IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Ето още въпросчета
    "Някой русофил може ли да ми обясни защо България плаща най-скъпия руски газ в Европа?!
    Някой русофил може ли да ми обясни защо България плаща най-скъпия руски дизел в Европа?!
    Някой русофил може ли да ми обясни защо „Лукойл Нефтохим” АД за последните 6 години е отчел приходи от над 40 МИЛИАРДА ЛЕВА, но няма година, в която да е отчел и стотинка печалба?!
    ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОТ ТОВА?!
    Доволни ли сте, че нямат измервателни уреди?!
    Доволни ли сте, че нямате алтернатива?!
    Доволни ли сте, че родителите ви късат от залъка си, от лекарствата си, за да грухат ненаситните кремълски гуши?!
    Доволни ли сте, че енергийната ни система е доведена до колапс?!
    Доволни ли сте, че от заплатите ви, от пенсиите ви, от детските надбавки се къса, за да се плаща за скъпото парно на държавна администрация, болници, училища, заради най-скъпия руски газ?!
    Доволни ли сте, че от заплатите ви, от пенсиите ви, от детските надбавки се къса, за да се плаща за най-скъпия руски дизел?!
    Доволни ли сте, че от години се саботира родното производство на газ?!
    Доволни ли сте, че цели отрасли на химическата ни индустрия фалираха, защото в себестойността на продукцията им 60% се формира от скъпия руски газ?!
    Доволни ли сте, че политиците ни, оплетени в корупционните схеми на руския енергиен империализъм, продават Родината и бъдещето на децата ви?!...
    Някой русофил може ли да ми обясни защо през последните години над 10 000 000 руснаци избягаха от Россия?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо всички руски политици, олигарси и чиновници изпращат децата си на Запад?
    Защо според техния Росстат още 57 % от хората с висше образование биха избягали веднага, ако могат?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия е на първо място в света по употреба на хероин и употребява 21% от цялото световно производство?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо средната консумация на спирт в Россия е 18 литра на глава от населението?!.
    Знае ли русофилът, че според експерти на СЗО при консумация от над 8 литра на човек се касае за деградация на населението?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия отделя 25% от бюджета си за въоръжение, докато всички останали държави отделят не повече от 3-4%?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо не ползва нищо руско - нито кола, нито телефон, нито компютър, нито лекарство, нито дрехи, нито храна, нито лекарства?!
    Защо?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия произвежда само 2% от световния БВП , а владее 16.7% от общата територия?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо 95% от брутния продукт на Россия е от добив на суровини и по този показател е зад повечето държави от третия свят?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо в Россия има най-много убийства на глава от населението и най-много полицаи на глава от населението?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо за последните 20 години от картата на Росиия са заличени над 13000 села и 215 града?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо на 100 новоредени в Россия се падат 100 аборта?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия е единствената държва в света, в която официалната работна заплата е по-ниска от официалния жизнен минимум, който в момента е около 200 лв. или 8200 рубли.
    Някой русофил ще ми обясни ли защо руските милиардери плащат най-ниски данъци - 13%. (Във Франция и Швеция – 57%, Дания – 61%, Италия – 66%)
    Някой русофил ще ми обясни ли защо 1% от населението владее почти 100% от природните богатства в Россия?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия дава природните си залежи на концесия на западни фирми като ШЕЛ, Бритиш Петролиум, Шеврон -Тексако, Тотал?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия взе целия златен резерв на България?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо се наложи тристахиляден окупационен корпус на Червената армия, чиято издръжка бе по-голяма от бюджета на България, да окупира България от 1944 г. до 1947 г.?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия сътвори т.нар. „македонска” нация и я наложи с насилия, репресии и убийства над стотици хиляди българи и защо Россия днес е единствената държава, която признава и подкрепя официално антибългарската организация ОМО Илинден?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия е против Съединението на България?!
    Защо напада България през 1916 г.?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо през 1989 г. България осъмна с 10 милиарда долара дълг, съизмерим по покупателна способност точно с днешния ни външен дълг, който не сме спрели да обслужваме от тогава?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо през 1989 г. България осъмна като най-бедната държава в Европа, с най-малки пенсии и заплати, с неефективна и неработеща икономика, изцяло по руски образец, с руски машини и съоръжения?!
    Някой русофил ще ми посочи ли поне едно десетилетие в историята на Россия, в която тя да не е нападала, газила и мачкала някой народ или държава?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо за роснака всички, които искат свобода и независимост се превръщат във врагове?!
    Някой русофил може ли да ми посочи един народ или държава в съседство на Россия, които да не са били нападани?!
    Някой русофил може ли да ми посочи поне една държава, в която да е стъпил руският ботуш и да не са последвали насилия, терор, корупция, престъпност и бедност?!
    Някой русофил може ли да ми обясни защо най-много роснаци са избити от самите роснаци и какво да очакваме от тях по отношение на други народи?!
    Някой русофил може ли да ми обясни защо роснака не е убил дори един американец, но е избил хиляди и хиляди поляци, чехи, украинци, литовци, естонци, българи, унгарци латвийци, финландци, грузинци...?!
    Някой русофил ще ми каже ли от колко столетия Россия яде украинското жито?!
    Някой русофил ще ми обясни ли защо роснаците с такава жестокост и свирепост избиват един народ, за който довчера твърдяха, че му е братски?!"
    http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-...a-rusofil.html
    Някой ще обясни ли защо през ноември 2015г. в Русия производството на списания е намаляло с 38,1 % спрямо ноември 2014г.?
    Някой ще обясни ли защо през периода от началото на 2015г. до края на ноември 2015г. в Русия производството на списания е намаляло с 24,1 % спрямо периода от началото на 2014г. до края на ноември 2014г.?
    Данните са публикувани от Росстат.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
      Размисли за преди лека нощ - какво постигате с дискусии за вчера, за оня ден, за преди 27 години? Нищо.
      Лафим си във форума днес, сегашно време. Утре е бъдеще време.
      Вие тук от както имам интрнет и компютър ~14 годинки, все пак съм си младок - все едни и същи грънци сучете...комунизъм, тошко, гоцко, не-гоцко...
      Пълни безсмислици, дискусии без никаква добавена стойност.

