаслужено получава пенсия и няма никаква доблест да налапа дулото и да приключи жалкото си съществуване.

                  Имам даже чувствотл че на стари години лапа някакво друго дуло, едно кожено такова...
                  Който е лапал, как знае само

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                    Някой ще обясни ли защо през ноември 2015г. в Русия производството на списания е намаляло с 38,1 % спрямо ноември 2014г.?
                    Някой ще обясни ли защо през периода от началото на 2015г. до края на ноември 2015г. в Русия производството на списания е намаляло с 24,1 % спрямо периода от началото на 2014г. до края на ноември 2014г.?
                    Данните са публикувани от Росстат.
                    Списанията основно развличат хората а, на хартия още, изискват много големи транспортни разходи за доставка. по нета е лесно: Щрак! - и ммм почти всичко, ти се явява за секунди, а обемът, който можеш да прелистиш, е просто фантастичен. В сложни времена, първи "горят" тези, без които обществото, като цяло, може. Сланинките се топят, така да се каже.
                    По банките, струва ми се, не само там, ами и тук, стига да функционират кадърно, нужда чак от хиляди банки няма.

                    Коментар


                    • Едно добро определение на настоящето състояние с руските тролове в инвестора ми попадна вчера


                      "След като превзел всички медии, Делян Пеевски оставил на всеки 100 неграмотни журналисти по един който може да чете, за да им диктува...."

                      Очевидно инвестора не може да се добере до тролове които поне могат да четят

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                        "Согласно последним статистическим данным, число российских граждан, по уровню своих доходов попадающих в категорию бедных, увеличилось за первый квартал на 3 миллиона 100 тысяч человек – до 22 миллионов 900 тысяч. Таким образом, сейчас за чертой бедности уже живут 16 процентов населения страны, причем эти данным пока не учитывают аннексированный Россией Крым.

                        Сейчас в России официально почти 23 миллиона человек числятся в числе тех, у кого доходы ниже прожиточного минимума, но в Европе расчет этого показателя совершенно другой. Сколько же на самом деле бедных в России? Павел Кудюкин уверен, что их значительно больше:
                        – Да, это отдельный вопрос. У нас очень архаичная методика определения прожиточного минимума – через потребительскую корзину. Потому что потребительская корзина у нас очень и очень скудная, и целый ряд необходимых расходов просто не учитывается. Но это вопрос методики определения прожиточного минимума и, соответственно, уровня бедности. Есть достаточно адекватный показатель – скажем так, по опросам. Существует известная градация оценки домохозяйством своего благосостояния: хватает только на еду; хватает только на еду и самую необходимую обувь, одежду; есть возможность покупать товары длительного пользования... Всего там пять градаций.
                        Ясно, что градации "хватает только на еду" и "хватает на еду и одежду с обувью"
                        это как раз градации бедности. А таких людей у нас получается
                        где-то больше 50% всего населения страны."
                        http://www.svoboda.org/content/article/27085040.html
                        Днес руска медия съобщи, че в резултат на пожар в село Абый в Русия са загинали 4 деца и майка им. В Русия много хора живеят в дървени домове и много хора в Русия ежегодно загиват при пожари. http://lifenews.ru/news/180894

                        Коментар



                        • Страх ме е да затворя очи и да дремна за малко.
                          билетчетата на росгосбаМк вече са по 92 за едно гейропейско евро и по 84 за пробит долАр.
                          Предполагам пенсиите и заплатите им се осъвременяват.....ежедневно, иначе......

                          Коментар


                          • НЕКА СИ ПАДА рублата - и какво от това /валутите си падат и покачват, а за темповете - и паунда падаше като камък/, но поне падането на рублата не може да предизвика ипотечна криза , а след това - и световна финансова криза.

                            Световната финансова криза!!! При нея фалираха най-крупните в САЩ ипотечни агенции Фани Мей и Фреди Мак. Последваха ги три от най-крупните банки на Уол стрийт, европейски и азиатски банки.

                            Лавина от финансови проблеми и фалити ЗА ЦЯЛ СВЯТ.

                            ... дайте днес да оплачем банките, които били фалирали в Русия.
                            Ние сме си супер! С лъснали като месечина - голи задни части....