      Постигате ли нещо с тея дискусии и спомени за комунизма?
      Ааааа, забравяш дискусиите за империята!
      Те са поне 88% от съдържанието на този форум, не така несправедливо!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
        Незнаеш щото не са ти казвали за фалита на България и то не един , а ТРИ. И да заплатили сме за тях с златото си. Но какво може да с еочаква когато начело е бил един некадърен селяк - тодор живков. т.
        Направо си мечтая за положението в което е била тогава България, преди така наречения "фалит "
        А въпросният селяк е бил награждаван от западните държави не един път!

        Боже, дето вика един познат, докъде ни докараха либералистите, да четем и аплодираме Дърева и да защитаваме Живков!

        Коментар


        • Вярно е, че БГ ( до 1990 година ) има 14 военни летища с по 2 бойни ескадрили = 16 х 2 х 14 авиация + учебните самолети от още 4 броя ориентировъчно към ескадрила = 448 бойна авиция + 56 - 110 учебна, която може също да изпълнява бойни мисии. Накратко тотален превес срещу всеки, даже срещу Манголия.

          Боко Тиквочов прави пълна глупост, че вместо да оправи БГ армия и вътрешна сигурност, тегли кредити за одухване по евро-фондове за самоучастие. Тия времена няма да ги имате повече, а ще ви трябват

          В момента всеки, ще ви разпилее от бой, без значение от коя посока от комшиите. Нашият абдал, тегли кредити и няма нищо насреща. Просто е чул, че граница 60% държ. дълг се позволява, а ние сме били на 13% при Царя дълг от БВП и давай сега да вземаме. Кой ще ги връща, бре абдал Тиква? Имаш демографски срив и пенции трудно ще минат нива 150 ойро за страната. Казвам го като експерт по темата.

          Не ви знам управниците и не ме интересува, мога само да сравнявам какво е било към дата Х. Днес се изкарва за супер проблем, че не можем да си позволим 6 пикливи самолета да охраняват небето, съгласно договор, защото не им се предлага рушвет - а това е голям проблем за родните политици? Как така няма да има рушвет?

          П.П. Единствено ви пази това, че БГ Империя е раздрана раница и няма защо да ви напада никой, защото няма какво да ви вземе. Даже бежанците ви избягват, предвид мизерията.
          Last edited by marandi; 21.01.2016, 03:10.

          Коментар


          • ВСС избра за нов свой представляващ Димитър Узунов

            Категорично заявявам, че нито се меся в работата на някого, нито пък имам общо с кадрови промени във ВСС, под каквато и да е форма.
            Хахахаа
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Аа .. и в Лондон правят шпалир - анлийската кралица пред генерал Вазов.

              Всичко това се е случило преди комунизма, защото не сме били световна военна сила, според едни шуменски шушумиги. Защо всички се прекланят пред БГ Империя?

              П.П. Шпалир: Специален строй от двете страни на път, по който минава почетно лице, шествие и др.

              Използва се за отдаване на почест от победения към победителя, върви се по червен килим, като знак за превъзходство. Свеждат се бойните знамена като поклон и свири тържествена музика.

              Това е накратко след епопеята при Дойран, когато генерал Вазов разпилява от бой съюзните сили на Англия, Франция и Гърция.

              Това са най-големите загуби в жива сила за Англия до този момент. Нашият ги избива като кучета и затова английската кралица иска да види кой е тоя, който ги е попилял

              П.П. По това време Англия се води за Велика супер-сила, също както и Франция. И ние ги прегазваме, но и много лошо бием, предвид тоталните поражения, които им се нанасят в жива сила.
              Last edited by marandi; 21.01.2016, 00:47.

              Коментар


              • Ми имаш Съединение, Балканска война, Междусъюзническа война, Първа и Втора Световни войни.

                Плюс един Петрич инцидент от 1925г. Сещам се, че гоним некфи "непобедими" казаци до днешна Молдова и си правим шпалирчета в Букурещ - демек мамалиги на колене, щото батковците дойдоха.
                --------------------------------------------------------------

                България е напълно равностойна срещу всичките си комшии като армия и боеспособност, докато сега единствено Македония може няма да може да ни бие. Всички останали ще ни прегазят.

                Сещаш ли се кой тъпак получава сега пенция за това, че е разбил родната армия, щото аз се сещам за една шуменска пръчка?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                  Незнаеш щото не са ти казвали за фалита на България и то не един , а ТРИ. ...
                  Зомби, зомби.
                  За разлика от теб, който си се зомбирал от разни сайтове, аз съм живят по това време и знам дали България е "фалирала".
                  Ама как само са ви зомбирали американските медии, не е истина!
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                    Това и истина да е - все е тая. Сега ще ти скочи с това как е имало работа за всички, как всичко е било спокойно, хората са живяли добре, образованието и здравеопазването са били без пари и хиляда други работи.
                    Кое е истина, кое не - карай да върви. Тошко е мъртав, комунизма също. Минало свършено време. Дали е било добре, или не - кел файда. Сега сме 2016-та, а още се дъвчат някакви блянове от миналото.

                    Същата полза може да има и дискусия - дали вчера температурата в най-северната точка на Мозамбик е била висока или ниска. Кой му дреме - никакъв ефект няма над битието ни днес, нито пък ще има за битието ни утре.

                    Хората градят бъдеще, а тук обсъждаме някакви идеи и хора, които са мъртви от повече от десетилетие.
                    Правилно! ( но и вашето поколение ще си замине, ако виси тук ). Толкова трябват, за да се забрави едно робство - около 50 години, тогава ще се срутят всичко смешни паметници на окупационни войски и т.н.
                    ----------------------------------------------------------------

                    Шуменската перла, ако беше малко по-умен, щеше да знае, че преди 5-6 хил. години е златния век за неговия регион. Тогава Провадия, Езерово, Дуранкулак са мощни търговски центрове за търговия със сол, а тя тогава е по-скъпа от златото.

                    Шумен си е едно село, изградено по сталинистки модел за град, в който няма какво да видиш и запомни никой. Ако ще да го вържеш там да виси.

                    Това го питам тоя - Шумен ли е еталон за нещо, че след Софето хукна да напада и Канада? Тоя вярно няма грам представа на какво прилича дупката, в която живее отстрани
                    Last edited by marandi; 21.01.2016, 00:00.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      Не знам приятелите на Путин дали са еврей или евреи, ама никакво злато не е изнасяно от България, освен онова, с което сме плащали дългове. Много тъмносини издания, като ПИК четеш. Ами на тях за това им плащат, да плюят по България и по т.нар. комунизъм.