                            Важното за нас е да знаем, кой ни е "врагът": Русия и нейните банки...

                            Сега чакаме да дойде и СВЕТОВНАТА БАНКОВА КРИЗА!

                            /мнението ми НЯМА аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажбИ на акции и други финансови продукти.../

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              В българското общество масово се налага лъжата, че руският модел е достоен за подражание и цялото ни общество трябва да се преустрои по него. До момента имаше доста действия в тази посока. Хората постват непрекъснато информация доказваща провала на руският икономически, социален и политически модел. По този начин се опитват да предпазят обществото от умишлени манипулации целящи да се вкара държавата в грешна посока.
                              Трябва да се отбележи, че преди време същите манипулатори се опитаха да вкарат в много тежки икономически проблеми русофилите в България. Лъжеха ги, че долара ще пада, западните индекси ще се сринат, златото ще порасне до 10 000 долара за унция, руската икономика е непоклаима, суровините само ще растат и рублата ще поскъпва с тях, БРИКС е непобедим... Всеки залог на финансовите пазари следващ теорите на руската пропаганда би довел до драстични загуби за спекулантите и би ги фалирал. С някои мои приятели стигнахме до извода, че Кремъл целенасочено се опитва да разори русофилите по света за да станат още по-лесно манипулируеми. Използва се същата тактика чрез която ислямска държава манипулира хората. Атакувайки държавите и държейки ги в крайна бедност, съчетано с пропаганда успява да ги държи в подчинение. Така погледнато двамата с ravnvesie и още няколко ника сме най-добрите приятели на русофилите защото им показвахме с години как пропагандата ги лъже и ако я следват ще губят пари. Рупора на тази пропаганда Forexmaster се скри и остави хората сами със загубите си.
                              Сега показвайки провала на руският социално икономически модел се опитваме да покажем, че следвайки го ще постигнем същата катастрофа като в Русия. Наблюдава се някаква интересна тенденция. Всички искат да имат германски стандарт на живот, но считат, че не трябва да се правят нещата които са направили немците. Те вярват, че ако направим като руснаците няма да постигнем техните резултати а немските. Това е голяма заблуда. Текущото състояние е резултат на минали действия. Глупост е всеки път да се прави едно и също и да се очаква различен резултат. Имаше един анонимен ник на мурзилка, който твърдеше, че живее в Германия, тоест е избрал за себе си немските резултати и модел, но счита, че България трябва да постигне немските резултати избирайки руски модел. Това беше тотално несъстоятелна глупост.
                              Та накратко най-добрите приятели на русофилите сме ние, които им показваме грешките. Затова показването на руските дефекти е много важно както за българското общество така и за отделният индивид за да бъде предпазен от загуби.
                              Лека и доходна.
                              Днес централната банка на Русия е отнела лицензите за банкова дейност на още 3 банки в Русия. Една от тези банки в Русия, на които днес е отнет лиценза за банкова дейност е "Внешпромбанк". "Внешпромбанк" е сравнително голяма за Русия банка. По мои сметки от началото на 1991г. до днес 2427 банки в Русия са прекратили банковата си дейност поради отнемане на лиценза им за банкова дейност или поради ликвидация.
                              http://www.banki.ru/banks/memory/
                              Last edited by Ivan2015; 21.01.2016, 08:54.

                              Коментар


                              • Богинята долу - пак фантазьорства, без никакъв грам мозък, ако лансира поредната си тъпня - в малките часове:



                                "...пълна глупост, че вместо да оправи БГ армия..."



                                Най-доброто в тоя момент за страната е ДА НЯМАМЕ АРМИЯ!

                                С "политиката", която водим - и с едни тежки въоръжения и "армия" - ЗАГИВАМЕ СИ ПРАВИ, още при първите наченки на конфликта, който се пече около нас...

                                Още първия ден - нас ни няма!

                                През следващите ПОРАЖЕНИЯТА - дни..., току виж - дойде им акъла.

                                ЩЕ ОТЧЕТАТ ВСИЧКО КАТО ГРЕШКА.


                                Затова хората правят преценка, на умствения багаж. Повече фантазьори не са ѝ необходими на тая страна!

                                Коментар

                                Working...
                                X