                      И да знаеш, че освен половината магистрали, в България е построен само един нов път от времето на Живков до сега. Има пътища, които са зарязани и не са ремонтирани от "онова" време, ама новопостроени няма.
                      И знаеш ли че ВСИЧКИ язовири, с изключение на един, са построени при "комунизма", от фалиралата държава България.
                      За хилядите заводи няма какво да говорим.
                      От тогава насам, се строят само магазини, "молове" с които да се доизсмуче и последната кръвчица на тоя нещастен народ, който повярва във фалшивата песничка на "евро-атлантическите" ценности.
                      Незнаеш щото не са ти казвали за фалита на България и то не един , а ТРИ. И да заплатили сме за тях с златото си. Но какво може да с еочаква когато начело е бил един некадърен селяк - тодор живков. Една ефтина па*авра цола драгойчева и шайка селяци алчни за власт и пари??????? Гошо димитров чрез благословията си отдалечи завинаги Македония от нас. Но какво може да се очаква от едно селско п*е

                      Никои не ни е виновен ,че сме лош материал, не искащ да работи. Както виждаш народа следва твойте лидери ДС - политбюро и им пренася наркотиците, изпира парите им. Тия коли лъскави и натоканите дами с какви пари се издържат. Още от едно време комунетата са движели балканският път.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Ми, виж, че никой не евава брътвежите на шуменската перла, щото са пълни глупости.

                        БГ заводите са изнесени с тръгването на сАветската армия до 1950 година. До тогава БГ Империя е световна и военна сила, като след това всичко е закрито, суровините изкупени на безценица и Манголия настоява като побъркана да плащаме репарации за некви глупости, понеже ние не участваме през ВСВ в агресията към тях.
                        --------------------------------------

                        Реакцията на БГ Империя е ясна, отива и изгражда днешната авиация на УСА и там БГ имената са легенда и настолна книга за всеки летец.

                        Те до този момент не знаят още какво е аеродинамика. Днес виждаш какво се случва с наглите северни пещерняци, които ни изнесоха заводите тогава. Кръгла нула вече в небето. Айде от мен да мине - стават за превоз на картофи и краставици
                        Това и истина да е - все е тая. Сега ще ти скочи с това как е имало работа за всички, как всичко е било спокойно, хората са живяли добре, образованието и здравеопазването са били без пари и хиляда други работи.
                        Кое е истина, кое не - карай да върви. Тошко е мъртав, комунизма също. Минало свършено време. Дали е било добре, или не - кел файда. Сега сме 2016-та, а още се дъвчат някакви блянове от миналото.

                        Същата полза може да има и дискусия - дали вчера температурата в най-северната точка на Мозамбик е била висока или ниска. Кой му дреме - никакъв ефект няма над битието ни днес, нито пък ще има за битието ни утре.

                        Хората градят бъдеще, а тук обсъждаме някакви идеи и хора, които са мъртви от повече от десетилетие.

                        оффтопик: може да се продължи и дускусията как тогава сме имали армия, сега нямаме нищо; после да се мине над това как тогава е било всичко неефектнивно и се е издържало благодарение на евтините диставки на суровнин от СССР, после може да обсъдим как плановата икономика не е ефективна, а контра-аргумента ще е, че не цепят басма, дали е ефективна или не, щом за всички е имало работа и хората не са ровели по кофите.
                        Прехвърляме се към социалното неравенство - сега е голямо, преди не го е имало в такава степен. Хората от партията са имали повече - ама все ни е тая, понеже и за другите е имало поне нещо.
                        После да минем към обезлюдяването на селата и малките градове и сега как всичко е в София, което е зле, а преди не е било така. Казармата трябва да се спомене, как сега бащите са некадърни копеленца и не могат да си възпитат децата, и гледат с блян към едновремешната казарма, която им е възпитавала мъжлетата, вместо тях.
                        Абе може да пиша до по-другата седмица, тея аргументи съм ги чел не 1-202-303-332 пъти.....Супер безсмислена дискусия, честно.

                        пс2. според мен - цаката е просто да оставим тея с бляновете да пукнат, а на останалите да не обръщаме внимание. Воденето на каквато и да било дискусия на тая абсурно непродуктувна тема, легитимира донякъде позицията на непродуктивните хорица с ултимейт смисъл в живота - да възхваляват комунизма по форуми и вечеринки.
                        Last edited by vankata23; 20.01.2016, 23:53.
                        #dagoduhatbednite

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                          Размисли за преди лека нощ - какво постигате с дискусии за вчера, за оня ден, за преди 27 години? Нищо.
                          Лафим си във форума днес, сегашно време. Утре е бъдеще време.
                          Вие тук от както имам интрнет и компютър ~14 годинки, все пак съм си младок - все едни и същи грънци сучете...комунизъм, тошко, гоцко, не-гоцко...
                          Пълни безсмислици, дискусии без никаква добавена стойност.

                          Постигате ли нещо с тея дискусии и спомени за комунизма?
                          Ми, виж, че никой не евава брътвежите на шуменската перла, щото са пълни глупости.

                          БГ заводите са изнесени с тръгването на сАветската армия до 1950 година. До тогава БГ Империя е световна и военна сила, като след това всичко е закрито, суровините изкупени на безценица и Манголия настоява като побъркана да плащаме репарации за некви глупости, понеже ние не участваме през ВСВ в агресията към тях.
                          --------------------------------------

                          Реакцията на БГ Империя е ясна, отива и изгражда днешната авиация на УСА и там БГ имената са легенда и настолна книга за всеки летец.

                          Те до този момент не знаят още какво е аеродинамика. Днес виждаш какво се случва с наглите северни пещерняци, които ни изнесоха заводите тогава. Кръгла нула вече в небето. Айде от мен да мине - стават за превоз на картофи и краставици

                          Коментар


                          • Размисли за преди лека нощ - какво постигате с дискусии за вчера, за оня ден, за преди 27 години? Нищо.
                            Лафим си във форума днес, сегашно време. Утре е бъдеще време.
                            Вие тук от както имам интрнет и компютър ~14 годинки, все пак съм си младок - все едни и същи грънци сучете...комунизъм, тошко, гоцко, не-гоцко...
                            Пълни безсмислици, дискусии без никаква добавена стойност.

                            Постигате ли нещо с тея дискусии и спомени за комунизма?
                            #dagoduhatbednite

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                              А руско-еврейско има ли? Защото едни добри приятелчета на Путин са си точно еврей., пък и са милярдери и печелят поръчки за строежи на мостове.

                              За тях мълчиш, но за империалистите не? Двоен стандарт, точно както по времето на бай ти точко и престъпната му клика от тъпаци намърдала се във власта. като се сетя за ония гниди от политбюро и затова как фалираха България и изнесоха златото към Москва ........
                              Не знам приятелите на Путин дали са еврей или евреи, ама никакво злато не е изнасяно от България, освен онова, с което сме плащали дългове. Много тъмносини издания, като ПИК четеш. Ами на тях за това им плащат, да плюят по България и по т.нар. комунизъм.

                              И да знаеш, че освен половината магистрали, в България е построен само един нов път от времето на Живков до сега. Има пътища, които са зарязани и не са ремонтирани от "онова" време, ама новопостроени няма.
                              И знаеш ли че ВСИЧКИ язовири, с изключение на един, са построени при "комунизма", от фалиралата държава България.
                              За хилядите заводи няма какво да говорим.
                              От тогава насам, се строят само магазини, "молове" с които да се доизсмуче и последната кръвчица на тоя нещастен народ, който повярва във фалшивата песничка на "евро-атлантическите" ценности.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Мии .. тъпанар повечко чете и по-рядко пише за разлика от шуменската "перла", щракаща с пръсти на Луна и Преслава.
                                -----------------------------------------------------------------

                                N1c1
                                възниква преди 12
                                000г в Сибир
                                Произход на българите според ДНК изследванията
                                Деси Каравеликова
                                www.rodenkrai.com

                                Т
                                възниква преди 30
                                000г около Червено море
                                . Среща се много рядко в Европа, под 1% от
                                населението се числят към тази хаплогрупа.
                                Т е една от най-старите хаплогрупи в Евразия. Най-често се среща в североизточна Африка и на западния бряг на Арабския п-в. Среща се също в южна Индия, Русия, Танзания и Камерун. В Европа има няколко области, където
                                срещаме население от група Т:
                                Италия, Португалия, Гърция, Македония, Сърбия и Естония . Разпространението на група Т е тясно
                                свързано с разпространението
                                на група E1b1b от Египет и Близкия Изток към Балканите и Дунава.
                                -----------------------------------------------------------------------------------
                                Q се среща най-вече в централен Сибир, централна Азия и индианците в Америка. Една от хипотезите е, че Q е донесена от хуните през 5 век в Европа. Възможно е и през късната античност или средновековието други миграции от Сибир и Азия да са донесли група Q в Украйна.
                                ------------------------------------------------------------------------------------

                                П.П. Та, така шуменско чадо, макар че по съвсем други неща ползвам за ориентири, па изследванията ги доказват

                                Чакай да заспи модката и ще превземем УСА и Канада ти казах

                                Коментар

                                Working...
                                X